PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Van'da 7.2 büyüklüğündeki deprem

kucer06
23-10-2011, 14:58
Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre Van'da 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Van ve çevresi bugün saat 13.40’da 6,6'lık şiddet bir depremle sallandı. Kentte telefonlar sustu, elektrikler kesildi. Depremin merkez üssüyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Şiddetli deprem Erzurum, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Siirt'te de hissedildi.

kucer06
23-10-2011, 15:02
Amerika depremin şiddetinin 7.3 diye açıklama yaptı.Televizyonda bayağı yıkılan evler var görülüyor.İnşallah fazla can kaybı olmaz.

ASİL
23-10-2011, 15:52
Van'da deprem işte ilk görüntüler

Van'da 6.6 şiddetinde meydana gelen depremin ilk görüntüleri geldi..

Only the registered members can see the link
23.10.2011 - 14:12 }

VAN ve çevresi bugün saat 13.40'da şiddetli depremle sallandı. Kentte telefonlar sustu, elektrikler kesildi.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremi 6.6 olarak duyururken Reuters depremin 7.6 şiddetinde olduğunu son dakika olarak geçti. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi ise depremin 7.3 şiddetinde olduğunu duyurmuştu.
KANDİLLİ'DEN GELEN İLK GÖRÜNTÜ

Van'da binaların yıkıldığı haberi gelirken 7 katlı bir binanın ve Emniyet Müdürlüğü binasının da hasar gördüğü öğrenildi. Öte yandan çevik kuvvet şubesinde görevli çok sayıda polisin yaralandığı belirtiliyor.

umut55
23-10-2011, 16:30
ALLAH kolaylık verir inşallah VAN halkına

ASİL
23-10-2011, 16:49
Erciş Belediye Başkanı: Çok sayıda ölü var

Van'ı vuran şiddetli depremin en çok Errciş ilçesini vurduğu tahmin ediliyor.

23.10.2011 - 14:32 }

Canlı yayına bağlanan Van (Only the registered members can see the link) Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu bölgedeki feci durumu acı sözlerle anlattı.
Arapoğlu, 'Anlatılacak gibi değil. Korkunç bir sarsıntı oldu. Çok sayıda ölü var. Araç gereç ulaşılmıyor. Çok acil yardım istiyoruz. Sağlık ekibi istiyoruz, kurtarma ekibi istiyoruz.' dedi.

kucer06
23-10-2011, 17:48
Kandilli'den açıklama: Yüzlerce ölü olabilir

Bin civarında ölü olabilir
Kandilli Rasathanesi'nde Van'daki depremle ilgili bir basın açıklaması yapılıyor.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof Dr Mustafa Erdik'in açıklamaları şöyle:

- Kandilli Rasathanesi depremin boyutunu dünyada ilk defa olarak iletmiştir. Sonra da revize etmiştir. Büyüklük 7.2.

- Bu deprem denizde de karada da olabilir. 7.2'nin yaratacağı şiddet merkezi yerlerde 9 yada 8 büyüklüğünde olabilir. Kamuyu ilgilendiren Türkiye'nin kurumlarını ilgilendiren konu hasarın büyüklüğüdür. Devletimiz süratli şekilde bölgeye gidiyor, 40 yıldır bu işin içindeyim bunu ilk defa görüyorum.

- Geçmiş şiddet dağılımlarına bakarsak, 8 şiddetini görüyoruz ki bu da büyük bir şiddet oluyor. İnsanlar 3'ü hissedebilir, 4'ü hisseder, yapılarda hasar 7'de başlar. 8'de oldukça büyük bir hasar olur. 9'da Türkiye'deki yapıların yüzde 40'ını yıkar. 99 Kocaeli depreminde faya yakın yerlerde depremin şiddeti 10'u bulmuştur.

- Van'da şiddet 8 mertebesinde. Gerek Erciş ve Van'da şiddet 8. Burada da hasar olması oldukça mümkün. Bin dolayında evin hasar gördüğünü tahmin ediyoruz, can kaybı olarak ise tahminimiz yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği yönünde, bu sayı 500 de 1000 de olabilir.

ASİL
23-10-2011, 18:29
hepimizin başı sağ olsun Allah korusun inşallah ölenler azdır geçmiş olsun hepimize

ASİL
23-10-2011, 18:45
çok şaşıracaksınız İsrail Türkiye'ye yardım önerisi yaptı[/B]

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem sonrası İsrail'den Türkiye'ye yardım teklifi yaptı..

23.10.2011 - 17:08 }

Türkiye'nin doğu bölgesini sarsan deprem (Only the registered members can see the link) sonrası İsrail'den yardım teklifi geldi. Teklif Savunma Bakanı Ehud Barak'tan geldi. Barak'ın Türkiye Dışişleri yetkilileriyle temas kuararak, 'İhtiyaç duyulan her türlü yardımı yapabilirz' dedi.
TÜRKİYE DE YANGINA YARDIM GÖNDERMİŞTİ

İsrail'in Mavi Marmara saldısına rağmen Türkiye geçtiğimiz yıl İsrail'deki büyük yangına müdahale etmek için yangın helikopterleri göndermişti. İsrail'in de 7.2 büyüklüğündeki deprem (Only the registered members can see the link) sonrası 'Her türlü yardımı yapmaya hazırız' açıklaması dikkat çekti.

MOKUR33
23-10-2011, 18:56
belediye başkanı çağırıyormuş.iş makineleri yok,askerler gelmiyor,doktorlar yetersiz.kimi barındırdınız oralardada yardım istiyorsunuz.
alma mazlumun ahını...

euronews52
23-10-2011, 19:05
belediye başkanı çağırıyormuş.iş makineleri yok,askerler gelmiyor,doktorlar yetersiz.kimi barındırdınız oralardada yardım istiyorsunuz.
alma mazlumun ahını...

bugun pazar mokur usta dediklerini zor bulursun bugun

MOKUR33
23-10-2011, 19:09
bugun pazar mokur usta dediklerini zor bulursun bugun
aynen usta...

kucer06
23-10-2011, 19:17
Aslında denmeyecek laf ama insan demedende duramıyor Allahın sopası yok.

Baldemir
23-10-2011, 19:29
Allah yardımcıları olsun geçmiş olsun .

uydu3405
23-10-2011, 19:50
aklıma pek hayrı olmayan bir şey geliyor acaba diyorum bu şehitlerden dolayı bütün halk hep beraber içten beddua etmişte bu olay gelmiş gibi geliyor ancak tamamen tesadüfte olabilir sanki böyle olmuş gibi geldi bana

ASİL
23-10-2011, 20:09
aklıma pek hayrı olmayan bir şey geliyor acaba diyorum bu şehitlerden dolayı bütün halk hep beraber içten beddua etmişte bu olay gelmiş gibi geliyor ancak tamamen tesadüfte olabilir sanki böyle olmuş gibi geldi bana

etmemiş olabilirmi ama şunu ayıralım ordaki herkes terörist değil canım kardeşim orda bir afet yaşanmış bizim ülkemizde ordaki insanlar bizim vatandaşımız bunları unutmayalım inşallah kaybımız az olur ve en kısa sürede toparlanırlar

rts21
23-10-2011, 21:51
İSRAİLİN yaptıgı yalakalıktır acaba bu fırsattan türkiye ile arayı düzeltebilirimmi
diye düşünmüştür yoksa törör örkütüne desdek veren bir üke.... insanların ölmesine sebeb olan bir zihniyet insani yardım yapma düşüncesi düşündürücü:49:

hallederiz
23-10-2011, 22:40
etmemiş olabilirmi ama şunu ayıralım ordaki herkes terörist değil canım kardeşim orda bir afet yaşanmış bizim ülkemizde ordaki insanlar bizim vatandaşımız bunları unutmayalım inşallah kaybımız az olur ve en kısa sürede toparlanırlar
halk yardım etmese pkk bu kadar etkili olamaz

konveks
23-10-2011, 22:58
halk yardım etmese pkk bu kadar etkili olamaz

katılıyorum.

Volkan
23-10-2011, 23:09
arkadaşlar ne olursa olsun biz TÜRK milletiyiz VAN bizim bir ilimiz. Konuyu PKK ya bağlamayalım. Orda yaşayan insanlarımız çalışanlarımız şu an perişan durumda. PKK ya destek verenler içlerinde olabilir onlar için bir ceza olabilir ama lütfen konuyu dağıtmayalım hem bu bize yakışmaz. Biz Türk milletiyiz biz her zaman düşenin yanında mazlumun yanında olmuşuzdur ve olacağız. Orda şu an enkazların altında yaşayan yada vefat eden insanlarımıza yardım elimiz uzatmalı dualarımızı eksik etmemliyiz.

uydu3405
23-10-2011, 23:56
yaralılara acil şifalar dilerim ölenlere haktan rahmet dilerim ben olaya farklı bir görüş kattım ve tabiki söz konusu insandır ve insan acı cekip yardıma muhtaç olduğunda hep öncelik yaşatmaktır önce yaşatıp sonra varsa cezasını vermekten yanayım

MUTAF
24-10-2011, 02:57
Depremle yaşamaya alışmaya çalışıyoruz.

Allah ölenlerin gunahlarını affetsin

Bares-si
24-10-2011, 08:18
Şimdi Devlet nerde diyenler dün ne diyordu herkes biliyor.Hadi gitsin şimdi onlar yardım etsin..Allah'ın (c.c) sopası yok ki çıkarıp vursun..O Kadar Şehidin ahı..Ağır kelimeler ama oradakiler biraz farkına varırlar inşallah kötü günde kimler yanında diye,eylem yapıp polise askeri taşlayanlar taş altında kaldı ne yazıkki.

osmann
24-10-2011, 09:42
işin kolayı komple tüm şehir halkını terörist ilan etmek...adet olarak istanbul en fazla terörist ve yandaşını barındıran bir şehir. bizimde başımıza yıkılsın o halde istanbul öylemi?

vanda ki depremde hayatını kaybeden masumlara allahtan rahmet, kalanlara baş sağlığı dilerim...
pkk ya sempati duyanlarda sağına soluna iyi baksınlar bu günlerde...yardım için kendilerine kimler gelmiş...? dağdakilermi?
geçmiş olsun herkese...

zekı62
24-10-2011, 19:23
Only the registered members can see the link depreminden

Van'da gerçekleşen 7.2'lik deprem afeti, şehirde hayatı altüst etmiş durumda. Bazı vatandaşlar, zor bulunan ekmeğin de 2,5 TL gibi fahiş fiyatlardan satıldığını söyledi.

Sosyal medyada ekmeğin karaborsaya düştüğü ve fırsatçıların'BU FIRSATCILAR KİM ACABA BELLİ ! ekmeği 2,5 TL'dan sattığı konuşuluyor. Dün çeşitli televizyon kanallarına konuşan vatandaşlar da ekmeğin bu fiyatlardan satıldığını belirtiyorlardı...

o'azis
24-10-2011, 20:25
Allahtan gelmiş Allah verdi Allah aldı ölenlerin mekanı cennet olsun sağ kalanların başı sağolsun ve geçmiş olsun.Gündemi hiç değiştirmeye gerek yok bundan önemli olan başka bir konu var;
O kadar şehit askerimiz var kaç gün konuşuldu yazıklar olsun hemen unutulacak arada kaynayacak eğer haber yayınlayacak iseniz sürekli ölü terorist haberleri yayınlayın ki sevince boğulalım bu üzücü günlerde hadi sevinçli haberler bekliyorum binlerce yüzbinlerce pkklı öldürüldü yazın

balıkcı57
25-10-2011, 00:02
öncelikle geçmiş olsun ölenlere allahtan rahmet yaralılara acil şifalar versin.inşallah bu son olur.