PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Modemle dreambox 500 s ye baglanamıyorum

ŞRARSKOZ
31-07-2012, 14:45
dreambox 500 s ye baglanamıyorum modemin usb ile bilgisayara cet 5 kablosu ile de dreambox 500 s ye baglanmak istiyorum ama baglanmıyor önceden baglanıyordum şimdi ne yaotımsa baglanamıyorum acaba ttnet den mi kaynaklanıyor 2 gündür ugraşıyorum denemedigim bişi kalmadı son care ttneti aramak sizce ne olabilir saygılar 2 modemlede baglanamadım

ahmetmx
31-07-2012, 20:25
USB ile bilgisayardan nete girebiliyormusunuz.Öncelikle bunu bilmemiz gerekiyor.

Volkan
01-08-2012, 00:32
Konunun TTNET ile alakası ne arkadaşım. İnternetin ile ilgili sorunun varsa TTNET ararsın ama sen PC den Dreamboxa bağlanamıyorsun bunun uzaktan yakından TTnet le alakası yok.

Cihazınızdan İletişi kurulumundan DHCP yi etkin kıl cihazın ip alıyormu ona bak. Yüksek ihitmal ip alamama sorunu yaşıyorsun. Eğer pc den direk nete cıkıyor isen Dream de ip alıyorsa bağlanman gerekir. Bir ihtimalde cihazın adaptörü arızalı olabilir. Akım düşük olduğu zaman bu tür arızalar yapabiliyor.

ŞRARSKOZ
01-08-2012, 00:52
usb ile internete baglanıyor
usb yi iptal edip dreambox a cet 5 le baglanıyor ben 2 sini birden kullanamıyorum
çift cıkışlı modemlede baglanamıyorum 1 ci cıkışla baglanıyor 2 ci cıkışla baglanmıyor ne bilgisayara nede dreambox sa
DHCP yi etkin kıl cihazın ip alıyormu ona bak. Yüksek ihitmal ip alamama sorunu yaşıyorsun
evet ip almıyor ne yaptımsa olmuyor ilk defa başıma geliyor o yüzden
Bir ihtimalde cihazın adaptörü arızalı olabilir öyle olmuş olsa hiç baglanmaması lazım deyil mi ilginize teşekkür ederim

Volkan
01-08-2012, 00:53
cihazınıza elle ip verin ve birde o şekilde deneyin. PC ile Dreamın ip leri aynı olmasın cakışma olur.

ŞRARSKOZ
01-08-2012, 00:58
cihaza elle ip verdim gine olmadı
pç ile dreama cakışma bile yaptıramadım cakışma olsa yapcagım ama onu bile denedim ama olmadı
cihaza dream ve modeme ne şekilde ip vermem gerekiyo siz versenizde birde o şekilde denesem olur mu saygılar

erdogan 1
01-08-2012, 01:12
bence kabloda hata var kaployu değiştir

ŞRARSKOZ
01-08-2012, 01:18
onuda denedim olmadı maalesef saygılar