PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dreambox Uydu Yapılandırmada Yardıma İhtiyacım Var

szolnok
17-02-2013, 21:50
Merhabalar. Öncelikle yapacağınız yardımlar için şimdiden teşekkür ederim
Başka bir eve taşındım ve uyduyu o eve bağlattım. (Çift çanak) Bugün ise evime televizyon ve uydu alıcıyı bağladığımda görüntünün gelmediğini gözlemledim.
Uydu yapılandırmadan her olasılığı denedim.

Only the registered members can see the link

1.ye Turksatı koydum hepsine turksatı koydum vs. ancak yapamadım

Otomatik aratayım dedim ancak onda da başarılı olamadım. SNR değerini sürekli %63 olarak gösterdi. (Bana düşük geldi)

Daha sonra ise kanal listem silindi. Yeni kanal listesini DreamBoxEdit programı ile yüklemeye kalktığımda ise şu hata ile karşılatım
(Test ekranında başarıyla bağlanıldığını gördüm)

Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Volkan
17-02-2013, 22:13
Kullandığınız anten merkzi sistem mi yoksa şahsınıza ait canaklarmı.

1 sırada Türksat ikinci sıraya Hotbırd olarak sectınızmı

szolnok
17-02-2013, 22:17
çanak bana aittir
evet 1. sıraya turksatı 2. sıraya da hotbird ü koydum
sonuç alamadım

Volkan
17-02-2013, 22:27
çanak bana aittir
evet 1. sıraya turksatı 2. sıraya da hotbird ü koydum
sonuç alamadım

Kullandığınız disegc markası nedir. Turksat ve Hotbırd uydusu dısegın hangi girişlerine bağlı bunları biliyormusunuz.

szolnok
17-02-2013, 22:44
disecq markası Goldmaster RM-8. dediğim gibi taşındığım için aynı disecq yu takmışlardır diye düşünüyorm. açıkçası daha önce dikkat etmemiştim.
hangisine bağlandğını bilmiyorum ama çatıdaki antenler ile kıyasladığımda (yönlerini) 1. girişe Turksat 2. girişe Hotbird bağlı olduğunu düşünüyorum.

4 girişli disecq
LNB1: Turksat
LNB2: Hotbird
Rx: bu da eve gelen kablo sanırım.
LNB 3 ve LNB4 boş

uşaklı64
17-02-2013, 22:51
arkadaşım bu yazdıklarımın aynısını uygula bu yazdıklarım sana yardımcı olacaktır.1-menü 2-kurulum 3-servis arama 4-uydu yapılandırma eğer dayzek kullanıyorsan ona göre yapılandır.1.sıraya türksat ekle sağ tuşla numaranın üzerine gel ok de bir numara seç lnb sırası yeşil tuşla kaydet alttaki mavi tuş sonraki sayfaya ok de dayzek kipi 1.0 seç sıralama tekrarını işaretle yeşile bas kaydet de gelelim hotbirte sarı tuşa bas uydunu seç sıra nosunu yaz türksat 1 yaptık onuda 2 yap ve aynen bu yazdıklarımı bu uydu içinde uygula tamamdır kolay gelsin.

szolnok
17-02-2013, 23:08
peki DİSEqC Parametresini nasıl ayarlayacağım dostum?

Volkan
17-02-2013, 23:41
arkadaşım aşağıdaki linki inceleyin ve aynısını yapın bakalım sonuç ne olacak

uşaklı64
18-02-2013, 13:47
dayzek parametresinide bilmiyorsan tek tek kontrol yaparak bulacaksın dostum ben orada olmadığım için bilemem bu yazdıklarımı benim cihazımda aynısını yaptığım için sana aktardım transponder özelliklerine gireceksin tp ekle değiştirden 11844 v 2222 veya herhangi bir transponderde olabilir birini ekleyeceksin aramaya geleceksin cihaz o sinyale kitleniyorsa parametren tamamdır.

szolnok
18-02-2013, 21:31
sanırım sorunu buldum. receiver ın içini açtım. çok fazla yağmur yağıp kablo ile receiver a gelmişti. sökmüştüm kurutmuştum ve taşınmıştım o gün de. ancak içinde pas olmuş (kablonun bağlandığı yerde) sanırım tamir olması gerekiyor. büyük ihtimalle de yeni bir receiver almam gerekiyor :(