Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İftar sigarası intihar gibi

freestar
27-09-2006, 12:46
Yeşilay uyardı: Beyin kanaması ve kalp krizi geçirebilirsiniz

Türkiye Yeşilay Derneği Çorum Temsilcisi Attila Alpay, oruç tutarak 14 saat aç kalan bir tiryakinin acele ile yediği yemeğin hemen üstüne bir sigara yakmasının, beyin kanaması veya kalp krizine neden olabileceğini söyledi.

Tiryakilerin Ramazan ayında içtiği bir nefes sigaranın ani ölümlerine sebep olabileceğini belirten Attila Alpay, orucu fırsat bilerek tiryakilerin sigarayı bırakmak için kendilerini zorlamaları gerektiğini ifade etti.

Yurt dışından gelen bazı sigaralarda kullanılan tütünlerin insan sağlığı için son derece tehlikeli olduğunu anlatan Alpay, tiryakinin dolu midesinin üzerine içtiği iftar sigarasındaki zehirlerin tansiyonu hızla yükselterek beyin ve kalp damarlarına birer zıpkın gibi saplandığını savundu.

Alpay, "Şiddetli bir baş dönmesi ile tiryaki ayakta duramaz hale gelir ve bir yere uzanmak mecburiyetinde kalır. Sonra dumandaki karbon monoksit gazı damar çeperlerini büzmeye başlar; kan hızla pıhtılaşır. İlk beş dakika içinde el ve ayaklardaki kan yine büyük bir hızla çekilir. Yükselen tansiyon nedeniyle kalbi besleyen koroner arterlerine ve beyin damarlarına büyük bir basınç yüklenir. Gözler fırlar, yüze kan hücum eder. Tiryaki terlemeye başlar, titreme ve çarpıntı ile beyin ve yürek yerinden çıkacak hale gelir" diye konuştu.

Bilimsel olarak bu halin son derece tehlikeli bir klinik hadise olduğunu açıklayan Attila Alpay, "Eğer bu sahne sofradan kalkan tiryakinin soğuk bir balkona çıkması ile devam ederse ani enfarktüs krizi veya beyin kanaması riski yüzde 86'lara kadar çıkar" dedi.

Kaynak:Samanyoluhaber

anthony99
27-09-2006, 12:50
yav desenize 3 4 gündür iyi daayanıyormusuzdu ha. ulen ramazan falan derken gidecekmişizdi az kalsın. bazen bende de aynı şeyler oluyor usta. bilgi için teşekkürler.

western32483
27-09-2006, 13:05
aynen katılıyorum ,bendede oluyodu ani tansiyonlar,gözler dışarı cıkacakmış gibi terleme falan .valla nerdeyse gidiyomuşuz bilgi ve paylaşım i çin teşekkürler

Özgür Erge
27-09-2006, 13:08
bilgi için teşekkürler

paparazi
27-09-2006, 13:15
Gercekten sigarayi icince yerimden kalkamiyordum birdaha yarim icirim
Tesekkürler

Nakkus
27-09-2006, 15:11
Tesekkürler

arkadaşım sen çok yaşa emi :puah: :puah:

TARANTİNO
27-09-2006, 15:22
TesekkürlerOlurmu arkadaşım hiç öyle şey...yediğin yemekler ağırlık yapıyordur...sen arka arkaya 2-3 tane sigara iç bak hiç bir şeyin kalmayacak...kuş gibi hafifleyeceksin bana inan...:puah: :puah: :puah:

Nakkus
27-09-2006, 20:07
Olurmu arkadaşım hiç öyle şey...yediğin yemekler ağırlık yapıyordur...sen arka arkaya 2-3 tane sigara iç bak hiç bir şeyin kalmayacak...kuş gibi hafifleyeceksin bana inan...:puah: :puah: :puah:

tabi tabi kuş gibi kanatlanıp direk öbür tarafa :puah:

Hakan Gül
27-09-2006, 20:11
Tabi hafifleyeceksin çünkü seni imam önderliğindeki cemaat taşıyacak (Allah Korusun):00000002:

Nakkus
27-09-2006, 20:15
sigara kullanan arkadaşlar en iyisi ramazan ayı bitmeden bir kampanya düzenleyip aramızda şu sigarayı bırakalım..ben ilk günü denedim ama sadece birkaç saat dayana bildim :( :(

NOT:sigara içmeyen arkadaşlar ben zaten kullanmıyorum ne anlıyorsunuz şundan diye yazmayın çok kızıyorum :00000004:

anthony99
27-09-2006, 20:15
yok be kanatlanmasa bile önceden aldığı uçak bileti ile gider öbür tarafa:puah:

Hakan Gül
27-09-2006, 20:23
sigara kullanan arkadaşlar en iyisi ramazan ayı bitmeden bir kampanya düzenleyip aramızda şu sigarayı bırakalım..ben ilk günü denedim ama sadece birkaç saat dayana bildim :( :(

NOT:sigara içmeyen arkadaşlar ben zaten kullanmıyorum ne anlıyorsunuz şundan diye yazmayın çok kızıyorum :00000004:
Tamam ablacım...Sen istedin diye "Ben zaten kullanmıyorum ne anlıyorsunuz şundan" demiyorum :00000004: :puah:

Nakkus
27-09-2006, 20:41
Tamam ablacım...Sen istedin diye "Ben zaten kullanmıyorum ne anlıyorsunuz şundan" demiyorum :00000004: :puah:

hakannnn :10_1_117 :28:

Hakan Gül
27-09-2006, 20:48
hakannnn :10_1_117 :28:
Efeem :bath: :00000002:

Admin
27-09-2006, 22:51
ben zaten kullanmıyorum ne anlıyorsunuz şundan ala ala

TARANTİNO
27-09-2006, 23:01
tabi tabi kuş gibi kanatlanıp direk öbür tarafa :puah:Arkadaş benim dediklerimi uygulamamıştır inşallah...hani ortalarda da yok...:28:

TARANTİNO
27-09-2006, 23:07

NOT:sigara içmeyen arkadaşlar ben zaten kullanmıyorum ne anlıyorsunuz şundan diye yazmayın çok kızıyorum :00000004:Ben sizi bu davranışınızdan yana takdir ediyorum...fikir sizden çıktığına göre öncülüğü yapmak size düşüyor...yürü bee kim tutar seni...kır at pakete dağılsın sigaralar...kontrolör de Veysel olsun...seni denetlesin...başarı kazanılırsa bizlerde geliriz...:)

Nakkus
27-09-2006, 23:13
Ben sizi bu davranışınızdan yana takdir ediyorum...fikir sizden çıktığına göre öncülüğü yapmak size düşüyor...yürü bee kim tutar seni...kır at pakete dağılsın sigaralar...kontrolör de Veysel olsun...seni denetlesin...başarı kazanılırsa bizlerde geliriz...:)

ben bırakırım da arkadaşlarımın zehirlenmesine gönlüm razı olmaz :puah: lütfen bu kutsal kampanyamızda sizide görmek istiyoruz tarantino bey :28: hep beraber lütfen

TARANTİNO
27-09-2006, 23:35
ben bırakırım da arkadaşlarımın zehirlenmesine gönlüm razı olmaz :puah: lütfen bu kutsal kampanyamızda sizide görmek istiyoruz tarantino bey :28: hep beraber lütfenBen oyumu sizden yana kullanıyorum...bu kampanyaya desteğimiz olacak elbette kuruyemiş,çekirdek,çiklet tedariki ve takviyesinde bulunurum...yukarıda başlatmış olduğunuz kampanya öncülüğünü kutluyorum...bu uzun ve meşakkatli yolda size başarılar diliyorum...:00000002:

Nakkus
27-09-2006, 23:39
Ben oyumu sizden yana kullanıyorum...bu kampanyaya desteğimiz olacak elbette kuruyemiş,çekirdek,çiklet tedariki ve takviyesinde bulunurum...yukarıda başlatmış olduğunuz kampanya öncülüğünü kutluyorum...bu uzun ve meşakkatli yolda size başarılar diliyorum...:00000002:

valla bravo ben size destek veririm ama sigarayı bırakmam demenin en güzel yolu bu galiba :puah: