PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : next ye 2000 hdtv cihaz için yardım

uydu3405
21-10-2012, 00:39
Forumdaki saygı değer arkadaşlarım ve yöneticilerim sizlerden bu cihazı internet e nasıl bağlarım hangi kabloyu kullanayım bağlantı ayarları nasıl yapılır.?
Daha sonra forumdan server hizmeti almayı düşünüyorum.
Ama ilk bilmem gereken cihazın modemime bağlantısı nasıl yapıcam ve denemelik bir server becerirsem abone olmayı düşünüyorum site yönetimi yardım edin lütfen

Editor
21-10-2012, 00:50
şimdi elimizde şu şekilde server var;

C: test.dyndns.org 15000 test 1234

şeklinde server var bunu cihazımıza girelim;

menü-ethernet-Alan ayarlarını tuşlayalım karşımıza şöyle bir ekran çıkacak
Only the registered members can see the link

Karşımıza çıkan menüde üçüncü satırda protokol üzreinde iken ok basalım ve CCcam2.0.11 konumuna getirelim
5'inci satırda durumu url pozisyonuna getirelim ve 6'ıncı satırda URL nin üzerine gelip kumandadan kırmızı tuşa basalım karşımıza çıkan bölümde sanal klavyeden faydalanarak ''test.dyndns.org'' yazalım farkındaysanız C: yazmadım sebebi buna 2000 HD de gerek yok C: server dosyaları yapılarak yükleme yaplın cihazlarda girilir,Dereambox vs. biz sadece ''test.dyndns.org'' yazacağız'' yazdıktan sonra exit diyelim karşımıza çıkan kısımda ''Evet ve hayır'' seçeneklerinden Evet i o***leyelim.

7'inci satırda bulunan kulnıcı adı bölümünün üzerine gelip kırmızı tuşa basıp ''fbservet'' yazalım ve yukarda olduğu şekilde exit kaydedip çıkalım.

8'inci satırda bulunan kulanıcı şifresi bölümüne gelip kırmızı tuşa basalım ve ''1234'' yazalım exit kaydet ve çıkalım

9 uncu satırda bulunan Ccmport bölümüne 15000 yazalım

Son olarak Kaydet tuşuna basalım eğer bilgilerimiz doğru girdik ve modem ayarlarımızı düzgün olarak yapılandırdık isek aşağıdaki gibi karşımıza''CONNET SUACEC'' yazısı çıkacaktır.Eğer hata yaptıysak'' CONNET FAİL'' yazısı çıkacaktır.aşağıdaki resimdeki şekli buluncaya kadar devam edelim gerekirse modem ayarlarımızı kontrol edelim ve '' Connet suacec'' uyarısını alalım.

Tabiiki bunları yaparken öncelikle serverin faal olduğundan emin olalım eğer server faal değilse nafile,serverin faal olup olmadığını Next 2000 süper plus bölümünde proğramları ile birlikte geniş olarak anlatılmıştır ordan faydalanarak serveri test edebilirsiniz.Test ettikten sonra mutlaka serveri kapatın ve yukarıdaki işlemleri yapın yoksa serveriniz kilitlenebilir.

Alıntıdır.

uydu3405
21-10-2012, 00:56
iyide benim cihazımda alan ayarları yeri yok bu bir
Girişlerden Ethernet e giriyorum ordada Ağ ayarları ve yazılım güncelleme var
Sonra daha cihazı modem e nasıl bağlamayı anlatmadan kod girme olayına geçmişsiniz.

uydu3405
21-10-2012, 00:58
Alan ayarlarını buldum şifre bölümünden açtım ama cihazı modem e nasıl bağlıycam hangi tür kablo almalıyım

Editor
21-10-2012, 01:01
Alan ayarlarını buldum şifre bölümünden açtım ama cihazı modem e nasıl bağlıycam hangi tür kablo almalıyım

Bilgisayarlarda kullandıgımız ethernet kablosu yokmu onu kullanacaksınız.

uydu3405
21-10-2012, 01:03
kusura bakmayın biraz tecrübesiz ve bilmeyen bir kişi var karşınızda sabrınız için şimdiden teşekür ederim
biss şifreli izlediğim yayınlara bir etkisi olucak mı ?
d-smart ı ve bazı ***** yayınları açan şifre çözücü kartlarım var bunları etkiler mi?

Editor
21-10-2012, 01:05
iyide bilgisayara bağladığım ethernet kablosunu cihaza bağlarsam bilgisayarı nasıl kullanıcam

4 portlu modem alacaksınız o zaman başka careniz yok mesela bende kablosuz modem var tek cıkışı var onuda cihaza baglıyorum sizin masa üstü oldugu için sansınız zor malesef

uydu3405
21-10-2012, 01:07
Elimde şu an airtes 1 2 3 4 wi-fi yazan modemi var

Editor
21-10-2012, 01:10
kusura bakmayın biraz tecrübesiz ve bilmeyen bir kişi var karşınızda sabrınız için şimdiden teşekür ederim
biss şifreli izlediğim yayınlara bir etkisi olucak mı ?
d-smart ı ve bazı ***** yayınları açan şifre çözücü kartlarım var bunları etkiler mi?

Biss yayınlara etkisi olmaz serverda hangi platformlar var onları izlersiniz.D smartı kendi modulveya kartınızla izlemeye devam edebilirsiniz.

uydu3405
21-10-2012, 01:14
ee tamamda ben şimdi ne yapıcam

Editor
21-10-2012, 01:16
ee tamamda ben şimdi ne yapıcam

:49::49: Sen bir modemden 2 port cıkışı al- birde hazır ethernet kabloları var ondan al kaç metre mesefade ise birde server al bizim siteden veya başka yerden bu kadar

uydu3405
21-10-2012, 01:20
bir modemden 2 port çıkışı al ne demek benim elimde 1 2 3 4 portlu bir modem var sadece 1 in ışığı yanıyor şu anda yani onu kullanıyorum.
Ethernet kablosunuda aldım diyelim önce deneme yapmam lazım hemen server üyeliği değil çalışıyormu sistem diye ve bunu ayarlamasını nasıl yapıcam oda ayrı bir sorun

Editor
21-10-2012, 01:34
bir modemden 2 port çıkışı al ne demek benim elimde 1 2 3 4 portlu bir modem var sadece 1 in ışığı yanıyor şu anda yani onu kullanıyorum.
Ethernet kablosunuda aldım diyelim önce deneme yapmam lazım hemen server üyeliği değil çalışıyormu sistem diye ve bunu ayarlamasını nasıl yapıcam oda ayrı bir sorun

Tamam o zaman 4 portlu sanırım modemin 2 ci porttan cihazına baglayacaksın server uyeligi konusunda en üst yonetimle görüş test deneme veriyorlar Only the registered members can see the link

uydu3405
21-10-2012, 01:45
hyr ben işi testler le bedavalarla götürmeyi düşünmüyorum zaten bakıyım sistem kusursuz çalışıyor yıllık abone olucağım bu foruma güvenim zaten sonsuz ama keşke cihazın ayarlarını filan ilk başta birisi bir kere gösterse tanıdığınız biri var mı istanbul güngören de oturuyorum

uydu3405
21-10-2012, 13:26
Forumdaki arkadaşlar ethernet kablosuyla modem arasında kabloyu taktım diyelim herhangi bir bağlantı ayarı yapmam gerekmiyor mu?
Yoksa server ın verdiği şifreleri bir satıra yazdığım zaman olay bitmişmidir.
Yani cihaz modemi gördümü tanıdımı bağlantı sağlandımı bunların bir göstergesi olmalı
Yardımlarınız için şimdiden teşekürler

selim789
21-10-2012, 17:16
arkadaşlar next ye 2000 hdtv ye denemelik bir server arıyorum hee yanlış bir anlaşma olmasın nasıl girileceğini bilmiyorum bir tarif olursa abone olucağım hemde yıllık ama birisinin bana öğretmesi lazım öğrenmem güçlüdür:praying:

merhaba yukarda editor usta herşeyi açıklamış nasıl girileceğini size kalan iş cat5 ethernet kablosu alıp makinaya takıp resimlere bakarak makinaya girmek..

uydu3405
21-10-2012, 17:44
sayın selim789 rumuzlu üye editör arkadaş örnek olarak verdiği kodları girmiş ok anladım
mesela yukarıda örnek kodda fbservet yazmıyor bunu eklemiş girişlerine ve bir açıklama yapmamış.
Bu yazıyı kafamıza göre rumuz uydurup mu yazıcağız mesela orayı açıklamamış

Editor
21-10-2012, 18:06
sayın selim789 rumuzlu üye editör arkadaş örnek olarak verdiği kodları girmiş ok anladım
mesela yukarıda örnek kodda fbservet yazmıyor bunu eklemiş girişlerine ve bir açıklama yapmamış.
Bu yazıyı kafamıza göre rumuz uydurup mu yazıcağız mesela orayı açıklamamış
Kafana göre uydurmayacan tabi server aldıgın yer sana verir neyi nasıl girmen gerektigini Kullanıcı adı ve şifre cccam port ve hostun url si lazım sana 4 şey onu harici birşey girmeyeceksin zaten:angry8:

uydu3405
21-10-2012, 19:50
Bir tane cccam girdim her şeyi doğru yaptım ama açmadı kanalları
Girişlerde cas ı tuşladığımızda en altta com port var bende bu yok olarak ayarlı bu değişicek mi?
verilen server bilgisi şudur
alan numarası 10 yaptım
alan bağlantısı açık yaptım
protokol CCcam2.0.11
durum url
url cccam-jsc.sytes.net
kullanıcı şifresi By_Aferin
kullanıcı şifresi 199
card ınfo update sizin anlatımlarınızda bu yok ama bende açık konumunda
CCcam port 12555

Yukarıda yaptığım giriş metodu doğrumu ve 2 yerde takıntım var ilki
girişlerde com port yok şeklinde
ikincisi alan ayarlarında card ınfo update açık bu ikisi ve genel olarak giriş metodum doğrumu?

bulent_09
23-12-2012, 10:54
arkadaşlar next2000hdtv fluresans ekrana görüntü gelmiyor,sebebi nedir

uydu3405
23-12-2012, 13:34
isterdim yardım etmek ama hiç mi ışık gelmiyor yoksa soluk mu yanıyor