Orijinalini görmek için tıklayınız : dreambox 800 hd pvr çöktü.
aliharbiye
09-05-2013, 20:13
Merhaba arkadaşlar bana bir dreambox 800 hd pvr cihaz geldi. güncelleme tarihi 2010 gemini yüklü idi. bende forumdan son yazılımı indirip atayım dedim invalid hatası verdi anladığım kadarıyla cihazın üzerindeki yazılım çok eski sanırım loaderde eski diye yazılımı almadı. neyse bende cihaza yanlışlıkla sim 3 klon yazılımı atmışım. ama bu sefer cihaz açmaz oldu ve sim 201 error falan yazmış cihazı nasıl ihya edebilirim.
aliharbiye
10-05-2013, 17:44
cihazı hallettim arkadaşlar.
Nasıl halletin onuda yazsaydın abi iyi olurdu:)
muslum-baba
10-05-2013, 17:53
:) evet iyi olurdu..
Evet usta cihazı halettim diyorsun iyi yöndemi kötü yöndemi halettin.:) bizimde bilgimiz olsun üstadım..
Only the registered members can see the link
nasıl hallettiğini yazsan iyi olur arkadaşım merakla bekliyoruz
aliharbiye
10-05-2013, 21:20
Öncelikle cihazı iyi halden hallettim arkadaşlar. cihazın ofd ekranına baktım. sunray sunshine site adresini yazmış, bende netten o sayfayı açtım, cihazın ofd'esinde sim201 yazmıştı bilginiz olsun bende sim201-ssl82-20110423 nolu dosyayı bilgisayarıma indirdim. sonra buraya dikkat DreamUP_1_3_3_9 programla ve rs232 kablosu ile dosyayı klasör içinden açtım yükledim, yükleme sonunda fail hatası aldım. yanii DreamUP_1_3_3_9 programı içinde olan flash yazısı etkin olmadı, bu hata win7 sisteminde başıma çok geldi diye, bende DreamUP_1_3_3_9 programını direk masa üstüne taşıdım. sonra sim201-ssl82-20110423 olan dosyayı başarıyla DreamUP_1_3_3_9 programı ile yüklemeyi başardım. cihazın ön panelinde ip adresi belirlendi. bende hemen DreamUP_1_3_3_9 programını kapattım. ve ie explorer sayfası açıp ip nosunu yazdım. bir iki yazılım denedim olmadı. versiyon hatası verdi, en sonunda. TSimage-OE2.0_3.0 DM800HD imageyi indirip cihaza attım. sorunsuz yüklendi, cihazın elektrik fişini çekip biraz bekledim, sonra elektrik fişini tekrar prize taktım cihazın ön paneline heyecanla baktım cihaz boot yazdı ve tv. görüntü belirlendi, ohh düzeldi dedim. sonra türkçe dil seçeneğini kurdum ardından cccam. kurdum ve hepsi mükemmel çalıştı sıkıntı yok. cihaz sahibine teslim edildi adamın yüzü sonunda güldü. selametle arkadaşlar.
muslum-baba
10-05-2013, 23:42
:)sonunda beklenen oldu, aliharbiye ustamız. herşeyi anlattı....tebrikller ali abeyy:present:
(espiri yanlış anlama ali abeyy.)
aliharbiye
02-11-2013, 20:11
Ya müslüm-baba kardeşim sen bu mesajı ne zaman yazdın burayada ben görmedim, iii tezahurat yapmışsın ya hoşuma gitti valla, teşekkür ederim.
muslum-baba
02-11-2013, 21:23
Ya müslüm-baba kardeşim sen bu mesajı ne zaman yazdın burayada ben görmedim, iii tezahurat yapmışsın ya hoşuma gitti valla, teşekkür ederim.
6 ay geçmiş abiii....:)