PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Emekli Vekil Maaşlarına %100 Zam

kucer06
23-12-2011, 08:27
Only the registered members can see the link

İlaçta katılım payı getiren düzenlemede dün gece yapılan son dakika değişikliğiyle dışarıdan bu göreve atananlar da dahil bakan ve milletvekillerinin emekli maaşlarında artış sağlandı.

Bu değişiklik 4 partinin önerisi ve oylarıyla kabul edildi. Milletvekillerinin emekli maaşları emekli oldukları kuruma göre 3 ile 5 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Bu düzenlemenin yasalaşmasıyla milletvekillerinin emekli maaşları da eşitlenmiş oldu.
Emekli maaşı 5 bin 600 TL
Fransız parlamentosunda kabul edilen sözde soykırım inkarını suç sayan yasaya yönelik tepkilerin sürdüğü saatlerde gerçekleşen değişiklikle, bugüne kadar TÜFE oranında artan bakan ve milletvekili emekli maaşları Cumhurbaşkanının aylık ödeneğine endekslendi. 5 bin 600 TL’ye çıkarılan milletvekili emekli maaşı bu değişiklikle bundan böyle Cumhurbaşkanı ödeneğindeki değişime göre arttırılacak. Ancak milletvekilleri en az 2 yıl süreyle vekillik ya da bakanlık görevinde bulunmaları, emeklilik yaşı ile prim gün sayısı koşullarını sağlamaları kaydıyla bu yüksek maaşlı emekliliğe hak kazanacak. Bu koşulları yerine getirenlere, Cumhurbaşkanına ödenmekte olan aylık ödeneğin yüzde 40’ı esas alınarak Cumhurbaşkanına bağlanacak yaşlılık aylığının yüzde 42’si oranında emekli maaşı bağlanacak. Buna göre, 2012 yılında emekliliğe hak kazanan bir milletvekilinin emekli aylığı 5 bin 600 TL olacak. Genç yaşta milletvekilli olup, emeklilik hakkını elde edemeden Meclis dışında kalanlar da, yasayla öngörülen koşulları yerine getirdiklerinde milletvekili emeklisi olabilecekler.
Ölüm halinde şart yok
Bakanlık veya TBMM üyeliği görevleri sırasında veya bu görevlerin sona ermesinden sonra ölenlerin hak sahiplerine, 2 yıl süreyle bu görevlerde bulunmuş olma ve sigorta primi veya emekli keseneği ile kurum karşılığı ödenmesi açısından bu şart anmaksızın, hesap edilen aylık esas alınarak ölüm ya da dul ve yetim aylığı bağlanacak. Ancak, ölen bakan ve milletvekillerinin hak sahiplerine bağlanan aylık bu aylıktan düşükse aradaki fark Hazineden tahsil edilecek. Bu aylıklar, Cumhurbaşkanına ödenmekte olan aylık ödenekteki değişime bağlı olarak yeniden hesaplanarak ödenecek.
Maddenin gerekçesinde, “Dışarıdan Bakanlık veya TBMM üyeliği olarak görev yapmış olanlara, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakanlık görevlerinde bulunmuş olanlara olduğu gibi Cumhurbaşkanına ödenmekte olan aylık ödeneği esas alınarak aylık bağlanması ve aylıkların artışının Cumhurbaşkanlığı ödeneğine bağlanması amaçlanmaktadır” denildi.
Dört parti uzlaştı jet hızıyla çıktı
Bu değişiklik için TBMM Başkanı Cemil Çiçek de devreye girdi. Çiçek, ilaçta katılım payı yasasının görüşüldüğü sırada dört partinin grup yöneticileriyle bir araya geldi, ardından da dört partinin Meclis Başkanlık Divanı üyelerinin imzalarını taşıyan önerge ile yasada değişikliğe gidildi. Dört partinin grup yöneticileri de, Meclis’ten jet hızıyla geçen değişikliğe desteklerini Genel Kurul’da söz alarak dile getirdiler.

Hilmi
23-12-2011, 09:28
V ayy canına be valla pes resmen bunlar milletle dalga geçiyor ekonomik sıkıntı şudur budur birsürü hikaye memura emekliye işçiye zam vermeye gelince masal anlatıyorlar akıl veriyorlar amma iş kendilerine gelince olay birden değişi veriyor şimdi sorun bakın maaşları onlara göre azbiledir zar zor geçiniyorlardır yazık koskoca milletin vekilleri dimi ama...

Hilmi
23-12-2011, 09:56
Hee buarada emekliye intibak yasasından verecekleri zammı anca iki senede hesaplıycaklarmış iş kendilerine gelince olay farklı bu nasıl adalet...

can123
23-12-2011, 10:34
Hee buarada emekliye intibak yasasından verecekleri zammı anca iki senede hesaplıycaklarmış iş kendilerine gelince olay farklı bu nasıl adalet...

kardeş bunlarda ALLAH korkusu var kul korkusu var bu dünyada ne yaptılar yaptılar diğer taraf da ALLAH yardımcıları olsun diyecem de acaba inanıyorlar mıdır yoksa yalnız bizi uyutmak için kul hakkı yemek için mi?yapılanlar ama bize damardan iyi besliyorlar uyusunda büyüsün ninni herşey çok güzel ninni biz 1 numarayız ninni bışbışbışbıııııışşşşşşşşşşşş

ŞRARSKOZ
23-12-2011, 10:48
bunlar dunyanın en enemli insanları işlerini dürüst yaparlar haram yemezler
biz gibi davar insanlar oldukca bu **** lar istediklerini her zaman yaparlar
elektrikteki yosuzluk ne diyorlar enerji ***** diyorki bir evde 80 tl ik cep gideri varmış lafa bak ulen öküz sana elektrigi soruyorlar elektrik sonunlu bir şey cep deyil her kuruşu haram olsun benden yana enerji *****diyorki batılıyada sizde kacak kullanın

headend
23-12-2011, 11:30
al sana fransaya boykot..asıl bunlara boykot edecen ..fransaya ..israile degil..sag gösterip sol vuruyorlar ..SİYASİ bir mücadeleyok SINIR DIŞINDA AT HALKIN ÜZERİNE HAYDAİ FRANSAYA BOYKOT ..gece yarısı böyle gecer işte
millet uyurken
boş verin boykotu moykotu herkes işine geldigi gibi devam etsin en iyisi bu ...adam gelmiş fabrika açmış millet çalışıyor orada sen boykot ediyorsun üretilen mala ..kendimizi kandırmıyalım ..adam al sana boykot kapattım fab...derse ne yapıcan işsizsin ..MİLLETVEKİLİ degilsinkli...

kalamaki
23-12-2011, 11:38
Ne kızıyorsunuz.Sayın vekillerimiz çok yorulup yıpranıyorlar!Kolay değil yaptıkları iş."kabul edenler,kabul etmeyenler"Kolllarını indirip kaldırmaktan yorgun! düşüyorlar.Hakları!Az bile!!!!!!.....

yildo
23-12-2011, 11:40
millet fransa ile mesgulken onlarda aradan çikarivermisler yaziklar olsun kendileri için yasa çikarmislar halki için yuzde 3 ve 5 zami zor verirler

kucer06
23-12-2011, 12:05
Zamanlamaya bakarmısınız.Vatandaş fransaya tepki gösterirken yani gündem başkayken gece yarısı kanunu geçiriveriyorlar.

aliharbiye
23-12-2011, 12:55
milleti nasıl söyüçleceklerini biliyorlar akılları fikirleri yalanda dolanda yazıklar olsun. hep aldatmaca

can123
23-12-2011, 13:12
bunu biz niye göremiyoruz gercekleri büyümü yapılmış erbakan hocanın dediği gibi nargoz çok mu tesirli verildi dert ne dünya karmaşa içindeyken biz 1 numara ilan ediliyoruz

odemisligurkan
23-12-2011, 13:24
asgari ücrete 20 tl zammı yeterlı gorup kendılerıne utanmadan zam yapan vekıllerı allah bildigi gibi yapsın yazıklar olsun yuhhh.

digix21
23-12-2011, 13:48
biz eşşşek olduktan sonra sırtımıza binen çok çıkar..! elektrikte hırsızlık yapanların çaldığını namusluların faturasına yüklediklerinde sesimiz çıkmazsa,12 yıldır marmara depreminde bir defa alınacağını söyledikleri halde,12 yıldır özel iletişim vergisi( ne oluyorsa..?)adı altında dübürümüzden kıl yolunduğu halde hala sokaklara dökülmüyorsak,emekliye,memura geldiğinde 1 TL nin hesabı bile yapıldığında kuzu kuzu oturuyorsak,çalışan ve vergi vermeyen % 50 lik kesimin vergisini diğer % 50 lik çalışan kesime ödettirildiği halde bana ne diyorsak elbette bunlar hiçbirşeyi yapmaktan geri durmaz..!

hilalyıldız
23-12-2011, 14:19
S.A.Hani bunlar devamlı kavga ediyorlardı.İş menfaata gelince dayı yiğen oluyorlar,akraba hısım olup birleşiyorlar,alt tabakada siyaset için birbirinizi kırıyoruz.AEO.:bangin::46:

asderfor
23-12-2011, 15:22
:46::46::nono:::present:yazıklar olsun bu mıllet vekıllerıne kendılerıne yapılan zama evet demısler allah rızası ıcın cıkıpta bır mıllet vekılı kendılerıne yapılan zama hayır dememıs aksamakadar bırbırlerını yıyorlar bırbırlerıne olmadı k......rı edıyorlar araya menfaat gırınce bacı kardas oluyorlar haram zıkkım olsun mılletın hakkını yıyenlere

gungor1976
23-12-2011, 15:29
Bravo valla... Ben 30 sene affedersiniz eşek gibi çalışayım aldığım aylık 800 lira olsun sayın vekillerimiz 2 yıl çalışıp 5600 lira maaş alsın. Yazıktır günahtır ne diyeyim...

senol_30
23-12-2011, 18:15
eee bizler akıllanmayızki yarın bi seçim olsa bizleri güzel kandırıyorlar vaad bol icraat sıfır iş kendilerine gelince hop yan cebime koy kimse görmesin
yazıklar olsun böyle kendini düşünen insanlar bu ülkede tüg bitmemiş yetimin hakkı var

hallederiz
23-12-2011, 19:04
diğer bir değişle sadece aldıkları asgari ücretle çalışan 8 kişinin 1 aylık maaşı

ŞRARSKOZ
23-12-2011, 20:11
armudun iyisini AYI lar yer
işte bunun adı gece mesaisi
***** bunların hepsi

adnanarkan
23-12-2011, 20:49
ben hakkımı helal etmiyorum.

rselturk
23-12-2011, 21:32
Vatandaş Ali ağa,Çiftçi Mehmet ağa,Ustabaşı Recep,Asgari ücretli Himmet,Pazar yerinden sebze artığı toplayan evhanımı Hikmet,cebinde harçlığı bile yokken düzene kafa tutan öğrenci,papucu yırtık Selimle türbanlı kardeşi Emine,"evet efendim!" ci memur taifesinden oluşturulan UZLAŞMA KURULU yeni Millet vekili maaşlarını bu şekilde belirlemiştir.
Vatana hayırlı,israf edenlere "zehir-zıkkım olsun!"Amin diyen dilleriniz dert görmesin!...:rtfm:

ESES-58
23-12-2011, 21:51
ne oldu ne değişti.bence helal hoş olsun.iyice yapmışlar dahada yapsınlar.sandıktan %50 çıktı zam %100. keşke biz bunları anlamayıp karşı çıkana kadar bizde bunların kıymetini bileydikte top yekün verseydik %75 alsalardı zamda %150 olsaydı.admlar vatan için geceyarılarına kadar fransaya rağmen çalışıp yararlı bir zam yapmışlar.ha bu gecede benzine zam var.yağdırın.tebrik ediyorum.millete adile teyze vekile%100.vekilin %100 ünün yanında asile %5 çok bile çünkü o asil.ben böyle yazdım ama siz yinede tersten okuyun arkadaşlar.düz yazamadım.

ESES-58
23-12-2011, 21:59
bir gün baktım gezerken çöpte bitanesi dökülmüş kömür küllerinden az yanmış yada kaba duran parçaları topluyordu.biraz seyrettim cebime baktım.olandan biraz verdim.en azından maaşlıydım.ama o 2003 den beri bu ülkede yaşıyor.haa nedenmi 2003 çünkü daha önce bulunduğum yerde görmediğim manzaralar artarak olmaya başladı. keşke her sene hatta her ay seçim olsa

tike®
23-12-2011, 22:07
Arkadaşlar yazdıklarınızın hepsi doğru.Ben yada buradaki hiç kimse inanın sizden farkılı düşünmüyor.Belki çok daha ağır ithamlarıda hak ediyor olabilirler. AMA buranında bir forum olduğunu her yaştan ve cinsten üyesi olduğununu unutmayalım.!

LÜTFEN yazdığınız mesajlardaki kelimeleri biraz daha özenli seçelim.Bazı mesajları editlemek zorunda kaldım.

Sonuçta bu forumunda bir takım kuralları var.Lütfen uymaya özen gösterelim.Kolay gelsin....:wave:

ŞRARSKOZ
23-12-2011, 22:09
hakkım haram olsun 550' sinede.
görevini yapmayanada
bunlara göz yumanlarada
bunlara yetmez bu yaw
trt payı gibi bunlara bir pay verelim elektrikte
cepte telsiz payı
su da bunlara katkı pyı olsun yazık bunlara
gece mesaisi falan

digix21
23-12-2011, 22:10
mebuslarımızın hepsi de pırlanta gibi..! hele din,iman lafını ağzından düşürmeyenler var ya, işte onlar kul hakkı yemeyi akıllarından bile geçirmezler..!

ŞRARSKOZ
23-12-2011, 22:15
bir gün baktım gezerken çöpte bitanesi dökülmüş kömür küllerinden az yanmış yada kaba duran parçaları topluyordu.biraz seyrettim cebime baktım.olandan biraz verdim.en azından maaşlıydım.ama o 2003 den beri bu ülkede yaşıyor.haa nedenmi 2003 çünkü daha önce bulunduğum yerde görmediğim manzaralar artarak olmaya başladı. keşke her sene hatta her ay seçim olsa

ALLAH işi gücü olmayanın yardımcısı olsun askeri üçret az olsada hiç yoktan iyidir
saygılar

bunları onlar hiç görmüyor işte

soprano
24-12-2011, 03:39
allahın dan bulsunlar.haram zıkım olsun.dert bulup derman bulmasınlar.

can123
24-12-2011, 11:11
helal olsun adamlar dik duruyor valla bize yine zam ve vergi olarak dönecek ama adamlar bizde nekadar kötü olursa olsun untma süremiz 5gün oyüzden buda unutulur

hallederiz
24-12-2011, 11:24
helal olsun adamlar dik duruyor valla bize yine zam ve vergi olarak dönecek ama adamlar bizde nekadar kötü olursa olsun untma süremiz 5gün oyüzden buda unutulur
neden helal olacakmış açıklarmısın..zehir zıkkım olsun

can123
24-12-2011, 14:58
neden helal olacakmış açıklarmısın..zehir zıkkım olsun

acıklamaya çalıştım onlara değilde bize zıkkım olaçakta ondan çünkü eşeklik bizde bundan sonra akp,chp,mhp de benden 1oy alamaz hayatı bize zıkkım ettikleri için

alperen
24-12-2011, 16:32
son kuruşuna kadar haram olsun

hallederiz
24-12-2011, 18:16
acıklamaya çalıştım onlara değilde bize zıkkım olaçakta ondan çünkü eşeklik bizde bundan sonra akp,chp,mhp de benden 1oy alamaz hayatı bize zıkkım ettikleri için
o zaman siz oyunuzu bundan sonra bdp ye vereceksiniz galiba:clap2::

ESES-58
24-12-2011, 19:04

illa birine vermekmi gerekiyor.herkesin br fikri,bir hayata bakış açısı,ideolojiisi mutlaka vardır.ama yaşananlar hep hayal kırıklığı hep hayal kırıklığı.takım tutar gibi sandıkta oy kullanırsak.bu sistemde,bu millette,cumhuriyette,atatürkte,maneviyatta ayaklar altına alınır.bu ülkede hiç kiliseye imam atanıyormu,diyanete ateist atanıyormuki atatürk e hakaret eden alaycı yaklaşan mümtazer türköne c.başkanı tarafından atatürk kurumuna atanıyor.gayeler nedir?nedense tüklüğe ve türk tarihine düşman olanlar soyadlarıda türk adı taşıyor, ahmet türk gibi.şuculukla buculukla bir yere varamayız yapılanlar ortada.sessiz kalmak suça,ihanete ortak olmakdır.

ASİL
24-12-2011, 19:13
yanlış yerde yanlış mesaj

ASİL
24-12-2011, 19:25
illa birine vermekmi gerekiyor.herkesin br fikri,bir hayata bakış açısı,ideolojiisi mutlaka vardır.ama yaşananlar hep hayal kırıklığı hep hayal kırıklığı.takım tutar gibi sandıkta oy kullanırsak.bu sistemde,bu millette,cumhuriyette,atatürkte,maneviyatta ayaklar altına alınır.bu ülkede hiç kiliseye imam atanıyormu,diyanete ateist atanıyormuki atatürk e hakaret eden alaycı yaklaşan mümtazer türköne c.başkanı tarafından atatürk kurumuna atanıyor.gayeler nedir?nedense tüklüğe ve türk tarihine düşman olanlar soyadlarıda türk adı taşıyor, ahmet türk gibi.şuculukla buculukla bir yere varamayız yapılanlar ortada.sessiz kalmak suça,ihanete ortak olmakdır.

sözlerinin altına imzamı atarım sağ ol iyiki varsın

ESES-58
24-12-2011, 19:51
sözlerinin altına imzamı atarım sağ ol iyiki varsın

Allah razı olsun kardeşim iyiki varız.

gacvokem
24-12-2011, 20:26
müstahak :), hep söylemişimdir bir ülkede et 50 lira ise ve yiyilmiyorsa yurdum insanı protein alamayacaktır, dolayısıyla kutu kutu dagıtılan makarna pirince talım ederse beleş diye proteini unutacaktır , ve azda olsa protein alan bizler burda yazmaya devam edeceğiz. kısaca ağzı açığın malını gözaçıklarda yemeğe devam edeceklerdir, bunlar daha iyi günlerimiz , müstahak kardeşim:)

kucer06
24-12-2011, 21:37

Doğru söze ne denir.

hallederiz
24-12-2011, 22:11
kullanılmayan her oy bu ülkede biliyorsunuzki nerelere gidiyor...sandıktan akp neden %50 oy aldı bunu herkes biliyor o oyla akp nin gerçek oyları değil sandığa gitmeyen ve oyunu kullanmayan bir çok vatandaşın sözde tepkisinin ürünü ama herkes sandığa gibi her türk vatandaşı gibi oyunu bu ülkenin menfaati için çalışacak kişilere yada partilere kullansaydı bugün akp %50 oy ile başımıza gelmeyi bırak meclise bile giremezdi..tepki sandığa gitmeyerek değil..yada geçersiz oy kullanarak değil..sandığa gidip gerçekten bu ül***e hizmet edeceğine inandığımız kişilere oy vererek bu ülke kurtarılır...birde bu ülkede şu zihniyet var adam diyorki ben aslında x kişiye oy verecem ama o kişi fazla oy alamaz oyum boşa gider zihniyeti var ama bence çok yanlış sen inandığın kişiye oyunu verki o kişi o anki seçimde olmasada bir sonraki seçimde daha güçlü olarak meydana çıksın

sadikmiras7
24-12-2011, 23:41
ne diyelim vekil maaşları milletimize hayırlı olsun nede olsa bu zamlar milletimizin sırtından çıkacak

MUTAF
25-12-2011, 03:05
% 300 zam olsaydı keşke.

çünkü deveye diken, insana...

can123
25-12-2011, 13:30

sizde taraf lardansınız herhalde ama yazılarıma bakarsanız hiç öyle bir yanım yok kaldıki siz yakıştırsanız bile bdp bana çok uzak ama söz sizin dediğiniz partiye atacağım desem

can123
25-12-2011, 13:34
illa birine vermekmi gerekiyor.herkesin br fikri,bir hayata bakış açısı,ideolojiisi mutlaka vardır.ama yaşananlar hep hayal kırıklığı hep hayal kırıklığı.takım tutar gibi sandıkta oy kullanırsak.bu sistemde,bu millette,cumhuriyette,atatürkte,maneviyatta ayaklar altına alınır.bu ülkede hiç kiliseye imam atanıyormu,diyanete ateist atanıyormuki atatürk e hakaret eden alaycı yaklaşan mümtazer türköne c.başkanı tarafından atatürk kurumuna atanıyor.gayeler nedir?nedense tüklüğe ve türk tarihine düşman olanlar soyadlarıda türk adı taşıyor, ahmet türk gibi.şuculukla buculukla bir yere varamayız yapılanlar ortada.sessiz kalmak suça,ihanete ortak olmakdır.:present::present::present:

birde meclis tv kapattırıyorlar işlem ondan sonra tamam daha neler gizliyorlar bizden acaba ama zamanın daki meclis tv onlar muhalefetken kapandığı zaman sövüp sayıyorlardı ama bu yeni demokrasi ya yiyeceksin ya yedirirler

ŞRARSKOZ
25-12-2011, 17:29
laf cok icraat yok ne yapalım.
bu konuda nere başvursak boş benim sgk da dilekcem koyboldu
nereye baş vuracam antalya yamı baş vuracam
yada direk şikayet edecegim yer var mı
dilekceye 15 gün içinde cevap vermek zorunda deyiller mi
1 yıl oldu gelmedi bişi arkadaşa dosya kapanmış dilekceniz gözükmüyor demişler
ama bende dosya numarası ve kimin oldıgını yazdılar iadeli tahautlu göndermiştim yok
dediler i ozaman ben mi aldım bunu dedim gösterdim hemen buldular şimdide arkadaşa yok demişler mahkameye versem zaten para yetmiyor askeriye oldugu için
ne yapacaz teşekkürler saygılar

ASİL
25-12-2011, 17:30
hakkım haram olsun 550' sinede.
görevini yapmayanada
bunlara göz yumanlarada
bunlara yetmez bu yaw
trt payı gibi bunlara bir pay verelim elektrikte
cepte telsiz payı
su da bunlara katkı pyı olsun yazık bunlara
gece mesaisi falan

yüreğine sağlık kardeş

osmann
26-12-2011, 10:48
hükümet gerekli idi yaptık diyor...
muhalefet onay verdiği zam için gece yarısı yapılması yanlıştı diyor... gündüz olsa idi sorun yoktu öylemi? :) ülen çok komik adamlar yahu...

cabbar64
26-12-2011, 11:01
arkadaşlar isterseniz bir anket yapalım belki böylece sesimizi daha çok duyurabiliriz.
sizce milletvekilleri aldıkları maaşı hak ediyorlarmı?

can123
26-12-2011, 11:29
hükümet gerekli idi yaptık diyor...
muhalefet onay verdiği zam için gece yarısı yapılması yanlıştı diyor... gündüz olsa idi sorun yoktu öylemi? :) ülen çok komik adamlar yahu...

meclis tv kapatılması daha komik değildir herhakde aman millet uyanmasın gayet normal bir davaranış aynı şeyi emekliye yüzde 2 zamdada yapsalar ya ama hükümet bunu gerekli görmüyor osman kardeş haklı gece yarıları ne kanunlar çıktı ama 3maymunu oynamak en güzeli adam et alamıyormuş yazık çok yazık yarn vergi verecek insan kalmayınca ne yapaçaklar bakalım

ASİL
26-12-2011, 17:43
MHP'li Türkkan: 11 bin lira ile geçinemiyorum

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, yaptığı harcamalarla ilgili bir liste yayınladı.

26.12.2011 - 15:59

MHP Kocaeli (Only the registered members can see the link) Milletvekili Lütfü Türkkan, milletvekillerine yapılan gece yarısı zammına yönelik tepkilere bir ayda yaptığı yaklaşık 11 bin liralık harcamanın listesini yayınlayarak yanıt verdi.
"MAAŞIMI BURS OLARAK DAĞITIYORUM"

MHP'li Türkkan, "Koparılan gürültüye bakınca milletvekili maaşıyla ilgili bir şeyler yazmak farz oldu" diyerek twitter hesabından yaptığı harcamalarla ilgili takipçilerini bilgilendirdi. İşadamı olan Türkkan öncelikle milletvekili maaşını Kocaeli (Only the registered members can see the link) Valiliği vasıtasıyla öğrencilere burs olarak dağıttığını, geçimini de şirketinden hesabına yatırılan para ile sağladığını belirterek harcamalarını sıraladı.
İŞTE MHP'Lİ VEKİLİN YAPTIĞI O SIRALAMA;

-Ankara'da lüks olmayan möbleli bir konuta 2 bin 500 TL kira ödüyorum.
-Yönetim gideri, sıcak su, elektrik, ısınma bedeli olarak 714 TL ödemişim.
-Bir aracım var Ankara'da kullanıyorum. Gecen ay 400 TL yakıt bedeli ödemişim.
-Benim telefonumu Meclis ödüyor. Ancak danışmanların ve sekreterimin telefonu maaşımdan kesiliyor. O da gecen ay 530 TL imiş.
-Gecen ay seçim bölgem dahil olmak üzere, davet edildiğim illere yaptığım seyahatlerde uçak bileti olarak 2 bin 246 TL ödemişim.
-Ankara'ya seçim bölgemden ve sivil toplum kuruluşlarından gelen konukları ağırlama, konaklama ve bir de onların yol paralarına 2 bin 600 TL ödemişim.
-Ben aldığım bir karar gereği düğünlere katılmıyorum. Seçim bölgemdeki düğün ve cenazelere davet edildiğim etkinliklere çelenk gönderiyorum. Bir TEV çelengi 50 TL, gecen ayki TEV faturamız 1350 TL gelmiş.
-Her gün takım elbise giymem gerek. Temizleyiciye geçen ay 400 TL ödemişim.
'TAKDİR SİZLERİN'

Okuyan dört çocuğu olduğunu belirterek, kalan para ile ailece geçinmenin ne kadar mümkün olduğunu soran Türkkan şunları yazdı: "Ya bir firmanın lobiciliğini yapacağım. Ya da haram lokma yememe endişesi taşımıyorsan, pisliğe karışacaksın. Asgari ücret az tabii ki. Hem de çok az. Ama bu parlamenteri de lobicilerin karşısında esas duruşta bekletmenin bedeli bu ül***e çok daha pahalıya mal oluyor. Yaşıyoruz bunu. Ben dürüst milletvekilinin milletvekilliği yapmak kaydı ile mevcut maaşla geçineceğine inanmam. Ben maaşımı almadığım için bunu sizlerle paylaşmam daha kolay oldu. Takdir sizlerin."

ASİL
26-12-2011, 17:51
MHPliyim ama bir MHPliye yakıştıramadım

hallederiz
26-12-2011, 18:25
aslında bunlara asgari ücret bile çok çünkü ne iş yapıyorlarki zaten

ASİL
26-12-2011, 18:57
-Ankara'da lüks olmayan möbleli bir konuta 2 bin 500 TL kira ödüyorum.diyor iş adamı maaşını burs olarak veriyormuş helal olsun doğru ise işçi emekli ağlasın 680 tl ile geçinsin ankaranın neresi burası lüks olmayan bir yere kim 2 bin 500 tl kira verir 2 bin 500 tl kiramı olur ya iş adamı kiradamı oturur allah aşkına ben kendimi bildim bileli MHP liyim ama bu açıklama zoruma gitti bunun savunması bize düşmez

ŞRARSKOZ
26-12-2011, 23:07
MHP'li Türkkan: 11 bin lira ile geçinemiyorum

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, yaptığı harcamalarla ilgili bir liste yayınladı.

26.12.2011 - 15:59

MHP Kocaeli (Only the registered members can see the link) Milletvekili Lütfü Türkkan, milletvekillerine yapılan gece yarısı zammına yönelik tepkilere bir ayda yaptığı yaklaşık 11 bin liralık harcamanın listesini yayınlayarak yanıt verdi.
"MAAŞIMI BURS OLARAK DAĞITIYORUM"

MHP'li Türkkan, "Koparılan gürültüye bakınca milletvekili maaşıyla ilgili bir şeyler yazmak farz oldu" diyerek twitter hesabından yaptığı harcamalarla ilgili takipçilerini bilgilendirdi. İşadamı olan Türkkan öncelikle milletvekili maaşını Kocaeli (Only the registered members can see the link) Valiliği vasıtasıyla öğrencilere burs olarak dağıttığını, geçimini de şirketinden hesabına yatırılan para ile sağladığını belirterek harcamalarını sıraladı.
İŞTE MHP'Lİ VEKİLİN YAPTIĞI O SIRALAMA;

-Ankara'da lüks olmayan möbleli bir konuta 2 bin 500 TL kira ödüyorum.
-Benim telefonumu Meclis ödüyor. Ancak danışmanların ve sekreterimin telefonu maaşımdan kesiliyor. O da gecen ay 530 TL imiş.
-Gecen ay seçim bölgem dahil olmak üzere, davet edildiğim illere yaptığım seyahatlerde uçak bileti olarak 2 bin 246 TL ödemişim.
-Ankara'ya seçim bölgemden ve sivil toplum kuruluşlarından gelen konukları ağırlama, konaklama ve bir de onların yol paralarına 2 bin 600 TL ödemişim.
-Ben aldığım bir karar gereği düğünlere katılmıyorum. Seçim bölgemdeki düğün ve cenazelere davet edildiğim etkinliklere çelenk gönderiyorum. Bir TEV çelengi 50 TL, gecen ayki TEV faturamız 1350 TL gelmiş.
'TAKDİR SİZLERİN'

Okuyan dört çocuğu olduğunu belirterek, kalan para ile ailece geçinmenin ne kadar mümkün olduğunu soran Türkkan şunları yazdı: "Ya bir firmanın lobiciliğini yapacağım. Ya da haram lokma yememe endişesi taşımıyorsan, pisliğe karışacaksın. Asgari ücret az tabii ki. Hem de çok az. Ama bu parlamenteri de lobicilerin karşısında esas duruşta bekletmenin bedeli bu ül***e çok daha pahalıya mal oluyor. Yaşıyoruz bunu. Ben dürüst milletvekilinin milletvekilliği yapmak kaydı ile mevcut maaşla geçineceğine inanmam. Ben maaşımı almadığım için bunu sizlerle paylaşmam daha kolay oldu. Takdir sizlerin."

zehir olsun yetmiyo mu ek iş yap senin ne yapacagın belli kanın bozuk zaten
haramdan bahzetiyo sizin attıgınız adım haram hetmiyosa istifa et ankaranın her yerinde sen 40 bin tl de kazanırsın zaten merak et me o kazanduıgın para helaldır merak etme afiyet olsun duramıyom yorum yok saygılar

ŞRARSKOZ
26-12-2011, 23:15
Ankara'da lüks olmayan möbleli bir konuta 2 bin 500 TL kira ödüyorum.
'TAKDİR SİZLERİN' senin gibi düşünenlerin ALLAH belasını versin istifa et tutan mı var
tabiki gayri mekul alışları gelen parları demiyorsun SİZDE ALLAH KORKUSU YOK KUL KİM OLUYO deyil mi gece mesaisi olurken bir ucakta bunların tepesine düşse AMİN ...

veyselbakan
27-12-2011, 00:12

ülen hiçmi görmezsiniz rezilliklerinizi de utanmadan bir gecede çok iş yapıyor gibi kendinize zam istersiniz yazıklar olsun!!!!

hilalyıldız
27-12-2011, 12:25
S.A.Bu cuma Hacıbayrama,Kocatepe camisine,Sultan Ahmet,Süleymaniye v.s. camilerde ALLAH (C.C.)Rızası için vekillerimize maaşları yetmediği için sadaka toplamaya buyrun,milleti buyur edelim, sevap olur inşaallah.AEO.:praying:

ASİL
27-12-2011, 18:11
Cemil Çiçek: Maaş artışı ihtiyaçtan kaynaklı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Hak-İş ziyareti sırasında emekli vekil maaşlarında yapılan artış ile ilgili konuştu.

27.12.2011 - 12:19

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletvekili (Only the registered members can see the link) emekli maaşlarında yapılan düzenlemeyle ilgili, ''Ben yanlış olduğu kanaatinde değilim, bir ihtiyaçtan kaynaklandı ve böyle bir düzenleme yapılması gerekiyordu'' dedi.
Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle HAK-İŞ'e yaptığı ziyarette, milletvekili (Only the registered members can see the link) emekli maaşlarında yapılan düzenlemeye ilişkin soruları yanıtladı.
'ÖZAL DÖNEMİNDE DE YAPILDI'

Bu konuyla ilgili düzenlemenin ilk defa yapılmadığını belirten Çiçek, daha önce Turgut Özal döneminde de yapıldığını söyledi.
Düzenlemenin ihtiyaçtan kaynaklandığının altını çizen Çiçek, farklı farklı zamanlarda düzenlemeler yapıldığı için maaşlarda eşitlik, adalet anlamında sıkıntılar olduğunu dile getirdi.
Farklı dönemlerde aynı görevi yapmasına karşın farklı emekli maaşları alındığını kaydeden Çiçek, ''Olayın özünü anlamak niyetiyle bakarsanız, değerlendirme farklı yapılır. Öbür türlü bir sorun çıkarmak istiyorsanız farklı olabilir'' dedi.
'YANLIŞ OLDUĞU KANAATİNDE DEĞİLİM'

Çiçek, şöyle konuştu:
''O zamanlar da bu işler konuşuldu, görüşüldü, tribüne oynayanlar oldu. Açık ifade edeyim: Bu iş gündemden düştükten sonra hepsi düzenlemeye 'evet' diyenlerden önce gittiler maaşlarını aldılar. Eğer birincisi yanlışsa bu ondan çok daha fazla yanlıştır. Ben yanlış olduğu kanaatinde değilim, bir ihtiyaçtan kaynaklandı ve böyle bir düzenleme yapılması gerekiyordu. Bu görevin hangi zorluklarla yapıldığını kamuoyu biliyor, bilmesi gerekiyor.''
'HALK DALKAVUKLUĞU YAPILIYOR'

Düzenlemenin bir mutabakatla çıktığını ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:
''Kimsenin kendi başına yaptığı bir iş değildir. Mecliste belki 550 milletvekilimiz yoktu, ama ilgililerin hepsinin yetkisi, bilgisi ve belirli ölçüde de desteği ve katkısıyla bu yasa çıkarıldı. Şimdi tribünlere karşı böyle söyleniyor. Halk dalkavukluğu yapılıyor, ama 3-5 gün sonra kimsenin şüphesi olmasın... Çünkü geçmiştekiler bugün söylediklerimin misalidir. O zaman da Özal aleyhine yeri göğü inlettiler. Şu dediler, bu dediler, asgari ücret mukayesesi, başka türlü bir kısım tezatlar gündeme getirilerek nutuklar söylendi. Bugün bu tartışmayı yapanlardan hiçbiri 'ben bu maaşı almıyorum' demedi, alıyorlar hepsi. O konuda daha tutarlı olmak gerekiyor diye düşünüyorum.''
Düzenlemenin gece yarısı çıkarılmadığını bildiren Çiçek, Meclis (Only the registered members can see the link) çalışmalarının saat 14.00-19.00 arasında televizyonda yayınlandığını, televizyon yayınlarının kapanmış olmasının özel bir ''kaçırma'' düzenleme olarak izah edilmesinin gerçeklerle örtüşmediğini, doğru olmadığını belirtti.
Çiçek, yasanın onaylanmak üzere dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderildiğini de bildirdi.
Bir gazetecinin ''Düzenlemenin mutabakatla yapıldığını söylediniz, ama CHP içinde konunun bir çatlak yarattığı da aşikar.. Düzenlemeyi Anayasa Mahkemesine götüreceklerini söylediler'' demesi üzerine Çiçek, ''Ben muhalefet partimizin, bir başka partimizin, iktidar partimizin işine karışmam. Bu kendi takdirleridir, ama söylediğim de açıktır'' diye konuştu. darısı işçiye ve emekliye sayın bakanım

can123
27-12-2011, 18:59
Cemil Çiçek: Maaş artışı ihtiyaçtan kaynaklı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Hak-İş ziyareti sırasında emekli vekil maaşlarında yapılan artış ile ilgili konuştu.

27.12.2011 - 12:19

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletvekili (Only the registered members can see the link) emekli maaşlarında yapılan düzenlemeyle ilgili, ''Ben yanlış olduğu kanaatinde değilim, bir ihtiyaçtan kaynaklandı ve böyle bir düzenleme yapılması gerekiyordu'' dedi.
Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle HAK-İŞ'e yaptığı ziyarette, milletvekili (Only the registered members can see the link) emekli maaşlarında yapılan düzenlemeye ilişkin soruları yanıtladı.
'ÖZAL DÖNEMİNDE DE YAPILDI'

Bu konuyla ilgili düzenlemenin ilk defa yapılmadığını belirten Çiçek, daha önce Turgut Özal döneminde de yapıldığını söyledi.
Düzenlemenin ihtiyaçtan kaynaklandığının altını çizen Çiçek, farklı farklı zamanlarda düzenlemeler yapıldığı için maaşlarda eşitlik, adalet anlamında sıkıntılar olduğunu dile getirdi.
Farklı dönemlerde aynı görevi yapmasına karşın farklı emekli maaşları alındığını kaydeden Çiçek, ''Olayın özünü anlamak niyetiyle bakarsanız, değerlendirme farklı yapılır. Öbür türlü bir sorun çıkarmak istiyorsanız farklı olabilir'' dedi.
'YANLIŞ OLDUĞU KANAATİNDE DEĞİLİM'

Çiçek, şöyle konuştu:
''O zamanlar da bu işler konuşuldu, görüşüldü, tribüne oynayanlar oldu. Açık ifade edeyim: Bu iş gündemden düştükten sonra hepsi düzenlemeye 'evet' diyenlerden önce gittiler maaşlarını aldılar. Eğer birincisi yanlışsa bu ondan çok daha fazla yanlıştır. Ben yanlış olduğu kanaatinde değilim, bir ihtiyaçtan kaynaklandı ve böyle bir düzenleme yapılması gerekiyordu. Bu görevin hangi zorluklarla yapıldığını kamuoyu biliyor, bilmesi gerekiyor.''
'HALK DALKAVUKLUĞU YAPILIYOR'

Düzenlemenin bir mutabakatla çıktığını ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:
''Kimsenin kendi başına yaptığı bir iş değildir. Mecliste belki 550 milletvekilimiz yoktu, ama ilgililerin hepsinin yetkisi, bilgisi ve belirli ölçüde de desteği ve katkısıyla bu yasa çıkarıldı. Şimdi tribünlere karşı böyle söyleniyor. Halk dalkavukluğu yapılıyor, ama 3-5 gün sonra kimsenin şüphesi olmasın... Çünkü geçmiştekiler bugün söylediklerimin misalidir. O zaman da Özal aleyhine yeri göğü inlettiler. Şu dediler, bu dediler, asgari ücret mukayesesi, başka türlü bir kısım tezatlar gündeme getirilerek nutuklar söylendi. Bugün bu tartışmayı yapanlardan hiçbiri 'ben bu maaşı almıyorum' demedi, alıyorlar hepsi. O konuda daha tutarlı olmak gerekiyor diye düşünüyorum.''
Düzenlemenin gece yarısı çıkarılmadığını bildiren Çiçek, Meclis (Only the registered members can see the link) çalışmalarının saat 14.00-19.00 arasında televizyonda yayınlandığını, televizyon yayınlarının kapanmış olmasının özel bir ''kaçırma'' düzenleme olarak izah edilmesinin gerçeklerle örtüşmediğini, doğru olmadığını belirtti.
Çiçek, yasanın onaylanmak üzere dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderildiğini de bildirdi.
Bir gazetecinin ''Düzenlemenin mutabakatla yapıldığını söylediniz, ama CHP içinde konunun bir çatlak yarattığı da aşikar.. Düzenlemeyi Anayasa Mahkemesine götüreceklerini söylediler'' demesi üzerine Çiçek, ''Ben muhalefet partimizin, bir başka partimizin, iktidar partimizin işine karışmam. Bu kendi takdirleridir, ama söylediğim de açıktır'' diye konuştu. darısı işçiye ve emekliye sayın bakanım

her söze verileçek cevapım var ama bazen susmak en hayırlısı ama ben benim vergilerimden size ulaşanı haram ediyorum sayın milletvekili olduklarını zannedenler haram olsun

MUTAF
30-12-2011, 02:48
kendilerine %100
asgari ücrete %12 :)

kucer06
30-12-2011, 10:15
Adam yüzsüz.İhtiyaç vardı yaptık diyor.Burada milletinde ihtiyacı var bırak yüzde yüzü millete yüzde 3'ü layık görüyorsun vicdansız.