Orijinalini görmek için tıklayınız : tek çanak 2 uydu
arkadaşlar başka bir forumda araştırma yaparken tek çanakla birden fazla uydunun izlenebildiğini gördüm ve denemeye karar verdim. hotbird ayarlı çanağıma bu işlemi uygulayarak sirius uydusunu %80 sinyal ile aldım . şöyle izah ediyim. çanağınız hotdbird milimetrik ayarlı olsun. çanağınızın önüne geçin hotbird lnbsinin sağ tarafına 5 cm ara ile 2 nci bir lnb montaj edin. ben montaj için fazla sert olmayan bir sac parçasını L şeklinde yaptım lnb yi ona monte ettim daha sonrada çanağa monte ettim.lnb ler aynı hizada olabilir. daha sonra siz sinyali aldıktan sonra hassas ayariçin lnbyi sağa sola aşağı yukarı hareket ettirerek hassas ayarı yaparsınız. arkadaşlar ben taktım hiçbir hassas ayar yapmadan %70 sinyal aldı. herkesin denemesini tavsiye ederim.
Diyeceksiniz ki nasıl inanalım en kısa zamanda fotoğraflarının çekip koyacağım.
Birde tabi sinyal kalitesi bulunduğunuz bölgeye göre değişebilir. ben karabük safranboluda yaptım.
western32483
26-10-2006, 23:46
paylaşım için sağol kardeş
rahim1960
26-10-2006, 23:54
arkadaşlar başka bir forumda araştırma yaparken tek çanakla birden fazla uydunun izlenebildiğini gördüm ve denemeye karar verdim. hotbird ayarlı çanağıma bu işlemi uygulayarak sirius uydusunu %80 sinyal ile aldım . şöyle izah ediyim. çanağınız hotdbird milimetrik ayarlı olsun. çanağınızın önüne geçin hotbird lnbsinin sağ tarafına 5 cm ara ile 2 nci bir lnb montaj edin. ben montaj için fazla sert olmayan bir sac parçasını L şeklinde yaptım lnb yi ona monte ettim daha sonrada çanağa monte ettim.lnb ler aynı hizada olabilir. daha sonra siz sinyali aldıktan sonra hassas ayariçin lnbyi sağa sola aşağı yukarı hareket ettirerek hassas ayarı yaparsınız. arkadaşlar ben taktım hiçbir hassas ayar yapmadan %70 sinyal aldı. herkesin denemesini tavsiye ederim.
Birde tabi sinyal kalitesi bulunduğunuz bölgeye göre değişebilir. ben karabük safranboluda yaptım.
bu iki lnb nin arasına 3.cü bir lnb takarsanız Eutelsat W3A(7.0) uydusunuda %75 sinyalle alabilirsiniz
avrandibeyi4110
27-10-2006, 00:00
volkan arkadaşın söylediği olayı biz de arkadaşa kurduk ve arkadaş yaklaşık 2 aydır tek çanaktan iki uyduyu alıyor.Tabi bizim bulunduğumuz bölge çok dağlık olduğu için daha fazlasını deneyemedik.bizde Artvin Borçka da yaptık.
doğrudur arkadaşım birde sol tarafada bir lnb takarak arbst 2 de alınabiliyor. ama ben şu an için sadece güncel uyduların olması benim için yeterli.
yok serkan kardeş onun için en az 120 cm llik çanak gerekli ama oda olabiliyor. ben yapacam yaptıktan sonra foruma fotoğraf ile koyacam. kolay gelsin.
yok serkan kardeş onun için en az 120 cm llik çanak gerekli ama oda olabiliyor. ben yapacam yaptıktan sonra foruma fotoğraf ile koyacam. kolay gelsin.
Valla fotolara bakalım :wave: Nasıl yaptınız bir bakmak lazım herkes bir sekilde faydalanır.
ok kardeş en kısa zamanda srehan abide n makineyi alayım çekip koyacam.
volkan arkadaşımız doğru söylüyor. Uzun zaman önceden yapılabilen bir şey ama amaç sizlerin elinizdeki kullanılabileçeğiniz malzemelerle ucuz bir şekilde bunu gerçekleştirebilmektir.Ben de sahsen uzun zamandır ilgineniyorum. Başarıyada ulaşmış durumdayım.Bu yapılmayakçak bir şey değil,Burdaki amaç kendimizi yetiştirmek,kabiliyetlerimizi artırmak hobilerimizi tatmin etmek.Tabiki bunlar bilgi alışverişiyle gerçekleşiyor.Herkezin kendine göre çalışmaları her keze çalışmalarında başarılar diliyorum.
Arkadaşlara bilği ve kafalarında tasarılar ve projeler oluşsun bu adrese bir göz atın Only the registered members can see the link
paylaşım için teşekkürler
guzel en kısa zaman Only the registered members can see the link
EFE_KENTLİ
30-10-2006, 16:24
paylaşım için sağolun arkadaşlar
haldunersan
30-10-2006, 19:16
19 E astra merkezde olmak üzere 16E,13E,10 E, 7 E ,5E uydular uygun lnb aparatı yaparak rahatlıkla alınabiliyor
arkadaşım aradıgınız burada işte resimi ve yapılışı Only the registered members can see the link
Birde tabi sinyal kalitesi bulunduğunuz bölgeye göre değişebilir.
arkadaşım aradıgınız burada işte resimi ve yapılışı Only the registered members can see the link
denemekte yarar var :)
Peki buna ne dersiniz
resimler için erencan a tesekkurler
Only the registered members can see the link
Peki digiturk uydusuna bakan LNB ile sirius göstermiyormu? gerek varmı sirus LNB sine
maksat daha cok yayın almak için olabilir aparat bana ayit degil oyuzden iyi bilemeyecegim belki yayın almayı başaramamış olabilir o sekilde
Burdaki amaç el yapımı bir şekilde tek canak 4 uydu;)
zafer murat
05-11-2006, 13:15
Bu benim antenden 3lü aparttan taktım sabit hotbirdt antenime ve sorunsuz eutelsat ve sirüs uydularını almaktayım
Saygılar....
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)setImgWidth();
İşte bu da guzelmiş vallaha ben de yapmayı dusunuyorum ama vaktim yok
serkan kardeş sirius ile dijitiürk uydlarına bakan lnb ler arkadan sanki yanyana ve aynı açıdan bakıomuş gibi gözüküyor ama yanılma sirius biraz daha içe ve aşağı bakıor bendenedim ancak sirius un bir tpsinde dijitürk lnb sinden %30 gibi bir sinyal gelip gidiyor. ne kadar yan yanada olsalar olmuyor
yakupowersky
05-11-2006, 13:38
bır canak ıle 3 uydu ızleye bılırsınız onu sıze su seklıde anlatayım mesela canak 13 derecede hemen yanındakı uyduları ızleye bılırsınız 16 ve 10 dereceyı yada 13 10 ve 7 derece ızleye bılırasınız ama dıgıtur ve sırus tek lenebede cekmez bılgınıze
HOTBİRD ASTRA SİSİUS tamamda eutelsat 16 bir türlü olmuyor hotbirdle yayanyana nasıl yapabiliriz
yakupowersky
05-11-2006, 14:00
arada fazla yok zaten 3
derecelık bır acıvar nasıl olmazkjı doastum
hotbirin bir yanında astra diğer yanında sirus çıkıyor yanlız sirusta sadece
7 adet kanal çıkıyor ama diseg i çıkarıp sirusu direk bağlayınaca 150
kanal çıkıyor diseg i bağlıyorum hotbird ve astra güzel sirus gene 7 kanala düşüyor çözümünü rica ediyorum
alembar10
03-12-2006, 11:10
zafer arkadaşımsiz sirus ile eutelsat 7 uydusunu ayrı ayrı elembi ile aldırmışsınız halbuki tek elembi ile ikisini birden aldırmak mümkün ben 3 lü aparat ile eutelsat2 hotbirt sirus. eutelsat.7 aynı anda seyrediyorum 120 parabol canak ile gayet randımanlı sizlerde bi deneyin kolay gelsin saygılar
arkadaslar ben türksat ve hortbirti ayrı çanaklarla izliyorum, ayraca boşta olan 3 çanak anten var ve 2'li LMB kullanmak istiyorum,birincisi Eutelsat 16 W ikncisine hangi uyduyu kulmak daha uygun olacak.Yardım edersiniz sevinirim
saygılar....
alembar10
04-12-2006, 02:45
emi 2112 arkadaşım yukada belirttik aynısını uygula derdine care olur
kardeş bende de 4 çanak var ve dayzeg srunum var ne yapabilirim
selam hocalar siirüs uydusunu ayarlayabilmem için 120 parabol çanakğıma kaç santim ara vermem lazım ayrıca bunun için başka aparat kullanmam lazım mı yani anladığım kadarıyla L şeklinde de bir çubuk mu gerekiyor yoksa kullandığım çanağın çubuğuna 5 cm arayla monte edersem olurmu bunu aydınlatırsanız memnun olurum.acil yardım
bu da başka bir örnek
tek çanak hotbird uydusu yanına ince bir lnb ile eutelsat w2 nat türk sinyal %35 güzel izliyorum yer ankara çanak ofset 90
iste bu da benden hispasat + telstar 15 derece ayni canakta.merkez lnb telstar oluyor diger ustteki ise hispa uydusunda.telstar 90 hispa ise yuzde 70sinyalle izliyorum.bilginize..Only the registered members can see the link
arkadaşlar sizlere müjde vereyim whbe anten var.türksat hotbırd sirüs digitürk
ve astaryayı alabilirsiniz.....
slm üstat hotbird çanagına w2 için ikinci lnb taksam olurmu?
Özgür Erge
12-03-2007, 16:35
33. mesajda sunny usta yapmış resme bakın sizde yapabilirsiniz aparatla
slm üstat hotbird çanagına w2 için ikinci lnb taksam olurmu?
arkadaşım tabiki olur çanağın hotbird sabit ise önden bakınca hotbird lnb sinin sol tarafına monte et. yukarıdaki resimlerde örnek alabilirsin.
helakmest
14-03-2007, 23:10
arkadaşların bunlardan hazır multifeed aparat halinde satılanlar var onlarla 6-8 uyduya kadar izleyebiliyorsunuz bilginize
işte burada arkadaşım...
fiyatıda 10 ytl...
ben aldım yaptım....
sonuç mükemmel...
davutkorucu
15-05-2007, 22:11
bende astra 19 ile hotbird uylarını izliyorum tek çanakla
namecity
16-05-2007, 17:43
bende de türksat-astra-hotbird var 90 lık ofset antende.
bu lnb ekleme olayının sonu yok.diseq almıyor artık :)
ahmeTTaşar
16-05-2007, 19:03
bir örnekte benden olsun hemde çok az bir masrafla kalın ve sert ama şekil alabilen bir kablo bulun yeterli :cool:
EutelsatW2 = 273 kanal
sırıus = 204 kanal
hotbırd = 1330 kanal
diseq yetmediği için bukadarlık ayarlayabildim şimdilik
YANSIMA_38
18-05-2007, 12:40
arkadasım hosuma gıden kabloyu mandalla tutturman :D:D:D
pencere77
18-05-2007, 13:06
güzel iş
ahmeTTaşar
18-05-2007, 14:06
burdan alacağımız ders :cool:
demek ki mandal sadece çamaşırı ipe tutturmaya yaramıyormuş...
YANSIMA_38
23-05-2007, 18:24
evet kardesım basın sıkıstımı ıcad uydurmak daha guzel olur yoksa olmazsa olmaz olayı cıkar ortaya :)
fevziaydil
23-05-2007, 21:59
yaptınmı oluyormuş demekki.verdiğiniz akıl için teşkürler. koılay gelsin.
fevziaydil
23-05-2007, 21:59
:ranger:
yaptınmı oluyormuş demekki.verdiğiniz akıl için teşkürler. koılay gelsin.:present: :present: :present:
nurettin01
05-06-2007, 17:03
peki astrayı da nereye koymamız llazım.lütfen resimli bilgi verirsen.sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim.
candost_75
24-07-2007, 21:13
bir örnekte benden olsun hemde çok az bir masrafla kalın ve sert ama şekil alabilen bir kablo bulun yeterli :cool:
EutelsatW2 = 273 kanal
sırıus = 204 kanal
hotbırd = 1330 kanal
diseq yetmediği için bukadarlık ayarlayabildim şimdilik
vallahi bravo tek kelimeyle ellerine sağlık
caglar684
30-08-2007, 16:07
valla helal olsun ahmet taşar arkadaşımıza şöylemiydi böylemiydi diye millet tartışırken konuya bir mandalla son noktayı koydu. Forumlar tarihine geçecek bir foto.
arkadaşlar parabol çanakta çoklu lnb olayı oluyormu açaba bilgiverirseniz sevinirim
elektrikcim
31-08-2007, 01:23
arkadaşlar parabol çanakta çoklu lnb olayı oluyormu açaba bilgiverirseniz sevinirim
Arkadaşım oluyor da ofset çanağa göre ayarlaması ve bulması daha zor oluyor.
Buda ofset canakla soba demirinden yapmıştık :)
Konuda burada Only the registered members can see the link
zafer murat
31-08-2007, 02:08
vallah bi kaç tane taktım parabol anten'e sirüs uydusu için hotbirdt sabit sirüs uydusunda %70-75Db arasında sinyal kalitesi ile alabildik.