aliharbiye
24-12-2011, 12:07
Merhaba saygı değer arkadaşlar, hayırdır dün akşam haberlerinde yeni ilaç tasarısı ile bir takım şeyler açıklandı, nedir bu durum? ilaç ihtiyacı olan insan artık ilaçta alamıyacak gibi, sağlık ocağında pratisyen bir doktor tarafından muayene edilen, 0/18 yaş altı ve büyüklerdemi her kutu başına 1 lira ödüyecek, nasıl birşey böyle hergün yurdum insanını söyüçlemek için yeni yeni tezgahlar kuruluyor gibi, artık hasta olan kimse doktora falan gitmesin istiyorlar öğlemi? yatağında ölsün gitsin. zaten hasta ihtiyacı kadar ilaç alıyor. bide en kızdığım şeylerden biride eczaneye gidiyorsun eee neymiş ilaç farkı parası isteniyor 10 lira 15 lira, bende soruyorum, hangi ilaç farkı diye. şimdi ilaç farkı bildiğim kadarıyla bu şekilde olur mesela doktor bana alfoksil 500mg kapsül vermiş, sağlık kurumuda bana alfoksil vermez, ampisina gibi muadil ilaç verir, ben illa alfoksil için dayatırsam o zaman eczane benden fark almalı bildiğim kadarıyla, varya arkadaşlar bizim burdaki sistem dünyada yok, sistemin tümü üç kağıt, eczan vatandaştan para almasın sağlık ocağımı alacak alsın, hastahanemi alacak alsın, her sağlık kurumu kendinden sorumlu olsun, eczaneler bana güven vermiyor bunlar hepsi sakat iş, 2012 yılından itibaren sıkıntılarda büyük artış söz konusu, sanırım TC. yavaş yavaş mazhar altında yaşamaya başlıyoruz, gibime geliyor yanlışmıyım? bu ilaç yasasının en kısa zamanda hastaların leyhinde bir gelişme olmasını ümity ediyorum, yoksa hastalar yataklarında ölecekler saygılarımla aliharbiye.