PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 8 kelimede insanlığın özeti

osmann
26-10-2011, 16:53
8 kelimede insanlığın özeti
yeni haber
Giriş Saati : 26.10.2011 15:27
Güncelleme : 26.10.2011 15:49 Sosyal medya bugün Ekşisözlük’e girilen bir entry ile çalkalanıyor.

'Bir gün sen düşersen ben de seni kaldıracağım' başlıklı yazı, Gölcük depremini yaşamış olan bir kullanıcı tarafından kaleme alınmış. Van'daki depremden zarar görenler için yardımda bulunan kullanıcı, gönderdiği montun cebine de telefon numarasını da yazdığı bir not bırakmış. Üç gün sonra verdiği telefonuna göz yaşartan bir mesaj gelmiş.

İşte yazarın anlattığı o mesaj ve gelen cevap:

"Ömrü hayatımda duyduğum en anlamlı söz oldu bu.

Ağlaya ağlaya yazıyorum bunları...

Deprem olur olmaz Van'a kazak, bot, mont gibi eşyalar gönderirken montun cebine "Geçmiş olsun kardeşim, ben de Gölcük'te senin şu an yaşadıklarını yaşadım. Maddi-manevi ne sıkıntın olursa bana 05xxxxxxxxx numaralı telefondan ulaşabilirsin, hiç çekinme" yazılı bir kağıt koyulduğundan 3 gün sonra gelen mesaj:

"Allah razı olsun kardeşim. Şu an gönderdiğin montla ısınıyorum. Sana söz bir gün sen düşersen ben de seni kaldıracağım"

cetindeniz
26-10-2011, 22:43
Bizde his etik depremi ama şunu gördüm insanımız bu doğu daki olan bu depremde malesef bu vatandaşımız kadar insanlık duygusu kalmamış ne deyim o depremde ölen kürtler deyilde ölen insanlıkdı ölen müslümanlıkdı ben bunu fark etim atatürk bugünleri görseydi kemikleri sızlardı biz bayraklamı kazanmıştık ül***i yoksa inancımızlan beraberliğimiz yüce yaradanın vermiş olduğu imam gücüylenmi kazanmıştık . Hiç hayri alamet görmüyorum ül***i siyaset bir yanda başını almış gitmiş insanımızıda bir yandan yoldan çıkarmış almış başını gidiyor ALLAH sonumuzu hayretsin :(

kanberoğlu
27-10-2011, 00:45
Bizde his etik depremi ama şunu gördüm insanımız bu doğu daki olan bu depremde malesef bu vatandaşımız kadar insanlık duygusu kalmamış ne deyim o depremde ölen kürtler deyilde ölen insanlıkdı ölen müslümanlıkdı ben bunu fark etim atatürk bugünleri görseydi kemikleri sızlardı biz bayraklamı kazanmıştık ül***i yoksa inancımızlan beraberliğimiz yüce yaradanın vermiş olduğu imam gücüylenmi kazanmıştık . Hiç hayri alamet görmüyorum ül***i siyaset bir yanda başını almış gitmiş insanımızıda bir yandan yoldan çıkarmış almış başını gidiyor ALLAH sonumuzu hayretsin :(
Değerli kardeşim. İşi hemen Türk -Kürt polemiğine getirmek iyi bir olay değil. Sanırım bu Ülkede sizin gibi düşünen çok sayıda insan yok.Neden yok? Çünkü yardımlar o kadar çok geliyorki sizin bu teziniz çürüyor. fazla söze gerek yok kardeşim. Böyle durumlarda herkes nerde olduğunu çok iyi biliyor. bu yüzden yardımlar her geçen gün dahada büyüyor. Allah herkesin yardımcısı olsun. Saygı ile.

osmann
27-10-2011, 08:46
kanber haklı. evet bazıları baltalamaya çalışıyor. yardım işini provake etmeye çalışıyor.gaza gelmemek lazım...van ahalisinin tamamına terörist gözü ile bakmak doğru değil...mazlumu ayırmak lazım...
terörist her zaman terörist tir. bu itlere sempati duyan, onlar lehine nümayişlerde bulunup taş atanlarda şimdilerde etraflarına bir baksın. yardımlarına kimler gelmiş? buna rağmen hala hainse elbet bir gün hakkın tokadı iner...
selametle...