PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : G.Kurmay Başkanı ve tüm kuvvet komutanları istifa etti

kucer06
29-07-2011, 18:20
Only the registered members can see the link

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve tüm kuvvet komutanları istifa etti.

Kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesi G.Kurmay Başkanı Işık Koşaner istifa etti...
İstifasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunan Koşaner'in "gördüğü lüzum" üzerine görevinden ayrıldığı belirtildi.
Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlarının da istifa ettiği açıklandı.

pencere77
29-07-2011, 20:43
Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, 8 Haziran'daki yazısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in AKP'nin genel seçimlerde tek başına iktidar olması durumunda istifa edeceğini yazmıştı.

İşte Emre Uslu'nun o yazısı

"Geçen hafta içinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in, Harp Akademileri Komutanı Org. Bilgin Balanlı ile birlikte sekiz subayın ifadeye çağrılmasına ilişkin Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) görev yapan orgeneral ve oramirallerin görüşlerini aldığı basına yansımıştı. İddiaya göre Koşaner, “Aksi ispat edilene kadar herkes masumdur. Sürecin hassasiyeti ortada. Titiz olun” uyarısında bulunmuş.

Ankara’da Or’lar toplanınca huylanırım ben. Yine öyle yaptım. Bana 20 Şubat 2010’da (sondan bir önceki hamle) toplanan orgenerallerin çektiği istifa restini haber veren dostum ile konuştum. “Or’lar toplanmış, yine istifa resti mi çekecekler” diye sordum. Haber birkaç gün önce geldi: “Evet, kritik bir durum var Ankara’da.”

Dostumun anlattığına göre durum şu: “Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner tam bir karartma ve manüplasyon ablukası altında. ‘İstifa et’ baskısı had safhaya gelmiş durumda ve Koşaner’in istifa etmeyi düşündüğü ciddi ciddi bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.”

Dostum olayın arkaplanını da anlattı. Normalde Koşaner yakın çevresine göre dikkatli bir legalist. Ben de aynı görüşteyim. Bu görüşümü 1 Temmuz 2010 tarihli Today’s Zaman’daki köşemde Koşaner analizi yazıp ifade etmiştim. Ancak şimdilerde Koşaner için durum biraz farklılaşmış gibi görünüyor.

Anlatılana göre İlker Başbuğ dönemindeki son YAŞ toplantısında alınan kararların etkisi şimdilerde görülmeye başlamış. Başbuğ kendisinden sonrasını garantiye almak için, özellikle İrtica İle Mücadele Eylem Planı’nda beraber hareket ettikleri iddia edilen Hasan Iğsız’ı Kara Kuvvetleri Komutanı yapmak istemişti. Ancak hükümet direnince Başbuğ Iğsız’ı atayamamıştı.

Koşaner’in Genelkurmay Başkanlığı dönemi için Başbuğ’un Aslan Güner ile birlikte hareket edip bir B Planı yaptığı iddia ediliyor. Buna göre Koşaner’in Genelkurmay Başkanlığı kontrol altında tutulmalıydı. Bu nedenle de Koşaner’in en yakın arkadaşı, demokrat kişiliğiyle bilinen Atilla Işık istifa ettirilmeliydi. Işık’ın Karargâh’ta yapılan birtakım siyasi müdahaleler konusunda Başbuğ ve ekibinin tersi bir tutum aldığı biliniyordu. Hatta başlatılacak hukuki sürece yardımcı olabileceğinden çekiniliyordu. Bu nedenlerle o dönem “karargâh medyası” devreye sokuldu ve Atilla Işık hükümet yanlısı birisi olarak lanse edildi."

Taraf

kaynak:Memurlar.Net (Taraf gazetesi yazarı istifayı yazmıştı) (Only the registered members can see the link)

alperen
29-07-2011, 21:35
bunlar kendilerini ne sanıyorlar acaba her haltı yiyecekler darbeler yapacaklar başbakan asacaklar ama iş hesap vermeye gelince kıvıracaklar yazıklar olsun bari 14 vatan evladı şehit olunca biz terörle başa çıkamıyoruz beceriksiz olduk deyip istifa edelerdi adam olduklarını anlardık güzel olmuş bu ikiyüzlü anti demokratik insanlardan tsk kurtulmuş

can123
30-07-2011, 09:24
bunlar kendilerini ne sanıyorlar acaba her haltı yiyecekler darbeler yapacaklar başbakan asacaklar ama iş hesap vermeye gelince kıvıracaklar yazıklar olsun bari 14 vatan evladı şehit olunca biz terörle başa çıkamıyoruz beceriksiz olduk deyip istifa edelerdi adam olduklarını anlardık güzel olmuş bu ikiyüzlü anti demokratik insanlardan tsk kurtulmuş

siz kaçınçı sulh ceza mahkemesiydiniz kaldı ki suçları sabit olup dokunulmazlık zırhından faydalananlara ne demeli birde zamanında tartışmıştık hayred endonozyada yaşananlarla bukadar mı örtüşür bazı gercekler ozamanlar aksini savunanlara selam olsun durmak yok yola devam olsun

asilhan_35
30-07-2011, 09:51
şerefli duruşlarını sergilemek durumundadırlar taraf gazetesinin kimin tarafından bu ülke içinde kurulup faliyet gösterdikleirni iyi biliriz saroscu amerikan uşakları türk silahlı kuvetlerini yıpratmak için herşeyi yazan yandaş amerikancı fetullahçı gladyo iyi biliriz biz bunları kimin servislerinde yetiştirildiğini iyi biliriz bundan sonra artık tüm silahlı kuvetlerinin personelinin artık ayağı kalkması geretiğini görmüşlerdir düzmece raporlarla kaç genarel kaç albay kaç muazzaf subayın sahte ve düzmece raporla içeride tutulduğunu iyi biliriz ama unutmasınlar bir gün hesap zamanı gelir bunun hesabını şuhan elindeki yargıyla istediğigibi istediğini içeri alıp istediğini göz altına alıp istediğini yapacağını sananlar unutmasınlar o yargı birgün onlarada lazım olcak hesap günü yakındır türk halkı artık gerçekleri ğörmek zorunda uyanmak zorunda dünyanın hiç bir ülkesinde kendi ordusunu bukadar yargı yoluyla yıpratan başka bir hükümet yoktur unutmasınla hesap günü mutlaka birgün gelir unutmasınlar

Volkan
30-07-2011, 10:10
şerefli duruşlarını sergilemek durumundadırlar taraf gazetesinin kimin tarafından bu ülke içinde kurulup faliyet gösterdikleirni iyi biliriz saroscu amerikan uşakları türk silahlı kuvetlerini yıpratmak için herşeyi yazan yandaş amerikancı fetullahçı gladyo iyi biliriz biz bunları kimin servislerinde yetiştirildiğini iyi biliriz bundan sonra artık tüm silahlı kuvetlerinin personelinin artık ayağı kalkması geretiğini görmüşlerdir düzmece raporlarla kaç genarel kaç albay kaç muazzaf subayın sahte ve düzmece raporla içeride tutulduğunu iyi biliriz ama unutmasınlar bir gün hesap zamanı gelir bunun hesabını şuhan elindeki yargıyla istediğigibi istediğini içeri alıp istediğini göz altına alıp istediğini yapacağını sananlar unutmasınlar o yargı birgün onlarada lazım olcak hesap günü yakındır türk halkı artık gerçekleri ğörmek zorunda uyanmak zorunda dünyanın hiç bir ülkesinde kendi ordusunu bukadar yargı yoluyla yıpratan başka bir hükümet yoktur unutmasınla hesap günü mutlaka birgün gelir unutmasınlar

Bu dediğinde haklı olsaydın O generaller istifa etmez herşeye el koyardıı.

Bundan 3-4 sene önceki 9 saatlik baskında acaba Hava kuvvetleri komutanı neden Antalyada tatil yaparken o noktaya uçakları göndermedi illaki ***finin gelmesimi gerekiyordu. Yada önceki haftalarda yaşadığımız baskında siyasetçilermi heronları uçurtmadııı yada askeriyenın içinde olan hiç bir şeyden haberi olmayan askeriyeye ayrılan hazine ile sefa sürenler napıyor..

Kimse kusura bakmasın siysetin içinde ne kadar üçkağıt dönüyorsa bu askeriyenın içindede dönüyor. Eğer dönmese biz o şehitleri vermezdik istedikleri kadar PKK pusu kursun içeriden birileri bişi yapmasa o pusulara Askerin düşmesi imkansız.