PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sahte Balcılar'dan İkisi Açıklandı

kucer06
27-03-2012, 18:38
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen Kayserilioğulları Gıda Sanayi Ticaret LTD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen Kayserilioğulları Gıda Sanayi Ticaret Ltd.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen Kayserilioğulları Gıda Sanayi Ticaret LTD Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen Kayserilioğulları Gıda Sanayi Ticaret Ltd.Şti'ne ait Oskar markalı süzme çiçek balı ile Tadaban Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd.Şti'ye ait Maxitat markalı süzme çiçek ballarının laboratuar sonuçlarının olumsuz bulunduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakanlığın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun'unun 31'inci maddesinin 6'ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceğinin hükme bağlandığı ifade edildi. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü çerçevesinde, Bakanlık Kayserilioğulları Gıda Sanayi Ticaret Ltd.Şti'ne ait Oskar markalı süzme çiçek balı ile Tadaban Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd.Şti'ye ait Maxitat markalı süzme çiçek ballarının laboratuar sonuçlarının olumsuz bulunduğunu açıkladı. - Ankara

Tarım Bakanlığı TR Duyurular : haber_Detayli_Gosterim (Only the registered members can see the link)

gacvokem
27-03-2012, 18:47
haram zıkkım olsun diyorum başkada bir şey demiyorum, gerçi bişede olmuyor böyle şerefsizlere:mad2:

tanju_aydin
27-03-2012, 20:00
üç kuruş için insan sağlığınlan oynayan bu şerefsizleri taksim meydanında asacan valla ibret için bak yapıyolarmı bi daha bunu çocuklara yediriyoz hastalar şifa diye yiyo yüce kitabımızda bile sizler için onda çeşitli faydalart vardır diye yazıyo yazıklar olsun yapan üçkağıtçılara

aliharbiye
27-03-2012, 20:09
peki şimdi ne olacak alan aldı ve olanda satın alanlara oldu, peki bu durumda şatışa devammı ederler yoksa şatış komplemi biter, umarım biter zira kafamız şişti valla , yani uzun lafın kısası bu kadar reklamda bıktırdı artık kısıtlama getirmeleri şart, balı gerçek bal sanıp alanlarada geçmiş olsun, bir dahaki sefere iki defa düşünmek şart artık selametle.

rselturk
27-03-2012, 20:59
Haramla edinilen servet,doktora gider nihayet!İnşallah!..:nono:

kanberoğlu
27-03-2012, 23:24
haram zıkkım olsun diyorum başkada bir şey demiyorum, gerçi bişede olmuyor böyle şerefsizlere:mad2:

Değerli kardeşim bir laf vardır. Tam bunlar için söylenmiş. Haram helali geçerse daha bişey olmaz diye. buda böyle uygun oluyor kanaatindeyim. saygı ile.

seyfi505050
28-03-2012, 10:53
İnsanlara beddua etmek iyi değil ama bunlar insan değil haram olsun

tike®
28-03-2012, 11:32
Daha ne açıklanmayanlar vardır:49:

ASİL
28-03-2012, 16:48
RTÜK bal reklamlarını durdurdu

Bazı bal markalarının reklamları RTÜK tarafından durduruldu..

Only the registered members can see the link
Only the registered members can see the link
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tespitleri üzerine, bazı bal (Only the registered members can see the link) markalarının görsel işitsel medya kuruluşlarındaki reklamlarını durdurdu.
BALDERESİ, BAL (Only the registered members can see the link) TEKNESİ, OSMANLI BAL (Only the registered members can see the link) EVİ

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülen denetim ve kontroller sonucunda medya organları vasıtasıyla satışı yapılan, “Balderesi, Bal (Only the registered members can see the link) Teknesi ve Osmanlı Bal (Only the registered members can see the link) Evi” markalı ürünlerin sağlık için tehlikeli madde riski barındırdığı konusunda önemli şüpheli durumlar ve deliller tespit edildiği belirtildi.
REKLAMLARI YAYINLAYANLARA CEZA

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bu kapsamda, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 21'inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan, 'Gıda, Bakanlıkça belirlenen şartlara uygun olsa bile, gıdanın güvenilir olmadığına dair yeterli şüphe veya sebebin oluşması durumunda, Bakanlık söz konusu gıdanın piyasaya arzını kısıtlayabilir veya piyasaya arz edilen gıdayı toplatabilir' hükmü gereği yukarıda ismi verilen markaların ürünlerinin şüpheyi oluşturan durumlar ortadan kalkana kadar piyasaya arzının durdurulmasına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca karar verilmiş olup, 'Balderesi, Bal (Only the registered members can see the link) Teknesi ve Osmanlı Bal (Only the registered members can see the link) Evi' markalı ürünlerin görsel ve işitsel medya ortamında tanıtım ve reklamlarının durdurulması için işlemlerin başlatılması talep edilmektedir. Bu itibarla yukarıda ismi verilen markaların ürünlerinin tanıtım ve reklamlarının yapılması halinde ilgili medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar hakkında 6112 sayılı Kanun çerçevesinde işlem tesis edilecektir

numbai
28-03-2012, 17:51
isabetli bir karar olmuş...ben esasen bunların gerçek bal sattıklarını pek inanmıyorum.. çünkü bukadar kısa zamanda yanı 6 ayda gibi bir sürede var bal reklamları tonlarca balı satmak için kişinin en az 1000 yakın kovan olması gerek.çoğununda fabrikasyon olduğu düşüncesindeyim saygılarımla....

osmann
29-03-2012, 10:52
eminim bu balcılar reklamları bu kadar abartmasalardı bunlar başlarına gelmezdi. :)
ciddi ciddi söylüyorum...artık millete gına geldi. bakanlıkta harekete geçip "bir bakalım bu amcamlara" dedi. baktılar ve gördüler...
eee abartmayacaksın...madem bir halt yiyorsun abartmayacaksın... :)
işin kötü çıktığı iyi olmuş...konu komşuyu uyarmalı...
selametle...

lulyak
29-03-2012, 11:03
Gerçek bal olupta nasıl ucuza satıyorlardı hayret ediyordum bende. Demekki fiyaskoymuş.

gs78
29-03-2012, 11:16
bu bal reklamları yüzünden baldan soğdumdu öğğğğ diyesim geliyordu artık bal reklamı görmekten ben en başındna beri inanmmadım asıl sorun bunlara inan kendini zeki sanan insanlar bu bal başka bişi değilki öyle durmadan nerden üreticen doğal balı akıl var mantık var insanlar bunlara nasıl inanıp bal alıyorlar aklım ermiyor