PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "19 MAYIS KUTLANMAYACAK mış"

zekı62
12-01-2012, 18:22
Only the registered members can see the link

19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Ankara dışındaki illerde okullarda kutlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, yönetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelikte gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmemesini, kutlamaların sadece okullarda yapılmasını istedi.

deniyor ki ....
23 nisan da Çuçuklar Donuyor
19 mayıs da geçler Donuyor

ama bu gençlik başka işler yaparken donmuyor !!:mad2:

uydu3405
12-01-2012, 22:14
Ben kurtarıcımız olan sayın mustafa kemal atatürk ü hayır dualarımla anıyorum bu yeterli şaşalı gösterinin rahmetliye hiç faydası yok var diyen konuşsun anlatsın bilelim öğrencilere kendisine minnettar olmaları gerektiğin anlatalım yeter

selvi64
12-01-2012, 22:32
19 mayıs bugüne kadar kutlandı. ülke bundan bi şey kazanmadı. yasaklanırsa da inanın hiçbir şey kaybetmeyecek.

hatırlarsanız 12 eylülden önce her 27 mayıs hürriyet ve anayasa bayramı adında bir bayram kutlanıyordu. okullar o zaman tatil olurdu.12 eylül darbesiyle bu bayram kaldırıldı. şimdi bu 27 mayıs anayasa bayramını ülkemizde kaç kişi tarafından hatırlanıyor. kaldırılınca kıyamette kopmadı. sadece öğrenciler birgün fazladan okula gittiler.

tv lerde açık oturumlarda 19 mayıs törenleriyle ilgili tartışmalar başladı.akp münkirlerine yine gün doğdu.durumdan vazife çıkarıp bunun arkasından şeriat gelecek demeye başladılar bile. akp düşmalığından başka hiçbir şey üretemeyen bu tipler halkımızı zorla akp'nin kucağına itiyor.

uydu3405
12-01-2012, 22:36
ben AKP li biri olarak AKP den iktidarı devralmak isteyen muhalefet varsa eğer onlara akıl veriyorum iktidarın yaptıklarını kösteklemeyin hatta iyiymiş deyin ama bizde şöylesini yapabiliriz gelince söyleminde bulunun bakın işte o zaman sizinde halkta sözünüz geçmeye başlıyacaktır.İktidar olamasanız bile AKP yi güçlendirmezsiniz.
Hala anlamıyorsunuz AKP yi asıl güçlendiren bu muhalafetin yaptıkları

ESES-58
12-01-2012, 23:04
Ben kurtarıcımız olan sayın mustafa kemal atatürk ü hayır dualarımla anıyorum bu yeterli şaşalı gösterinin rahmetliye hiç faydası yok var diyen konuşsun anlatsın bilelim öğrencilere kendisine minnettar olmaları gerektiğin anlatalım yeter

çok güzel yapıyorsun,yapıyorsan tabi.bu şahsi olrak temennidir.fakat toplumların tarihlerini unutturmayacak gelecektede hatırlatacak bazı özel günler vardır.ergenekon gibi hoş onuda artık günümüzdeki anlamıyla hatırlayacağız.bunlar nesilden nesile aktarılır.bu bayramda bu amaç için bir uygulama şeklidir.çok irdelemeden kısaca bunu diyeceğim.

ESES-58
12-01-2012, 23:09
19 mayıs bugüne kadar kutlandı. ülke bundan bi şey kazanmadı. yasaklanırsa da inanın hiçbir şey kaybetmeyecek.

hatırlarsanız 12 eylülden önce her 27 mayıs hürriyet ve anayasa bayramı adında bir bayram kutlanıyordu. okullar o zaman tatil olurdu.12 eylül darbesiyle bu bayram kaldırıldı. şimdi bu 27 mayıs anayasa bayramını ülkemizde kaç kişi tarafından hatırlanıyor. kaldırılınca kıyamette kopmadı. sadece öğrenciler birgün fazladan okula gittiler.

tv lerde açık oturumlarda 19 mayıs törenleriyle ilgili tartışmalar başladı.akp münkirlerine yine gün doğdu.durumdan vazife çıkarıp bunun arkasından şeriat gelecek demeye başladılar bile. akp düşmalığından başka hiçbir şey üretemeyen bu tipler halkımızı zorla akp'nin kucağına itiyor.

MÜNKİR. İnkâr eden, Allah'ın varlığını, birliğini; tek ilahlığını kabul ve tasdik etmeyen imansız kimse. İnkâr, sözlükte nehy etmek, hoş görmemek, reddetmek
zorla itilmiş gibi bir halin yok.hakaret içeren kelimeleride anlamını bilmiyorsan kullanma

ESES-58
12-01-2012, 23:10
ben AKP li biri olarak AKP den iktidarı devralmak isteyen muhalefet varsa eğer onlara akıl veriyorum iktidarın yaptıklarını kösteklemeyin hatta iyiymiş deyin ama bizde şöylesini yapabiliriz gelince söyleminde bulunun bakın işte o zaman sizinde halkta sözünüz geçmeye başlıyacaktır.İktidar olamasanız bile AKP yi güçlendirmezsiniz.

kimsenin akla ihtiyacı yok sadece siz ne yapmak neleri kutlamak istiyorsunuz,açıklayın bilelim

disaster
12-01-2012, 23:17
19 Mayıs'larda 23 Nisan'larda 29 Ekim'lerde sokaklara dökülmeyecek, stadlarda bayrak sallamayacaksak bu günlerin anlamı olmaz. Bunlar milletimiz için önemli günlerdir ve çoşku içinde kutlanmalıdır. Bu benim şahsi görüşümdür.

konveks
12-01-2012, 23:51
Bir Anadolu lisesinde matematik öğretmeni olarak şunu söyleyebilirim ki ; yıllardır 19 mayıs gösterilerine hazırlık adı altında 9.sınıf( lise 1) öğrencileri 1 mayıstan 20 mayısa kadar okullarda yer almazlar günlerce dandik sayılabilecek hareketleri ezberlemek için uğraşır dururlar.Mayısın 1 ine kadar öğrencileri büyük bir motivasyon içinde getiriyorsun ondan sonra haydi provaya ondan sonra bir kopuyorlar dönüşte toparlayana aşk olsun.Lise matematiğinin en önemli konuları yetişmiyor.Yıllardır defalarca yazdık mail attık bakanlıklara şu kutlamalara çeki düzen verin diye.Nitekim anlamışlar ki.. böyle bir şey yapmışlar .Ankara gibi genel bir merkezde genel kutlamalar diğer merkezlerde okullarda kutlanacak.İnanaın bir eğitimci gözüyle bakarsak harika olmuş.Kutlamayalım demiyorum elbette bizim için önemli gün ve haftaları milli benliğimizin güçlenmesi bakımından kutlayıp gençlere aşılayacağız.Ama o kadar sürenin öldürülmesi hiç bir kuytlama buna değmez .Zaten biz lise yıllık planlarda Atatürkçülük önemli gün ve haftalara derslerimizde yer veriyoruz.Gerekirse bir ders saatimizi buna veriyoruz.Ama en güzel zamanların bu abartılı kutlama hazırlıklarına harcanması ülke geleceği adına iyi değildir.İYİ bir matematikçi olan Atatürk yaşasydı bu uygulamaları bizzat kendisi kaldırırdı.Önemli olan Türk milletinin çalışması hemde çok çalışması....Bizim bizden başka dostumuz kalmamış.İsrail verimsiz çöl topraklarının üzerine şileplerle humuslu toprak getirip seriyor Sonra bu toprağın üzerinde çekirdeksiz domates ve karpuz tohumları yetiştirip bize satiyor.Sonra bizde elalemin teknollojisine imrenelim.Bizim neyimiz eksik...Eğer Yüce önderimize layık bir millet olacaksak şaşaayı bırakıp realiteyi görmemiz ona göre davranmamız lazım.Türk öğün çalış güven boşuna dememiş kendisi .... selametle kalın....

veyselbakan
13-01-2012, 00:15
yurdumda günlerce önceden stadlarda fetih haftası kutlamaları ona keza hidreles kutlamaları için hazırlıklar yapılıyorken canım türkiyeminde gençlik ve spor bayramını kutlaması kadar doğal bir şey olamaz bu arada konuyu siyasete bağlayan arkadaşlar
kimsenin kimseden akıl almaya ihtiyacı yok bu formda siyaset yapılmayacak aksi takdirde konu kapatılacaktır bilenler bilir!

selvi64
13-01-2012, 00:27
MÜNKİR. İnkâr eden, Allah'ın varlığını, birliğini; tek ilahlığını kabul ve tasdik etmeyen imansız kimse. İnkâr, sözlükte nehy etmek, hoş görmemek, reddetmek
zorla itilmiş gibi bir halin yok.hakaret içeren kelimeleride anlamını bilmiyorsan kullanma

yazımı dikkatlice okusaydınız bu gereksiz mesajı yazmazdınız.

akp münkiri= akp nin varlığını inkar eden, onun varlığına karşı çıkma anlamında kullanılmıştır.

bu mesajımda hiçbir hakaret kastım yoktur. akp münkiri cümlesini imansız, Allah'ı inkar eden kişi manasına nerden varıyorsunuz anlamadım.

hüseyin
13-01-2012, 00:40
29 ekim ve dini bayramlar hariç diğerlerinin kutlanmaması lazım taaaki kişibaşı milli gelirin 20 30 bin dolara çıktıktan sonra tekrardan kaldığı yerden devam edebilir...bayramı bol olan memleketimizde işsiz bir insan veya milyonlarca asgari ucretliyi bu bayramlar ne kadar ilgilendiriyor acaba veya lise 1'in üst sınıfları veya üniversiteye giden öğrenci velilerini ne kadar alakadar ediyor,küçükbir yüzdesi hariç...arkadaşlar herkezin bir derdi var,ekonomik sorunları var,evine ekmek götürme derdi var.bukadar derdin arasına bayramı seyranı araya sıkıştıran kaç kişi çıkar...ayrıca böyle günlerde mesayisini enerjisini zamanını harcayan polis asker ögrenci ve diğer görevlilerin herzaman yaptığı neyse o işine konsantre olması daha iyi deyilmi...milli duygularımızı kabartmak için milli maçlarımız bize yeter,bir atıp iki yesekte...

realraven
13-01-2012, 01:16
Bir Anadolu lisesinde matematik öğretmeni olarak şunu söyleyebilirim ki ; yıllardır 19 mayıs gösterilerine hazırlık adı altında 9.sınıf( lise 1) öğrencileri 1 mayıstan 20 mayısa kadar okullarda yer almazlar günlerce dandik sayılabilecek hareketleri ezberlemek için uğraşır dururlar.Mayısın 1 ine kadar öğrencileri büyük bir motivasyon içinde getiriyorsun ondan sonra haydi provaya ondan sonra bir kopuyorlar dönüşte toparlayana aşk olsun.Lise matematiğinin en önemli konuları yetişmiyor.Yıllardır defalarca yazdık mail attık bakanlıklara şu kutlamalara çeki düzen verin diye.Nitekim anlamışlar ki.. böyle bir şey yapmışlar .Ankara gibi genel bir merkezde genel kutlamalar diğer merkezlerde okullarda kutlanacak.İnanaın bir eğitimci gözüyle bakarsak harika olmuş.Kutlamayalım demiyorum elbette bizim için önemli gün ve haftaları milli benliğimizin güçlenmesi bakımından kutlayıp gençlere aşılayacağız.Ama o kadar sürenin öldürülmesi hiç bir kuytlama buna değmez .Zaten biz lise yıllık planlarda Atatürkçülük önemli gün ve haftalara derslerimizde yer veriyoruz.Gerekirse bir ders saatimizi buna veriyoruz.Ama en güzel zamanların bu abartılı kutlama hazırlıklarına harcanması ülke geleceği adına iyi değildir.İYİ bir matematikçi olan Atatürk yaşasydı bu uygulamaları bizzat kendisi kaldırırdı.Önemli olan Türk milletinin çalışması hemde çok çalışması....Bizim bizden başka dostumuz kalmamış.İsrail verimsiz çöl topraklarının üzerine şileplerle humuslu toprak getirip seriyor Sonra bu toprağın üzerinde çekirdeksiz domates ve karpuz tohumları yetiştirip bize satiyor.Sonra bizde elalemin teknollojisine imrenelim.Bizim neyimiz eksik...Eğer Yüce önderimize layık bir millet olacaksak şaşaayı bırakıp realiteyi görmemiz ona göre davranmamız lazım.Türk öğün çalış güven boşuna dememiş kendisi .... selametle kalın....

Sizin de dandik dediğiniz hareketleri çalışarak 19 mayıs kutlamarına katıldığınızı varsayıyorum ya da öğretmen olan birçok kişinin. Demek ki o kadar öğretmen ya da diğer meslektekiler provalardan geri dönüşlerde toparlanmış ki geri kalan %50 lik kısmı oluşturmuş.

allways
13-01-2012, 10:27
Bence tüm bayramlar kutlanmasın, dini bayramlar dahil. Bu Ülkede müslamanı, hiristiyanı, yavudisi, budisti ve ateisti var. Hepsi vergi ödiyor ve aynı hakka sahipdir.
Herkes istediği dini yaşasın cami yapılacaksa cami yapılsın, kilise yapılcaksa kilise yapılsın.
Ve bu gereksiz din tartışması ülkemizde bitsin ve devlet din işlerinden elini çeksin.
Çalışanlardan %5 Din vergisi alınsın ve bunlan camisi kilisesi imamı papası finanze edilsin o kadar basit. Kilise çanları ve ezan sesi dışarıdan duyulcak şekilde okunmasın.

headend
13-01-2012, 10:50
yurdumda günlerce önceden stadlarda fetih haftası kutlamaları ona keza hidreles kutlamaları için hazırlıklar yapılıyorken canım türkiyeminde gençlik ve spor bayramını kutlaması kadar doğal bir şey olamaz bu arada konuyu siyasete bağlayan arkadaşlar
kimsenin kimseden akıl almaya ihtiyacı yok bu formda siyaset yapılmayacak aksi takdirde konu kapatılacaktır bilenler bilir!

dogru yazmışın ne gergi istanbulun kurtuluşunu kutlayalım ..23 NİSAN ..19 MAYIS NEKİ DEGİLMİ YAZIKLAR OLSUN bir ögretmen arkadaşda yazmış boşuna dandik hareketler diye yazıklar olsun böyle egretmen olmaz ..bu memlekette İSTANBULDAN başka il yok ..belediye başkanı yok ..hep İSTANBULUN fethini kuytlayalım ..mahalle arasında yeniçeriler gezsin CIVIL CIVIL TERTEMİZ YÜZLÜ çocuklar degil ..bunumu istiyorsunuz ..ATATÜRKE dair ne kaldıysa atalım kenara kurtulursunuz böylece ATATÜRK ten ..niye 19 mayıs ..23 nisanı kutlamalardan kaldırıyorsunuzda İSTANBULUN fethini kutluyorsunuz ..MARAŞ ..desdan YAZMIŞ kahraman SIFATINI ALMIŞ...ANTEP çarpışmış düşmanı defetmiş GAZİ ünvanı almış .İZMİR düşmanı denize dökmüş ...İSTANBUL ne yapmış ALLAH aşkına .türlü entirikalar hep ordan çıkmış bu ülkede ..hala dah İSTANBULUN FETHİNİ KUTLAYALIM digerleri boş diyorsunuz ..İSTANBUL sömürüyor hep ÜL***İ ..doguda deprem olur bırakılır orayı İSTANBULDA deprem olursa diye başlanır ..olursa olsun ne yapalım bir İSTANBUL yok bu MEMLEKETTE ..yeter artık..

can123
13-01-2012, 11:19
adamlar değerlerimizi bir bir yok ediyor bizde tık yok yarın aksi bir parti gelse iktidar olsa aynı oyla ne diyeceksiniz bedüzamın an ma gününü yasaklıyorum veya kutlu doğum haftasını kutlamak yasak veya neymiş bu kurban bayra mı hayvanlar katlediliyor ALLAHın kana mı ihtiyacı mı var dese neler üretirsiniz neler günahdan tutarsınız küfürden çıkarsınız vatanı bölüyorlar diye tekbirler getirirsiniz ama gururlandığımız başlamadan önce İSTİKLAL marşıyla duyguların en yükseğe ulaştığı bayramlar kutlanmasın kim ister bunu defalarca mağlup edilmişler gavurla ortak olanlar ama siz yine uykunusu bozmayın uyusunda büyüsün bış bış bışşşşşşşşşşşş

osmann
13-01-2012, 11:24

katılıyorum...güzel tespit...akp yi kötüleyeceksiniz diye iyice güçlendirdiniz...benim gönül verdiğim zavallı partim % 2 de kaldı bu yüzden...
selametle...

yildo
13-01-2012, 12:06
bu bayramlarin arkasi da gelecek merak etmeyiniz dini bayramlar ve istanbulun kurtulusu kalir gerisi gider 19 mayis gençlik ve spor bayrami yani gençler için oburude 23 nisan çcuk bayrami sira ona gelecek fakat o bayramin adi dergisecektir ileride uluslararasi turk çocuk bayrami olacaktir

zekı62
13-01-2012, 12:22
Diyorlarki : 2 ay!ı bulan hazırlıkların öğrencileri DERSTEEENN koparmasını engellemek
veli leride EK KIYAFEETT masrafından kurtarmak,

yok ya dersmiş gidin şimdi 1 dönem bitmek üzere sınıflarda kaç öğrenci var Hocalara soruyorum, 2 hafta kala hatta 3 hafta kala hocalar okulları asıyor öğrenci zaten asıyor
gidin cafelere kucak kucak vs vs .. !! hep öğrenci neyin DERSİNİ engelliyor

VELİ atmış okula çocuğu ne 19 mayıs ne 23 nisan haberi var adam işte hanım günde T toplantıları vs vs

NEYİN MASRAFI bu BAŞKA YERLERE HARÇANAN MASRAFLAR ne ola ki ;

BİR KANALDA MÜGE ANLI var birsaat bir bakın ey Milli Egitimciler!!!!!

ESES-58
13-01-2012, 12:22
yazımı dikkatlice okusaydınız bu gereksiz mesajı yazmazdınız.

akp münkiri= akp nin varlığını inkar eden, onun varlığına karşı çıkma anlamında kullanılmıştır.

bu mesajımda hiçbir hakaret kastım yoktur. akp münkiri cümlesini imansız, Allah'ı inkar eden kişi manasına nerden varıyorsunuz anlamadım.

ben anlayacağımı anladım arkadaşım.münkirin anlamıda yakıştırma olarak kullandığın yerde bellidir.anlamıda bellidir.basitçe sevmeyenler desteklemeyenlerde diyebilirdin.neyse art niyet aramıyorumsadece dikkatli olalım yeterli

ESES-58
13-01-2012, 12:48
bu bayramlarin arkasi da gelecek merak etmeyiniz dini bayramlar ve istanbulun kurtulusu kalir gerisi gider 19 mayis gençlik ve spor bayrami yani gençler için oburude 23 nisan çcuk bayrami sira ona gelecek fakat o bayramin adi dergisecektir ileride uluslararasi turk çocuk bayrami olacaktir

arkadaşlar bayramlar kimsenin malı değildir.istanbulun fethide bu milletin,dini bayramlarda bu milletin,19 mayısta bu milletin,29 ekimde...türk milleti hepsine sahip çıkmalı ve şunu beğenmiyom deme lüksüde yoktur.sen beğenmiyorsan bile milletin değerlerine saygı duyacaksın.hazımsızlığı olanlar,türk milletinden ve cumhuriyetten rahatsız olanlar bu şekilde davranır..bazı forum dostlarına ve özelliklede öğretmen olan arkadaşa bir çift sözüm olacak.kısaca; mili eğitimde japonların hiroşimayı unutmaması ve çanakkale tespiti bilindiği için kısa geçtim.ayrıca süleyman demirelin zamanında ispanya başkanı şarap veya şampanya hediye ediyor.markası ne inebahtı-1571. anlayın neleri millet unutmuyor.unutturmuyor.

osmann
13-01-2012, 12:59
arkadaşlar bayramlar kimsenin malı değildir.istanbulun fethide bu milletin,dini bayramlarda bu milletin,19 mayısta bu milletin,29 ekimde...türk milleti hepsine sahip çıkmalı ve şunu beğenmiyom deme lüksüde yoktur.sen beğenmiyorsan bile milletin değerlerine saygı duyacaksın.hazımsızlığı olanlar,türk milletinden ve cumhuriyetten rahatsız olanlar bu şekilde davranır..bazı forum dostlarına ve özelliklede öğretmen olan arkadaşa bir çift sözüm olacak.kısaca; mili eğitimde japonların hiroşimayı unutmaması ve çanakkale tespiti bilindiği için kısa geçtim.ayrıca süleyman demirelin zamanında ispanya başkanı şarap veya şampanya hediye ediyor.markası ne inebahtı-1571. anlayın neleri millet unutmuyor.unutturmuyor.

biz türklerin tarih boyunca çok çok önemli günleri olmuştur...
mesela kavimler göçü... dünya şekillenmiş...yada şekli tekrar değişmiş... bizim şu an bu topraklarda olmamızın vesilesi.
sonra malazgirt savaşı... bu topraklarda olmamızın kesin sebebi.
sonra 1402 ankara savaşı...yıkılmanın eşiği...
11 yıl sonraki mehmet çelebi nin tahta geçişi. tekrar dirilmenin miladı.
istanbulun fethi, karlofça anlaşması, tanzimat fermanı vs.vs.vs.hepsi birbirinden önemli günler...bizler için her biri farklı anlamlarda milad. 1918-1919-1923 keza öyle...de şimdi hangi birine yetişeceğiz...
asıl olay şaaşalı kutlama yapmaktan öte bu tarihlerin, günlerin akılda kalması... o günlerde neler olduğu bilinmesi. tarih bir milletin beynidir/ aklıdır...kaybedersek bakırköyde alırız soluğu... sonra gelen çarpar giden çarpar...
selametle...

alperen
13-01-2012, 18:50
genel kurmayda ve çankayada şampanyalarla ve statlarda askeri geçitlerle kutlalan bayramlar benim bayramlarım değil ne zaman 23 nisan,19 mayıs,29 mayıs,30 ağustos ve 29 ekim sokaklarda birlik ve beraberlik içinde kutlanırsa işte o zaman benimde bayramım olur şimdi tüm siyasiler bu bayramları kendi çıkarları için kullanıyor.Bu bayramlar ne tsknın ne siyasilerin sadece TÜRK milletinin

can123
13-01-2012, 20:42
bece ATATÜRK soğuk diye samsuna çıkmasaymış ne olurmuş acaba bir kere kesin adama kin kusanlar olmazmış diyorum

aliharbiye
13-01-2012, 21:05
bunlar artık akp partisinin son çırpınışları, zaten akp'e oy veren insanlar artık akp'ye tekrar oy vermiyecektir.ben buna eminim, evet akp partisi gerçekten 5 yıl boyunca devleti iii temsil edip insanları iii idare etii ama ya geriye kalan yıllarda insanlara yaptıkları zulüm asla asla unutulmaz, ha zulüm yazdım dedim bunuda açıklayım, başta insan yaşamı için lazım olan hayati faturalar antronomik olarak zam yedi, çalışsan verginin vergisini alırlar, çalışmasan bak tembel insan derler, her araç başı 7 milyar vergi olurmu? temiz bir araba bineceksem bunun bedelini ağır olmamalı. bakan başbakan milletvekili dediyimiz sadece kendisi için değil başta TC için çalışmalı olmalı, sonrada TC vatandaşı için olmalı ve çalımalıdır. yaşam faturalarımıza baktığımız zaman kendimize ekmek ayıracağımız paritemiz kalmıyor, hataları saymakla bitmez en kötüsü sağlık. avrupada 130 euro karşılığında sağlık kartı alıyorsunuz. onunla 1 yıl boyunca bedava ilaç ve muayene görüyorsunuz. burdaki sağlık koşullarını göz önüne alacaksak, sağlık karnen varsa bile tonla para ödüyorsun, parası olmayanda artık doktora gitmesin, yazacak konuşacak o kadar şeyler varki, yazarsak konuşursak potansiyel suçlu gözle bakılır, halbuki hepsi eleştiriden ibaret açıklamalar, kötü niyet asla asla yok. ama kaldıki kutlanacak bayramlardan kaldırılması gereken bir 19 mayıs bayramı kaldı, onuda kaldıracaklarsa diyecek birşey bulamıyorum.

pencere77
13-01-2012, 21:18
çocuğu ilköğretim 6 veya lise 1 de olan bilir.mesela ilkokul 6sınıf çocukarıda 23 nisan provaları ssbebeiyle bir kısmı kız erkek okuldan 1 veya 1.5 ay uzaklaşıyo.aldıkları eğitim devamlı kesintili oluyo...lise 1 lerdede aynı şekilde kesintili oluyo....bence yeni uygulama doğru olmuş ..
okullardaki eğitim aksamamış olur...
tabii herkes farklı düşünebilir saygı duymak gerek...

muslum-baba
13-01-2012, 21:28
bu millet okududa adammı olmuş artık herşey torpille yok ögrençi donuyormuş yok derslerinden geri kalırmış saçma sapan işler bu akp. atatürkten nefret ediyor böyle olaylar normaldir.

cihat çapa
13-01-2012, 22:00
çocuğu ilköğretim 6 veya lise 1 de olan bilir.mesela ilkokul 6sınıf çocukarıda 23 nisan provaları ssbebeiyle bir kısmı kız erkek okuldan 1 veya 1.5 ay uzaklaşıyo.aldıkları eğitim devamlı kesintili oluyo...lise 1 lerdede aynı şekilde kesintili oluyo....bence yeni uygulama doğru olmuş ..
okullardaki eğitim aksamamış olur...
tabii herkes farklı düşünebilir saygı duymak gerek...
Bu olayı birebir yaşamış biri olarak,Tamamen aynı fikirdeyim.Saçma sapan kutlama provaları zaten eğitim düzeyi çok düşük olan öğrencilerin perfonmansını çok ama çok olumsuz etkiliyor.2 sene evvel benim oğlumda kutlama törenlerinde görev yaptı.Yaklaşık 2 ay bayrak ve flama torbaları ile stada gidip prova yaptı ve bunun karşılığında ne kazandı? koskocaman bir hiç.Ama neler kaybetti çok şey.Bunu karneler alınınca daha net gördüm.Zira hocalar sınavlarda törene katılan talebelere,törende nasıl yürüdün nasıl bayrak ve flama taşıdın diye sormuyorlar.tam tersine o provalar yüzünden katılamadığı zamanlarda sınıfta işlenen konuları soruyorlar.Peki bir insan işlemediği konularda ne derece başarılı olur?Sonuçta provalardaki perfonmans karnede zayıf olarak size geri dönüyor.Buna birde bu açıdan bakalım.
Zira Müslüman bir toplum olarak daha çok değer vermemiz gereken ve Maneviyatımızı renklendiren Dini Bayramlarımızı her geçen gün unutuyoruz.Bayram geldiğinde eş,dost ve akrabalar hep beraber bayramlaşıp kaynaşmamız gerekirken tam tersine Bayram öncesi tatil turlarına giden Millet olduk.19 Mayıs kutlamaları için gösterdiğimiz hassasiyeti DİNİ bayramlarımız için niye göstermiyoruz.Aslında sorgulamamız gereken konu bence bu olmalıdır.
Bazı arkadaşların yazdığı gibi Atatürk'ü sevip sevmeme meselesi değildir bu olay.Tabiki Atatürk'ü sevende olacaktır sevmeyende bu gayet normaldir.Yanlış anlaşılmasın bende Atatürk'ü sevmiyorum manasında demiyorum.Sadece demek istediğim Cenab-ı ALLAH'ın kendisine " Habibim,seni yaratmıyacak olsam Kâinatı yaratmazdım " dediği ve ençok Sevdiği insan olan Peygamber Efendimizi sevmeyenler olduğu gibi Atatürk'ü sevmeyenlerinde olabileceğini yadırgamamamız gerekir.
Burada bazı art niyetli insanların provakasyonlarına dikkat etmemiz gerekir.Zira bir zamanlar türk parasındaki Atatürk resmini kaldırıp yerine kendi resmini koyan,her defasında Atatürk'ün partisi olmakla övünen CHP'nin o zamanki Genel başkanı İsmet İnönü değilmiydi.O zaman İnönüde Atatürk'ü sevmiyordu diye düşünebiliriz.
Yani bu işi siyasileştirmeyelim.AKP'yi herkes sevmek zorunda değil.Zaten bunada ihtiyacı yok.Yeteri kadar sevenleri var.O zaman bırakalım tartışmayı işimize bakalım.Biz bu ve benzeri forumlarda siyasi propaganda yapmak için toplanmadık.Asıl amacımız paylaşım ise o zaman faydalı paylaşımlar yapmak yolunda ilerliyelim....tşk.ler

kenankonak
13-01-2012, 22:48
bence olumlu günlerce öğrenciler boşuna prova yapıyor

Volkan
13-01-2012, 23:06
bence kutlanmalı ama öğrencılerı derslerden koparmayan kutlama duzenlemelerı yapılmalı.

neyse konu sıyaset dönmuş.