Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Abdest alma makinesi de yapıldı

COEMAR
18-09-2006, 03:52
Only the registered members can see the link

Malezya'da geliştirilen dünyanın ilk abdest alma makinesi bu ay Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Dubai'de sergilenecek. Üç ayrı parçadan oluşan makinenin yüz hizasındaki en üst kısmında yüz ve kulaklar temizleniyor. Bir alt kademede kollar yıkanırken en alttaki bölüme de ayaklar yıkanıyor. "Auto Wudu Washer" adlı sistem, din adamları tarafından da onaylandı. Yetkililer, "Müslümanların dini görevlerini düzgün şekilde yerine getirmelerini sağlayacak her türlü teknolojiyi memnuniyetle kabul edeceklerini" söyledi. Avustralya Arap Ticaret Odası Başkanı Anthony Gomez, "Bu makine sayesinde kulaklar, yüz, ayaklar ve kollar etrafa su sıçratmadan yıkanabilecek" dedi. Makineyi gören Müslümanların tepkileri birbirinden farklı oldu. Suriyeli bir vatandaş, kendisine zaman kazandıracağı için bu sistemden faydalanacağını söyledi. Bir Filistinli, dini bir uygulamayla arasına bir makinenin girmesini istemediğini belirtti.

:49:

alperyılmaz
18-09-2006, 13:50
pes dogrusu diyecek birişey bulamıyorum

COEMAR
18-09-2006, 23:56
pes dogrusu diyecek birişey bulamıyorum

teknoloji abi bu ya heryere girecek artık :49: :8[1]:

alperyılmaz
19-09-2006, 12:40
şimdi birde bununla alınn abdestle namaz kılınırmı kavgası cıkar

aklıma süper bir fikir geldi namaz kılma makınası yapmak lazım tutar vallahi:49:

COEMAR
19-09-2006, 20:14
:8[1]: :8[1]: güzel fikir ortak yapalım :45: :28:

reis+
19-09-2006, 22:32
namazkılmamak için bir sürü neden varken aptes almaya vaktimiz yok diye niye diyelim yaşlanınca kılarız demesi daha kolay ole dimi arkadaşlar

kucer06
23-08-2007, 01:15
Resim silinmiş

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

bulletfromhell
23-08-2007, 20:20
vay vay vay....bence iyi bi gelişme...özellikle yaşlılar için faydalı bişey....tabi bazı yobazlar kalkıpta 'makinayla alınan abdest caiz değil ' diye fetva verirlerse hiç şaşırmam....

ayran
23-08-2007, 21:09
kutsal kitap (kuranı kerim) nasıl buyuruyorsa onu uygulamak daha verimli

Only the registered members can see the linkürk_bayrak.gif

umuter
23-08-2007, 21:28
ya bi kere o abdestin alınmasında ki güzellik bambaşka onun verdiği hazzı zaten abdest alan kişiler alıyor, neden bi makine yapma ihtiyacı duymuşlar ki saçma bi icat ona harcıyacakları vakit ve parayla bi kaç yoksulu sevindirseler daha çok sevaba girerler eğer amaçları iyi bi şeyler yapmaksa!!

ayran
23-08-2007, 21:34
ya bi kere o abdestin alınmasında ki güzellik bambaşka onun verdiği hazzı zaten abdest alan kişiler alıyor, neden bi makine yapma ihtiyacı duymuşlar ki saçma bi icat ona harcıyacakları vakit ve parayla bi kaç yoksulu sevindirseler daha çok sevaba girerler eğer amaçları iyi bi şeyler yapmaksa!!

aynen katılıyorum size

Only the registered members can see the linkürk_bayrak.gif

umuter
23-08-2007, 21:41
ayrıca namaz kılanların ve abdest alanların hainden şikayet ettiğini ben bu yaşıma kadar hiç duymadım buz gibi suda bile olsa abdestlerini alıyorlar

ayran
23-08-2007, 21:59
ayrıca namaz kılanların ve abdest alanların hainden şikayet ettiğini ben bu yaşıma kadar hiç duymadım buz gibi suda bile olsa abdestlerini alıyorlar

o kadar

Only the registered members can see the link