PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : stab hh 120 sorunu

seremir
11-02-2013, 20:43
stab diseq motorum var ilk kurulumda gelişmiş kurulumdan uydulara sırayla turksattan hispasat kadar 1 15 kadar sıra vererek sonradan pozisyoner kurulumundan kurarak motoru ayarladım taki geçen güne kadar aşrırı rüzgardan dolayı uydu yönlerinde ufakta olsa sapmalardan dolayı biraz pozisyoner ayarlarıyla oynadım daha sonra uyduları tekrar baştan ayarlamaya kalktığım zaman uyduları tam frekansıyla buluyorum pozisyonu kaydet diyorum bikaç kez basmama rağmen kitlenemedi diyor .. akabinde 2 ci uyduyu ayarlıyorum aynısı oluyor tekrar diğer uyduya dödüğüm zaman sinyal seviyesi 0 iniyor bunun için napmalıyım yada stabb motoru sıfırlamasını bilen varmı diğer diseq motorlarda üzerinde reset atma için düğme var ama bunda yokşimdişden tşkler...

Volkan
11-02-2013, 21:22
Vu DUO ayarı hakkında sancaktar hocam daha iyi bilgi verir stab ta aynı sorun onunda başına gelmişti ama motoru usals modunda kullanıyor. Eğer cihazınızda pozisyonları sil diye bir seçenek varsa ilk önce kayıtlı pozisyonları silin. Sonra yeniden uyduları manuel ayarlayıp kayıt edin.

sancaktar78
11-02-2013, 23:32
Seremir gardeş ben bu stab motor işini usals modunda çalıştırarak çözdüm.çok kolay.mesela sen bursadaydın sanırım.bursada en üst uydu hangisi.misal 28 derece diyelim.o uyduyu disecq modunda bulup usals moda geçmeli.28 dereceden maximum sinyal alırken...ki burada enlem değerini yazarak buluyorsun...sonrasında diğer uyduları hepsini max sinyalle kendisi bulur.

Bursa 29:04 E 40:11 N

gibi gözüküyor.sen 30 derece doğu yada 28 doğu uydularından yararlanabilirsin..29.1 yaptın 28astradan sinayalini görebiliyonmu .yoksa 0.2 artırarak sağa ve sola git.nerde 28 doğunun sinyalini maximum yakalarsan diğerlerini göbekleme bulur..saygılar

seremir
12-02-2013, 00:45
sancaktar abim açıklaman gerçekten fevküladenin fevkinde abc olsan dahi anlamamk için bişey demiyorum çok tşk ederim abicim abi inegölde ikamet ediyorum 29,51 e 40,07 n 28 dereceden en yüksek %67 lerde liverpol tvde sinyal alıyorum abicim

seremir
12-02-2013, 00:47
Vu DUO ayarı hakkında sancaktar hocam daha iyi bilgi verir stab ta aynı sorun onunda başına gelmişti ama motoru usals modunda kullanıyor. Eğer cihazınızda pozisyonları sil diye bir seçenek varsa ilk önce kayıtlı pozisyonları silin. Sonra yeniden uyduları manuel ayarlayıp kayıt edin.

volkan abim ayrıca sanada tşkler

seremir
12-02-2013, 02:56
usalsta çare olmadı....

seremir
12-02-2013, 14:14
sancaktar abi menü/kurulum/uydu yapı/tuner ayar/tuner a/yapılandırma tipi basit kip pozisyoner boylam 29.04 e enlem 40.11 hiç bir uydu yok abicim enlem ayarlarıyla oynadım 34.00 da turksat hellesat astra 28...28.00 da astra 23....26.00 da astra 19....24.05 da hotbird..22.50 da thor bu nası iştir anlayamadım sancaktar abim napım bu durumda ayrıca abicim çanağın 0 noktası 28 e

selim789
12-02-2013, 18:55
stab diseq motorum var ilk kurulumda gelişmiş kurulumdan uydulara sırayla turksattan hispasat kadar 1 15 kadar sıra vererek sonradan pozisyoner kurulumundan kurarak motoru ayarladım taki geçen güne kadar aşrırı rüzgardan dolayı uydu yönlerinde ufakta olsa sapmalardan dolayı biraz pozisyoner ayarlarıyla oynadım daha sonra uyduları tekrar baştan ayarlamaya kalktığım zaman uyduları tam frekansıyla buluyorum pozisyonu kaydet diyorum bikaç kez basmama rağmen kitlenemedi diyor .. akabinde 2 ci uyduyu ayarlıyorum aynısı oluyor tekrar diğer uyduya dödüğüm zaman sinyal seviyesi 0 iniyor bunun için napmalıyım yada stabb motoru sıfırlamasını bilen varmı diğer diseq motorlarda üzerinde reset atma için düğme var ama bunda yokşimdişden tşkler...

gelişmiş kurulumda atadığın numaralara dikkat et pozisyoner setupdaki ile aynı olsun ya değilse sen hafızaya alsan bile sinyal alamazsın bikaç kere başıma gelmişti vuduo da bende..

seremir
12-02-2013, 20:18
gelişmiş kurulumda atadığın numaralara dikkat et pozisyoner setupdaki ile aynı olsun ya değilse sen hafızaya alsan bile sinyal alamazsın bikaç kere başıma gelmişti vuduo da bende..

abi numaralar aynı biliyorum onu var bişey ama çözecem inşallah.....

korfez41
12-02-2013, 20:49
dreambox hd 800 se disecgmotor basıt ayarları resımlı

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaslar kulandıgım dreambox 800 hd se tuner ayarlarını basit konumu yapıp dreambox hem yenı uyduları bulup hem kanalları aramıs olup
tek tek kanal ve uydu aramıyorsun
1 tuner ayarları./ 2 ekıpman ayarları /3 yapılandırma tıpi( basıt )/4 kıp (pozısyoner ) /5 enlem ve boylam oturdugun yerın yaz ve o***le ve cık. sonra elle arama gır tarama tıpi coklu uydu sec ve istedıyın uydular isaretle ve o*** bas ve kendı kendıne isaretledıyın uyduları sırayla tarar ve bulur tabiki motorlu antenin duzgun ayarlısa
en hassas olan enlem ve boylam ayarları duzgun olsun

resimleri

Only the registered members can see the link

seremir
12-02-2013, 21:51
dreambox hd 800 se disecgmotor basıt ayarları resımlı

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaslar kulandıgım dreambox 800 hd se tuner ayarlarını basit konumu yapıp dreambox hem yenı uyduları bulup hem kanalları aramıs olup
tek tek kanal ve uydu aramıyorsun
1 tuner ayarları./ 2 ekıpman ayarları /3 yapılandırma tıpi( basıt )/4 kıp (pozısyoner ) /5 enlem ve boylam oturdugun yerın yaz ve o***le ve cık. sonra elle arama gır tarama tıpi coklu uydu sec ve istedıyın uydular isaretle ve o*** bas ve kendı kendıne isaretledıyın uyduları sırayla tarar ve bulur tabiki motorlu antenin duzgun ayarlısa
en hassas olan enlem ve boylam ayarları duzgun olsun

resimleri

ustadım açıklaman için tşkler bende bütün uydu ve kanallar buketleriyle birlikte var zaten benim sıkıntım farklı....

seremir
12-02-2013, 21:56
zaten bi kaç gün daha vakit bulursam uğraşıcam olmazssa çoklu çanak takıp kurtulacam bu motor işinden temmuzda aldım kasımda bozuldu servise yolladım yapıldı geldi şimdi bidaha sıkıntı veriyo hp bunla uğraşçem durcammı ya...

Volkan
12-02-2013, 22:15
zaten bi kaç gün daha vakit bulursam uğraşıcam olmazssa çoklu çanak takıp kurtulacam bu motor işinden temmuzda aldım kasımda bozuldu servise yolladım yapıldı geldi şimdi bidaha sıkıntı veriyo hp bunla uğraşçem durcammı ya...

servise niye gönderdin.. Ayrıca sana bir tüyo vereyim usta eğer dısegc motor kullanıyorsan Sunny 7000 serisi bir cihazıda yedekte bulunduracaksın. Sunnydeki motor menüsü cok kullanışlı bana göre.

seremir
12-02-2013, 22:36
servise niye gönderdin.. Ayrıca sana bir tüyo vereyim usta eğer dısegc motor kullanıyorsan Sunny 7000 serisi bir cihazıda yedekte bulunduracaksın. Sunnydeki motor menüsü cok kullanışlı bana göre.

volkan abi motor kitlendi kaldı bi türlü dönmüyo farklı cihazlarlada denememe rağmen çalışmadı servise yolladım kartı yanmış değiştirdiler servisteki adam türkiyede ilksin dedi 4 ayda stabb hh 120 motoru bozan.....bugun yine aradım sıkıntı var diye adam napıyosun kaç lık çanak kullanıyosun filan dedi bende 120 cm elimde belgeleri var dedim ama olmuyo filan garantiye girmez filan dedi ama yollıcam yine az para değil olmazsa firmaya söyleyeceğiz paranızı geri iade ederiz dediler her nekadar doğru...

Volkan
12-02-2013, 22:58
volkan abi motor kitlendi kaldı bi türlü dönmüyo farklı cihazlarlada denememe rağmen çalışmadı servise yolladım kartı yanmış değiştirdiler servisteki adam türkiyede ilksin dedi 4 ayda stabb hh 120 motoru bozan.....bugun yine aradım sıkıntı var diye adam napıyosun kaç lık çanak kullanıyosun filan dedi bende 120 cm elimde belgeleri var dedim ama olmuyo filan garantiye girmez filan dedi ama yollıcam yine az para değil olmazsa firmaya söyleyeceğiz paranızı geri iade ederiz dediler her nekadar doğru...

hocam sorun olacağını düşünmüyorum. Değiştirriler. Bursada kollu kullanmak daha mantıklı gibime geliyor. Ben bursada kurduğpum bir canağın kağıt gibi yırtıldığını gördüm. Onun için sana bu motor orda bozulmaz diyemıyorum. Aslında içindeki yay mekanizması cok sağlam. Ama elektronık kart için bir şey söyleyemeceğim. Senin ki bir şansızlık olabilir. Zira ben bu motor ne ızıdırap cektırdım her tarafını söktüm parcaladım hatta şu anda motorun kolunda 4 cm boşluk olmasına rağmen calışıyor. Bu arada boşluğu düzeltecemde bir elim değipte sancaktar hocam götüremedim motoru.

seremir
12-02-2013, 23:23
abi 150 piston kollu kullanıyodum v box pozisyonerle filan uğraşmak istemedim bide gürültüsünden dolayı çıkardım attım ama gelen gideni aratırmış şöle bişey var kafamda t 90 çoklu çanak düşünüyorum senin fikrin ne olur abicim

Volkan
12-02-2013, 23:40
abi 150 piston kollu kullanıyodum v box pozisyonerle filan uğraşmak istemedim bide gürültüsünden dolayı çıkardım attım ama gelen gideni aratırmış şöle bişey var kafamda t 90 çoklu çanak düşünüyorum senin fikrin ne olur abicim

İzlemek istediğin uyudulara göre değişir tabi. Aparatlı sistemde tam odaklı bir canaktan alacağın performansı bekleme ama uğraşmak istemiyorsan olabilir. 1 adet 8 li disegc al sonra 8 adet uydu sec ve ona göre montajını yap derim. aklında bulunsun 8 li disegcte kesinlikle atlanta kullan.

sancaktar78
13-02-2013, 00:09
sancaktar abi menü/kurulum/uydu yapı/tuner ayar/tuner a/yapılandırma tipi basit kip pozisyoner boylam 29.04 e enlem 40.11 hiç bir uydu yok abicim enlem ayarlarıyla oynadım 34.00 da turksat hellesat astra 28...28.00 da astra 23....26.00 da astra 19....24.05 da hotbird..22.50 da thor bu nası iştir anlayamadım sancaktar abim napım bu durumda ayrıca abicim çanağın 0 noktası 28 e

dur dur acele etme..
şimdi

türksatı buldun...usals modunda sen uyduyu tanıtınca disecq motor kendini diğer uyduların uzaklıklarına oto ayarlıyor..mesela türksat dedin bunu enlem 34 yapınca bulduysa..
hellassat ı seçince hellassatı buluyormu ....
bide aslında senin sıfır uydun 30 doğu uydusu diyelim.o uydudan hangi enlem değerinde artırarak yada eksilterek denenir..mesela 42 enlem değerinde bulduysan.. artık enlem değerin odur.

sonrasında motor tipi modu usals olacak tabiki..
diğer uydulardaki kanalları seçince oto yönelmesi lazım..
yada uydu değişimi yapınca dönmesi gerekir..
ben atlanta hd box ile kullanıyorum stabı..
kolay gelsin.

seremir
13-02-2013, 00:10
eyvallah volkan abicim

seremir
13-02-2013, 00:14
abi 34 turksatı buldum hellayıda buldu sonra 28 dedim geçti gitti

seremir
13-02-2013, 00:14
bu sefer 34 düşürüyorum turksatı bulmuyo

sancaktar78
13-02-2013, 00:16
yakına bakalım
33 dekini buldumu

sancaktar78
13-02-2013, 00:17
yani 33 doğu uydusunu..

seremir
13-02-2013, 00:18
sancaktar abi elevatörlede oynadım mesala 45 tedi 43,5 aldım çanağı biraz yukarı kaldırdım hani sıkıntı gidermi diye yine yok yine yok

seremir
13-02-2013, 00:19
evet abi enlem doğu 40,11 n 29,04 e diye girdim 29 dan yukarı çıka çıka buna geldim 33 yani

sancaktar78
13-02-2013, 00:19
baba telefonu yaz
sonra 2 dak sonra sil. arayım seni

seremir
13-02-2013, 00:21
............................

seremir
13-02-2013, 23:11

volkan abimbugun memlekette emektar 7010 dcı vardı getirtim onu bakalım bu gece sıfırlamam yapabilecekmiyim:)son artık buda olmazsa servise yine:)

Volkan
13-02-2013, 23:41
volkan abimbugun memlekette emektar 7010 dcı vardı getirtim onu bakalım bu gece sıfırlamam yapabilecekmiyim:)son artık buda olmazsa servise yine:)

dene bakalım hocam . Yalnız keşke canağın ayarı ile oynamasaydın.

seremir
14-02-2013, 19:52
bütün uğraşlara rağmen olmadı motor bugun servise gitti.

Volkan
14-02-2013, 20:23
bütün uğraşlara rağmen olmadı motor bugun servise gitti.

olsun hocam gitsin bak sana şöyle diyeyım bana kalırsa motorludan vazgecemezsin. Ya öyle bişi oluyor hiç olmadık bir uydudan bir kanal çıkıyor iştahın kabarıyor. Bence eğer motoru kartını falana yenılerlerse sancaktar hocam gibi delikli anten al. Baff veya inverto motor en azından daha az sarsılır.

seremir
14-02-2013, 23:35
olsun hocam gitsin bak sana şöyle diyeyım bana kalırsa motorludan vazgecemezsin. Ya öyle bişi oluyor hiç olmadık bir uydudan bir kanal çıkıyor iştahın kabarıyor. Bence eğer motoru kartını falana yenılerlerse sancaktar hocam gibi delikli anten al. Baff veya inverto motor en azından daha az sarsılır.

abi doğru diyosun ama biliyosun sorun vermeye başladımı gidiyo artık.. gerçi ben 3 ytane daha kurdum bundan biri delikli antendi diğerleri bendekiyle aynı antenler sıkıntı sade benimkinde :) şansızlıkmıdır nedir ben bide takıntılıyım abi bide 14 15 lira kargo parası veriyorum git gel 30 lira bunlar küçük detay ama yazık gelsin takıcam oldu oldu olmadı çakçam çoklu anteni 16 olmazda 10 olur kafa uyduları alım sıkıntı yok evde dt full var plus--ds full var modullu yanınada 10 uydu oldumu sıkıntı olmaz diyorum abicim..

Volkan
14-02-2013, 23:58
abi doğru diyosun ama biliyosun sorun vermeye başladımı gidiyo artık.. gerçi ben 3 ytane daha kurdum bundan biri delikli antendi diğerleri bendekiyle aynı antenler sıkıntı sade benimkinde :) şansızlıkmıdır nedir ben bide takıntılıyım abi bide 14 15 lira kargo parası veriyorum git gel 30 lira bunlar küçük detay ama yazık gelsin takıcam oldu oldu olmadı çakçam çoklu anteni 16 olmazda 10 olur kafa uyduları alım sıkıntı yok evde dt full var plus--ds full var modullu yanınada 10 uydu oldumu sıkıntı olmaz diyorum abicim..

şans önemli evet. Bazen olmayınca olmuyor. Gelsin bakalım duruma göre hareket edersin.

seremir
20-02-2013, 20:40
yoğun uğraşlar sonunda usals modunda çalıştırmayı becerdim...Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

Volkan
20-02-2013, 21:16
hocam serviste motora ne yapmışlar

seremir
21-02-2013, 20:31
ab dediklerine göre hiç bişeyi yokmuş tıkır tıkır çalışıyomuş ama ben baktım garanti yapışkanı vardı o ikiye bölünmüş açmışlar içini volkan abi

sancaktar78
21-02-2013, 20:54
reset atmışlardır..:)

Volkan
21-02-2013, 21:18
evet reset yada programı tekrardan atmış olabilirler.