PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TL'nin simgesi açıklandı

kucer06
01-03-2012, 11:46
Only the registered members can see the link

Türk lirasının itibarını perçinlemek ve bilinirliğinin artırılması amacıyla açılan simge yarışmasının sonuçları açıklandı.
Eylül ayında açılan yarışmaya katılan 8,302 tasarımdan yedi tanesi finale kalırken, birinciliği Tülay Lale'nin çalışması aldı.

Türk lirasının itibarını perçinlemek ve bilinirliğinin artırılması amacıyla açılan simge yarışmasının sonuçları açıklandı.

Eylül ayında açılan yarışmaya katılan 8,362 tasarımdan yedi tanesi finale kalırken, birinciliği Tülay Lale'nin çalışması aldı.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, simgenin bilgisayarlara indirildikten sonra 'Alt Gr' ve 'T' tuşlarına aynı anda basılmak suretiyle görüntülenebileceğini söyledi. Başçı, gerekli programların Merkez Bankası'nın internet sitesinde mevcut olduğunu da belirtti.

DAHA ÖNCE ERTELENMİŞTİ

Merkez Bankası, TL Simge Yarışması sonuçlarının açıklanması ve TL simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımına ilişkin toplantının 22 Şubat tarihinde düzenleneceğini duyurmuştu.

Ancak TL simgesinin farklı bilgisayar ortamlarında güvenli şekilde uygulanabilirliğinin gösterimine ilişkin teknik çalışmaların tamamlanabilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle söz konusu toplantı ertelenmişti.

yalcinticaret
01-03-2012, 12:43
daha güzel olabilirdi bana göre benim başka beğendiğim vardı hemde TLl hem TC gibi görünen vardı ...

yalcinticaret
01-03-2012, 12:56
TL simgesini içeren yazı tipini bilgisayarınıza kurmak için tıklayınız. (Only the registered members can see the link) YADA ekten indiriniz windows için

Kurulum Bilgisi:
Yapmış olduğunuz kurulum, işletim sisteminizin program dosyaları alanına "TCMB" isimli bir klasör yaratmıştır. Bu klasörde, başlangıç menünüzde bir kısayolu da bulunmakta olan "TLSimgeKisayol.exe" programı yer almaktadır.

Bu programı çalıştırıp herhangi bir metin düzenleyicide, "AbakuTLSymSans" yazı tipini seçtiğiniz taktirde AltGr+T ve Ctrl+Alt+T tuş kombinasyonları ile TL simgesini kullanabilirsiniz.

Programı kapatmak için, sistem menüsü alanından TL simgesini sağ tıklayarak "Çıkış" seçeneğini seçmeniz yeterlidir.

zekı62
01-03-2012, 13:09
YÜKSELEN DEĞER GÜVENLİ LİMAN:8[1]:mış

TÜRKİYENİN uyanışı ve Şahlanışıy mış:8[1]:

Only the registered members can see the link*-*-*-*-

EURO ile ne farkı kalmış, kaldiki hızlı bir talimat yazısı yazıyorsun aceleden tık tık yaptın oldu EURO ondan sonra ayıkla pirincin taşını

YÜKSELEN DEĞERMİŞ ?:8[1]:

Ben heryerde TL kullanmaya devam edeceğim

Mehmet Kaynaklı
01-03-2012, 16:48
hiç olmamış başkasına benzemiş

meydancı
01-03-2012, 17:26
finale kalan 7 simgeden 2. sıra 3.sütun'daki daha iyimiş.

zekı62
01-03-2012, 18:13
hiç olmamış başkasına benzemiş

evet ustaOnly the registered members can see the link

Sosyal medyada Ermeni Soykırımı ile ilişkilendirilen ancak aslında Ermeni Drahmi'sinin sembolü ve Türk Lirasının yeni sembolü. (Gazeteciler)

TERS ÇEVİR :nono::

Türk lirasının yeni simgesini çizen ekibin başında bulunan Tülay Lale, 1977 yılı Konya doğumlu
bir jeoloji mühendisi.
Ancak Tülay Lale'nin de baş harflerinin TL olması bir tesadüfe neden oldu.

Grafikerler meslek grubu derneği ,Bu konuda bize başvuru olmamıştır diye beyan verdi .:49:

zekı62
01-03-2012, 18:34
kazanan simge 25.000 TL ödül kazandırmışlar buna:bangin:

Mehmet Kaynaklı
01-03-2012, 19:14

Sosyal medyada Ermeni Soykırımı ile ilişkilendirilen ancak aslında Ermeni Drahmi'sinin sembolü ve Türk Lirasının yeni sembolü. (Gazeteciler)

Türk lirasının yeni simgesini çizen ekibin başında bulunan Tülay Lale, 1977 yılı Konya doğumlu
bir jeoloji mühendisi.

Grafikerler meslek grubu derneği ,Bu konuda bize başvuru olmamıştır diye beyan verdi .:49:

yani şimdi türk milletinin kafası bu kadarmı basıyor kızmamak elde değil kumandamız birilerinin elindemi kafamızmı çalışmıyor düşünmek ve uygulamak lazım :49::49::49::49::49::49::49:

ESES-58
01-03-2012, 20:43

bir jeoloji mühendisi.

lale bayağı emek harcamışşşş.saygı duymak lazımmmm.kolaymı ermeni parasını terse çevirmek.

MUTAF
01-03-2012, 21:16
TL simgesini içeren yazı tipini bilgisayarınıza kurmak için YADA ekten indiriniz windows için

kurdum ve bilgisayar saçmaladı.
laptopa kurdum oda saçmaladı.

bilgisayarıma gireceğine özellikler çekiyo
belgelerime giriceğine sistem hatası verior.
explorer aç diyorum onada özellikler çekiyor.
w7 kullanıyorum. her iki pcdede

aliharbiye
02-03-2012, 10:02
hayırlı olsun. ama ben beyenmedim

yalcinticaret
02-03-2012, 10:49
kurdum ve bilgisayar saçmaladı.
laptopa kurdum oda saçmaladı.

bilgisayarıma gireceğine özellikler çekiyo
belgelerime giriceğine sistem hatası verior.
explorer aç diyorum onada özellikler çekiyor.
w7 kullanıyorum. her iki pcdede

işyerimdeki xp de kurdum word ve excellde denedim sorun yok usta

zekı62
02-03-2012, 14:46

:clap2:::46::clap2::

Volkan
02-03-2012, 19:50
artık iş çığrından çıktı millet iyide olsa sırf muhalefet olmak için kötü diyor. Burda önemli olan Bayrak ve Atatürk resmi.

Artık gazeteciler ve siyasiler saçmalamada rekor kırıyor sanki buna kaar muhalefet olacak şey yok.

protozoolog
02-03-2012, 20:36
avrupayamı özenmişler galiba

rselturk
02-03-2012, 23:14
Karamsar olmayın beyler,bu simge işi çok önemli!Her şey,ama her şey yavaş yavaş rayına oturacak:Bireysel özgürlükler adına türbanı üniversitelere ve kamusal alana sokarak cumhuriyetin kazanımlarını traşlamadık mı?Bu simgeyle, adaletsiz gelir dağılımıyla "hep bana" ekonmisi bu ül***i gelişmiş dünya ülkeleri arasında 16.sıraya yerleştirdi! Daha ne istersiniz,bilemem?Son günlerde,her yerde sayısı hızla artan,geometrik bir ivme kazanan karaçarşafı da toplumumuzun tüm kesimlerine eğemen kıldıkmı,tamamdır iş.Kur'an da yazmadığı halde,kendisi de arab olmadığı halde,bağnazlığı gericiliği,yenilik diye yutturduk mu işimiz hepten kolay.O zaman değil arab olmak,vallahi zenci bile oluruz!..Hele birde paramız azıcık itibar kazanırsa...Daha ne simgeler var bilemezsiniz! Kalın sağlıcakla!..