PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Selçukda TatiL



SupersatForum İnfo
04-07-2012, 01:25
Selçukda TatiL

Selçuk, Ege Bölgesi'nin tarihi eserlerle dolu bir tatil beldesidir.

Yapabileceğiniz Aktiviteler



Selçuk için gündüz sıcaklık değerleri (en düşük - en yüksek):

Haziran 31 - 41 °C Temmuz 33 - 42 °C Ağustos 33 - 43 °C Eylül29 - 38 °C


Selçuk Ulaşım Bilgileri

Karayolu: İzmir-Aydın otobanından gelinerek dört şeritli bölünmüş yolla ilçeye rahat bir şekilde kara yolu ile ulaşılabilmektedir. Kavşak noktada bulunması nedeniyle her yönden gelecek kara yolu ulaşımı kolaylıkla sağlanılmaktadır.


Havayolu: İlçeye hava yolu ile ulaşım İzmir Adnan Menderes Hava Limanı ve 100 yolcuya kadar kapasiteye sahip özel uçakların inebileceği Selçuk-Efes Havaalanı ile sağlanabilir.


Denizyolu: Denizyolu ile ulaşım Kuşadası ve İzmir limanları ile sağlanmaktadır.


Demiryolu: Yakın il ve ilçelere demiryolu hattı ile de bağlıdır (İzmir-Denizli ile İzmir-Isparta hatları Selçuk’tan işlemektedir).


Selçuk Yöresel Yemekleri

Selçuk'un en meşhur yemeği "çöp şiş"tir. Tadmadan gitmeyiniz. Tabii bunun yanında deniz ürünlerinide bulabilirsiniz. Ayrıca şarapları da ünlüdür.


Yandım Çavuş - 0232 892 62 63

Gökdağ Restaurant - 0232 892 67 77

Nur Restaurant - 0232 892 20 06

Old House - 0232 892 93 57


Selçuk Eğlence Yerleri

Oldukça sessiz sakin bir beldemizdir. Bu yüzden eğlence mekânları fazla yoktur.


Anatolian Taste Cafe Bar - 0232 892 50 69

Amazon Cafe Bar - 0232 892 38 79

Aqua Fantasy - 0232 893 11 11


Selçuk Gezilecek Yerleri

Meryem Ana'nın Evi:

Sarnıçtan sonra devam eden yolun sonunda, haç planlı ve kubbeli küçük bir kilise vardır. Meryemana’nın evi olarak bilinen yapı budur. Apsisteki Meryemana heykeli yüzyıl kadar önce buraya konmuştur. Önünde gri rengiyle taban mermerlerinden ayırt edilen kısım, ocağın bulunduğu yer olarak saptanmıştır. Meryemana, Müslümanlarca da kutsal sayıldığı için bu odada namaz kılınır. Duvarlarda görülen yazılar, Kuran’da geçen Meryemana ile ilgili surelerin tercümeleridir. Bir dolap içinde de isteyenlerin sureleri daha etraflı okuyabilmeleri için çeşitli dillerde Kuran’lar bulunmaktadır.


Yedi Uyuyanlar:

İmparator Decius zamanında yaşayan yedi Hıristiyan genç, İmparator Tapınağı’nda yapılması gereken kurban sunma işlemini yerine getirmek istemedikleri için, kentten kaçıp buradaki bir mağaraya saklanırlar. Yedi genç bir süre sonra uykuya dalarlar. Uyandıktan sonra yiyecek almak için kente gittiklerinde, yalnız bir gece değil 200 yıl uyudukları ve Roma İmparatorluğu’nun her yanında Hıristiyanlığın yaygınlaştığını öğrenirler. Durumu haber alan imparator Theodosius II, bunu ‘Resurrection’ yani ölümden sonra insan ruhunun yeniden dünyaya geleceği inanışının bir göstergesi olarak kabul eder. Yedi genç öldükten sonra büyük bir cenaze töreni yapılır ve gömüldükleri mağaranın üzerine bir kilise inşa edilir. 1927-28 yıllarında burada yapılan kazılarda, bir kilise ile yüzlerce mezar bulunmuştur. Mezarlarda ve kilisenin duvarlarında kutsal kabul edilen Yedi Uyuyanlar’a hitaben yazılmış yazıtlar vardır. Yedi Uyuyanlar’a mümkün olduğu kadar yakın gömülme arzusu, yüzyıllar boyunca sürmüştür. Azize Maria Magdalene de burada gömülüdür.


Efes Antik Kenti:

Efes, kuruluşu Cilalı Taş Devri M.Ö. 6000 yıllarına dayanan, İzmir'in Selçuk ilçesinin 3 km uzağında bulunan antik kent. Selçuk denilince akla gelenlerden. Gidipte görülmesi gereken yerlerden...


Metropolis:

Torbalı ilçesine bağlı Yeniköy ve Özbey köylerine bağlı olan kentin tarihi İÖ 3. bine kadar iniyor. Geç Hellenistik devirde altın çağını yaşayan Metropolis'in tiyatro, stoa ve nekropolisi görülmeye değer.


Şirince:

Efes'e 12 km. uzaklıktaki köy eski evleri, şarap bağları ve şeftali bahçeleriyle ünlü.

Only the registered members can see the link Only the registered members can see the link Only the registered members can see the link








<div>
___________________________________________________________________________
*









Her insan dünyaya bir kez geliyorsa, astranotlar insan değildir.