PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PKK'nın bölge sorumlusu öldürüldü



ASİL
17-01-2012, 19:22
PKK'nın bölge sorumlusu öldürüldü

Cudi'de öldürülen PKK'lılar arasında bölge sorumlusu da varmış.





Only the registered members can see the link
Şırnak'taki Cudi (Only the registered members can see the link) Dağı'nda, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen PKK'lılar arasında, örgütün sözde Botan eyaleti bölge sorumlusu 'Rubar Fırat' kod adlı Seyfettin Işık'ın da bulunduğu belirtildi.
PKK'YA YAKIN AJANS HABER GEÇTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 16 Aralık'ta Cudi (Only the registered members can see the link) Dağı'nda başlattığı ve yaklaşık 1 hafta devam eden operasyonlar kapsamında öldürülen 28 PKK'lı arasında, örgütün üst düzey sorumlularının da bulunduğu ortaya çıktı. Örgüt, PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde yer alan açıklamasında, Botan eyalet sorumlusu 'Rubar Fırat' kod adlı Seyfettin Işık'ın da öldürülenler arasında olduğunu duyurdu.
Daha önce Amed Eyalet Komutanlığı da yaptığı belirtilen Işık'ın, örgütte bir çok üst düzey görevlerde bulunduğu, son olarak Şırnak, Siirt ve Hakkari'yi kapsayan Botan eyalet sorumluluğu görevini yürüttüğü öne sürüldü.
'Rubar Fırat' kod adlı Seyfettin Işık'ın 1973 Mardin doğumlu olduğu kaydedilen haberde, 1992 yılında üniversiteyi okuduğu yıllarda örgüte katıldığını belirtildi.