Orijinalini görmek için tıklayınız : Fransız Mallarına Boykot
Ermeni soykırımını savunan ve tasarıyı kabul eden Fransa'ya Türkiye'den ticari engellemelerin yanında siyasi boykot kararlarının ardından, şimdi de türk basınında Fransız mallarına karşı boykot başlatıldı.
Daha önce İsrail ile olan siyasi çatışmada da aynı konu gündeme getirilmişti ve ben de İsrail mallarını almamaya karar vermiştim. işte fransız firmaları
Benzin: Total, Elf
Süpermarket: Carrefour, Gima, Dia Endi, ChampionSA
İnşaat: Ondulin Avrasya (Onduline -Bituline-Isoline), Lafarge, Chryso, Weber Markem
Seyahat: Air France, Club Med, Fransa'da tatil, Fransız Kültür Merkezi
Tıraş Bıçağı: BIC
Çakmak: BIC, Cartier
Kırtasiye: BIC, Sheaffer
Yoğurt: Danone, Yoplait
Şişe Suyu: Perrier, Danone, Evian
Mutfak ve diğer ev eşyaları: Tefal
Oto Lastiği: Michelin, Uniroyal, Recamic
Oto Yedek Parça: Valeo
Otomobil: Renault, Peugeot, Citroen
Spor Ekipmani: Le coq sportif
Motosiklet, Bisiklet: Peugeot
Giyim: Lacoste , Givenchy, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, Etam, René Derby, Sonia Rykiel, Cacharel, Daniel Hechter
Çanta: Longchamps, Lancel, Louis Vuitton
Şampuan: L'Oreal, Studio Line, Lancome
Saç ürünleri: L'Oreal, Studio Line, Garnier, Kerastase
Cilt Bakım ürünleri: Clarins, Guerlain, Avon, Avene
Bebek giyim, mama, oyuncak: Bledina, Mellin, Majorette, DPAM, Petit Bateau
Kozmetik: L'Oreal, La Roche Posay, Biotherm, Christian Dior, Clarins, Vichy
Parfüm: Chanel, Christian Dior, Clarins, Drakkar Noir, Fahrenheit, Lancome,Lavendar Harvest
Dergi: Marie Claire, Elle
Telekom: Alcatel
Sigorta: AXA, Gunes Sigorta, Basak Sigorta, Basak Emeklilik (Groupama International)
Finans: Societe General Bankasi, TEB (Turk Ekonomi Bankasi)
Ilaç firmalari Sanofi (Aventis&Synthelabo&Pasteur ortakligi): Servier, Fournier, Guerbet, Pierre
Fransız şarap ve şampanyaları atalarımızı katliam yapmakla suçlayan kişilere en büyük cevabı yine biz verelim cezayirde yaptıkları katliamları unutup atalarımızı suçluyorlar bize düşen görev bu ülkenin mallarını boykot etmek herkesi boykota davet ediyorum
hakan_77
24-12-2011, 12:17
tenkyu
Süpermarket: Carrefour, Gima, Dia Endi, ChampionSA adamlar ulkemize resmen isgal etmisler her seyleri ile biliyormusunuz fransadaki kaufurlarda ben hiç turk mali goremedim bizim meshur rakimiz bile satilmiyor inanirmisiniz hani lokumumuz nerede
dusunuyorumda neden bizim bir markamiz yok dunyada bir elektronik markamiz zaten yok yok oglu yok dikkatinizi cekerim marka olarak diyorum biz gurbetteki ler bir is yeri acarken is yerin ismini turkiyeden meshur neyimiz varsa onun isminde açariz burada ama ulkemizde tam tersi yabanci isim meragi vardir nedense avrupa turk tv lerindeki reklamlara bakarsaniz zaten gorursunuz
hiç kimse almasın markalarını bide türistleride gelmesin türkiyeye ve türkiyedeki
ermenileri ve fransız vatandaşlarını kovsun ama kim yaparki üstler zaten yahudi ve olmayanda uşaklık yapıyorlar ben istanbulda oturuyorum
lüks yerlerde hep yahudiler ermeniler yaşıyor herşey onların ellerinde
biliyormusunu dunyayi yahudi zenginler yonetiyor amarika onlarin elinde su ulkemizdeki fransiz kafur ve metro magazalarinin yahudi lerin elinde oldugunu soyliyeyim çok konusulacak sey varda yerimiz musait degil
Ataturkkun inkilablarina kadar ulkemizde her sey gunah harammis onu yapma gunah bunu yapma gunah çunki meslekler yabancilarin yani ecnebilerin elindeymismuslumanlar yan gelip yatmislar yani yatirmislarelin gavuru yeni buluslar icaatlar yaparken bizimkiler dinisleri ile mesgul olmuslar hep siz hiç duydunuzmu musluman bir ulkenin bir yeni bulusu oldugun ugunah diye diye hep yatmislar elin gavuru bize hep siz oturun o gunah bu gunah diye diye bizleri somurmusler burada yahudi bayramlarinda çogu yer kapalidir bakiyoruzda burayada ele geçirmisler
Bu yasa senotodan geçmez amaçlari ermeni oylarini alabilmek zaten bir dahaki seçimlerde sorkozi denilen yahudi secilemez kimse sans vermiyor
Amarikanin her sene yaptigini simdi bunlar yapmaya basladi
su ermeniler neymis yav daha dün rusların gölgesinde belli bile deyildi simdi
agzimiza sakiz oldular daha dün millitakim macinda ermenileri boykot etmemek icin
secmece seyirci alanlar simdi kalkmıslar fransayı boykot etmeye iyide
neyle boykot edeceyiz herseyimiz yabancisermayeyle dönüyor bir bakima elimiz mahkum istanbulun önemli bir para kaynagini ermenilerle yahudiler yönlendirirken
bizimkisi olsa olsa kemaksunalin kayiktan dönme sörf tahtasiyla petrol kiralinin kizini tavlamaya benzer bizde bu oldu biticilik varken elde kalan fransiz mallarinin markasini deyistirip satarlar bildim bileli gundem ayni gündem
tavirlar farkli bir ermenilerle iyi olalimderken birsürü dostumuzu kaybettik
bir israille ilimli olalimderken yine ayni hüsran pkk ile mücadelede ayni
önce adamdan sayip muhatap olduk birsuru yapilan isi yok sayıp kandile
toplanan pkk militanını ülkenin deyisikyerlerine yaydık simdi törörle mücadeleye kaldıgımız yerden devam ediyoruz peki simdiki komutanları kim yargilayacak
eskilerin yaptıgı suc ise simdikilerin dogru yaptığını kim izah edebilir hangi piskinlikle bunlar bir sekilde siyasiler karar alir ve zararini hep biz cekeriz
iki ileri bir geri derken bir arpa boyu ilerlemedigimiz gün gibi ortada
hatta bu hizla kurtulus savasi öncesine geri dönduk diyebiliriz
ben sahsen bu olaylari gülünc buluyorum yasadiklarımız ayni hissettiklerimiz farklı
herkeze kolay gelsin. şaban ars tan alıntıdır
gümrük birliği ve ab sevdasından vazgeçmediğimiz sürece hiç bir şey olmaz hükümet boykot istiyorsa ilk önce gümrük birliği ve ab sevdasından vazgeçmesi lazım
oglen iki ermeni tanidikla yemek yedim onlarada diyor amaç turkiyeye hep kontrolleri altinda tutmak
ve oy avciligi yapmak diyor
rselturk
24-12-2011, 21:38
Günlük kullanımda olan Fransız malı binek otomobilimi sattım.
Fransız tersanelerinde yeni kızağa konan yatımı almaktan vazgeçtiğimi bildirdim.
Orta menzilli iki fransız yapımı uçağımı.ABD yapımı iki uzun menzilli uçakla takas ettim.
Aldığım bu milliyetçi kararları kutlamak için Fransız malı bir Bordo şarabı açıp içtim.
Bir de baktım Fransızlar benim "esip gürlememle" alay ediyorlar!..Sesimi kesip oturdum,ve düşündüm:Ben nerede yanlış yaptım?..Öyle ya Dersimde günlerce soykırım yapıldığını haykıran ben,nasıl olur da Ermeni soykırımı yapmadığıma inandırabilirim?!..Hadi diyelim ki,Dersim olayını Atatürk ve İnönü ye yıktık.Ermeni olayını da Talât ve Enver Paşalara mı yıkalım?Bu mümtaz sahsiyetler ve şanlı ecdadımız Osmanlı Sultanları yarın ahiret gününde yakamıza yapışmazlar mı? Bre zındıklar bu ne gaflet,bu ne edepsizlik demezler mi? Tövbe tövbe!...:yell:
mehmetcınar
24-12-2011, 21:48
boykot kararını kesinlikle yapalım elimizden geldigince
cilginizmirli
24-12-2011, 21:55
Arkadaşlar fransız mallarını boykot edelim ama bi yanlış anlaşılma var.Dia SA bi fransız şirketi değil İspanya şirketiymiş.Bu konuyu bilmenizi istedim.İşte kaynaklar Galata Menkul Değerler A.Ş | Haberler | ISPANYOL VE TURK ORTAKLIGIYLA KURULMUS OLAN DIASA`NIN FRANSIZ MARKASI OLMAKLA ALAKASI BULUNMAMAKTA- BASIN ACIKLAMASI (Only the registered members can see the link) DIASA Süpermarketleri (Only the registered members can see the link)
hakan_77
24-12-2011, 23:05
Arkadaşlar fransız mallarını boykot edelim ama bi yanlış anlaşılma var.Dia SA bi fransız şirketi değil İspanya şirketiymiş.Bu konuyu bilmenizi istedim.İşte kaynaklar Galata Menkul Değerler A.Ş | Haberler | ISPANYOL VE TURK ORTAKLIGIYLA KURULMUS OLAN DIASA`NIN FRANSIZ MARKASI OLMAKLA ALAKASI BULUNMAMAKTA- BASIN ACIKLAMASI (Only the registered members can see the link) DIASA Süpermarketleri (Only the registered members can see the link)
tenkyu
ermeniler uzun zamandir kankamiz oldu bursada azeri bayraklarini unutmadik
mili mac icin secmece kavungibi seyirci toplamadikmi simdi bu boykot karariyla
önceden alinmis firansiz mallarini boykot etmeye kalksak kimbilir simdi elinde patlayacak okadar mal dahasi boykot kararindan sonra dondurulan ticari anlasmalarin iptalinden sora her halde sirketlere tazminat ta öderiz örnegi milli takim antrönör hödük gibi haketmedigi
para tazminati gibi önce bizimkiler okadar talkin vermeselermis yüz verdiler deliye oda etti haliya kisacasi milletimiz bu kadarini hic hak etmiyor hani ergenokoncular
kürt halka eziyet etti diye iceri atip sözde kürt halki adina pkk yi muhataba almislardi simdi
ne olduda ordumuz yine hareket üstüne hereket yapiyor bölücü örgüte göz actirmiyor
eskiler baska devletin askerimiydide onlar suclu simdikiler kahraman oldular
anlamak zor verilen taviz verilen hos görü zaman kaybindan baska birseydeyildir
düsmanlar herzaman yine düsmandir kaybedilen hersey milli servet ve milli gürürümüzün
dost ulkelerin kalp kirikligidir ve ata sözünün geregi akilsiz basin ceremesini
ayaklar ceker misali yine biz sivil veya asker olarak bedelini alinterimiz veya
damarimizdan akanla öderiz van olsun ister muniti durmak yok yoladevam
hayin düsman devletleri bu bugün fransa yarin almanya öbürgün israil
dahasi ermenistan kibris rum kesimi bir kisir döndü gibidir it dalasi
kimi kardak ta kimisi cardakta kiriz cikarir ken voleyi vuran götürür ganimeti
bir kardak krizinde zamanin cilleri az götürmemisti piyasadan buda yenibir
baslangic olabilir sütten agzimiz yandigi icin yogurdu üflemeden yiyemem
hem susiralar alisverislerle aram iyi deyil dolayisiyla boykot beni asar
ne elimde kalmis firansiz mali var nede firansizlari es gecip baska bir mal almaya niyetimvar boykot bizi teyet gecti en rahati alman halki kim nederse desin umurlari
deyil hep satiyorlar almak gibi bir dertleri yok hemde bir yigin yahudiyide kestikleri ispatlanmalarina karsin bizde öylemi hepsi ithal simdi saymaya kalksak recep ivedik durumuna düseriz on kalem maldan tut besyüz kalem ürüne kadar cikabilir
en iyisi saymamak ev kira bakkal veresiye olunca boykot bizim neyimize kardes
hapis se hapis para ise para zaten nakit olmadigina göre deftere yazsinlar ermeni katliyaminida- şaban arstan alıntıdır
hakan_77
25-12-2011, 18:31
tenyu
ugruna01
25-12-2011, 19:48
fransız mallarını almayalım
ugruna01
25-12-2011, 19:48
allahın izniyle kimseye muhtaç olmayız
isim hakkı fransanının onlarda fransa ile ortak aynı hamam aynı tas misali
bizler burada hanki mallarin fransiz mallari oldugunu biliyoruz ama internetle alakasi olmayan çevrenizide uyarinki onlarda boykot etsinler
rselturk
26-12-2011, 00:00
En anlamlı boykot,ül***i yönetmesini bilmeyen yöneticileri boykottur.
inşallah bu boykot uzun sürer. ve inşallah fransız ürünleri yerine türk malları tercih edilir...
fransız malı yerine ingiliz italyan malı alınmaz umarım... bari memleketin insanı kalkınsın bu sebeple...selametle...
Bunları boşuna söylüyorsunuz.Bu ülkenin bakanı bu gün gazetede fransız yatırımcıların başımızın üstünde yeri var diyor.Seyahat acentaları hiç bir Türk yılbaşı için fransa rezervasyonunu iptal etmedi diyor,daha yeni renault firması elektrikli fluence'nın reklam çalışmalarını başlatmış millet sıraya girmiş biz burada hamaset edebiyatı yapıyoruz.
başbakan trübüne oynuyor esiyor kükrüyor ama yanı başındaki fransız elçisini çağırıp hesap soramıyor bakın bakanıda ne diyor
Bakan Çağlayan: Fransa'ya ambargo yok
Zafer Çağlayan, Türkiye'nin Fransa'ya herhangi bir ambargo ya da ticari kısıtlaması olmadığını dile getirdi.
26.12.2011 - 12:12
Fransız mallarına karşı kişisel ve kurumsal boykotlar yaşanırken Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Fransa'ya Türkiye'nin herhangi bir ambargo ya da ticarette kısıtlamasının söz konusu olmadığını söyledi. Çağlayan, "Türkiye'de de Fransız yatırımları var. Ülkemize güvenmiş tüm yatırımcılarımızın başımız üstünde yeri var, yeni yatırımcı gelirse de başımız üstünde yeri var. Ancak milletimizin hasssasiyeti konusunda haksız bir konuda tepkisini dile getiriyoruz. Ülkemize yatırım yaparak Türk ve Türkiyelileşmiştir" diye konuştu.
hakan_77
26-12-2011, 18:53
tenyu
digitürk yılbaşında iki çifti parise gönderyormuş iyiki digitürkü iptal ettirmişim
uydu3405
26-12-2011, 21:26
üstelik digitürk fransız uydusundan yayın yapıyor bugünlerde sık sık kesiyorlar yayınlarını gelin tüm türkler bu uyduya dönük çanaklarımızı türksata çevirelim
neyin boykotunu yapıyorsunuz.
Valeo ve Reno fabrikalarını markası belki fransız ama bu fabrikalarda bizim türk işçimiz çalışıyor hepsinde bizim alın terimiz var. Eğer bişi ispatlıyacaksak yanlışa yanlışla cevap verilmez. Fransada yok ermeni soykırmını tanımayana ceza verilecekmiş istediğine istediği cezayı verir ben tanımadıktan sonra bir taraflarını yırtsalar çok tııın. Ben olsam başbakanın yerine işime bakar fransadan babane der önüme bakarııım. Fransada kim yaaa kardeşim saydığınız markaların fabrikalarında n bu devlet vergi alıyor bu devletin insanı ekmek yiyor. Biz onlara muhtaç değiliz onlar bize muhtaç oldukları için egolarını böyle tatmın etmeye çalışıyorlar. Ben takmıyoruuum şahsen ermeni soykırımıymış daha onlar soykırım görmemişler.
draculu45
27-12-2011, 00:42
neyin boykotunu yapıyorsunuz.
Valeo ve Reno fabrikalarını markası belki fransız ama bu fabrikalarda bizim türk işçimiz çalışıyor hepsinde bizim alın terimiz var. Eğer bişi ispatlıyacaksak yanlışa yanlışla cevap verilmez. Fransada yok ermeni soykırmını tanımayana ceza verilecekmiş istediğine istediği cezayı verir ben tanımadıktan sonra bir taraflarını yırtsalar çok tııın. Ben olsam başbakanın yerine işime bakar fransadan babane der önüme bakarııım. Fransada kim yaaa kardeşim saydığınız markaların fabrikalarında n bu devlet vergi alıyor bu devletin insanı ekmek yiyor. Biz onlara muhtaç değiliz onlar bize muhtaç oldukları için egolarını böyle tatmın etmeye çalışıyorlar. Ben takmıyoruuum şahsen ermeni soykırımıymış daha onlar soykırım görmemişler.
tekkelime mütişin üstt :present::present::present::present::present::present::present: