Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : atlanta hd box uydu ararken duraksayarak çalışıyıyor

bülent batır
05-09-2012, 18:13
MODEL:........................ ...:ATLANTA HD BOX S
DONANIM SÜRÜMÜ.............:v1.46
YAZILIM SÜRÜMÜ..............:v2.31
DB VERSİYON...................:v6 .48
YAZILIM TARİHİ................:jun 21 2012
ÖNYÜKLEME SÜRÜMÜ.........:v2.21

ÜSTAT ARKADAŞLAR SİZLERDEN ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM YUKARIDA BİLGİLERİNİ VERDİĞİM CIHAZIMDA
DİSEqC MOTORA KANAL DEĞİŞTİRİRKEN KOMUT GİTTİĞİNDE MOTOR DURARAK ÇALIŞIYOR YANİ BİR DERECEDEN DİĞER DERECEYE GİDERKEN ÇALIŞLIYOR DURUYOR TEKRAR ÇALIŞIYOR İSTEDİĞİM DERECEYE GİDENE KADAR BUNA DEVAM EDİYOR VE DERECEYE GELDİĞİNDE DURUYOR

OYSA MENÜ-KURULUM-DİSEqC KONUMLAYICIYI AÇTIĞIMDA MOTOR BİR DERECEDEN DİĞER DERECEYE DURMADAN GİDİYOR YANİ BİR KERE ÇALIŞIYOR İSTENEN DERECE GELDİĞİNDE DURUYOR
UYDULAR ARASINDA GEZERKEN MOTORUN KESİK KESİK ÇALIŞMASI MOTORUN HER ÇALIŞMASINDA KALKIŞTA NORMALDEN FAZLA AMPER ÇEKECEĞİ İÇİN ÇİHAZA ZARAR VEREBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
BU DURUM BİR AYARDAN MI YOKSA YAZILIMDAN MI KAYNAKLANIYOR BU DURUMU DÜZELTEBİLMEK İÇİN BENİM YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY VARMI

sancaktar78
05-09-2012, 20:15
gardeş
disecq motorun usals modunda çalışıyorsa mutlaka o modda çalıştır.
ilk öneri benden olsun

bülent batır
06-09-2012, 11:58
usals modunda çalışıyor

bülent batır
24-09-2012, 22:50
arkadaşlar aynı sorunu yaşayan arkadaşlar yokmu

bülent batır
18-03-2013, 14:00
benim bu sorunum hala devam ediyor bu konuda bilgisi olan yok mu arkadaşalar

Editor
18-03-2013, 14:36
Siz motorlu canak mı kullanıyorsunuz

Volkan
18-03-2013, 21:17
benim bu sorunum hala devam ediyor bu konuda bilgisi olan yok mu arkadaşalar

HD BOX ta diseg motor konumunda manuel olarak uydu bulmak istiyorsanız Uyduyu ve yüksek olan bir frekansı seçin daha sonra Komut modunu Yükleyici olarak seçin ve bulmak istediğiniz yönde kumandadan bir defa o tuşa uzun basın motor otomatik olarak o frekans ta sinyal alasıya kadar dönecektir.

Komut mudunu kullanıcı olarak secersenız motor her tuşa bastığınınzda bir adaım hareket eder basıl tutsanız da bu değişmez. Yükleyici modunda bir defa bastığınız 3 adım hareket eder uzunca basarsanız otomatik olarak hareket eder ve frekansı bulunca durur. Bana göre bu özellik çok iyi. İnce ayar için kullanıcıyı tercih edebilirsiniz.

uşaklı64
19-03-2013, 02:28
arkadaşım bendede motor var ama hiç böyle bir problem yaşamadım gayet güzel arıyor hiç takılmadan bendeki yazılım 2.42 v. motor ayarını usals yap bütün uydularda kanal aratırkende kırmızı tuştan yap şebe***i aç birde öyle dene belki yazılımdanda kaynaklanabilir kanallarını yedek al ondan sonrada 2.42 veya 2.43 yazılımı dene.

uşaklı64
19-03-2013, 02:33
şunu yazmayı unuttum motor kollumu yoksa daizekmi eğer dayzek motorsa aramayı yavaşlatır benim kollu onun için hiçbir problem yok seyredeceğim uyduya geldiğimde çanağı sabitliyorum ve ondan sonra yapıyorum aramayı.

alusta
19-03-2013, 14:03
Bahsedilen durum bir sorun veya arıza değildir. Motor H frekanslarda daha hızlı hareket eder. Fakat her halde kesik kesik gider. Hepsi aynı, dert etmeyin. Hdbox motor ayarları ve kullanımında kullanıcı dostudur. Selamlar.