PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sunny Cihazlarlar İçin Genel Bilgiler

mahmud1
02-09-2006, 01:04
Sık sık sorulan sorular ve yazılımlarla ilgili detaylı bilgi aşağıdadır...!

Yazılım yüklemeden önce cihazın hangi BOARD olduğunu anlamak için önce receiverınızın sistem bilgisini kontrol ediniz...

*Yazılım Dosyasını Cihazıma Yüklemek İçin Öncelikle Ne Gerekli*
-----------------------------------------------------------
-Yazılımı cihaza göndermek için bize RS-232 ara kablosu lazımdır.Kablo bağlantı uçları 2-3, 3-2, 5-5 şeklinde olması lazım.

*Nasıl Temin Edebilirim*
----------------------
-Hazır olarak çoğu Elektronikçi' lerde bulabilirsiniz.Eğerki elektronikten biraz anlıyorsanız kendinizde yapabilirsiniz.

*Yazılıma Başlamadan Önce Nelere Dikkat Etmem Gerek*
-----------------------------------------------------
-Öncelikle cihazınızın donanım bilgilerini kontrol etmelisiniz.

*Sistem Bilgisini Nasıl Öğrenebilirim*
---------------------------------
-Cihazın kumanda' dan SİSTEM KURMA' ya giriyoruz.Burdan en altta bulunan Cihaz Bilgisine geliyoruz.Sağ taraftaki bilgilere bakıyoruz.Burdaki en önemli bilgi H/W' dir.

*Cihazım acaba kaç MB*
-----------------------
- Sistem bilgisindeki bilgilerde 10.40.65 veya 10.41.65 yazıyor ise cihazımız 1Mb' tır.Diğer şekilde 12.01.a5 ve 12.C1.A5 ie 2MB' tır.Başka bir yöntemle cihazda bulunan Oyunlara bakıyoruz.Burdaki oyun 1 ise cihaz 1Mb eğerki oyun 3 veya daha fazla ise 2Mb' tır.

*Cihazım İçin Hangi Uygun Yazılımı Seçmeliyim*
--------------------------------------------
Bu konuda 2 seçim yapabilirsiniz.BİN uzantılı yazılım veya BTM uzantılı yazılım olarak her ikisinide cihazınıza yükleyebilirsiniz.

*BİN veya BTM Uzantılı Yazılım Arasındaki Fark Nedir*
--------------------------------------------------
Bin uzantılı yazılımlar yetkili kişiler tarafından Edıtlenmiş (düzenlenmiş) yazılımlardır.BİN uzantılı yazılımlar kişiler tarafından yapıldığı için bazen kanal ve cihazda sorun çıkmasına neden olabilir.BTM uzantılı yazılımlarda sıkıştırılmış yazılımlardır.Yazılım ilk önce .bin şeklinde yapılır.Sonra .btm formatına dönüştürülür.Ayrıca .btm uzantılı yazılımlar hiçbir şekilde orjinal yazılım değildir.O yazılımda da bir nevi editelenme yapılmıştır.BTM yazılımın tek farkı sorunsuz yazılımdır.

*Güncel Yazılımı Nerden Bulabilirim*
---------------------------------
İnternet vasıtasıyla güncel yazılımı UYDU net sitelerinden bulabilirsin.Önemli olan güvenilir ve doğru yazılımı bulmaktır.Bunun için MEGASATFORUM net adresinden yararlanabilirsiniz.

*Güncel Yazılım Dosyasını PC' ye İndirdim Şimdi Ne Yapmam Lazım*
---------------------------------------------------------------
PC' ye indirilen zipli veya rarlı güncel dosya Winzip veya Winrar proğramı yardımıyla dosyadan çıkartılır.Çıkartılan dosyayı Belgelerimde veya masa üstünde uygun yere kopyalıyoruz.

*Yazılımı Hangi Kup İle Yüklemeliyim*
----------------------------------
Bu konuda şunu bilmeniz gerekir.BİN (.bin file) yazılımları kup 230, 231, 240 ile BTM (.btm file) yazılımları ise atmUP 110, 111, 113usr ile yüklenmelidir.BİN yazılımlar ATMUP ile BTM yazılımlarıda KUP proğramları ile yüklenemez.

*KUP 230 Yükleme Proğramı Nedir*
--------------------------------
Bu loader BİN uzantılı yazılımları yüklemek için kullanılan proğramdır.Bu kupla yüklemelerde kullanılan engineer mode olayı, proğramın alttaki boş bölüme klavyeden boşluk (SPACE BAR) tuşuna 1 kez basılı ve burda engineer mode yazısının çıktığı görülür.

*ATMUP 113usr Yükleme Proğramı Nedir*
--------------------------------------
Bu proğramda yeni nesil receiverlara yazılım yüklemesi yapılması için yapılmıştır.BTM uzantılı yazılımları yüklemek için kullanılır.

*Yazılım Yükleme İşlemine Nasıl Başlayacağım*
-------------------------------------------
Cihaz için uygun yazılımı seçtikten sonra cihaz ile PC arasındaki RS 232 kablo bağlantımızı yapıyoruz, cihazımız çalışır vaziyette iken Açma / Kapama düğmesinden kapatıyoruz.Seçmiş olduğumuz yazılım BİN (.bin file) ise Kup 230 ile yükleme yapıyoruz.Eğerki BTM (.btm file) ise o zamanda atmUP 113 ile yükleme yapıyoruz

KUP 230 İle Yazılım Yükleme Talimatı:

1- Aktarım İçin Kullanacağımız Seri Portumuzu seçiyoruz.
2- Klavyenin SPACE BAR (boşluk tuşu) tuşuna 1 kere basıyoruz.
3- FILE' den Aç butonuna basarak açılan pencereden yerel diskimizdeki dosyamızı buluyoruz.
4- Yükleyeceğimiz olan dosyayı işaretliyoruz.
5- Daha sonra AÇ' ı tıklıyoruz
6- Cihazımızı Açma / Kapama düğmesine basarak açıyoruz.Yükleme başlıyor.Bu sırada kesinlike PC ile bağlantımızı kesiyoruz.

ATMUP 113 İle Yazılım Yükleme Talimatı:

1- Aktarım İçin Kullanacağımız Seri Portumuzu seçiyoruz.
2- FILE' den Aç butonuna basarak açılan pencereden yerel diskimizdeki dosyamızı buluyoruz.
3- Yükleyeceğimiz olan dosyayı işaretliyoruz.
4- Daha sonra AÇ' ı tıklıyoruz
5- Cihazımızı Açma / Kapama düğmesine basarak açıyoruz.Yükleme başlıyor.Bu sırada kesinlike PC ile bağlantımızı kesiyoruz.

*Yazılımı Yükledikten Sonra Ne Yapmalıyım*
----------------------------------------
Receiverınıza yazılım yükledikten sonra, sağlıklı çalışması için mutlaka resetleyiniz.Daha sonra *** Bölümüne girerek SARI tuşa basarak *** bölümüne de reset yapınız.

*Cihazın Emuyu Aktif Etmem İçin Ne Yapmam Lazım*
-------------------------------------------------
Şifreli yayınları izlemek için kesinlikle Kanal kilidini aktif etmelisiniz.Bunun için Sistem Kurma menüsüne giriyoruz.Kanal kilidi seçeneğini KİLİTLİ konumundan AÇIK konumuna getiriyoruz.

*Cihazın Kanal Kilidini Açamıyorum*
--------------------------------
Son yazılımlarda receiver' ın loaderi 2.1.9v3 olmaktadır.Kanal kilidini açmak için öncelikle loader 2.1.9v4' ü yüklemeniz gerekmektedir.Arkasından SARI MAVİ YEŞİL MENÜ tuşlarına basarak,*** menüsüne girin ve SARI (Load Default) tuşa bastıktan sonra OK'a basın.Cihazınızı arka anahtardan açıp kapattıktan sonra,kanal kilitli seçenegi aktif hale geliyor.

Yinede açamazsanız başka bir BİN veya BTM yazılımı yükleyip, ondan sonra tekrar yüklemek istediğiniz yazılıma dönerek bu işlemleri yapmalısınız.

*Cihazın *** Menüsüne Nasıl Ulaşabilirim*
---------------------------------------
Kumandanızdan SARI, MAVİ, YEŞİL, MENÜ tuşlarına seri olarak basın, *** menüsünün çıktığını göreceksiniz.

Sunny 9000 Serilerinde *** Menüsüne Ulaşmak İçin
USER PREFERENCE Yani Kullanıcı Tercihlerine girin.

Program + tuşuna basın.
Kilit kontrolüne gelin ve OKEY leyin.
Çıkan menüde Altta olan CHANNEL i açık konuma
getirin.Okeyleyin ve bu ekrandan çıkın.
İkinci işlem Seyrettiğiniz kanalın üzerinde iken
veya herhangi bir FTA kanal üzerindeyken
SARI-EXIT-KIRMIZI-MENÜ-tuşlarına sırasıyla
basın ve *** MENU sünün çıktığını görün.

*Güncel Keyleri Cihazıma Nasıl Girebilirim*
--------------------------------------
Herhangi bir TV kanalını izlerken ekranda bir şey yokken Kumanda' dan SARI MAVİ YEŞİL MENÜ tuşlarına basarak,*** menüsüne girin.Burda girmek istediğiniz Şifre Sistemini seçin.Kumanda' dan Sağ-Sol OK tuşlarına basarak CAS keyler arasında geçiş sağlayabilirsiniz.

Yine EMU menüsünün en altaki satırlarındaki, OK *** düzenlemek için okey'e basın der, KIRMIZI renk tuşu yeni *** satırı eklemek içindir, YEŞİL renk tuş *** satırı silmek içindir, SARI renk tuşu ise (Load Default) EMU menüsü fabrika ayarlarına geri dön demektir.

SARI tuşa basarsanız daha önce girmiş oldugunuz keyleri, sildiğiniz keyler, eklediğiniz *** satırlar hepsi yok olup yazılım yüklediğinizdeki ilk haline geri döner.

Yeni keyi girmek için yayıncı kuruluşun IDENTI ve o anki kullanmış olduğu aktif HEX keyi girmek için *** (08,09,0A v.s) OK tuşuna basıyoruz.Gerekli keyleri yazdıktan sonra OK basıp kaydediyoruz.Yeni Ident ve HEX *** eklemek için KIRMIZI tuşa basıyoruz.

Her işlemden sonra kayıta almak istiyorsak yaptığımız değişiklikleri OK tuşuna basıyoruz.*** menüsünden tekrar çıkmak için EXIT tuşuna basıyoruz.

*Cihazım İçin Dönüşümü Nasıl Yapabilirim*
---------------------------------------

SUNNY yazılım yüklü cihazı, KAON' a çevirmek için yapılacak işlem şudur.Çevirme işlemini yapmak için yüklemede kullanacağımız proğram kup 230ep' dir.Bunun için yukarıdaki yükleme talimatına bakabilirsiniz.Yükleme bittikten sonra cihazımızı RESET' liyoruz.Artık şu andan itibaren KAON yazılımı yüklenen SUNNY cihazımız Kaon' a dönmüş oldu.

Bu anlattığım sadece bir örnek aynı H/W' den olan bütün Receiverların yazılımları biribirine sorunsuzca yüklenebilir.

*Cihazımı Tekrar Başka Yazılımdan Nasıl Döndürmem Gerekir*
--------------------------------------------------------
Cihazlarına başka marka yazılım yükleyenler 12.C1.A5 ve 16.C0.A1 H/W Boardlı cihaz kullanıcıları, kurtarma yazılımlarını yükleyerek, diğer serilerde dönüşüm yazılımlarını yükleyerek (Kup230ep ile) tekrar Sunny menüsüne dönebilirler.Yüklemeleri Kup230ep ile enginer mode' de yapınız.

*Cihazdan Cihaza Nasıl Yazılım Yükleyebilirim*
-------------------------------------------
İki cihaz arasındaki bağlantıyı yapınız.Cihaz panelinde HOST yazısını gördüğünde diğer yükleme yapılacak cihazı elektriğe bağla, displayde DN 1' den 99 kadar saymaya başlar yüklenen cihaz açılana kadar bekleyin okeydir.

*BL Loader Ne İşe Yarıyor*
-------------------------

Flash dosyaları kanal hızını artıran dosyalardır.Yüklemede fayda vardır.Yazılım uygunluğunu sağlar.

BL Loaderi Hakkında Bilgiler:

1- BL212 : 2 Mb lık SUNNY-ORA-KAON tabanlı receiverlerin Flash dosyası. Kup208 ile yüklenir.
2- BL616 : 2 Mb lık SUNNY-ORA-KAON tabanlı receiverlerin Flash dosyası. Kup223user ile yüklenir.
3- BL618.v1 : 2 Mb lık SUNNY-ORA-KAON tabanlı receiverlerin Flash dosyası. Kup223user ile yüklenir.
4- BL618.v2 : 2 Mb lık SUNNY-ORA-KAON tabanlı receiverlerin Flash dosyası. Kup230ep ile yüklenir.
5- BL619.v0 : 2 Mb lık SUNNY-ORA-KAON tabanlı receiverlerin Flash dosyası. Kup230ep ile yüklenir. En hızlı flash dosyası kanal değişim hızını sağlar.

*Cihazın Ön Panelinde 4 Tane (----) Çizgi Çıkıyor*
-----------------------------------------------
Cihazın fişini elektiriğe taktığınızda ön panelde (----) ile karlışıyorsanız, receiverı' nızın Flaş Belleği arızalanmıştır.Yapacağınız pratik bir işlem yoktur.Yapmanız gereken receiver' ınızı en yakın Teknik Servise götürüp Flaş değişimini gerçekleştiriniz.

Kaon tabanlı receiverlarda Flaş arızalanması sadece yanlış loader yüklenmesi sonucunda oluşur...

*Yeni Yazılımı Yükledim Receiver Tek Nokta Halinde Kaldı Ne Yapmam Lazım*
-----------------------------------------------------------------------
Receiverın tek nokta halinde kalması yanlış yazılım yüklenmesi sonucunda veya Radyo arko fon yüklenmesinden oluşur.Bu sorunu gidermek için Orjinal (Emusuz) yazılımı yüklemeniz gereklidir.

*Cihazın Ekranda 888 İşareti Var*
-------------------------------
Bu hata genelde yanlış H/W numaralı yazılım yüklenmesi sonucu meydana gelir.
Uygun yazılımı Kup230ep ile talimatlara göre yükleyiniz.

*Yazılım Yükleme Sırasında Block Retry Hatası Çıkıyor*
---------------------------------------------------
Bilgisayarı açıp kapatın.
Comport ayarlarınızın doğru olduğundan eminseniz, seçtiğiniz comportun bağlantı noktası ayarlarındaki hızını 115200 olarak ayarlayınız.
Yükleme esnasında diğer programlardan çıkınız.

*SKY Tabanlı Cihazımda Sinyal Var Görüntü Yok Neden Acaba*
-----------------------------------------------------------
Bu durum sıkça karşılaşılabilen bir durum.Bu hata genelde SKY yerleşik modüllü receiverlarda karşılaşabilmektedir.Nedeni, yerleşik modüle yanlış Software yüklemişsiniz demektir.NO/AV hatasından kurtulmak için receiverınız için uygun yerleşik modül güncellemesi gosyasını tekrar KUPATSKY ile yükleyiniz.Sorununuz düzelecektir.

*Cihazımın Menü Şifresini Unuttum.Ne Yapmam Gerekli*
----------------------------------------------------

SUNNY cihazlarda 2580 veya 7777 tuşlayınız.Ve yahutta KIRMIZI, YEŞİL, SARI, MAVİ, tuşlarını kullanarak sırası ile basınız.

Admin
02-09-2006, 01:05
Guzel bir anlatım yapmıssınız teşekkurler..Bilgi acısında iyi oldu bu

Özgür Erge
02-09-2006, 01:06
anlatımın için teşekkürler

firari888
13-09-2006, 13:31
peki 00 hw li ler içiN no av hatasında hangi dosyayı yüklüyoruz yardım ??

firari888
13-09-2006, 14:12
eee yokmu bi çzüm ?? yardımcı olacaK kimse yok mu yaa :( :(

alperyılmaz
13-09-2006, 14:14
arkadaşım orjinal yazılım atıp denermisin yada denedinmi düzelmesi lazım...?

firari888
13-09-2006, 14:33
[B]HAYIR yine olmadı yaa :( :(

Özgür Erge
13-09-2006, 14:39
arkadaşım kanal buluyo mu sinyal 100 mü gösteriyo yoksa hiç bişey yok mu

firari888
13-09-2006, 15:22
kanaL editorü attım yiyo editoru ama kanalların hepsinde no av yazıyo :(

alperyılmaz
13-09-2006, 15:42
tuner arızalanmış olmasın??

firari888
13-09-2006, 15:58
zannetmiyorum daha önce bole bı sıkıntı olmuŞtu yazılımLa düzenlediM ama şimdi arşivden yazılımı bulamıyorum..

alperyılmaz
13-09-2006, 16:11
o sistemdebaşka cihaz calışıyormu sistemden olmasın?sizin için bir arştırma yapacagım bakalım...

firari888
13-09-2006, 16:24
evet çalışıyor sizi beKliyorum yazılım var ama bulamıyorum yaa :(

alperyılmaz
13-09-2006, 16:38
arkadaşım manuel tp girerken 4-5 deger yükselterek yada düşürerek girmeyi denermisin aklıma ne gelirse yazıyorum birde bunu deneyin bakalım birde tüm ayarlar üzerinde tek tek dolaşı ok leyin yani dieseg ayarını makına 1 olarak gösterse dahi tekrar 1 i secip okleyin birde dieseq varsa arada onu iptal edip direkt baglayın cihazı....

firari888
13-09-2006, 16:48
HALLETTİM KARDEş ilgine tşk başka bir forumdan daha önce cevap geldi çözümledim yazılımla

Admin
13-09-2006, 18:10
HALLETTİM KARDEş ilgine tşk başka bir forumdan daha önce cevap geldi çözümledim yazılımla

No av hatası durumlar ALL 96 Bin dosyası yuklenirse sorun çözülüyor.Tabi bu gömülü modullu cihazlarda geçerli.Sizde 12 03 a5 cihaz mı vardı.Ve nasıl çözdügüzüde yazarsanız bunu yaşayan arkadaşlarımıza bir ön aracı olurdu

firari888
13-09-2006, 18:18
KardeŞ cihazıma 12.00.a5 yazılımı verdiLer direK attım sorun ortadan Kalktı

isayuksel
13-09-2006, 19:28
KardeŞ cihazıma 12.00.a5 yazılımı verdiLer direK attım sorun ortadan Kalktı

Kusura bakmayın ama 12.00.A5 yazılımını ilkkez duyuyorum.
Bu işin aslını güzelce anlatında bizde bilgi sahbi olalım ve bu sorunu yaşayanlarda çözüm bulabilsin. Paylaşıma katkı sağlamak istiyorsanız lütfen ayrıntılı bir açıklama yapın

Sayın Serkan YILMAZ yazmış:
No av hatası durumlar ALL 96 Bin dosyası yuklenirse sorun çözülüyor.Tabi bu gömülü modullu cihazlarda geçerli.Sizde 12 03 a5 cihaz mı vardı.Ve nasıl çözdügüzüde yazarsanız bunu yaşayan arkadaşlarımıza bir ön aracı olurdu

Evet böyle daha iyi olmazmı?

xxgmxx
09-10-2006, 16:53
arkadaşlar no av yerine no ch ne demek acaba

isayuksel
09-10-2006, 17:16
arkadaşlar no av yerine no ch ne demek acaba

KANAL YOK demek program + - tuşarına bastığınızda da gelmiyorsa kurulum (Kanal Arama) yapmalısınız

tarkayhan
17-10-2006, 22:24
arkadaşlar herzaman yazılım atmama rağmen bugün yazılım atamıyorum kabloyuda değiştirdim sanırım bilgisayarda bir sorun var bunu nasıl halledebilirim bilgisayarda sadece bir com girişi var

Admin
17-10-2006, 22:30
arkadaşlar herzaman yazılım atmama rağmen bugün yazılım atamıyorum kabloyuda değiştirdim sanırım bilgisayarda bir sorun var bunu nasıl halledebilirim bilgisayarda sadece bir com girişi var

Com girişleri arıza yapmış olabilir.

tarkayhan
17-10-2006, 22:43
çok teşekkürler hocam sanırım kasayı tamire vereceğiz doğrumu

e®tan
17-10-2006, 22:46
çok teşekkürler hocam sanırım kasayı tamire vereceğiz doğrumu

Eğer bilgisayar parçalarından anlıyorsanız com un anakarta bağlantılarına bakın.Orda bir temassızlık varsa siz halledebilirsiniz.:45:

tarkayhan
17-10-2006, 22:48
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler halletmeye çalışacağım

tarkayhan
17-10-2006, 22:53
arkadaşlar birde şöyle birşey oluyor bende sunny var kup 230 açıyorum yazılımı seçiyorum altta connekted yazıyor kutuyu açtığımda enter *** reconnet oluyor

Admin
17-10-2006, 23:15
arkadaşlar birde şöyle birşey oluyor bende sunny var kup 230 açıyorum yazılımı seçiyorum altta connekted yazıyor kutuyu açtığımda enter *** reconnet oluyor

Başka bir cihaz yuklemeyi denedinizmi pc nizde?

western32483
17-10-2006, 23:22
paylaşım için teşekkürler.harika anlatım.kolaygelsin

tarkayhan
18-10-2006, 10:06
evet başka bir cihazda denedim sonuç aynı

alperyılmaz
18-10-2006, 10:54
yazılımı sectikden sonra beyaz alana gelipboşluk tuşuna basıyormusunuz?

tarkayhan
18-10-2006, 10:57
evet arkadaşım enginar moda geçiyorum dün radyo fonu hazırladım onu yüklemedi normal bir yazılım atmaya çalıştım oda olmadı bügüne kadar sorun yoktu

alperyılmaz
18-10-2006, 12:21
arkadaşım başka kablo ile deneme yaptınız mu kablo da kopmuş olup baglantı kuramıyor olabilir..

tarkayhan
18-10-2006, 12:39
evet başka kabloilede denedim aygıt yöneticisinden baktım com 1 çalışıyor yazıyor birde com bağlantı ayarları yazıyor bilgisayarda 9600 hız 8bit falan onlardan olabillirmi

alperyılmaz
18-10-2006, 13:40
aygıt yöneticisinden calışıyr görünmesi her zaman com cıkışınızın saglam oldugunu göstermez cam entegreniz de yanmış olabilir ben size gene de kendi pc deki degerleri yazayım deneyin

sanıyedeki bit sayısı 115200

veri bitleri 8

eşlik yok

dur bitleri 1

akış denetimi yok

ahmet12366
18-10-2006, 23:23
sunny 7010 dci 12 01 A5 cihazım var. Manuel *** girerken kendi kendine açılıp kapanmaya başladı. Kapanırken ekranda bir F çıkıyor bir sonrakinde 0 çıkıyor. Yeni yazılım yükledim bu seferde Init yazısı geliyor ardından 1 ve sonra cihaz
kapanıyor. Bu problemi nasıl aşarım acaba. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

isayuksel
18-10-2006, 23:29
sunny 7010 dci 12 01 A5 cihazım var. Manuel *** girerken kendi kendine açılıp kapanmaya başladı. Kapanırken ekranda bir F çıkıyor bir sonrakinde 0 çıkıyor. Yeni yazılım yükledim bu seferde Init yazısı geliyor ardından 1 ve sonra cihaz
kapanıyor. Bu problemi nasıl aşarım acaba. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

softcam yükleyiniz düzelir:

Only the registered members can see the link

EFE_KENTLİ
19-10-2006, 02:55
BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR

ahmet12366
19-10-2006, 14:24
softcam yükleyiniz düzelir:

Only the registered members can see the link

Teşekkürler kardeş sağolasın. Softcam attım ve düzeldi. Çalışmalarınızda başarı dileklerimle tekrar sağolun.

abdulhey
19-10-2006, 15:20
paylaşım için teşekkürler.

Salih
21-10-2006, 21:30
Merhaba üstadlar, 35 nolu mesajdaki gibi benim cihazımda da sorun var, yalnız benim cihazımda F yazıyor tekrar tekrar cihaz kendini açmaya çalışıyor.
Cihaz Bilgisi : 7010 DCI
HW : 12.01.A5
SW : 02.00.07
35 nolu mesaja verilen cevaba göre hareket ettim. softcam yüklemede 2 çizgi kadar yüklüyor, FAIL yazısı çıkıyor. bazı softcam dosyalarını indirmek için tıklağımda hemanpaylaş.com sitesine götürüyor. o sitede ise dosyası indirmek için link çıkmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden emeğinize ve ellerinize sağlık, hayırlı günler.

Salih
22-10-2006, 14:42
Sayın arkadaşlar, 40 nolu mesajımı yazdıktan sonra cihazıma emusuz orjinal program (sarı menülü) yükledim sorunsuz çalışıyor. Güncel program yüklediğimde ise f harfi çıkıyor ve cihaz kendini açmak için hareket ediyor fakat açamıyor tekrar f harfine geliyor devamlı tekrarlıyor. İlginize şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı günler.

kaan66
22-10-2006, 18:05
evet arkadaşlar benim sorunum teknokta sorunu yazılımı atıyorum emusuz evet attık tan sonra yeni bir yazılım atıyorum ve resetliyorum makinayı. ve kanal listesi atmak için sunny kanal editörünü açıp yükledim an geri teknokta sorunu ile karşılaşıyorum .. sorunum bu teşekkürler

Admin
22-10-2006, 18:11
evet arkadaşlar benim sorunum teknokta sorunu yazılımı atıyorum emusuz evet attık tan sonra yeni bir yazılım atıyorum ve resetliyorum makinayı. ve kanal listesi atmak için sunny kanal editörünü açıp yükledim an geri teknokta sorunu ile karşılaşıyorum .. sorunum bu teşekkürler

Kanal listesi olarak sadece sunny cihazların kanal listesini yuklemeniz gerekiyor

kaan66
22-10-2006, 18:19
Kanal listesi olarak sadece sunny cihazların kanal listesini yuklemeniz gerekiyor

evet ben de sadece sunny kanal listesi ni atıyorum ama sonuç aynı ....

burdaki listeyi inndirdim.. burda (Only the registered members can see the link)

Admin
22-10-2006, 18:49

burdaki listeyi inndirdim.. burda (Only the registered members can see the link)

Kanal listesini kanal editorle atıyorsunuz demi.Sorun olmaması lazım.Özelikle tek nokta sorunu

Admin
22-10-2006, 18:51

Birde buradaki listeyi yükleyin bakalım Only the registered members can see the link

kaan66
22-10-2006, 19:00
bunu da denedim sorun aynı teşekkürler acaba editörden olabilirmi ama daha önce hiç bisorun la karşlaşmamıştım dün oldu anlayamadım...

Admin
22-10-2006, 19:07
bunu da denedim sorun aynı teşekkürler acaba editörden olabilirmi ama daha önce hiç bisorun la karşlaşmamıştım dün oldu anlayamadım...

Yeni yazılım yukleyin .ondan sonra tekrar deneyin.Yazılım olarak original btm yukleyin sonra editorle yukleyin.fixlenmiş yazılımlarda sorun cıkabilir.

kaan66
22-10-2006, 20:06
serkan usta denedim btm yazılımı attım teknokta ortadan kalkıyor ama kanal listesi attım zaman tekrar aynı sorun la karşılaşıyorum kanal listesi ni rec den pc ye açamıyorum ama pc den rece açtım zaman teknok ta tekrar ortaya çıkıyor.... ilgilen diğin için teşekkürler ama bu sorunu nasıl çözeceğimi bulamamdım saygılar.......

kaan66
22-10-2006, 23:03
evet arkadaşlar bana nasıl yardım cı olabilirsiniz saygılar.....

zorlu
23-10-2006, 01:39
arkadaşlar benim bir sorunum var belkide yok bilemiyorum ama yinede sormak istiyorum yeni bir tps eklemek istediğimde hata yazızı vermekte ne denedimse yapamadım sonunda da yayını olmayan bir tps düzenle olarak yaptım şimdilik o şekilde yaptım ama nedenini öğrenmek istiyorum cihaz bililerim

AT-1030dcı 10.05.21.21-D2BC

draculu45
23-10-2006, 14:09
sevgili medenetör arkadaslar elimde bir cihaz var sw 1.0.0. hv.1.0.0. loder.1.1.0. bu cihaza hangi yazılımı ata biliriz bu cihaz 1 mg baytmı yoksa 2 mg baytmı oluyur dikkate alırsanız sevinirim saygılarımla

Salih
24-10-2006, 12:44
Sayın arkadaşlar, 40 nolu mesajımı yazdıktan sonra cihazıma emusuz orjinal program (sarı menülü) yükledim sorunsuz çalışıyor. Güncel program yüklediğimde ise f harfi çıkıyor ve cihaz kendini açmak için hareket ediyor fakat açamıyor tekrar f harfine geliyor devamlı tekrarlıyor. İlginize şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı günler.

Merhaba Arkadaşlar, Hepimizin Mübarek Ramazan Bayramı Kutlu olsun, yazmış olduğum 40 ve 41 nolu mesajlarıma bir yanıt alamadım, ilgilenen olmadı galiba ilgilenirseniz beni mutlu edersiniz. Şimdiden kolay gelsin.

draculu45
24-10-2006, 14:40
Merhaba Arkadaşlar, Hepimizin Mübarek Ramazan Bayramı Kutlu olsun, yazmış olduğum 40 ve 41 nolu mesajlarıma bir yanıt alamadım, ilgilenen olmadı galiba ilgilenirseniz beni mutlu edersiniz. Şimdiden kolay gelsin.sevgili arkadasım aynı hv li cihazdan cihaza yazılım yükle sorun kalkar benim de basıma geldi bu sekilde halloldu saygılarımla cihazdan cihaza cihazın üstünden üç defa eksit sonra muteye bas önünde host yazısıcıkar ondan sonra senin cihazını ac emuyu yükle cihazdan cihaza sorun kalmaz saygılarımla

brother79
24-10-2006, 17:40
arkadaşlar yenı yükledığım yazılımda fıxcw ve cryptowork a elle *** gıremıyorum yükledığim yazılım dıgılıne 60040dcı benım makınem sunny 12,01,a5 ne yapmam gerekıyor yardımcı olursanız sevınırım cevap beklıyorum

isayuksel
24-10-2006, 17:54
arkadaşlar yenı yükledığım yazılımda fıxcw ve cryptowork a elle *** gıremıyorum yükledığim yazılım dıgılıne 60040dcı benım makınem sunny 12,01,a5 ne yapmam gerekıyor yardımcı olursanız sevınırım cevap beklıyorum

softcam yüklemeyi denermisin..

Salih
26-10-2006, 00:11
sevgili arkadasım aynı hv li cihazdan cihaza yazılım yükle sorun kalkar benim de basıma geldi bu sekilde halloldu saygılarımla cihazdan cihaza cihazın üstünden üç defa eksit sonra muteye bas önünde host yazısıcıkar ondan sonra senin cihazını ac emuyu yükle cihazdan cihaza sorun kalmaz saygılarımla

İlginize teşekkürler.

AybiL
26-10-2006, 17:44
sunny 9030 Fta hw si 1A,00,A5 kanal arama yaptıktan sonra yeni tp girip arama yaptıramıyorum yaptırmak istediğimde HATA die bi yazı çıkıyor yazılımda mı hata var yoksa ben mi yanlış bişiler yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

( 2,3 fark lı yazılım attım ama hata düzelmedi..)

mardahan
28-10-2006, 09:56
Sunny 70011 D cihaza, yazılım atmaya çalışmışlar. Şu anda üzerindeki
H/W 12.01.a5
Sinyal kaliteleri normal. Ancak tüm kanallarda NO AV uyarısı çıkıyor. Lnb ayarları ve dısecq ayarları tamam...

Yazılım atma ile ilgili sorun olduğunu düşünüyorum.
7011 D cihazlarda 16.00.a1 yazılım oması gerekmiyormu ?

NO AV sorunuyla karşılaşmış bir arkadaşın yazılarını gördüm bu başlıkta. Ancak çözdükten sonra açıklama yapma gereği duymamış....

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

mardahan
28-10-2006, 11:57
Neyse cesaretimi toplayıp, cihaza KUP 230 ile mühendis modunda 16.00.A1 yazılımı attım...

Sorun çözüldü...

serifsengul
09-11-2006, 16:25
ya arkadaş bizde suny 7010 dcı var menü kildinin altında pin kdou var onun altında pin kdou yazıyo altı haneli bulamadadık nasıl yapacaz yardım lütfen

serifsengul
09-11-2006, 16:36
arkadaş bizde suny 7010 dcı cizhdzda 6 haneli pinkodu soruyo nasıl yapacaz bilmiyozda şifreyi

aykut44
10-11-2006, 20:06
iyi akşamlar arkadaşlar 7010 1201 a5 cihaz besleme gidik tamir oldu fakat no av hatazsı veriyor yardımlarınızı bekliyorum

draculu45
10-11-2006, 21:34
iyi akşamlar arkadaşlar 7010 1201 a5 cihaz besleme gidik tamir oldu fakat no av hatazsı veriyor yardımlarınızı bekliyorum
SEVGİLİ ARKADASIM SİTEDEKİ ORJİNAL EMUSUZ YAZILIMI YÜKLE SORUN KALMAZ SAYGILARIMLA

ellialtie
13-11-2006, 18:57
at-7010 cihazım açılırken L2.19 ardından ! nı t daha sonra off ve F yazarak kendisini resetliyor. daha sonra aynı şekilde devam ediyor, açılmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Admin
13-11-2006, 21:15
at-7010 cihazım açılırken L2.19 ardından ! nı t daha sonra off ve F yazarak kendisini resetliyor. daha sonra aynı şekilde devam ediyor, açılmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Original yazılım yukleyiniz bakalım ondan sonrada degişecek mi .Original yazılımlar sunny bölümünde var..

UYANIK
13-11-2006, 21:42
aynı sorun bendede oldu soft cam attım düzeldi

UYANIK
13-11-2006, 21:45
kke dosyası atınca oluyor.açılp kapanma.

kınık
13-11-2006, 22:48
evet bende attım kk+ dosya acaılp kapanma oldu normal soft cam attım düzeldi fakat makina *** taplsunu acmadı kanal üzerinde takılıp kaldı neden acaba keyler de siliniyor bu arada tabiki tşk

Volkan
13-11-2006, 23:03
evet bende attım kk+ dosya acaılp kapanma oldu normal soft cam attım düzeldi fakat makina *** taplsunu acmadı kanal üzerinde takılıp kaldı neden acaba keyler de siliniyor bu arada tabiki tşk

arkadaşım ilk olarak cihazın keymenüsünü resetle ondan sonra softcam yükle sorun düzelir. eğer *** menüsünde yine kitlenme olursa cihaza yazılımı yükle hemen ardından *** menüsünü resetle ve arksaından soft cam at. sorun düzelir. softcam attıktan sonra *** menüsünde reset yapma. kolay gelsin.

kınık
13-11-2006, 23:14
yazılım yükledim ilk acılışta *** menüsü geldi tekrar kapattım actım *** menüsünü gtirmek istedim takıldı kaldı sonra kurtarma yazılımı attım soft cam yükledim düzeldi yardımlarınız icin tşk

masar
15-11-2006, 00:19
abiler bende sunny 9030 fta var ve artık e yazılım yüklenio nede *** atılabilio yazılım atıcam bağlanamadı diyor keyleri almıyor bunun nedeni nedir bilen varmı yardımcı olursanız sevinirim

isayuksel
15-11-2006, 00:30
abiler bende sunny 9030 fta var ve artık e yazılım yüklenio nede *** atılabilio yazılım atıcam bağlanamadı diyor keyleri almıyor bunun nedeni nedir bilen varmı yardımcı olursanız sevinirim

Sorunu hangi aşamada veriyor?
Kablo uçlarını yer değiştirip deneyin,
Ayrıca cihaz kapalı iken kablo bağlantısını yapıp yükleme programını çalıştırıp ondaban sonra cihazı açarak yüklemeyi deneyin.
Antivirüs programınız varsa devre dışı bırakın.

helwer
15-11-2006, 11:13
ya arkadaşlar bir sorunum var 2 canak 2 çiftli lnb 2 receiver kolanmaktayim cihazim sunny 9030 fta ikiside kanal degiştirirken sürekli kanal degiştiriyor 1. kanala geçiş yapim derken 15. kanala kadar gidiyor lutfen yardim.

masar
15-11-2006, 12:16
Sorunu hangi aşamada veriyor?
Kablo uçlarını yer değiştirip deneyin,
Ayrıca cihaz kapalı iken kablo bağlantısını yapıp yükleme programını çalıştırıp ondaban sonra cihazı açarak yüklemeyi deneyin.
Antivirüs programınız varsa devre dışı bırakın.

sorun hangi aşamada bilmiyorum ama önceden normal *** ve yazılım yükleyebiliyodum birden sanki hafıza dolmuş gibi hiç bişe olmuo sadece yazılım atarken bağlanmadı diye bi yazı yazıyor. dediklerini zaten yaptım ama yine bi tepki yok. kablo uçları dediğin kablonun bilgisayara giren ile alete giren yerleri ise onları da değiştirdim ama yine bi tepki yok anlamadım gitti. sanki alet kitlendi bişey yapamıyorum. acaba reset mi atmam lazım diyorum ama sonra mevcut kanallarda gidecek bağlantı yapamadığım için yükleyemicem uğraşılmaz diyorum ne yapmam gerekir bi yardım edersen sevinirim.

samuray
23-11-2006, 12:56
12.01.A5 cihazım yazılım yüklerken fail hatası veriyor. bana yardımcı olurmusunuz ???????

Volkan
23-11-2006, 14:01
arkadaşım bilgisayarını yeniden başlat yazılım atarken başka bir program çalışmasın bin uzantılı uyazılım yüklüyorsan KUP 230 ile enjinner modda yükle btm yazılımı yüklüyorsan Atmp 113 kullan. Yazılım atmadan önce kurukafayı yüklersen iyi olur. Kolay gelsin.

oguzel
22-12-2006, 23:35
sunny 9030 cihazıma nasıl kanal listesi yükleyeceğimi ve *** dosyası yükleyeceğimi bilmiyorum hangi proğramı kullanmam lazım acil yardım bekliyorum teşekkürler.

photowork
23-12-2006, 23:01
ya millet bana yardım acilen rıceveren 3 defa p+ ve 1 tuşuna bastım sanırım resetledi hangi pıroğramla ne yüklemem gerekiyo

Volkan
23-12-2006, 23:05
ya millet bana yardım acilen rıceveren 3 defa p+ ve 1 tuşuna bastım sanırım resetledi hangi pıroğramla ne yüklemem gerekiyo
arkadaşım cihazını resetlediysen cihazı aç karşına menü dil seçeneği gelir türkçeyi seç okTuşuna bas zaman ayarı gelir onuda yap ve son olarak kanal arama gelir. Hangi uyduyu taratacaksan seö disegc ayarını yap uyduyu taratttır. Eğer cihazdan hiç bir görüntü gelmiosa tv den kanal ararttırması yapcihazın görüntüsünü bul onda sonra işlemleri yap.

abdulhey
26-12-2006, 15:20

yamahacı_hotti
06-01-2007, 03:41
ben bu gece direnci sarı mavi pembe yeşil renkli olan,ı sogutucuya bacakalrını degdirdim cihaz uctu acılmıyo eger cam sigorta olsaydı belki söküp yeniden takınca düzelirdi pahalımııdr direnc.Arkadaşlar başka bir cihazın mesala analog,un parcası olurmu. ?

alperyılmaz
06-01-2007, 13:08
vallahi sorun sadece direnc se pahalı birşey değil hatta aynı direncden varsa analog cihazın da değiştirip deneyebilirsin...

demir59
12-01-2007, 00:10

Merhaba serkan kardeşim suny yazılımlı oldu cihaz türksattaki anımal planet tp listesinden yükleme yapamıyorum benim sorunum cihaza attığımız emu ve keyleri silemiyorum hafıza dolu reset olmuyor neden!! yardım lütfen

Admin
12-01-2007, 01:43
Merhaba serkan kardeşim suny yazılımlı oldu cihaz türksattaki anımal planet tp listesinden yükleme yapamıyorum benim sorunum cihaza attığımız emu ve keyleri silemiyorum hafıza dolu reset olmuyor neden!! yardım lütfen

Bir kaç işe yaramayan uydu silin kanallar ve tps eklekecektir. Örnek siz turksat ve hotbird kullanıyorsanız diger uyduların hepsini silin hafıza boşalmış oalcagından yeni tp eklenmesine izin verecektir..

DeMoStaR
13-01-2007, 21:27
sunny cihazın ekranında (init) yazıyor başka bir şey olmuyor cihaz kitledi açmıyor ne yapmalıyım arkadaşlar

Admin
13-01-2007, 21:42
sunny cihazın ekranında (init) yazıyor başka bir şey olmuyor cihaz kitledi açmıyor ne yapmalıyım arkadaşlar

Tv yi takılı bakıyormusunuz? Yazılımda attıktan sonramı olduı?

DeMoStaR
13-01-2007, 21:48
tv de takılı ama tv ekranına hiç birşey gelmiyor

Admin
13-01-2007, 21:59
tv de takılı ama tv ekranına hiç birşey gelmiyor

Arama yapın tv den.Scart baglantı kullanmıyorsanız tvden arama yapın bence

alkara
17-01-2007, 01:53
tek nokta kalınca baştaki 12.01.a5 yazılımını attım düzeldi.fakat bu yzılımda şifre bölümü yok.ayrıca 15 ocak yazılımını tekrar atınca yine tek nokta kalıyor.
ne yapmalıyım ?

tüzün
18-01-2007, 16:46
9030 fta sunnuy yazılımları konusunda yardım istiyorum

HCakir
06-12-2007, 17:07
Konunun üyelerimize yararı olacağını düşündüğüm için konuyu sabitledim..!

vanliii
10-01-2008, 11:16
paylaşım için teşekkürler

dagci45
25-02-2008, 08:41
tesekkurler verilen bilgiler cok işime yaradı

muratbaybo
25-02-2008, 09:28
bılmeyenler ıcın cok guzel bılgıler tesekkur keske her pratık bılgı ıcın basvurulacak bır yer olsa...

horoz002
03-03-2008, 22:04
1030cıhazımı1201a5(8300cı)yukledımyenıyazılımınerden bulabılırım.not;

irfantan
25-03-2008, 20:06
no a/v neden yapar çalışan cihaz birden bunu yazıyo slm tşk

kucer06
25-03-2008, 20:24
Cihaza herhangi bir işlem yaptınmı yoksa durup dururkenmi yaptı

irfantan
25-03-2008, 20:28
1030 sky da no a/v sorununu nasul çözewriz slm

irfantan
25-03-2008, 20:29
öyle suruken yaptı bikaç kez elertik gitti geldi ve no A/V yazıyo
ne yapabilirim slm tşk

HCakir
25-03-2008, 21:03
1030 sky da no a/v sorununu nasul çözewriz slm

öyle suruken yaptı bikaç kez elertik gitti geldi ve no A/V yazıyo
ne yapabilirim slm tşk

Yazılıma reset atın daha sonra tekrar kanalları aratın veyahut Kaon-Sunny Channel editorler kanal listesi yükleyin ; Sorun çözülecektir..

serdar710
31-03-2008, 03:31
Merhaba ben bu konularda biraz acemiyim öğrenmek istediğim sunny 7011 dcı stream menü yüklü reciverdan aynı marka sunny 7011 dcı nasıl yazılım yüklenir biraz daha detaylı bilgi rica ederim..............

HCakir
31-03-2008, 14:55
Merhaba ben bu konularda biraz acemiyim öğrenmek istediğim sunny 7011 dcı stream menü yüklü reciverdan aynı marka sunny 7011 dcı nasıl yazılım yüklenir biraz daha detaylı bilgi rica ederim..............

Sistem bilgilerini yazarsanız yardımcı olalım..

dogan1978
19-05-2008, 02:55
sunny 1030 için tps outo yazılım çıkmadımı hala.

f.pala
10-07-2008, 18:05
ustam eline sağlık çok güzel olmuş

my atmaca
03-12-2008, 11:09
saolasın eline sağlık

bytunc
01-03-2009, 19:40
anlatımın için teşekkürler

tel10
15-02-2010, 13:20
cihaza kanal dosyası yükle