PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : National Geographic İstanbul'u dünyaya rezil etti

Hilmi
28-11-2012, 11:20
Only the registered members can see the link

National Geographic'te yayınlanan "Dolandırıcılar Şehri" adlı belgesel önceki gece İstanbul'u konu aldı. Bir bakıma Türkiye'yi dünyaya "rezil" etti. Belgeseli izleyenler İstanbul'a gelmek istemeyecek..

Sunucu Conor Woodman, İstanbul macerasına üzerinde gizli kamera ile Tarihi Yardımada'dan başladı...

Özellikle taksilerin, halı mağazalarının turistlere fahiş fiyatlar çıkardığını belgeledi. Asıl macera İstiklal Caddesi'nde yaşandı. Hava kararınca üzerinde gizli kamerayla İstiklal Caddesi'ne çıkan sunucunun hanutçuların çekim alanına girmesi fazla sürmed

Yanına yaklaşan kişi, yakınlık kurup bira içebileceği bir mekana götürmeyi teklif etti. pavyon-bar karışımı mekana oturduktan sonra biralar söylendi, hemen akabinde bir kadın masalarına oturdu. Toplan 5 bira içildikten sonra Woodman'a gelen hesap 1.700 TL oldu. Bu arada kadın masadan kalkmış, hanutçu da ortadan yok olmuştu.

POLİSİN UMRUNDA DEĞİL

Hesaba itiraz eden, kazıklandığını söyleyen Woodman'a mekanın sahibi tarafından, parayı ödemeye mecbur olduğu "uygun dille" anlatıldı. Bu arada mekana iki polis geldi ama sevinci boşunaydı. Bölüm şu anonsla bitti: "Turistlerin dolandırılması İstanbul Emniyeti'nin umurunda değil."

H.Kaynak:Hürriyet...

Hikmet™
28-11-2012, 12:28
Yayınlandığı zaman izleyelim bakalım nasıl bir belgesel olmuş.

osmann
28-11-2012, 13:52
Aferim bize. ne güzel ahlaklı, edepli, dürüst insanlarız. efendiliğimizle övünüp gurur duyarız.
şimdi görsün cümle alem türkün efendiliğini....belgeseli yapana kızmak dahada ayıp.
selametle...

tamtürk
28-11-2012, 16:50
doğru söyliyeni dokuz köyden kovarlar. :49:

MUTAF
28-11-2012, 16:56
tamamda yalan değilki :)
Turist olmaya gerek yok. kimi yakalarsa ayakta götüren bir millet haline geldik.
Aksaray laleli eminönu beyoğlu :)

ferman
28-11-2012, 18:15
bu toplumu bu hale getirenler utansın bir sevdadır halin getirmişler avrupa birligine girelim diye girinde göreyim adamlar bundan sonra hiç almazlar

yargıç_1
28-11-2012, 18:23
Dolandırıcılar Şehri İstanbul! - Dailymotion video (Only the registered members can see the link)

Beş bira 1500 TL, taksiler ateş pahası, hanutçular tezgah kuruyor... İşte İstanbul! National Geographic'deki Dolandırıcılar Şehri'nin önceki gece ekrana gelen bölümünde İstanbul konu edildi. Belgeselin sunucusu Conor Woodman, tarihi yarımadadan başladığı İstanbul macerasında gizli kamera ile yollarda çekim yaptı.

CCW
28-11-2012, 19:06
Cok iyi yapmis. Istanbul'un herseyi güllük gülistanlik degil. Dogrulari göstermis, cok da iyi yapmis. Biz buyuz iste. Adamlar yalan birsey göstermemis ki.

Hikmet™
28-11-2012, 20:03
Bahsi geçen program Kanalda yayınlanmış. Tekrarını yakalarsam izlerim artık.

rselturk
28-11-2012, 21:17
Evet,biri bize ayna tutmuş;ne aynadaki görüntünün ne de aynayı tutanın olayı yadsıyacak hali yok.Osmann arkadaşın dediği gibi üzerine toz kondurmadığımız ulusal karakterimiz maalesef bu!Bu tür gerçekçi yaklaşımlar bizi kendimize getirirse çok yararı olur.Yazın Ege sahillerinde turistin satıcılar karşısındaki halini bir görseniz,inanın insanlığınızdan utanırsınız....:46:

işçi
28-11-2012, 21:53
vatandaşı eleştireceğime kendimize çeki düzen vermemiz gerekmezmi ? adam bizi eleştirmezse yada eleştirse bile pek fark edeceğini zannetmem zaten istanbulu bütün dünya biliyor kimsenin reklemına ihtiyacı yok orada yabancı yada yerli ayrımı yapmıyorlarki hepsini öğütüyor canım İSTANBUL ...

hüseyin
29-11-2012, 10:24
atatürk ne güzel söylemiş...türk öğün çalış güven...şuan hayatta olsa bu lafı bu toplumamı ben söyledim diye intar ederdi....yani atatürkün yüce türk milletine bagşettiği bu dizeyi tersten okursak....önce söyüşleyeceğin kişiye güven ver sonra götürebildiğin kadar çal,en sonudada yediğin haltla öğün....

aselcuke
29-11-2012, 10:29
nasıl ynai yahu :49:

yargıç_1
29-11-2012, 11:25
taksicler para üstünü bile sahte veriyor nasi insanlık bu

yildo
29-11-2012, 17:24
ben italya roma versiyonunu seyr ettim dunyanin belli sehirlerindeki sahtekarlari dolandiricilari belgesellestirmisler yillar once bursa otagarinda otubus mola vermisti ben içecek biseyler almak için bufenin içine girerken kapidaki içerdekine almanca yabanci geliyor diye sinyal verdigini biliyorum beni yabanci zanetti cunki dedim ben yerliyim yerli deyince kizardi biraz ) malesef biz buyuz iste

muslum-baba
29-11-2012, 19:58
bütün dünya biliyor zaten istanbul değil türkiye öyle...

insan degeri hiç yok pkk bizden daha degerli.

masun insanları sömürüyorlar....eeeeişte lay,lay, lilom...:bath:

Hikmet™
29-11-2012, 20:37
bütün dünya biliyor zaten istanbul değil türkiye öyle...

insan degeri hiç yok pkk bizden daha degerli.

masun insanları sömürüyorlar....eeeeişte lay,lay, lilom...:bath:

müslüm-baba Sivas'ıma laf ettirmem. Burada hiçbir esnaf yerliyi yabancıyı dolandırmazlar. Aksine yardımcı olurlar.

muslum-baba
29-11-2012, 20:40
müslüm-baba Sivas'ıma laf ettirmem. Burada hiçbir esnaf yerliyi yabancıyı dolandırmazlar. Aksine yardımcı olurlar.

gerçegi şöylememiz lazım bırakın sivası edirneyi.....