Orijinalini görmek için tıklayınız : usbden r232ye dönüştürücü
tarkayhan
30-10-2006, 19:19
arkadaşlar benim bilgisayarın com 1 çıkışı arıza yaptı bende usb r232 dönüştürücü aldım ama birtürlü bunu çalıştıramadım prıgramı kuruyorum com 3 ollarak gösteriyor aygıt yöneticisinden 115200 veya 9600 gibi ayarları deniyorum ama olmuyor bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum:(
com çıkışını yaptırmanız daha doğru muhtemelen com cıkışının entegresi bozulmuştur bordun tamiratı mümkün. dönüştürücülerde her zaman sorun yaşanıyor bazı cihazlara yazılım atamıyor kanal listesi alıp yükleyemiyor
tarkayhan
30-10-2006, 21:02
çok teşekkürler arkadaşım dediğin gibi eniyisi tamir ettirmek sorun yaşamamak için
arkadaşım aygıt yöneticisinden ports (COM& LPT) Sekmesinden usb nin gördügü com 3 ü propertis sekmesinden yani ayarlardan port settingden sekmesinden veya port ayarlarından advanced sekmesinden veya gelişmişden com port number com port numarasını usb nin gördüğü com 3 com 1 yap ( baştaki com1 de com 3 yap ) promlemin ortadan kalkacaktır
tarkayhan
30-10-2006, 23:14
dragon arkadaşım com 3 ü com 1 yapıyorum fakat com 1 değiştiremiyorum kayıt defterinde isminiz olması gerekli diye bir uyarı çıkıyor