veyselbakan
13-04-2012, 22:50
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, "taklit ve tağşiş" yapan süt ve et ürünleri üreticisi 6 firmayı ilan etti
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (Only the registered members can see the link), 6 firmanın, taklit ve tağşiş (Bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, ayarını düşürme) yaptığını belirledi.
Bakanlık, incelemeler neticesinde yüzde 100 dana Eti (Only the registered members can see the link) olarak tanıtılan sucukta kanatlı Eti (Only the registered members can see the link), pişmiş dana kavurmada ise tek tırnaklı Eti (Only the registered members can see the link) tespit etti.
Bakanlıktan yapılan açıklamada laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen 6 firmanın adları ile tağşiş yapılan ürünlerin isimleri şöyle açıklandı:
1- Konya merkezli Akgökseller Gıda ve Süt Mam. Tar. Ürn. Canlı Hay. Oto. Taş. San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin Hasan Dede markalı yağlı tulum peynirinde; nişasta ve bitkisel yağ
2- Kayseri merkezli Birsen Güven Gıda San. ve Tic. A.Ş.'nin Yalçıntepe markalı tam yağlı tulum peynirinde; bitkisel yağ
3- Konya merkezli Güldemce Gıda İnş. Otomotiv San. Tic. Ltd.'nin Güldemce markalı tam yağlı tulum peynirinde; bitkisel yağ
4- İzmit'te Efraim Usta Lokantası Nazım Çakmak Çınarlı Mh. N. Erim Cd. Kayacı Sk. No:2'de bulunan lokantanın pişmiş dana kavurma yemeğinde; "tek tırnaklı" Eti (Only the registered members can see the link)
5- İstanbul'da kurulu Etsan Gıda Sanayi A.Ş'nin Apikoğlu markalı acılı kangal yüzde 100 dana Eti (Only the registered members can see the link) olarak tanıtılan sucukta; "kanatlı" Eti (Only the registered members can see the link)
6- İstanbul'da kurulu Karizma Beşler Et tesislerinde üretilen Uludağ markalı soyulmuş sosiste; "yabancı doku ve iç organ"
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (Only the registered members can see the link), 6 firmanın, taklit ve tağşiş (Bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, ayarını düşürme) yaptığını belirledi.
Bakanlık, incelemeler neticesinde yüzde 100 dana Eti (Only the registered members can see the link) olarak tanıtılan sucukta kanatlı Eti (Only the registered members can see the link), pişmiş dana kavurmada ise tek tırnaklı Eti (Only the registered members can see the link) tespit etti.
Bakanlıktan yapılan açıklamada laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen 6 firmanın adları ile tağşiş yapılan ürünlerin isimleri şöyle açıklandı:
1- Konya merkezli Akgökseller Gıda ve Süt Mam. Tar. Ürn. Canlı Hay. Oto. Taş. San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin Hasan Dede markalı yağlı tulum peynirinde; nişasta ve bitkisel yağ
2- Kayseri merkezli Birsen Güven Gıda San. ve Tic. A.Ş.'nin Yalçıntepe markalı tam yağlı tulum peynirinde; bitkisel yağ
3- Konya merkezli Güldemce Gıda İnş. Otomotiv San. Tic. Ltd.'nin Güldemce markalı tam yağlı tulum peynirinde; bitkisel yağ
4- İzmit'te Efraim Usta Lokantası Nazım Çakmak Çınarlı Mh. N. Erim Cd. Kayacı Sk. No:2'de bulunan lokantanın pişmiş dana kavurma yemeğinde; "tek tırnaklı" Eti (Only the registered members can see the link)
5- İstanbul'da kurulu Etsan Gıda Sanayi A.Ş'nin Apikoğlu markalı acılı kangal yüzde 100 dana Eti (Only the registered members can see the link) olarak tanıtılan sucukta; "kanatlı" Eti (Only the registered members can see the link)
6- İstanbul'da kurulu Karizma Beşler Et tesislerinde üretilen Uludağ markalı soyulmuş sosiste; "yabancı doku ve iç organ"