Orijinalini görmek için tıklayınız : Arçelik 72 Ekran Tv Arızası.
Arkadaşlar Arçelik 72 ekran tv var ve içinden kulak çınılaması gibi bir ses çıkarıyordu. Son zamanlarda bu ses dahada arttı ve tvnin yanına veya üstüne vurunca ses kesiliyor ve 1-2 dakka sonra yine bu ses çıkıyor. Acaba sorun neresinde bilen arkadaşlardan çözümünü biliyorlarsa buraya yazabilirlermi.
Arkdaşlar bunun çözümünü bilen yokmu.?
hakan_77
27-02-2013, 12:19
Arkadaşlar Arçelik 72 ekran tv var ve içinden kulak çınılaması gibi bir ses çıkarıyordu. Son zamanlarda bu ses dahada arttı ve tvnin yanına veya üstüne vurunca ses kesiliyor ve 1-2 dakka sonra yine bu ses çıkıyor. Acaba sorun neresinde bilen arkadaşlardan çözümünü biliyorlarsa buraya yazabilirlermi.
genelde tüpten ses çıkar tehlikelidir tüplu tvleri tamir etmek benimkide öyleydi hep görüntü gitmişti hep üst ışıklar yoktu gitmişti hepsini hallettim ama görüntü kalmıştı onu halledemedim hurdacıya verdim osiloskopla çalışan arıza çşzücü olmadan yapamassınız binlerce direnç smd malzeme hangisinde sorun olduğunu bulamayız uraşırsanda osiloskpsuz deliliktir zaman harcama olmaz
tüplü tvyi açtım birkerre birden daldım fiş pirize takılıydı daha elim deymemişti
elektirik tüpten şimşek gibi elime geldi çok arıtmadı sanki 220volt çarptı gibi oldu ama genede dikatli olun risklidir
yargıç_1
27-02-2013, 12:36
Arkdaşlar bunun çözümünü bilen yokmu.?
model nedir bide kulak çınlaması gibimi bu ses?
model nedir bide kulak çınlaması gibimi bu ses?
Arçelik 4472 AV SILVER yazıyor arkasında.
Çıkan seste evet kulak çınlaması gibi ve son zamanlarda bu ses dahada yükselmeye başladı.
yargıç_1
27-02-2013, 19:58
muhtemelen z8 şase osilartördeki bobinden yapabilir o sesi tv açıp resimde isaretlemiş oldugum bobini bi kontrol et
muhtemelen z8 şase osilartördeki bobinden yapabilir o sesi tv açıp resimde isaretlemiş oldugum bobini bi kontrol et
Tamam abi şimdi olmazda yarın bi kontrol ediyim. Birde onu söküp elektronikçilerden yenisini alıp taksam olmazmı.
yargıç_1
27-02-2013, 20:18
Tamam abi şimdi olmazda yarın bi kontrol ediyim. Birde onu söküp elektronikçilerden yenisini alıp taksam olmazmı.
olur tabiki ama önce ondanmı emin ol çalısırken dokundugun zaman ses yapar keser dene arızalıysa degistirirsin
olur tabiki ama önce ondanmı emin ol çalısırken dokundugun zaman ses yapar keser dene arızalıysa degistirirsin
:45: :45: :45: :45: :45:
Peki abi bu parça ilerleyen zamanda daha büyük bir arızaya yolaçarmı. ?
bekomehmet81
27-02-2013, 23:21
:45: :45: :45: :45: :45:
Peki abi bu parça ilerleyen zamanda daha büyük bir arızaya yolaçarmı. ?
açmaz siz onun üzerine derbi dökün derbi kurudumu işlem tamamdır.
Derbinin ne gibi bir yararı olacak peki anlamadım ben :new_icon9:
bekomehmet81
27-02-2013, 23:27
Derbinin ne gibi bir yararı olacak peki anlamadım ben :new_icon9:
normal durumda onun özel verniklenmesi lazım yani bobinin siz onun yerine derbi yaptınızmı sorun kalmayacaktır.
normal durumda onun özel verniklenmesi lazım yani bobinin siz onun yerine derbi yaptınızmı sorun kalmayacaktır.
Anladım dediğiniz gibi yapıyım yarın ben.
derbi dediğin şu bildiğimiz yapıştırıcı derbimi mehmet kardeş....72 ekran arçelik kullanıyorumda ilgimi ondan çekti...
bekomehmet81
28-02-2013, 19:40
derbi dediğin şu bildiğimiz yapıştırıcı derbimi mehmet kardeş....72 ekran arçelik kullanıyorumda ilgimi ondan çekti...
aynen o bildigin yapışanı ama bazıları traş bıçagı veriyor derbi diyince:yahoo:
aynen o bildigin yapışanı ama bazıları traş bıçagı veriyor derbi diyince:yahoo:
Dediğiniz gibi yaptım bakalım işe yarayacakmı. :49:
kutupruzgari
01-11-2013, 23:20
çözüm başarılı oldumu
çözüm başarılı oldumu
Evet üst resimdeki işaretli bobini ve yanındaki diğer 2 bobinin tozlarını bir güzel temizledikten sonra derbiyi boşalttım üzerine ogün bu gündür daha tv den kulak çınılaması gibi olan ses kalmadı. :45:
bekomehmet81
01-11-2013, 23:45
Evet üst resimdeki işaretli bobini ve yanındaki diğer 2 bobinin tozlarını bir güzel temizledikten sonra deriyi boşalttım üzerine ogün bu gündür daha tv den kulak çınılaması gibi olan ses kalmadı. :45:
9 ay sonrada olsa sorunun giderildigini öğrenmek güzeldi iyi seyirler.
ersanyayan
17-12-2013, 14:04
tşkler...........
Vestel onyx 72 flat 100Hz bende aynı dert olan çınlama sesinden muzdaripdim.yukarıda da anlatıldığı gibi resimde görünen bobini iyice bally ile sıvadım resmen sıvadım ses kesildi.resim de görünen bobini iyi inceleyin ben önce yanlış bobinle uğraşmışım. aynen üstü düz olacak ve benimkinin etrafı plastik sargılıydı.not:o bobinin lehimlerinide tazeledim belki bir etkisi oldu bilemiyorum fakat ses kesildi memnunum.çok para vererek aldığım için atmaya kıyamıyorum bu çabalarım onun için...
Başta :present::clap2::yukarıda şase resmini paylaşan ve mesaj yazan herkese çok teşekkür ederim
Only the registered members can see the link bu resimin üstünde Only the registered members can see the link yazısı var işte o yazıdaki za harflerinin hemen üzerindeki bobin ses yapıyor fazla arabayın sürün bally i gitsin kuruyunca açın tv yi çınlasız iyi seyirler...ayrıca bu ilkel tarifin için kusura bakmayın
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.
Arkadaslar verdiğiniz bilgiler icin teşekkür ederim deneme yapmak icin bekliyorum
deneyeceğim teşekkürler...
enginakintr
29-04-2014, 22:39
Bu resİmlerİ neden aÇamiyoruz
Kulakları tırmalayan çınlama sesi vat
serdar1919
20-08-2014, 04:36
Yollar sonra benimde isime yardi tesekkurl er
yesiltire35
28-09-2014, 22:28
teşekkürler
dejavu78
06-01-2015, 16:46
Tesekkurler
cashnuri
18-01-2015, 14:54
keşke resimleri görebilsek, beko televizyon depoda duruyor, kıyamadık atmaya da. eğer z8 osilatördeki bobinin resmini paylaşabilecek bir arkadaş varsa çok yardımı dokunucak. şimdiden teşekkürler. bir de sorum olacak. yaklaşık 5-6 aydır hiç fişe takılmadı televizyon. çıplak elle dokunmak sıkıntı yaratır mı yine de?
keşke resimleri görebilsek, beko televizyon depoda duruyor, kıyamadık atmaya da. eğer z8 osilatördeki bobinin resmini paylaşabilecek bir arkadaş varsa çok yardımı dokunucak. şimdiden teşekkürler. bir de sorum olacak. yaklaşık 5-6 aydır hiç fişe takılmadı televizyon. çıplak elle dokunmak sıkıntı yaratır mı yine de?
Only the registered members can see the link
cashnuri
18-01-2015, 21:11
ben göremiyorum nedense resimleri :(
ben göremiyorum nedense resimleri :(
Bu şekil görebiliyormusunuz ? Başka bi siyete upload ettim resimi.
Only the registered members can see the link
pasa7272
12-03-2015, 20:33
RESMİ GÖREMİYORUZ
herakles48
27-09-2016, 11:44
Bende de aynı sorun var umarım başarılı olur
genelde tüpten ses çıkar tehlikelidir tüplu tvleri tamir etmek benimkide öyleydi hep görüntü gitmişti hep üst ışıklar yoktu gitmişti hepsini hallettim ama görüntü kalmıştı onu halledemedim hurdacıya verdim osiloskopla çalışan arıza çşzücü olmadan yapamassınız binlerce direnç smd malzeme hangisinde sorun olduğunu bulamayız uraşırsanda osiloskpsuz deliliktir zaman harcama olmaz
tüplü tvyi açtım birkerre birden daldım fiş pirize takılıydı daha elim deymemişti
elektirik tüpten şimşek gibi elime geldi çok arıtmadı sanki 220volt çarptı gibi oldu ama genede dikatli olun risklidir
...hiç alakası yok arkadaşın dediği arızayla sizin anlattıklarınızın..bilmeden yanıt varmeyin lütfen :emoji1:
... geç olmuş baya ancak yinede belki işe yarar diye yazayım TRAFONUN YANINDAKİ BOBİN den yapar
... geç olmuş baya ancak yinede belki işe yarar diye yazayım TRAFONUN YANINDAKİ BOBİN den yapar
Teşekkür ederim zamanında arkadaşların tavsiyesiyle sorunu çözmüştük. :)