PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 28/07 Dünya'da Neler oluyor



muzo
28-07-2006, 11:41
2500 ABD askeri Irak'ta kaldı


ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in, Irak'ta görev yapan Amerikan askerlerinden 2500'den fazlasının bu ülkeden ayrılmasını ertelediği bildirildi.


Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri, Rumsfeld'in,
asıl görev yeri Alaska olan 172. Tugaya bağlı askerlerin Irak'taki
görev sürelerinin 4 ay uzatılması talimatını verdiğini belirtti.
Bazı Pentagon yetkilileri ise Irak'tan ayrılmamaları istenen
askerlerin sayısının 4000'i bulabileceğeğini söyledi.
Rumsfeld'in son talimatı, ABD'nin Irak'taki 130 bin askerini yakın
zaman içinde azaltmasının zor olduğu yorumuna yol açtı.

AA

muzo
28-07-2006, 11:42
Seri katil 25 yılda 48 kişiyi öldürdü
ABD'de bir genç kızı öldürmekten müebbet hapse mahkum edilmiş olan 53 yaşındaki bir seri katil, 1970'ten, yakalandığı 1995 yılına kadar 48 kişiyi öldürdüğünü itiraf etti.



Bir genç kızı öldürmekten müebbet hapse mahkum edilmiş olan 53 yaşındaki Robert Charles Browne, 1970'ten, yakalandığı 1995 yılına kadar 48 cinayet işlediğini söyledi.

Polis, 7 cinayetin katille ilişkisini kanıtlayan delillere ulaştı. Katilin üstlendiği diğer cinayetlerle bağlantısının araştırıldığı, 48 rakamının abartı olabileceği bildirildi.







AA

muzo
28-07-2006, 11:43
Endonezya'da bu kez de lav felaketi
Endonezya'nın kara bahtı kem talihi: Gariban ülke felaket üstüne felaket yaşyor. Bu kez de Endonezya'nın Sulavesi adasındaki bir yanardağın lav püskürtmesi üzerine binlerce köylü tahliye edildi.



Yetkililer, ülkenin en faal yanardağlarından biri olan Karangetang yanardağının, lav ve sıcak kül püskürtmesi üzerine 5 köydeki 3 bin 941 kişinin tahliye edildiğini belirtti. Bölgedeki polis yetkilileri, tahliyelerin devam ettiğini söyledi.

(aa)

muzo
28-07-2006, 11:44
13 yaşında çocuğun başına kurşun
Vietnam savaşını Amerikalı bir askerin bir çocuğun başına sıktığı kurşun bitirmişti. Eğer dünya ağaya kalkarsa Ordoğudaki son savaşı bu kurşun biterebilir....



Vahşette sınır tanımayan ve Hahamlardan aldığı fetva gereğince çocuk ve kadın ayrımı yapmayan İsrail askerleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 13 yaşındaki bir çocuğu beyninden vururak öldürdü.

Hastane kaynakları, İsrail ordusunun Cebaliye mülteci kampından çekilmesi sırasında Enis Zomlot adlı çocuğun başından vurularak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Aynı kaynaklar, İsrail askerlerinin kamptan çekilmesinden sora bir Hamas eylemcisinin cesedinin bulunduğunu bildirdi.

İsrail'in 28 Hazirandan bu yana sürdürdüğü saldırılarında toplam 145 Filistinlinin, buna karşılık aynı sürede bir İsrail askerinin öldüğü belirtiliyor.

LÜBNAN'DA DA 4 ÇOCUK YARALANDI

İsrail savaş uçaklarının, bugün erken saatlerde Lübnan'ın güneyindeki hedeflere düzenlediği yeni saldırılarda 1 kişinin öldüğü, 4 çocuğun yaralandığı bildirildi.

Lübnan güvenlik yetkilileri, İsrail jetlerinin, Nebatiye kenti yakınında bulunan terk edilmiş 4 katlı bir binaya füzeler fırlatmasının ardından yakındaki bir evde bulunan Ürdünlü Hüssam Ebu Şamet'in öldüğünü belirtti.

Yakındaki başka bir binada yaşayan Lübnanlı gazeteci Ali Davud'un 4 çocuğunun da patlamanın etkisiyle parçalanan camlardan yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

(aa)