Orijinalini görmek için tıklayınız : Müslüm Gürses ile ilğili haberler
Müslüm Gürses hayatını kaybetti
4 aydır Memorial hastanesinde tedavi gören Müslüm Gürsen bugün hayatını kaybetti.
Only the registered members can see the link
Bypass ameliyatı olmak için hastaneye yatan ve ameliyat sonrasında akciğer problemi yaşayan Müslüm Gürses, 4 aydır yoğun bakımda uyutuluyordu. Ünlü sanatçı bugün tedavi gördüğü Memorial hastanesinde hayatını kaybetti.
Müslüm Gürses'in bu sabah saatlerinde kalbi durmuş ancak sonra şokla hayata geri döndürülmüştü. Sanatçı bu sabah hayatını kaybetti.
Müslüm Gürses 2 gün önce öldüğü iddiası ile yayılan HABER sevenlerini yasa boğmuştu.
"O ÖLÜRSE BEN DE ÖLÜRÜM"
Hayranlarının uzun süredir iyileşmesi için dua ettiği Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, ünlü sanatçının son durumu hakkında bilgi verdiğinde şu sözleri söylemişti: "İçimde onu kaybederim korkusu var. Ona bir şey olursa ben de yokum yaşamak istemem artık. Allah ne kadar ömür verdiyse o kadar yaşayacak ve geri dönecek. O ölürse ben de ölürüm ya da çıldırırım. Sadece dünyada var olsun yeter."
SON ALBÜMÜN ADI "VEDA" OLACAKTI
Yaklaşık bir yıl önce rahatsızlanan ünlü sanatçı, yapımcısı ve aynı zamanda dostu olan Yusuf Ziyaoğlu'na yeni bir albüm çıkarmak istediğini söylemiş. Albümün şarkı seçimleri 6 aylık bir sürede tamamlamış. Ancak sağlık durumunda kötüye gidiş hızlanınca eşi Muhterem Nur, bu projeyi askıya aldırmak için epey bir uğraş vermiş. Gürses, hem sağlığına hem de eşine aldırış etmeden hastane ve stüdyo arasında mekik dokumuş. Aralarında bir de uzun havanın bulunduğu, albüm için 12 şarkıyı seslendirmiş. Vücudu artık dayanmaz ve ünlü sanatçı bitkin düşerek hastaneye kaldırdı ve o günden bugüne gelinen süreç medya aracılığıyla ortada.. Albümün adının 'Veda' olarak seçilmesi de manidar bir durum oluyor.. Bitme aşamasında olan albümde ise Müslüm Baba'nın en sevdiği parça ise "Ervah-i Ezelden"miş.
İşte Gürses'in sesvdiği o türkünün sözleri;
Ervah-ı Ezelden levh-i kalemden, levh-i kalemden
Bu benim bahtımı kara yazmışlar
Bilirim güldürmez devr-i alemden
Bir günümüzü yüz bin zara yazmışlar
Bilirim güldürmez devr-i alemden
Bir günümüzü yüz bin zara yazmışlar
Dünyayı sevenler veli değildir, canım değildir
Canı terkedenler deli değildir İnsanoğlu gamdan hali değildir
Her birini bir efkara yazmışlar
Mekanı cennet olsun gercekten beklemedigim bir olay oldu iyileşir diye ümitediyordum ama malesef :( bu 2013 yılı sanatcıların ölüm haberleri ile verecegimiz yıl olacak sanırım
selim789
03-03-2013, 12:45
Allah Rahmet Eylesin.
aslanım2
03-03-2013, 12:48
allah rahmet eylesin. mekanı cennet olur insallah sevenlerine allah buyuk sabırlık versın
emrekesici
03-03-2013, 12:49
allah rahmet eylesin
Allah rahmet Eylesin /Mekanı Cennet Olsun ,Babayıda Kaybettik maalesef :(
Allah Rahmet Eylesin sevenlerinin başı sağolsun
Allah rahmet eylesin bir bakıma kurtuldu Müslüm Baba öyle makinalara bağlı acı çekerek yaşamaktansa..Mekanı cennet olsun Allah sevenlerine sabırlar versin..
Çocugu varmıydı muslum gürsesin hiç haberlerde falan geçmiyor
turancemal90
03-03-2013, 13:57
Allah rahmet eylesin büyük bi Galatasaraylıydı büyük bi sanatçıydı.
ALLAH rahmet eylesin mekanı cenet olsun
h_avsaroglu
03-03-2013, 14:22
Allah rahmet etsin
muslum-baba
03-03-2013, 14:43
1953---2013 HERKES ÖLÜMÜ TATAÇAK BABA MEKANIN ÇENNET OLSUN SENİN ŞARKILARINLA BÜYÜDÜK ALLAH RAHMET EYLESİN. NUR İÇİNDE YAT........:(
OFFF... OFFFF... ÇOK ÜZGÜNÜM ÇOK....:(:(:(
Baldemir
03-03-2013, 16:04
Allah rahmet eylesin...Ailesinin, dostlarının, tüm Türkiye'nin başı sağolsun.
muslum-baba
03-03-2013, 16:11
İbrahim Tatlıses, usta sanatçı Müslüm Gürses'in vefat haberinin ardından şaşırtan bir açıklama yaptı.
Benim de haberim vardı. Hatta hastaneden bir doktor Müslüm Babanın ex olduğunu fakat ailesine söyleyemedikleri için cihaza bağlı tuttuklarını bizzat benim bir yakınıma söylemiş. Doktorlar kimi uyutuyor. Babanın beyin ölümü bir hafta önce gerçekleşmişti zaten. Ben bunu dün akşam sayın Sağlık Bakanımızla, Sezen Aksu’yla ve ayrıca Hülya Avşar’la da paylaşmıştım. Babanın ölümü kalp yetmezliği, akciğer falan filan değil. Resmen yoğun bakımda kaptığı mikroptan öldü. Dün akşam sayın Sağlık Bakanımıza babanın birkaç gün önce yaşadığı yönünde yapılan açıklamaların yalan olduğunu, yarın hastanenin ölüm haberini duyuracağını söylemiştim. Ve aynen de öyle oldu.Rahmetli babamın da dediği gibi ölü bizim Allah rahmet eylesin. Babaya Allah’tan
muslum-baba
03-03-2013, 16:16
müslüm bir hafta önçe ölmüş yogun bakımdan kaptıgı mikropdan ölmüş
nasıl doktor bunlar hastanın yattıgı yeri temiz tutmazmı? Babanın ölümü kalp yetmezliği, akciğer falan filan değil. Resmen yoğun bakımda kaptığı mikroptan ölmüş koskoça adama kıydılar yazıklar olsun:mad2::mad2:
atakurtul
03-03-2013, 16:38
Allah rahmet eylesin.
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.
müslüm bir hafta önçe ölmüş yogun bakımdan kaptıgı mikropdan ölmüş
nasıl doktor bunlar hastanın yattıgı yeri temiz tutmazmı? Babanın ölümü kalp yetmezliği, akciğer falan filan değil. Resmen yoğun bakımda kaptığı mikroptan ölmüş koskoça adama kıydılar yazıklar olsun:mad2::mad2:
Ustad vade gelmiş baş agrısı bahane bundan 2 ay önce emine diye bir kadın müslüm gürsesin ölecegini söylemişti babanın bu durumu kaldıramayacagını falan Videoyu ekledim seyret
h46tP7U77Qw
allah rahmet eylesin.
Kemal sunal da son zamanlarında internetin hayatımıza girmeye başladığı zaman E-kolay reklamları ile bir süre anıldı. Müslüm babada çay reklamları ile bir süre tv ekranlarında devam eder. Ama sonrası malesef vefasızlık oluyor. İnşallah bu şekilde olmaz.
unalarman
03-03-2013, 17:00
Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.
muslum-baba
03-03-2013, 17:03
Ustad vade gelmiş baş agrısı bahane bundan 2 ay önce emine diye bir kadın müslüm gürsesin ölecegini söylemişti babanın bu durumu kaldıramayacagını falan Videoyu ekledim seyret
h46tP7U77Qw
usta zaten biliyoruz yogun bakımda olan hasta 3 aydan fazla yatıyor tabiki bu kişi sağlıklı olurmu demekki durumu kritik. ama ben bunu televizyondanda duydum mikrop kaptıgını ama bu şekilde degil adamın yattıgı yeri dezenfekte etseydiler belki buralara kadar gelmezdi ama allah yazmış artık bundan sonra ne konuşsak boş
''çok daldın beee.. baba bu sefer öğle daldınki sonsuza kadar''
chris db
03-03-2013, 17:19
allah rahmet eylesin...
uşaklı64
03-03-2013, 17:28
milyonların gönlünde şarkılarıyla ve efendi sanatçı kimliği ile taht kurmuş hep söylediği damar şarkılarıyla bizi alıp deryalara götürmüş böylesine,büyük bir ustayı unutmak kolaymı sen hep kalbimizde yaşayacaksın, müslüm babaya allahtan rahmet acılı yakınlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı dilerim.(Türkiyenin başı sağ olsun.)
metin sandalcı
03-03-2013, 17:57
Allah rahmet eylesin ailesinede sabırlar versin.
uydu3405
03-03-2013, 18:42
Ne söylesek boş sevenlerini avutmak zor muhterem hanımın başı sağolsun
turshucu
03-03-2013, 18:46
mekanin cennet olsun babaa
ibrahim iz
03-03-2013, 19:02
--------------------------------------------------------------------------------
Allah rahmet eylesin mekanı cenet olsun
muslum-baba
03-03-2013, 19:03
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
korfez41
03-03-2013, 22:57
Hayatım karanlık yerlerde geçer Yüreğim kırılmış kadehe benzer Yüzüme nefretle bakmayın yeter Kötüysem düşkünsem kime ne bundan
seni sevenler hakkını helal et ustam
Mekanın cennet olsun usta seni hiç bir zaman unutmucaz
muslum-baba
04-03-2013, 00:22
Allah rahmet eylesin. Mekani Cennet olsun
muslum-baba
04-03-2013, 21:20
nW2KcKy53YA
0kFX-TmWL-Q
firg5HvX3m8
bUdjvVSS--k
OwT91m_gldw
lpMnqIjZ-AY
koça cınar yıkıldı....arabesk,kin son noktasını koymuştur...tanrı istemesse yaprak düştü babaa..!:(
Gerçek adı Müslüm Akbaş olan MÜSLÜM GÜRSES 7 Mayıs 1953'te Şanlıurfa'da doğdu.
Gürses, şarkılarındaki gibi ''hüzün'', ''acı'' ve ''ızdırabı'', kaderi olarak yaşadı adeta.
İlkokuldan sonra eğitimine devam edemeyen Gürses, terzilik öğrenmesini isteyen babasının karşı çıkmasına rağmen 1968'de 15 yaşındayken Adana'da bir aile çay bahçesinde düzenlenen ses yarışmasına katıldı. Birinci oldu. Müzik eğitimi aldı.
İşler iyi gitmediği için çay bahçesinde türkü söylemeyi bırakan Gürses, terzi ve ayakkabı tamir atölyesinde çalışmaya devam etti. Bir arkadaşının referansıyla Adana'daki bir gazinoda yeniden türkü söylemeye başladı. Bundan sonra da mikrofonu bir daha bırakmadı...
Şöhret basamaklarını tırmanmak için hazırlanan Müslüm Gürses, o günlerde annesi Emine Akbaş ile kardeşi Ahmet Akbaş'ı toprağa verdi. Öldürülen annesinin katiliyse babası Mehmet Akbaş'tı.
Müslüm Gürses, cezaevine giren babasıyla bir daha görüşmedi. Ta ki babası 2010 yılında 75 yaşında vefat edene kadar. Gürses, aradan yıllar geçtikten sonra babasının cansız bedeniyle buluştu, tabutunun başında taziyeleri kabul etti.
Sevenlerinin "Müslüm Baba" diye bağrına bastığı sanatçı 25 yaşındayken hayatının dönüm noktalarından birini yaşadı. Tarsus'tan Adana'ya dönerken bir kaza geçirdi. Öldüğü düşünülen Müslüm Gürses hastanede yaşama tutundu. Hayatı boyunca izlerini taşıyacağı kazada Gürses'in alnı ciddi biçimde zedelendi. Başına beynini koruyacak plaka takıldı. Bu kazadan dolayı koku alma duyusunu neredeyse tamamıyla yitirdi. İşitme duyusu da ciddi biçimde zarar gördü.
İlk kez 1979 yılında çekilen ''İsyankar'' adlı filmle kamera karşısına geçen Gürses, dönemin şarkılı filmlerine uygun bir çok uzun metrajlı filmde rol aldı.
Bunca sıkıntının içinde onu yeniden hayata bağlayan da eşi sinema oyuncusu Muhterem Nur oldu. 1982 yılında Adana turnesinde ilk tanışmalarında, ''Sahneye ilk kim çıkacak'' kavgası eden çiftin yolları, bir daha ayrılmadı. Muhterem Nur eşinin isteğiyle sanat yaşamını sonlandırdı.
''Benim meselem'', ''Biz babadan böyle gördük'', ''Esrarlı gözler'', ''Usta'', ''Şu dağlarda kar olsaydım'', ''Tanrı istemezse'' şarkılarının yer aldığı kasetler büyük beğeni topladı.
Gürses, her türden müzisyenin ve müzikseverin saygısını kazanmış güçlü bir yorumcu, bir fenomen olarak hayata veda etti...
Ensonhaber'den Müslüm Baba'ya veda klibi
Ensonhaber.com'dan Müslüm Gürses'e özel veda klibi..
Geçirdiği by-pass ameliyatının ardından 4 ay yoğun bakımda tedavi gören ve dün hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses (60), son yolculuğuna uğurlandı.
Gürses için ilk tören Cemal Reşit Rey konser salonunda yapıldı. Müslüm Gürses'in cenazesi helallik alınması ve dua okunmasının ardından cenaze namazının kılınacağı Teşvikiye Camisi'ne gönderildi. Cenaze namazının ardından Gürses'i hayranları Zincirlikuyu mezarlığına kadar eşlik etti.
MÜSLÜM BABA'YA VEDA KLİBİ
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link) olarak Müslüm Baba'ya ahde vefa olarak naçizane bir veda klibi hazırladık. Baba'yı uğurlayan milyonlar onu bu görüntülerle anacak.
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
muslum-baba
05-03-2013, 23:40
klib açılmadı.....
Bahsedilen klip bu Gökhan abi.
muslum-baba
06-03-2013, 00:10
Bahsedilen klip bu Gökhan abi.
İNANAMIYORUM ADAMIN ÖLDÜĞÜNE akşam akşam hüzünlendik yine saol arkadaşım...:(
rselturk
06-03-2013, 01:02
Evet Müslüm Baba'yı da kaybettik maalesef.Ama bu kadar çok seveni olan bir zat asla ölmez.Yitirilmiş umutlar,isyan etmiş duygular var oldukça Müslüm Baba da hep yaşayacaktır.Allah rahmet etsin.Ailesine ve tüm sevenlerine sabır dilerim....
1-2 gun medya haber yaptı şimdi anan yok malesef bu dunya böyle onlar anmasa biz anarız sorun değil
muslum-baba
06-03-2013, 19:49
yabançı basın türkiyenin müslüm papa sını kaybetti yazıyor...
muslum-baba
06-03-2013, 21:10
Trabzon halkına vefası için sevgileri için teşekkür ediyoruz .
muslum-baba
06-03-2013, 22:08
babanız öldüğünde büyüyorsun...
--------------------------------------------------------------------------------
UNUTMAYIN Kİ ;
Kaç yaşınızda olursanız olun babanız yaşıyorsa hala çocuksunuzdur......
Ne zaman ki babanızı kaybediyorsunuz,işte o zaman gerçekten büyüyorsunuz.
Çünkü çınarın gölgesi yok artık üzerinizde.
Sizi fark etmediğiniz halde yağmurdan, güneşten koruyormuş meğer o gölge.
Siz de aile kuruyorsunuz, baba oluyorsunuz,sizin de gölge yaptığınız ve koruduğunuz birileri oluyor ama o gölgeyi çok arıyorsunuz.
Babanız öldüğünde büyüyorsunuz..
Artık soru soracağınız, öğreneceğiniz, azarını duyacağınız,takdirini alacağınız, akşam eve dönerken yolunu gözleyeceğiniz,korkacağınız bir babanız yoksa büyüyorsunuz.
Yarınınızdan sorumlu tuttuğunuz, her istediğinizi almak zorunda olan o kişi yoksa artık...
Hep sessiz ağlayan, suskun seven, en zor dönemde bile yıkılmaz görünen,
sırtınızı dayadığınız çınar ağacınız yoksa artık...
Büyüyorsunuz o zaman işte.
Savaşın ortasında komutansız kalmaktır, babasız kalmak.
Kaç yaşınızda olursanız olun babanız yaşıyorsa hala çocuksunuzdur...
''alıntı''
muslum-baba
07-03-2013, 20:31
***BABA,NIN EN KRAL ŞARKISI BUU******
NnlSl6Ekc60
şarkılar senin için türküler senin için
bilmem başka ne yapsam sevgilim senin için
gönlümü mabet yapsam saçına güller taksam
az gelir anlatmaya bendeki aşkın için
muslum-baba
07-03-2013, 21:19
qpvuUm8Ee5M
muslum-baba
07-03-2013, 21:31
Ou1VZiO9cqY
GZ5Pn7Uo-SE
muslum-baba
07-03-2013, 21:43
arkadaşlar müslüm gürsesin en sevdiginiz şarkıları ve anılarnızı burda paylaşabilirsiniz....
muslum-baba
07-03-2013, 22:34
muslum-baba
18-10-2013, 21:29
ks_wzVk3Q-k
qUAim6RSSx0
M' asum aşklara,
Ü' mitsiz sevdalara,
S' ahipsiz kalblere,
L' üzumsuz insanlığa,
Ü' zgün gönüllere,
M' übtela gözlere,
Sen öğrettin sevmeyi, sevilmeyi. Bizi biz yaptın. Yaramıza merhem oldun iyileştirdin bizi. Dicek laf çok ama seni anlatmaya yetmez be baba..
Mekanın cennet olsun. Seni asla ve asla unutmicaz..
uydu3405
19-10-2013, 00:13
Söyleyiş tarzı bana uzak olsada sevdiğim şarkıları vardı.Allah Rahmet Eylesin.
elektronik1
19-10-2013, 01:08
Müslüm Baba Büyük Şahsiyet Güzel İnsan Seni Asla Unutmayacagız Nur İçinde Yat :praying:
muslum-baba
21-10-2013, 02:19
Gf5k6-guI6Y
muslum-baba
21-10-2013, 22:50
qNKBfcx-VxU
Gelmeyecek senin gibi bir daha :(
muslum-baba
25-10-2013, 22:52