PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balkonlardan antenler kalkacak konusu tekrar gündeme geldi

numbai
31-01-2013, 08:25
slm. mrb Balkonlardan antenler kalkacak konusu tekrar gündeme geldi...

Only the registered members can see the link.UQn9rvKcRD8

açıklamayı buradan takip edebilirsiniz...

numbai
31-01-2013, 08:29
slm. mrb. antenlerimin çoğu balkonda monteli, bakımı vede aayarlaması daha kolay .....antenler çatılara çıkarılsın deniliyor .çatılara çıkıp antenlere ayar çekmesi hiçte kolay olmuyor bence... 5 adet uydudan izlediğim 700 kanalları bizlere sağlasınlar bizde kaldıralım...saygılar....

Volkan
31-01-2013, 12:59
slm. mrb. antenlerimin çoğu balkonda monteli, bakımı vede aayarlaması daha kolay .....antenler çatılara çıkarılsın deniliyor .çatılara çıkıp antenlere ayar çekmesi hiçte kolay olmuyor bence... 5 adet uydudan izlediğim 700 kanalları bizlere sağlasınlar bizde kaldıralım...saygılar....

Tam dediğiniz gibi işin kolayına kaçıyoruz. aslında sağlam montajı ve ayarı yapılmış bir antene çatıad hiç bir şey olmaz. Yıllardır kurduğum antenlerden tek şikayet gelmedi. İşini sağlam yapan kişiler bir kez iş yapar. bana göre merkezi sistem ve catı uygulaması zorunlu hale getirilmeli IPTV ve kablolu yayınlar ın yaygınlaştırılması gerekir.

Hikmet™
31-01-2013, 13:51
Tam dediğiniz gibi işin kolayına kaçıyoruz. aslında sağlam montajı ve ayarı yapılmış bir antene çatıad hiç bir şey olmaz. Yıllardır kurduğum antenlerden tek şikayet gelmedi. İşini sağlam yapan kişiler bir kez iş yapar. bana göre merkezi sistem ve catı uygulaması zorunlu hale getirilmeli IPTV ve kablolu yayınlar ın yaygınlaştırılması gerekir.

:45: :45: :45: :45:

Tamamen katılıyorum. Balkonlarla camların altına üstüne takılan antenler harbiden görüntü kirliliği oluyor. Birde benim yurdum insanında anlamadığım birşey var. Bir akrabamın ikamet ettiği bina yeni bitti ve binada merkezi sistem var Eutelsat W3 , Türksat ve Hotbirt ama adam tutmuş balkona çanak anten kurmuş gelde deli olma. Varya merkezi sistem onu neden kullanmıyorsunda demiyor yönetici anlamış değilim valaha.

yargıç_1
31-01-2013, 15:00
bi çözüm bi öneri getirmeleri lazım yoksa bu iş zor sıkıntılı işler

star37
31-01-2013, 15:37
merkezi sistemlerde zor olur çünki merkezi sistemlerde tek türksat ayarlanıyor diğer uyduyu seyredenler yandı

uydu3405
31-01-2013, 21:33
benim kişisel özgürlüğüme merkezi sistem gen vuramaz canımın istediği uyduyu izlerim bunu site yönetimi belirleyemez

Volkan
31-01-2013, 21:52
benim kişisel özgürlüğüme merkezi sistem gen vuramaz canımın istediği uyduyu izlerim bunu site yönetimi belirleyemez

zaten sizin kişisek özgürlüğünüze kimse kısıtlama getirmiyor. Canağınızı uygun bir yere montajını yaparsanız sorun olmaz. Catıda bunun için kendinize bir yer ayarlanız yeterli olur.

chris db
31-01-2013, 22:44
çok tartışmalı bir konu ama her yerde her şart müsavi olmadığına göre yapacak bir şey yok antenlerle uğraşan arada birde olsa antenleri ile sevişen arkadaşlar için balkon kolaydır...

muslum-baba
31-01-2013, 23:27
çanak kuranlar yaşadı...ama biraz zor çünkü bu kış kıyamette kimse çanakların yerini degiştiremez...

rselturk
01-02-2013, 00:14
Sağduyu enaz antenle çok eve ulaşımı öngörür.Bu da merkezi sistemi gösterir.Ama sorun bundan sonra başlar:Bir apartmanda herkes aynı kültür düzeyinde ya da aynı ilgilere sahip değildir.Pek çok aile için Türksat anteni yeterlidir;"Anlamadığım kanalları ben ne yapayım!" diye düşünür.Benim gibiler için ne kadar çok anten kursan yine de yetersizdir.Şu an 4 anten ve 2000 in üzerinde izlenebilir kanal var.Ama izliyor muyum? Hayır!Ben kanallar arasında dolaşmayı yani "zap" yapmayı seviyorum.Bu nedenle herkes ayaktayken ben ikinci Tv nin başındayım.Ev halkı yattıktan sonra da asıl tv nin mesaisi başlar.Bunun engellenmesi demek,benim tutuklanmam gibi bir şeydir.Her ihtiyaçtan kısar,tv de kanal sayısını artırmak tutkusundan asla vaz geçmem.Bu da benim zaafım. Bir ortayol,ama nasıl?...:49:

chris db
03-02-2013, 04:58
Sağduyu enaz antenle çok eve ulaşımı öngörür.Bu da merkezi sistemi gösterir.Ama sorun bundan sonra başlar:Bir apartmanda herkes aynı kültür düzeyinde ya da aynı ilgilere sahip değildir.Pek çok aile için Türksat anteni yeterlidir;"Anlamadığım kanalları ben ne yapayım!" diye düşünür.Benim gibiler için ne kadar çok anten kursan yine de yetersizdir.Şu an 4 anten ve 2000 in üzerinde izlenebilir kanal var.Ama izliyor muyum? Hayır!Ben kanallar arasında dolaşmayı yani "zap" yapmayı seviyorum.Bu nedenle herkes ayaktayken ben ikinci Tv nin başındayım.Ev halkı yattıktan sonra da asıl tv nin mesaisi başlar.Bunun engellenmesi demek,benim tutuklanmam gibi bir şeydir.Her ihtiyaçtan kısar,tv de kanal sayısını artırmak tutkusundan asla vaz geçmem.Bu da benim zaafım. Bir ortayol,ama nasıl?...:49:

doğaçlama güzel bir yazı olmuş biraz kendimide görür gibi oldum bu yazıda ...

meydancı
03-02-2013, 09:57
gündem değiştirmek için uydurulmuş gündem. kalitesiz kömür kullanım sonucu oluşan duman ve kötü kokuyu görmüyorlar mı ? bu pis havayı solumak zorundamıyız. asıl çevre sorunu budur. balkondaki anteni kaldıracak olanın marizine kayarım.

seremir
03-02-2013, 14:15
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için başlatılan çalışmaların Yozgat’ta da uygulanacağı, bunun da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce yürütüleceği öğrenildi.
Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, her evin balkonunda ayrı ayrı bulunan çanak anten veya alıcıların ciddi manada görüntü kirliliği oluşturduğunu söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatı doğrultusunda RTÜK Başkanı Davut Dursun ile bir araya geldiklerini belirten Baş, bu rahatsız edici görüntüyü ortadan kaldırmak için Kurul ile birlikte komisyon oluşturarak çalışma başlattıkları dile getirdi.
Baş, RTÜK’ün uygulamanın teknik yönleriyle ilgilendiğini ifade ederek, 2013 yılı içinde çalışmayı tamamlayarak, 2014′te uygulamayı başlatmayı planladıklarını, ses ve görüntü kirliliğini önleyici her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını ifade eden Baş, şöyle konuştu:
”Özellikle kentsel dönüşüm kapsamında yeni yapılacak binalarda merkezi sistem olacak. Mevcutlara da nasıl bir düzenleme getirebiliriz diye çalışmalar devam ediyor. Çalışmaya ilişkin tebliğ ya da yönetmelik şeklinde düzenleme yapmayı planlıyoruz. Uygulama Resmi Gazete’de yayımladıktan sonra da herkes buna uymak zorunda. Düzenlemenin hayata geçirilmesiyle her balkonda iki tane 3 tane anten olmayacak. Bu görüntü kirliliğine izin vermeyeceğiz. ‘İnsanlara ‘çanak anteni kaldır’ dediğiniz zaman kablolu yayın olması lazım. Kablolu yayın yoksa siz kimsenin görüntü alma hakkını engelleyemezsiniz. Zaten böyle bir şey söz konusu değil. Biz ne yapacağız. Mesela balkonlarda kötü bir görünümü bulunan, görüntü kirliliği oluşturan anteni oradan alacağız, çatıda uygun bir yere yerleştireceğiz. Özetle, çanakların binaların görünmeyen yüzlerine, mesela çatıya yerleştirilmesi için çalışma yürütüyoruz.”

mert383
03-02-2013, 14:20
Yanlış bilgi vermeyin ya ;;Balkonlardan kaldırılacak ,isteyen yine çatıdan kullanabilecek ;
Konunun başlığı yanlış anlaşılıyor..mutlaka değiştirilmeli 'Admınlerin dikkatine..

Admin
03-02-2013, 14:23
Konular birleştirilmiştir.

jeke
03-02-2013, 15:40
Balkonlardan antenlerin kaldırılmasına karşıyım. Çünkü aynı balkon anteninden 7-8 tane uydu yayını alanlar var. Örneğin ben nilesat ı seyretmek istiyorum. Merkezi antenle nasıl olacak? Ha onu da seyretme canım diyebilirsiniz. Fakat Dünya da herşey özgürleşirken bu kısıtlama niye. .......

bykomedi
04-02-2013, 10:15
Bana göre antenlerin çatıya tek seferde montaj edilmesi güzel. Fakat bunun yanında IP TV ve Kablo TV yayınları yaygınlaştırılmalı ve bu sistemler üzerinden yayın yapan kanalların sayısı artırılmalı...

hydrop
04-02-2013, 15:35
merkezi sistem en iyisi çok harici kulananlar varsa onlarda çatıya kursun bence de doğrusu bu.