Orijinalini görmek için tıklayınız : 17/08 türkiye'de Neler oluyor
Genç çiftin ölümü kafa karıştırdı
İstanbul Bahçelievler'de eve gelen akrabalarının silahla vurulmuş halde bulundu. Hayatını kaybeden genç çiftten geriye büyükanneye çocuğu için yazılmış bir not kaldı.
17 Ağustos 2006 00:45
Bahçelievler'de genç bir çift, evlerinde silahla vurularak öldürüldü. Cumhuriyet Mahallesi Çelikhançer caddesinde oturan Arzu-Ali Karademir çiftini, akşam saatlerinde eve gelen akrabaları silahla vurulmuş buldu.
İhbar üzerine olay yerine gelen ambulanstaki sağlık görevlileri, Arzu Karademir'in öldüğünü, eşi Ali Karademir'in ise ağır yaralı olduğunu belirledi. Hastaneye kaldırılmak istenen Ali Karademir de yolda öldü. Arzu-Ali Karademir çiftinin cesetleri Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Evde inceleme yapan ve intihar olasılığı üzerinde duran polis ekipleri, kullanılan silah bulunamayınca cinayet üzerinde yoğunlaştı. Yatak odasındaki aynanın önünde bulunan ''Anne çocuğuma iyi bak'' yazılı not üzerine Arzu Karademir'in aynı apartmanda oturan annesi H.G. gözaltına alındı.
AA
Akdeniz'de hafif şiddette deprem
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 22.17'de, Akdeniz açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
17 Ağustos 2006 00:54
Akdeniz'de, hafif şiddette deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 22.17'de, Akdeniz açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Rasathane yetkilileri, depremin Türkiye'den 400 kilometre uzaklıkta Rodos Adası açıklarında meydana geldiğini bildirdiler.
Kadın muhtara polis dayağı iddiası
Gümüşsuyu Mahallesi Muhtarı Çiğdem Nalbantoğlu, Beyoğlu'nda bara giderken 20 polis tarafından tartaklandığını iddia etti. Kaymakam muhtarın o gece alkollü olduğunu açıklarken., polisler kendilerine hakaret olduğunu savundu
17 Ağustos 2006 07:45
Gülay Fırat'ın haberi
Feminist kadınların kurduğu Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı'nın kurucu üyelerinden olan Gümüşsuyu Mahallesi Muhtarı Çiğdem Nalbantoğlu, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerce tartaklandığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Nalbantoğlu, savcılığa yaptığı suç duyurusunda olayı şöyle anlattı: "Cuma günü saat 23.30 suları İ.Y. adlı arkadaşımla Neva adlı bir bara giderken iki kadın polis bizi durdurup kimliklerimizi istedi. Çantamı aradılar. Fihristimi karıştırırken eski ilçe emniyet müdürlerinin telefonunu görünce şaşırdılar. Muhtar olduğumu söyledim. Bana yeni ilçe emniyet müdürünün 'ne kadar travesti, i..., o... varsa hepsinden iğrendiği için defterlerini düreceğiz' dediğini söylediler. 'Nasıl böyle söylersiniz?' dedim. Anında tavırları değişti, GBT'ye (Genel Bilgi Toplama) gidiyorsun' diye zorla sürükleyip ittiler. 'Suçlu olsam muhtarlık yapabilir miyim?' diye bağırdım. İkisi kadın 20'ye yakın polis vardı. Bir erkek polis ağza alınmayacak küfürler edip saldırdı. Sonra beni tartakladılar."
Muhtar içki içer mi?
Olayların polis kamerası ve tesadüfen olay yerinde bulunan bir haber ajansı kamerasıyla kayda alındığını belirten Nalbantoğlu, şikâyetçi olacağını söyleyerek polis merkezine gittiğinde ise Adli Tıp'a götürüldüğünü anlattı: "Polisler, Adli Tıp'a alkol raporu için götüreceklerini söylediklerinde, şikâyetimi geri aldığımı söyledim. Ancak zorla kelepçeleyerek beni arabaya bindirdiler. Daha sonra Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne gidip muayene oldum."
Emniyette ifadesi alındıktan sonra "görevli memura hakaret ve icrai rezalet çıkarmak"tan 50 YTL idari para cezası alan Nalbantoğlu, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Beyoğlu polisi: Bize hakaret etti
Olaydan sonra bir açıklama yapan Kaymakam Kamil Başar, Nalbantoğlu'nun o gece alkollü olduğu ve polise hakaret ettiği yönünde polis tutanakları olduğunu söylerken, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Muhtar Nalbantoğlu'nun iddialarını yalanladı.
Nalbantoğlu'nun olay gecesi, görevli polis memurlarına hakaret edip zorluk çıkardığını söyleyen yetkililer, olayın Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirildiğini, adli tahkikatın da devam ettiğini belirtti.
(Milliyet)
Kızını öldüren baba yakalandı
Ankara'da sevgilisiyle kiraladıkları arabanın çalınması üzerine, evine haciz getiren kızını öldüren baba yakalandı...
17 Ağustos 2006 09:32
Ankara’da, kiraladıkları arabayı çaldıran ve evine haciz getiren 22 yaşındaki kızını öldüren baba yakalandı.
Baba, "Çok vicdan azabı çekiyorum" dedi. Mamak’ta geçen hafta kiraladığı arabayla önce kaza yapan ve daha sonra arabayı çaldıran Yeliz Çil, eve haciz gelmesi üzerine babası Hüseyin Çil tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın ardından kayıplara karışan baba Çil, Altındağ’da saklandığı bir evde yakalanarak gözaltına alındı. Çil, Emniyet’teki ifadesinde şunları söyledi: "Haciz olayının ardından kızımı 2-3 kez telefonla arayarak eve çağırdım. Bana gelmeyeceğini söyledi. Zaten son birkaç aydır ailesine karşı asi davranıyordu. Sıhhıye’de buluşup arkadaşı Mihriban Y.’nin evine gittik. Burada haciz olayını sordum, bana hakaret etti. Çok sinirlendim birkaç tokat attım. Şuurumu kaybetmiştim, sonra da bıçakladım. Kanlar içinde yerde yattığını görünce de evden ayrıldım. Saklandığım dönemde çok büyük vicdan azabı çektim ve pişmanlık duydum." Çil, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Hürriyet
Kadıköy'de trafik kazası: 1 ölü Kadköy'de meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı...
17 Ağustos 2006 09:45
Kadıköy'de aşırı hız nedeniyle meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de ağır yaralandı.
Alınan bilgiye göre,1 kişinin ölümüne 2 kişinin de yaralanmasına neden olan kaza, Ataşehir Kahraman Çiftlik Yolu üzerinde bulunan Bil Fen Koleji'nin önünde meydana geldi. Bil Fen Koleji'ne giriş yapmak için manevra yapan Şaban Aktay'ın kullandığı 34 TD 1303 plakalı otomobile Ataşehir istikametinden gelen ve aşırı hız yaptığı belirtilen Ahmet Cingöz'ün kullandığı 34 BR 5708 plakalı otomobil çarptı. Kaza nedeniyle her iki otomobilin sürücüsü ağır yaralanırken, 34 TD 1303 plakalı aracın ön koltuğunda oturan ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sırasında ağır yaralanan Şaban Aktay ve Ahmet Cingöz ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir süre araç içinde bekletilen ceset ise, incelemelerden sonra Haydarpaşa Numune Hastanesi morguna kaldırıldı.
Bu arada görgü tanıkları, kazanın aşırı hız nedeniyle meydana geldiğini belirtirken, bazı vatandaşlar yolun hatalı olduğunu, önlem almayan belediyenin kazaya davetiye çıkardığını öne sürdü.
Cihan
Sason'da Korucular kavga etti: 7 yaralı
Batman'ın Sason ilçesinde korucular arasında çıkan kavgada 7 kişi yaralandı. Geç gelen servis aracı yüzünden başlayan taşlı sopalı kavgada yaralanan korucular hastaneye kaldırıldı.
17 Ağustos 2006 09:47
Batman'ın Sason ilçesinde korucular arasında çıkan kavgada 7 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde geçici köy korucuları arasında servis aracının geç gelmesi nedeniyle çıkan tartışma taşlı ve sopalı kavgaya dönüştü.
Kavgada Şafi Çelik, Mehmet Şirin Çelik, Adil Yıldırım, Faik Aydemir, Kemal Aydemir, Faysal Aydemir ile Sabri Şahin yaralandı. Yaralı korucular Sason Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından, Batman Devlet Hastanesine sevk edildi.
(aa)
Dev örümcek şimdi de Kilis'te
Kuş gribi ve keneden sonra Türkiye'nin çeşitli illerinde ortaya çıkan ve endişeye sebep olan etobur dev örümcek, Kilis'te de görüldü.
17 Ağustos 2006 10:42
Kilis'in Islahiye Caddesi üzerinde esnaflık yapan Bayram Doğanyılmaz tarafından yakalanan örümcek kavanoz içerisine konuldu.
Kavanoz içerisinde muhafaza edilen dev örümcek, ölmemesi için esnaflar tarafından yakalanan sinek ile besleniyor.
Örümceği yakalayan Doğanyılmaz, "Örümceğin daha önce televizyon ve gazetelerde resmine rastlamıştım. Öğle saatlerinde dükkanın önünde yürüyen birşey gördüm. Yanına yaklaştığımda dev örümcek olduğunu anladım. Öldürmek yerine incelenmesi gerektiğini düşünerek kavanoza bıraktık. Ölmemesi için ise işyeri içinde sinek yakalayıp örümceğe veriyoruz. Örümcek verilenleri geri çevirmeyip iştahla yiyiyor." dedi.
Öte yandan kavanozda muhafaza edilen dev örümceğin, incelenmesi için esnaflar tarafından Tarım İl Müdürlüğü'ne götürüleceği kaydedildi.
Cihan
Üç müze daha soyulmuş
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ‘Karun Hazinesi’ skandalının ardından müzelerde başlatılan soruşturma sonuçlarını açıkladı. Müzelerde yürütülen soruşturma sonunda 3 müzenin daha soyulduğu ortaya çıktı.
17 Ağustos 2006 10:42
Nevin Bilgin'in haberi
3 müzede daha soygun belirlendiğini belirten Koç, çalınan eserlere ilişkin fotoğraflı envanter bilgilerinin tüm yetkililere verildiğini belirtti.
2006’DA YAŞANDI
BUNA göre; 2006’da Bolu, Denizli ve Eskişehir müzelerinde hırsızlık yaşandı. 26 Şubat 2006’da Eskişehir Müzesi’nden Hygieia Heykel Başı çalındı. 17 Mart’ta Denizli’deki anıt mezardaki Artemis Başı yok oldu. Bolu Müzesi’ndeki Hermes Başı ise 25 Nisan 2006’da çalındı.
ESKİ MÜDÜR SATTI
ERZURUM Müzesi’nde ise ilginç bir soygun yaşandı. Eski Müze Müdürü Hilmi Özkorukçulu, görevini devrederken, bazı eserleri kayda geçirtmedi. Özkorukçulu’nun arkadaşı bu eserleri Sadberk Hanım Müzesi’ne sattı. Olay ortaya çıkanca eserler geri alındı.
Star gazetesi
80'li Cindi dede de intihar için dama çıktı Yaşadığı eski meteoroloji binasının yıkılacağını öğrenen 80 yaşındaki Cindi Kutlu, binanın çatısına çıkarak intihar etmek istedi. Van polis ve itfaiye ekipleri dedeyi sakinleştirip aşağı indirdikten sonra, ifade vermesi için karakola misafir ettiler
17 Ağustos 2006 11:08
Alınan bilgiye göre, Hacıbekir Mahallesi'nde bulunan Meteoroloji Müdürlüğüne ait eski bir binanın çatısında yaşlı bir vatandaşın intihar girişiminde bulunduğu ihbarını alan polisler, olay yerine gitti.
Olay yerine gelen polisler ile itfaiye ekipleri, iki katlı binanın çatısına bastonuyla çıkarak intihar etmek isteyen Cindi Kutlu'yu (80) ikna etmeye çalıştı. İkna çabalarına rağmen aşağı atlamak isteyen Kutlu'yu, çatıya çıkan itfaiyeciler ile polisler yere yatırarak sakinleştirdi. Kutlu, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Kutlu'nun eşi Vesime Kutlu, meteorolojiye ait eski binada yaşadıklarını, ancak binanın meteoroloji müdürlüğü tarafından yıkılacağını öğrendiklerini, eşinin de bu nedenle intihar etmek istediğini söyledi. Yetkililer, intihar girişiminde bulunan Kutlu'nun dilencilik yaparak geçimini sağladığını, meteorolojiye ait binada izinsiz oturduğunu bildirdiler.
(aa)
Milletvekili adını kullanarak dolandırdı
Uşak Milletvekili Ahmet Çağlayan'ın adını kullanan bir kişi, işe yerleştirme karşılığı iki kişiyi dolandırdı.
17 Ağustos 2006 11:11
Uşak'ta şoförlük yapan Osman Altın ve çiftçi Halil Altın adlı kişiler, emniyete giderek dolandırıldıklarını ileri sürerek, şikayetçi oldular.
Emniyette ifade veren Halil Altın, kendisini Uşak Milletvekili Ahmet Çağlayan olarak tanıtan bir kişinin cep telefonu ile arayarak, TEDAŞ'a adam alınacağını, kendisinin 3 kontenjanı bulunduğunu ve adam başı 2 bin YTL ile Ankara'ya gelmelerini istediğini söyledi. Bunun üzerine aralarında para toplayarak amcası Osman Altın ile birlikte Ankara'ya geldiklerini belirten Halil Altın, kendisini milletvekili olarak tanıtan kişinin tekrar telefonla aradığını, “İşlerim çok ben gelemiyorum, size birini gönderiyorum evrakları ve parayı ona verin” dediğini kaydetti.
Bunun üzerine, Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığı önünde buluştukları kişiye 6 bin YTL ve evrakları verdiklerini belirten Halil Altın, daha sonra kendilerini arayan kişinin Milletvekili Ahmet Çağlayan olmadığını anladıklarını bildirdi.
Kendisinden para ve evrakları alan kişinin fotoğrafını gizlice çekerek polise veren Halil Altın, amcası ile birlikte şikayetçi oldu dolandırıcının yakalanmasını istedi.
Emniyet yetkilileri, dolandırıcının çekilen fotoğrafı ve telefon numarasından faydalanarak kimliğinin tespit edilmesine çalışıldığını kaydetti.
AA
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.