PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hıspasatı eutelsat yapacağım yardım..

compart
06-08-2006, 13:07
Selam arkadaşlar.
Ss2 kartım türksat, hotbird ve hıspasata bakan 3 çanağım var.

Şu anda hıspa pek bi işe yaramadığından w3 e çevireceğim offline download için.

Bunu kolay yoldan nasıl yapabilirim eutelsat ne tarafa bakar lnb de değişiklik gerekirmi?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ödül Avcısı
06-08-2006, 13:32
Eutelsat W3A 7.0°E dir...
Yani Hotbird (13.0°E) ile aralarınada 6° vardır. Hotbirdün solunda ayarlanacak. Alında ikisini çift lnb kullanarak bir çanakta ayarlanabilir. Hispasat ta yerinde kalır. Çünkü bir birlerine çok yakınlar..

®adakoglu
06-08-2006, 14:34
Hordbit uydusu çanağının, arkasından bakınca hafif sağa doğru çevirin çanağın önünü biraz aşağı doğru bakacak. uydunun sinyalleri çok güçlü oldugu için bulmakta zorluk çekmezsiniz.

Ödül Avcısı
06-08-2006, 14:40
Hordbit uydusu çanağının, arkasından bakınca hafif sağa doğru çevirin çanağın önünü biraz aşağı doğru bakacak. uydunun sinyalleri çok güçlü oldugu için bulmakta zorluk çekmezsiniz.

Sola doğru olacak sanırım..

compart
06-08-2006, 14:51
:)
sağda mı solda mı arkadaşlar...
lnb de değişikliğe gerek yok değil mi? (şimdi hafif sağa dönük durumda)
satfinder diye bir program varmış. işe yarıyormu bilginiz var mı?

Ödül Avcısı
06-08-2006, 14:57
hotbirde göre sağda, hispasata göre solda. Sen hispasatı w3 yapacaksın sanırım..radakoğlu hotbirde göre tanımlamış... hispasat çanağını hotbird gibi yap önce.. sonra radakoğlunun dediğini yaparsan olur..

Ödül Avcısı
06-08-2006, 14:58
hem hispasatta çanak kuşağın gereği biraz yere doğru bakar, W3 te ise biraz yukarı doğru, hotbirde olduğu gibi.

compart
06-08-2006, 15:00
sağol arkadaşım. Bu soruyu 2 gündür soruyorum en sonunda cevabını burada buldum. Bizim receiverde de süpersat forum diyo şifre hanesinde burası olsa gerek :00000002:

Ödül Avcısı
06-08-2006, 15:13
sağol arkadaşım. Bu soruyu 2 gündür soruyorum en sonunda cevabını burada buldum. Bizim receiverde de süpersat forum diyo şifre hanesinde burası olsa gerek :00000002:

Bu tip şeyler zamanla öğrenilir. Herkes ilkin yabancıdır çok şeye. Zamanla tecrübe sahibi olunur. Sonraları aletsiz elinle koymuş gibi bulursun uyduların yerlerini..Birde ilk zamanlar yakınlardaki çanakların yönünden faydalanabilirsiniz.. Cevabınızı aldıysanız mesele yok demektir..

Kolay gelsin..

®adakoglu
06-08-2006, 15:50
Sola doğru olacak sanırım..

Hortbid uydusunu bulsun.Sonra çanığın arkadasından sağa doğru hafif çevirin çevirme yaparken çanağın ön tarafı biraz daha yere doğru bakacak.
NOT:Çanağın önüne geçerseniz.Sola dogru çevirirsiniz.

®adakoglu
06-08-2006, 15:52
:)
sağda mı solda mı arkadaşlar...
lnb de değişikliğe gerek yok değil mi? (şimdi hafif sağa dönük durumda)
satfinder diye bir program varmış. işe yarıyormu bilginiz var mı?

LNB ayarlarını degiştirmenize gerek yoktur.

Ödül Avcısı
06-08-2006, 15:53
Hortbid uydusunu bulsun.Sonra çanığın arkadasından sağa doğru hafif çevirin çevirme yaparken çanağın ön tarafı biraz daha yere doğru bakacak.
NOT:Çanağın önüne geçerseniz.Sola dogru çevirirsiniz.

Sorun çözüldü sanırm.
Teşekkürler.