Orijinalini görmek için tıklayınız : Klima durduğu anda ekranda parazitlenme
realraven
11-12-2011, 12:24
Arkadaşlar klima kompresörü durduğu anda TV de bir parazit oluşuyor. Uydu alıcısı Next ye 2000 cx super plus. Çitf çıkışlı Lnb den direk uyduya bağlantı var. Kablo eskiydi diğer uyduda kullandığım kabloyla değiştirdim. Her iki kabloyla diğer uyduyu aynı odada izlerken parazitlenme yok. Tv bağlantısı scart kabloydu rgb kablo kullandım görüntü daha net fakat parazitlenme sorunu eskiye göre azalsa da tamamen bitmedi. Bahsettiğim işlemleri yapmadan 3 yıl sorunsuz kullanıyordum ne olduysa son 2 ayda oldu. Klima kablosu oda hattında bağlı değil. Sorunum ne olabilir?
Yukarıda çift çıkışlı lnb den bahsettim çıkışın biri next ye 2000 cx 'e diğeri kyoto 9900 dci ' ye bağlı. Kyoto da Ntv paketi sinyal %38 iken next 2000 cx' de %57 kyotoda kanalı izlerken başta bozuk olan görüntü düzeliyor sinyal %46 lara çıkıyor problem nedir sizce?
Saygılarımla...
aliharbiye
11-12-2011, 13:09
anladığıma göre elektrik donanımı ile ilgili bir sorun bu klima motorun elektrik kablo bağlantısını imkanınız varsa başka yerden alın düzelecektir. yada bir elektrikçi çağırıp buat içinden tv elektrik kablo bağlantısını değiştiriniz düzelir. saygılarımla aliharbiye
realraven
11-12-2011, 19:50
Öncelikle yorum için teşekkürler. Elektrik teknikeriyim, klimanın bağlantısı ev dışındaki panodan yapıldı. Mesajımda bahsettiğim gibi aynı düzende 3 yıl sorunsuz izledim. Kablosu çok eski olduğu halde aynı odada diğer uyduyu izlerken parazitlenme yok. Bu kadar değişiklik ve kontrolü yaptıktan sonra aklıma takılan acaba next cx 2000 de bir problem mi var? Kablo giriş, tuner v.b
Öncelikle yorum için teşekkürler. Elektrik teknikeriyim, klimanın bağlantısı ev dışındaki panodan yapıldı. Mesajımda bahsettiğim gibi aynı düzende 3 yıl sorunsuz izledim. Kablosu çok eski olduğu halde aynı odada diğer uyduyu izlerken parazitlenme yok. Bu kadar değişiklik ve kontrolü yaptıktan sonra aklıma takılan acaba next cx 2000 de bir problem mi var? Kablo giriş, tuner v.b
sorun cihazınızın besleme devresınde olabilir regule kondansatörleri zayıflamış olabilir. Bildiğiniz gibi klımalar watt olarak yuksek enerji çekerler. normal bir AC akım değerındekı watt kazancı bazen bazı cihazlarda bu şekilde sorunlar yapabilir özellikle pc monıtörlerınde karşılaşılan bır durumdur. klıma cıkarken şebekenızden cektığı değer fazla olduğu için cıhazınız etkılenmıyor ama off olunca tesısatınıdakı guç dengelenıyor ve cihazınız da sorun oluşuyor ayrıca tv de de aynı sorun olabılır.