Orijinalini görmek için tıklayınız : Demirtaş: Senin rütben orgeneral de olsa bizce onbaşısın
Demirtaş: Senin rütben orgeneral de olsa bizce onbaşısın
Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e çıkıştı.
Only the registered members can see the link
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, (Kürtçe eğitimi uygun görmüyorum) diyen Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e tepki gösterdi. Demirtaş, "Senin rütben orgeneral de olsa bizim nazarımızda onbaşısın. Senin kıymetin o kadardır. Bunu böyle bil. Bizim nazarımızda ha bir onbaşı konuşmuş ha Genelkurmay başkanı. Bizim nazarımızda zerre kadar değerin, kıymetin yok yanımızda." dedi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş (Only the registered members can see the link) partisinin Sultanbeyli ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen programa katıldı. Salona girişte sloganlarla karşılanan Demirtaş (Only the registered members can see the link) burada bir konuşma yaptı. Demirtaş (Only the registered members can see the link) Kürtçe eğitime karşı çıkan genelkurmay başkanının kendileri için bir onbaşıdan farkı olmadığını söyledi.
"SANA KİM SORDU Kİ CEVAP VERİYORSUN"
Demirtaş şöyle konuştu: "Genelkurmay başkanı çıkmış 'ana dilde eğitim olmaz' diyor. Sana kim sordu ki çıkmış cevap veriyorsun? Sen önce çık katliamların hesabını ver. Paşa hazretleri çıkmış bize emir yağdırıyor. Senin rütben orgeneral de olsa bizim nazarımızda onbaşısın. Senin kıymetin o kadardır. Bunu böyle bil. Bizim nazarımızda ha bir onbaşı konuşmuş ha genelkurmay başkanı. Bizim nazarımızda zerre kadar değerin, kıymetin yok yanımızda. Ana dilde eğitimin olup olmayacağını sana mı soracağız? Biz başbakanın bu inkar politikasını tanımıyoruz. Başbakanı tanımıyoruz, genelkurmay başkanını hiç tanımayız. Bizim şahsımızda bunların meşruiyeti yok."
"ÖZGÜRLÜĞÜ ANCAK BİZ GETİRİRİZ"
Demirtaş'ın konuşması boyunca salondakiler sık sık terörist başı Öcalan lehine sloganlar attı. Türkiye'ye barışı ancak kendilerinin getirebileceklerini öne süren Demirtaş, "Bizim yürüttüğümüz özgürlük mücadelesidir. Bir halk özgür olmadan diğer halkın özgür olma şansı yok. Kurtuluş hep birlikte olur. Zulümse hep birlikte direniriz. Bu ül***e barışı ve özgürlüğü de ancak biz getirebiliriz. Bizim mücadelemiz dışında da hiçbir şans yok." diye konuştu.
"OPERASYON KAZASI DEĞİL"
Uludere'de 35 kişinin hayatını kaybettiği olayın bir kaza değil, mesaj olduğunu iddia eden Demirtaş (Only the registered members can see the link) şöyle devam etti: "Bütün bu katliamları örtmek için günlerdir bize saldırıyorlar. Başbakanıyla, bakanıyla, medyasıyla bize saldırmaya çalışıyorlar. Sanki tüm bu uçakları kaldıran biziz. Bunların sanki hiç suçu yok bütün suçu bize atmaya çalışıyorlar. Bu mesaj nedir iyi anlamak lazım. 5 TL için, 50 TL için kendini dağa vuran Kürt çocuklarının dramı üzerinden başsağlığı dilemeyenleri iyi anlamak lazım. Siz eğer hakkınızı aramaya devam ederseniz işte bu katliamları yaparız diyorlar. O köye gittik gözlerimizle gördük. Bu bir operasyon kazası değil. Ölenlerden 19 tanesi 12-13 yaşında küçük çocuk. Tamamını katledildi ki herkesin içine bir korku düşsün."
ŞRARSKOZ
07-01-2012, 16:35
ne oldu biyerine mi battı şimdi cocuk mu oldu gitsin adam gibi calışsın dogudan gelen kişiler her yeri gezebiliyo batıdan kit bakalım istedigin yeri gezebilirmisin yapanın ellerine saglık
bu itleri bile konuşturuyorlar paşayı atmadan önce iceriye bunları temizle sonra paşayı içeriye al sucu varsa gerci sucu yoksada alırlar içeriye bunlar
pkk sorununa kürt sorunu denildiği müddetçe bundan cesaret alan demirtaş gibi meczublar bu devleti işte böyle alaya alırlar.nerde bu devletin hakim ve savcıları.nevşehirde minübüscünün biri aracına ''80 yılın hesabı sorulacak'' diye provakatif yazı asmıştı hatırlar mısınız. bu bile akp nin kapatılması için delil sayılmıştı.şimdi nerde o hakim ve savcılar.
senol_30
07-01-2012, 16:43
ya böyle aşagılıgı niye konuşturuyorlar anlamıyorum eskidende olsa konuşabilirmiydin
görürdün onbaşımı generalmi oldugunu terbiyesiz
ŞRARSKOZ
07-01-2012, 16:51
pkk sorununa kürt sorunu denildiği müddetçe bundan cesaret alan demirtaş gibi meczublar bu devleti işte böyle alaya alırlar.nerde bu devletin hakim ve savcıları.nevşehirde minübüscünün biri aracına ''80 yılın hesabı sorulacak'' diye provakatif yazı asmıştı hatırlar mısınız. bu bile akp nin kapatılması için delil sayılmıştı.şimdi nerde o hakim ve savcılar.
hakim ve savcılar öldü onlar pkk köpeklerini karşılarlar
bu ül***e barış ve demokrasiyi ancak onlar getirebilirmiş onların mücadelesi dışında hiç bir şans yokmuş küstah herif ne dediğini bilmiyor tabi bu kadar imkan verirsen olacağı bu telefon konuşmalarından dolayı insanları içeri alan savcılar nerdesiniz
Sende kendini insan ve milletvekili sansanda bize göre köpeğin tekisin.
adamlari o kadar cesaret verildiki içindekileri disa kusuyorlar artik ama bu cesareti verenlerkime hizmet ettiklerini daha idrak edemediler bir pasaya onbasi kada
ŞAVKÇI09
07-01-2012, 20:24
Bu kendini adam sananların bu kadar seslerinin çıkmasının tek sebebi acı ama gerçek iktidar maalesef açılım ters tepti tutmadı hoca olmadı bu defa....
uydu3405
07-01-2012, 22:00
her şey yoluna giricek dostlar bu bir geçiş sürecidir belki biraz sancılı geçiyor olabilir ama her şey düzelicek bence türkiye yi mutlu günler bekliyor
adam açıkça düşmanlık yapıyor... ve kabul etmek lazım bunuda güzel yapıyor...
her durumu kendi lehlerine değerlendirip açıklama yapıyorlar...
35 adam ölmüş katliam diyorlar...kaçakçılık tan, teröristlerin geçtiği güzergahlardan bahsettiği yok... tuhaftır bizimkilerde bunlardan bahsetmiyor...(belkide bahsediyor ama medya yansıtmıyor olabilir.)
şehirdeki bdp gösterilerinde molotofla yaralanan ve ölenler katliama girmiyor...o olaylar onlara göre demokratik...molotoflarda demokrasi yolunda kullandıkları fenerler herhalde...
polis bdp teşkilatı binalarında molotof kokteyli buluyor bişey yapılmıyor...bunu çözmenin yolu aynı şekilde karşılık vermektenmi geçiyor nedir...?adamlarında istedikleri bu ama şimdilik halen "ya sabır" diyelim...
Bir ara bir yazar "onbaşı olamayacakların general olduğu şu ülkede" diye bir yazı yazmış ve yüklü tazminata çarptırılmıştı...
selametle...
Erdoğan'ın Demirtaş'a onbaşı cevabı
Erdoğan'ın Demirtaş'a onbaşı cevabı Erdoğan'ın son parti grubu konuşması Başbakan Erdoğan bugünkü grup konuşmasında BDP'yi yerden yere vurdu. Konuşmasının büyük bir bölümünde BDP'yi çok sert bir dille eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Senin Başbakanlığı'nı tanımıyorum' ve 'Genelkurmay Başkanı değil sen bizim gözümüzde onbaşı olamazsın' sözlerine sert çıktı. Erdoğan, 'Çıkmış BDP Genel Başkanı biz seni tanımıyoruz diyor. Tanısan ne yazar tanımasan ne yazar bizi millet tanıyor millet.Bize milletimizin hayır duası ziyadesiyle yeter. Sen aynaya bak kendini tanıyamazsın. Aynaya bakarsan kanını emdiğin gençleri göreceksin' diye konuştu.
demir2768
10-01-2012, 19:25
savcılarımız nerede acaba onları görebilmek için mikroskop mu lazım ???????????? :rockon::rockon::rockon:
uydu3405
10-01-2012, 20:45
ben onu bunu bilmem onbaşıda ordunun personeli genelkurmay başkanıda asıl önemli olan insan olmaktır.
İnsanlığın verdiği merhamet acıma duygusu varsa birisinde en büyük rütbeye sahip odur
yargıç_1
11-01-2012, 00:17
bunların sonunun geldiğinide görücez bi gün İnşallah insallığın yüz karaları
bunların sonunun geldiğinide görücez bi gün İnşallah insallığın yüz karaları
işte o zamanda böyle sağ duyulu olursa bazıları mesele yok ama cuma cıkışlarında bağırıp çağırmalar insanları diri betonlamalar birde bunu ALLAH için yaptık demeler başlar
Demirtaş'tan onbaşı tepkilerine cevap
Genelkurmay Başkanı'na TERÖRİST BAŞI diyorlar ben ONBAŞI demişim çok mu
Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sert sözlerine Diyarbakır'dan cevap verdi.
BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Genelkurmay Başkanı hakkında sarfetmiş olduğu "onbaşı" ifadesinin bir hakaret amacı taşımadığını, bu sözü sadece Genelkurmay Başkanı'nın anadilde eğitim ile ilgili görüş bildirmesinin bir etkisi olmayacağını ifade etmek için söylediği belirtti. Kendi sözlerinin kullanılarak gündemin değiştirilmeye çalışıldığını ifade eden Demirtaş, asıl meselenin Uludere'de ölen 35 insan olduğunu bildirdi.
GENELKURMAY BAŞKANINA TERÖRİST DİYORLAR ZORUNUZA GİTMİYOR DA..
Demirtaş ayrıca Genelkurmay Başkanı'nın yaptığı anadilde eğitim açıklamaları ile ilgili şunları dile getirdi: "Bu zamana kadar tutuklanan generaller eğer siyaseti doğrudan etkiledikleri için tutuklandılarsa şu anki Genelkurmay Başkanı nasıl bunu yapıyor. Savcılar tutuklu Genelkurmay Başkanı'na, generallere terörist başı diyor zorunuza gitmiyor da ben onbaşı diyince mi zoruna gidiyor?"
Demirtaş konu ile ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Benim ifade ettiğim Genelkurmay Başkanının anadilde eğitim ile ilgili açıklamaları bir onbaşı kadar etki yapmıştır. İfade etmek istediğim budur. Asıl mesela uludere olayıdır."
Uludere olayının sorumlularını Başbakan ve Genelkurmay Başkanı olarak gösteren Selahatin Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizi tehdit ederek bu işin üstünü örtemezler. Realite Toplam 35 kişinin ölmesidir. Genelkurmay başkanı hakkında söylediklerim hakaret amaçlı değildir. Genelkurmay Başkanı eğitim dili ile ilgili bir açıklama yapamaz. Başbakan bize bağırıp çağıracağına Genelkurmay Başkanı'na dönüp siyaseti doğrudan etkilemeye hakkın yoktur demelidir."
BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Başbakan Erdoğan, dünkü grup toplantısında Demirtaş'ın açıklamaları ile ilgili şu sözleri sarf etmişti: BDP Genel Başkanı biz seni tanımıyoruz diyor. Tanısan ne yazar tanımasan ne yazar bizi millet tanıyor millet. Bize milletimizin hayır duası ziyadesiyle yeter. Sen aynaya bak kendini tanıyamazsın. Aynaya bakarsan kanını emdiğin gençleri göreceksin. Onurlu bir mücadele değil terörün stepnesi olmuş bir partiyi göreceksin. Yüzde 50 oy almış bir iktidarı yok saymak milli iradeye saygısızlıktır, şuursuzluktur. Değil general, onbaşı olmak bile bu topraklarda gururdur. Sen git onbaşıları silahlı efendilerine sor onlar sana o kahramanları iyi anlatsın. Ne diyor Apo BDP'lilere zırtapoz, şarlatan diyor. Bunu Peygamber olarak gördükleri Apo diyor. BDP (Only the registered members can see the link) bugüne kadar kendi bölgesine bir çözüm önerisi getiremedi.
Demirtaş'tan onbaşı tepkilerine cevap
Genelkurmay Başkanı'na TERÖRİST BAŞI diyorlar ben ONBAŞI demişim çok mu
Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sert sözlerine Diyarbakır'dan cevap verdi.
BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Genelkurmay Başkanı hakkında sarfetmiş olduğu "onbaşı" ifadesinin bir hakaret amacı taşımadığını, bu sözü sadece Genelkurmay Başkanı'nın anadilde eğitim ile ilgili görüş bildirmesinin bir etkisi olmayacağını ifade etmek için söylediği belirtti. Kendi sözlerinin kullanılarak gündemin değiştirilmeye çalışıldığını ifade eden Demirtaş, asıl meselenin Uludere'de ölen 35 insan olduğunu bildirdi.
GENELKURMAY BAŞKANINA TERÖRİST DİYORLAR ZORUNUZA GİTMİYOR DA..
Demirtaş ayrıca Genelkurmay Başkanı'nın yaptığı anadilde eğitim açıklamaları ile ilgili şunları dile getirdi: "Bu zamana kadar tutuklanan generaller eğer siyaseti doğrudan etkiledikleri için tutuklandılarsa şu anki Genelkurmay Başkanı nasıl bunu yapıyor. Savcılar tutuklu Genelkurmay Başkanı'na, generallere terörist başı diyor zorunuza gitmiyor da ben onbaşı diyince mi zoruna gidiyor?"
Demirtaş konu ile ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Benim ifade ettiğim Genelkurmay Başkanının anadilde eğitim ile ilgili açıklamaları bir onbaşı kadar etki yapmıştır. İfade etmek istediğim budur. Asıl mesela uludere olayıdır."
Uludere olayının sorumlularını Başbakan ve Genelkurmay Başkanı olarak gösteren Selahatin Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizi tehdit ederek bu işin üstünü örtemezler. Realite Toplam 35 kişinin ölmesidir. Genelkurmay başkanı hakkında söylediklerim hakaret amaçlı değildir. Genelkurmay Başkanı eğitim dili ile ilgili bir açıklama yapamaz. Başbakan bize bağırıp çağıracağına Genelkurmay Başkanı'na dönüp siyaseti doğrudan etkilemeye hakkın yoktur demelidir."
BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Başbakan Erdoğan, dünkü grup toplantısında Demirtaş'ın açıklamaları ile ilgili şu sözleri sarf etmişti: BDP Genel Başkanı biz seni tanımıyoruz diyor. Tanısan ne yazar tanımasan ne yazar bizi millet tanıyor millet. Bize milletimizin hayır duası ziyadesiyle yeter. Sen aynaya bak kendini tanıyamazsın. Aynaya bakarsan kanını emdiğin gençleri göreceksin. Onurlu bir mücadele değil terörün stepnesi olmuş bir partiyi göreceksin. Yüzde 50 oy almış bir iktidarı yok saymak milli iradeye saygısızlıktır, şuursuzluktur. Değil general, onbaşı olmak bile bu topraklarda gururdur. Sen git onbaşıları silahlı efendilerine sor onlar sana o kahramanları iyi anlatsın. Ne diyor Apo BDP'lilere zırtapoz, şarlatan diyor. Bunu Peygamber olarak gördükleri Apo diyor. BDP (Only the registered members can see the link) bugüne kadar kendi bölgesine bir çözüm önerisi getiremedi.
hade bakalım çık bakalım işin içinden adamlar memleketin içine ettiler devlet ALLAHA emanet ama bunlar güdmeyi iyi biliyor bu iştende ak olarak çıkarlar
Demirtaş'ın suç duyurusu savcılıkta
TSK'nın Demirtaş hakkındaki suç duyurusu Sultanbeyli savcılığına gönderildi.
Genelkurmay Başkanlığının, ''Senin rütben orgeneral de olsa bizim nazarımızda onbaşısın'' sözleri nedeniyle BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş (Only the registered members can see the linkş) hakkında bulunduğu suç duyurusu dilekçesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca konuşmanın yapıldığı yerde görevli bulunan Sultanbeyli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.
Şikayetçinin Genelkurmay Başkanlığı tüzel kişiliği olduğu suç duyurusu dilekçesi, Genelkurmay Başkanlığının avukatınca, Sultanbeyli Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da dilekçeyi, konuşmanın yapıldığı yerde görevli olan Sultanbeyli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.
Dilekçede, Demirtaş'ın, TCK'nın 301/2. maddesindeki, ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, devletin yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak'' suçunu işlediğinin yer aldığı öğrenildi.
"BİZİM NAZARIMIZDA ONBAŞISIN"
Selahattin Demirtaş, geçen günlerde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, Kürtçe eğitimi uygun bulmadığına yönelik açıklamaları üzerine, ''Senin rütben orgeneral de olsa bizim nazarımızda onbaşısın'' demişti.
Genelkurmay Başkanlığı da ''Bir siyasi parti yöneticisinin Genelkurmay Başkanına yönelik sarf ettiği sözlerle ilgili hukuki süreç başlatılmıştır'' açıklamasını yapmıştı.