PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 15/09 Türkiye'den Haberler



muzo
15-09-2006, 10:01
KPSS belgesi gelmeyenler dikkat
KPSS/2 sınavına giriş belgesi eline geçmeyenlerin, posta işleme ve dağıtım merkezlerine başvurmaları istenildi.
15 Eylül 2006 00:06


PTT Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ÖSYM'ce Orta Öğretim ve Önlisans düzeyinde yapılacak 2006-KPSS/2 için 1 milyon 662 bin 765 sınava giriş belgesinin 21 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında kabul edildiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Adres yetersizliği, adres değişikliği, yanlış yazım gibi nedenlerle sınav giriş belgesi eline geçmeyenlerin, büyük şehirlerde posta işleme merkezlerine, diğer illerde ise kendilerine en yakın dağıtım merkezine nüfus cüzdanları ile birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir.

Dağıtım yapılan iş yerlerimizde bu belgeler sınav gününe kadar iade edilmeden muhafaza edilmekte olup, gençlerimizin geleceği için büyük önem taşıyan giriş belgelerinin ellerine geçmesinde gerekli hassasiyet gösterilmektedir."



AA

muzo
15-09-2006, 10:02
Sivil toplum örgütlerinin Diyarbakır öfkesi
Diyarbakır'da meydana gelen ve 7'si çocuk 10 kişinin hayatını kaybettiği olaya yönelik MÜSİAD, ADD gibi sivil toplum kuruluşlarından tepki geldi.


MÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI BOLAT: -

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat, önceki gün Diyarbakır'da yaşanan bombalama olayını kınadı. Bolat, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının toplumsal huzuru ve istikrarı hedef aldığını kaydetti.

Ömer Bolat, şunları kaydetti: ''Ülkemizde huzur, birlik ve bütünlüğün sağlanmasına yönelik gayretlerin arttığı bir dönemde meydana gelen bu provakatif vahşi saldırının, toplumsal huzuru ve istikrarı bozmaya yönelik olduğu açık. 5'i çocuk 11 vatandaşımızın hayatını kaybettiği vahşi saldırıyı lanetliyoruz. Kanlı saldırının yalnız masum insanları değil, aynı zamanda toplumdaki huzur ve istikrarı hedef aldığı bilinmelidir. Bu nedenle siyasetçilerden yargı mensuplarına, üniversitelerden medyaya tüm kesimler, toplumsal sağduyunun bozulmamasına odaklanmalı, toplumdaki kardeşlik bağlarının daha da güçlendirilmesi için çalışılmalıdır.''

ADD
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Diyarbakır Şubesi'nden yapılan açıklamada, ''Terör, diğer yüzünü bu kez sivillere yönelik olarak üstelik haince ve kalleşçe uygulamıştır'' denildi.

Yazılı açıklamada, Diyarbakır'daki patlamada 7'si çocuk 10 yurttaşın hayatını kaybettiği, emperyalizmin bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kendine yaşam alanı yaratmak için her türlü aracı ve aracıyı kullandığı belirtildi.

Emperyalizmin, egemenliğini tam olarak kuramadığı ülkelerde, kontrol edilebilir istikrarsızlık olarak adlandırdığı projeyi devreye soktuğu savunulan açıklamada, bu projeyle hedef ülkelerde bilinçli bir kargaşa ve kaos ortamı yaratılarak toplumda sürekli bir güvensizlik ve çözülme olmasının öngörüldüğü iddia edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Ülkemiz 22 yıldan beri terör belasıyla savaşmaktadır. Hemen her gün dal dal gençler toprağa düşerek şehit olmaktadır. Bu terörün bir yüzüdür. Terör diğer yüzünü bu kez sivillere yönelik, üstelik haince ve kalleşçe uygulamıştır. Bu saldırıyı nefretle kınıyoruz.''

-AK PARTİ İL BAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASI-

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Kurt da yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır'da yaşanan barbarlığın, öncelikle hayatını kaybeden masum insanları sonra Diyarbakır'ı ve özellikle hükümeti hedef alan büyük bir provokasyon olduğunu öne sürdü.

Hiçbir ahlaki gerekçesi bulunmayan terör olaylarının, bölgenin sorunlarına çare olmadığının görüldüğünü, saldırı ile bölgenin yara aldığını kaydeden Kurt, ''Saldırının failleri ve destekçileri, aklıselim sahibi vatandaşlarımız sayesinde bekledikleri sonuca ulaşamayacaklardır. Halkımızı sağduyuya davet ediyoruz. Güvenlik kuvvetlerimizin provokasyon amaçlı bu eylemin faillerinin bulunmasında gösterdikleri gayreti dikkatle izliyoruz. Saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz'' dedi.

-

AA

muzo
15-09-2006, 10:03
Gaziantep'te polis noktasına bomba


Only the registered members can see the link

Gaziantep'te polis noktasının duvarına konulan zaman ayarlı bomba patladı. Patlamada, ölen ya da yaralanan olmadı.
15 Eylül 2006 05:15


Kıbrıs Mahallesi Aşık Mahsuni Şerif Caddesi üzerinde bulunan Düztepe Polis Noktasının arka duvarına, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından konulan el yapımı ve parça tesirli olduğu saptanan zaman ayarlı bomba patladı. Bombanın patladığı noktaya yakın olan 3 işyeri ile park halinde bulunan iki araçta hasar meydana geldi. Olay yerinde incelemelerde bulunan Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, yetkililerden bilgi aldı.

muzo
15-09-2006, 10:04
Dur diyen jandarmaya el bombası
Muğla'da, jandarma ekiplerinin şüphelenerek ''Dur'' ihtarında bulundukları 2 kişinin attığı patlayıcı maddenin, el bombası olduğu belirlendi.
15 Eylül 2006 05:53



Muğla-Marmaris karayolu üzerindeki Akçapınar Köyü'nde bulunan bir marketten alış veriş yaptıktan sonra kendilerinden şüphelenen jandarma ekip aracına, 2 kişi tarafından patlayıcı madde atılmıştı. Şüpheliler daha sonra ormanlık alana doğru kaçmışlardı.

Olaydan sonra yapılan incelemelerde, şüpheliler tarafından jandarma aracına atılan patlayıcının, el bombası olduğu bildirildi. Muğla Valisi Temel Koçaklar, Muğla İl Jandarma Alay Komutanı Albay Zafer Karataş ve Muğla Emniyet Müdürü Emin Körpe Akçapınar Köyü'ne gelerek olayla ilgili bilgi aldılar. Ormanlık alana kaçan 2 kişinin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.

-1 SİLAH VE ŞARJÖR BULUNDU-

Olay yerinde inceleme yapan güvenlik güçleri, kaçan kişilere ait olduğu belirtilen 1 adet silah ve şarjör ile bu kişilerin marketten aldıkları gıda maddelerini buldular. Terörle mücadele ekipleri, olayın terörle bağlantısı olup, olmadığını araştırıyorlar. Köy muhtarı Şükrü Arslan gazetecilere, 2 kişinin markette alış veriş yaptıktan sonra çevre sakinlerinin dikkatini çektiğini belirterek, ''Yaşanan terör olayları nedeniyle köylüler, bu kişilerden şüphelenerek jandarma ekiplerini aramışlar, bu gelişme sonrasında kişiler jandarma aracına el bombası atarak kaçmışlar'' dedi.

(aa)

muzo
15-09-2006, 10:04
Camide hırsıza linç girişimi
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde camide asılı bulunan ceketlerin ceplerini karıştırırken fark edilen ve cemaat tarafından linç edilmek istenen hırsızlık zanlısı Mustafa Türkyılmaz'ı polis güçlükle kurtardı.
15 Eylül 2006 08:46



ŞENOL AYDIN'ın haberi

Yeniçarşı'daki Çarşı Camii'nde dün, namaz öncesi vaaz veren imam Fikret Turan'ı dinlemek için cemaat ön saflara geçince, bu durumu fırsat bilen Türkyılmaz, askılıklardaki ceketlerin cebini karıştırmaya başladı.

Cemaat fark etti

Ceketlerde bulduklarını kendi cebine atan Türkyılmaz, bir çantayı da almaya kalkışınca fark edildi. Emlakçılık yapan Aydın Karakaş, çantayı almaya çalışan hırsızı yakaladı. Diğer cemaat de soyulduğunu anlayınca ortalık karıştı. Cemaat, Türkyılmaz'ı tekme-tokat dövmeye başladı. Olay yerine çağrılan polis, zanlıyı cemaatin elinden güçlükle kurtardı.



Milliyet

muzo
15-09-2006, 10:05
Tepecik belediye başkanı tutuklandı
İstanbul’un Büyükçekmece İlçesi’ne bağlı Tepecik Beldesi’nin Belediye Başkanı AKP’li Rafet Yıldız, işadamı Hasan Bayraktar’dan, yaptıracağı inşaatın imar izni karşılığında 100 bin YTL rüşvet istediği gerekçesi ile jandarma ta
15 Eylül 2006 08:59



İddialara göre; Başkan Rafet Yıldız, işadamı Bayraktar’ın kazdırdığı inşaat temelini, imar izni olmadığı gerekçesi ile ekiplere mühürletti. Arkasından Bayraktar’a, inşaat için imar izni alabileceğini, bunun karşılığında da 100 bin YTL vermesi gerektiğini söyledi. Akrabası Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcı Mukadder Başeğmez’den yardım isteyen işadamı Hasan Bayraktar, jandarmaya da şikayette bulundu. Harekete geçen sivil jandarma ekipleri, Bayraktar ile beraber Rafet Yıldız’la görüşmeye gitti.

Saat 11.30 sıralarında bir toplantıdan çıkan Yıldız, yanında jandarma bulunan Bayraktar’dan aynı talepte bulununca gözaltına alındı. Savcılığa sevk edilen Rafet Yıldız, dört saat süren sorgusunun ardından, kamu görevlilerinin rüşvet almasına dair "irtikap" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yıldız’la birlikte gözaltına alınan belediye meclis üyesi Halil İbrahim Okutan ise serbest bırakıldı.

(Hürriyet)

muzo
15-09-2006, 10:06
Sakarya'da kalaşnikoflu dehşet!



Only the registered members can see the link
SAKARYA’nın Karasu ilçesi’nde 31 yaşındaki Özcan Ö., tartıştığı 28 yaşındaki Mehmet D.’ye kalaşnikofla ateş açtı. Bu sırada yoldan geçen iki fındık işçisi, Özcan Ö.’nün silahından çıkan kurşunlarla yaralandı.
15 Eylül 2006 09:09


İddialara göre aralarında daha önceden husumet bulunan Özcan Ö. ile Mehmet D. Kuyumculu köyü meydanında karşılaşarak tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Özcan Ö. beraberinde getirdiği kalaşnikof tüfekle Mehmet D.’ye kurşun yağdırdı. Özcan Ö.’nün silahından çıkan kurşunlar, bu sırada yoldan geçen ve memleketlerinden fındık toplamak üzere gelen 19 yaşındaki Resul K. ve 13 yaşındaki Ahmet H.’ye isabet etti. Yaralan fındık işçileri çevreden yetişenler tarafından Karasu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kendisine yöneltilen kurşunlardan yara almadan kurtulan Mehmet D. Jandarma tarafından gözaltına alınırken, Özcan Ö. olaydan sonra firar etti. Olay sonrasında köy meydanında incelemelerde bulunan Jandarma ekipleri 4 7,62 milimetre çapında boş kovan ile bir 7,62 milimetre çapında mermi çekirdeği buldu. Yaralanan iki fındık işçisinin ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirilirken, jandarma olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Milliyet