PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gece 22'den sonra alkol satışı yasak!

Editor
24-05-2013, 02:14
Ak Partili Nurettin Canikli ve Cevdet Erdöl’ün verdiği önergeyle ilk olarak alkole ekran yasağı getirildi. Önergeye göre televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek ve sigarada olduğu gibi alkol görüntüleri de buzlanacak.

İkinci olarak ise alkollü içkilerin saat 22.00 ile 06.00 arasında parekende satışı da yasaklandı.

AK Parti’nin son dakika önergeleriyle alkole yeni sürpriz yasaklar geldi. Gece 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında alkol satışı yapılamayacak. Önergede herhangi bir kayıt yer almadığı için gece parakende alkol satışına ilişkin yasak, turizm bölgelerini de kapsayacak.

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve sigara konusundaki yasakların mimarı Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl’ün imzalarını taşıyan önergeye göre, televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek. Buna göre alkol şişe ve kadehleri de sigarada olduğu gibi ekranda buzlanacak.

Gece alkol satışı yasağına aykırı davrananlara 5 bin liradan 200 bin liraya kadar, ekran yasağına uymayanlara da 20 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak. “Alkollü içki satış yerleri ile tüm ticari ve kamuya açık yerlerde tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere 18 yaşını doldurmış kişilere alkollü içki satılması veya sunulması yasaktır” hükmüne aykırı davrananlara da ceza getirildi. Bu yasağa aykırı davranılarak “çocuğun sağlığının tehlikeye sokulması” halinde TCK’nın “sağlık için tehlikeli madde temini” başlıklı 194. maddesine göre 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacaklar.

Teklifin, “alkol içeren ürünlerin perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az 100 metre mesafenin bulunması zorunluluğu” hükmünde de önergeyle değişikliğe gidildi. Buna göre, 100 metre şartı “izin tarihi itibarıyla” değil işletmenin “satış belgesini aldığı tarih” itibarıyla uygulanacak. 100 metre mesafe sınırları içerisindeki taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli yapılarda düzenlenecek süreli etkinlikler için Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nca (TAPDK) açık alkollü içki sunum izni verilebilecek. Buna göre, “100 metre mesafe sınırı içinde” arkeolojik sit, kentsel sit, tarihi sit alanları ile ören yerleri bulunur, bu alanlarda süreli etkinlikler düzenlenirse alkollü içki sunumu “şartlı olarak” yapılabilecek. Bu izni TAPDK verecek.

Alkolün gece satışına getirilen yasak Meclis’te sert tartışmalara yol açtı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi düzenlemeye, “Satış saatlerinde yerel yönetimler karar sahibidir. Belediyeler belli saatlerde satışını engelliyor. Bunu yasa düzeyine taşımak yanlış olabilir. Belli bir yerde bu satış yasak olabilir. Belediyeler daha farklı saatlere taşıyabilirler. Bunu yerel yönetimlerin takdirine bırakmak daha doğrudur” diye itiraz etti. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Önerge, AK Partili üyeler bile okumadan el kaldırdılar. Orada yatsı namazında alkol satmak yasak sabah ezanında satmak serbest diye yazıyor. Bu çok ciddi bir çelişkidir. Namaz durumlarına göre satış olayı” dedi.

CHP’li Mevlüt Aslanoğlu da, “Ben bir turistim gecenin 2’sinde canım içki içmek istedi. Siz belediye başkanısınız. Bana diyeceksiniz ki, ‘no drink’ yasak. Hiç değilse turizm bölgelerinde turistlere yönelik içki saatini... Lütfen bunlarla uğraşmalayım turizm bölgelerinde saatle uğraşmayalım. Etmeyin, ülkeli yanlış tanıtıyorsunuz” diye konuştu.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ise, “Özellikle yatsı namazı ve sabah namazı şeklinde yaklaşımda bulunmak beni çok üzdü. Saat uygulaması hemen hemen dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde var. İsveç’te hafta içinde 19.00’dan sonra, Cumartesi günleri 15.00’den sonra, Pazar günleri 24 saat yasak. İskandinav ülkelerinin tamamında saat yasağı var” dedi. CHP’li Dilek Akagün Yılmaz da, “4. Murat döneminde alkol, tütün ve kahveye yasak getirildiğini” anımsatarak, “alkol ve tütünü yasakladınız, merak ediyorum kahveyi ne zaman yasaklayacaksınız” dedi.

rselturk
24-05-2013, 17:37
Eeeh!..Vatandaşa bir nizam getirdik.Bir de yurtdışındakiler hizaya sokuldumu dünya insanlığı kurtuldu demektir.Artık sayın başbakana dua eden çok olur!..Öyle ya kiminin parası,kiminin duası!....:8[1]::8[1]:

mert383
24-05-2013, 19:09
Çok eminim ilerde, yani bir sonraki seçimi alırlarsa.
Mutlaka islam polisleri olacaktır.
Oruç tutmayan / cumaya gitmeyen /başını örtmeyen cezalandırılacak. Aha buraya yazıyorum çok çok yakında bunlarıda görecwğiz.
Nasıl olsa vatandaş Koyun tepki falan yok tam istedikleri gibi.
Makarna bulgur kömüre oyunu satan vatandaşa bunlar müstahaktır.

seremir
24-05-2013, 20:13
çanak antenleri sökmeseler bari:8[1]:

muslum-baba
24-05-2013, 20:40
valla ben akp nin aldığı kararları ve kuralları tanımam benimde kendime göre kurallarım var.istediğim zaman içki de içerim sigara da hem de kapalı yerlerde bu da benim kanunum.

tayıp ıce sacmaladı bakalım ne olacak reyhanda bombalar patlarken o içkıyle sıgarayla bozmuş dıkatı başka yerlere cekmeye calişiyor gundem degiştırıyor

amerikalı fehtullah gülenden talimatı aldı şimdide uyguluyor.....

saemre
24-05-2013, 21:02
yakında,gece 22 den sonra başka şey yapmayı da yasaklarlar bence..!

muslum-baba
24-05-2013, 21:05
22 den sonra içki alanı hapse atsınlar.....oldu olaçak....

mert383
24-05-2013, 21:11

Hapse atmazlar "kabahatlar kanunundan ceza yazılır. ( ama ilk önce karakolda sopa çekerler o kesin!! çünkü emir tayyip hazretlerinden geliyor.

muslum-baba
24-05-2013, 21:26
Hapse atmazlar "kabahatlar kanunundan ceza yazılır. ( ama ilk önce karakolda sopa çekerler o kesin!! çünkü emir tayyip hazretlerinden geliyor.

eeee... tahibe oy verenler düşünsün...

bayram tv
25-05-2013, 00:25
bence alkol sadece marketlerde satılmalı büfe ve benzin istasyonlarında satılması yasaklanmalı

karakutu
25-05-2013, 02:04
Olsun bende koliyle alırım artık sıkıntı yok :rockon:

mert383
25-05-2013, 10:38
Olsun bende koliyle alırım artık sıkıntı yok :rockon:
Evet bundan sonra tüketim daha çok artaçak ve insanlar stok yoluna baş vuracak
Bu işten bir karaborsacı
Ve aynı kefeye koymuyorum dikkat ( Migros marketler iyi iş yapacaklar.

jokey77
25-05-2013, 11:51
lütfen geniş açıdan bakalım.bence yasaklar iyi değil amma insanoğluda başka türlü frenlenmiyor.saat nede 22:00 dan sonra içkli yasağı geliyor. adam içiyor çıkıyoy yola kaza yapıp bir İ N S A N 'ı öldürüyor hiç bir ceza almıyor.bnenzin istasyonunda içkinin ne işi var.kimseye içki içme diyende yok.ama insanoğlu ben akıllı içerim diyor.meret şişede durduğu durmuyor ki......:46::46::46:

Mojıto
25-05-2013, 14:59
lütfen geniş açıdan bakalım.bence yasaklar iyi değil amma insanoğluda başka türlü frenlenmiyor.saat nede 22:00 dan sonra içkli yasağı geliyor. adam içiyor çıkıyoy yola kaza yapıp bir İ N S A N 'ı öldürüyor hiç bir ceza almıyor.bnenzin istasyonunda içkinin ne işi var.kimseye içki içme diyende yok.ama insanoğlu ben akıllı içerim diyor.meret şişede durduğu durmuyor ki......:46::46::46:

Ben işten yorgun geliyorum ve kafamı dahıtmak için 2-3 tane içiyorum...saat 22:00 den sonra alkol alıp arabaya binen kişi zaten hiçibirşeyi umursamayan ve başı boş kişidir..atlar taxiye gideceği yere gider...eskisi gibi alkol alıpta kaza yapan haberler görüyormuyuz tv de görmüyoruz...özellikle İstanbul da...gece denetlemeler arttı..bence iyi bi şey...benim şahsi görüşüm gece Tayyip hazretleri gece içmeyin gündüz için mi demeye getiriyor olayı....mert arkadaşımızın dediği gibi tyyip birden kısıtlamıyor alkol ve sigarayı..yavaş yavaş sindire sindire..Tayyibin iktidarı sürdüğü sürece daha ne yasaklar gelir...İran a kadar gider...ben alkol da alıyorum sigarada içiyorum...bu benim keyfim...yasaklasın bakalım...Tayyibe oy verenler düşünsün...''Şerefine Tayyib Hazretleri'':tongue:

uydu3405
25-05-2013, 17:28
Bu kural aslında bence çok normal bunu iktidar değilde muhalefet yapsa kimsenin sesi çıkmazdı İÇKİ beyni uyuşturan sağlıksız insana zarar veren bir madde dir kurtulmak için hastaneler bile vardır.
Önemli konu ise kimseye sen içemezsin denmiyor saat 22 den sonra satışı yasak çok alkole düşkünler varsa 21:30 da stok yapsın sabaha kadar içsin
Siz biliyormusunuz ki alkolik babalar gece yarısı masum çocuğunu karısını başına bir şey gelirmi gelmez mi düşünmeden içki aldırmaya yolluyor hiç düşündünüz mü?

MUTAF
25-05-2013, 21:35
Yazlıktayım, buzdolabının yarısına stok yaptım tekelden.
beni bağlar 22den sonrası.

uydu3405
25-05-2013, 23:44
İçenler bizi ilgilendirmiyor devleti bu uygulamasından sonra tebrik ediyorum
Bunlar toplum tarafından çok tepki çekiceği biline biline korkmadan cesurca bu kanunları yapanları halkımız daima destekler

cemcemcem66
25-05-2013, 23:55
Eeeh!..Vatandaşa bir nizam getirdik.Bir de yurtdışındakiler hizaya sokuldumu dünya insanlığı kurtuldu demektir.Artık sayın başbakana dua eden çok olur!..Öyle ya kiminin parası,kiminin duası!....:8[1]::8[1]:

Çok eminim ilerde, yani bir sonraki seçimi alırlarsa.
Mutlaka islam polisleri olacaktır.
Oruç tutmayan / cumaya gitmeyen /başını örtmeyen cezalandırılacak. Aha buraya yazıyorum çok çok yakında bunlarıda görecwğiz.
Nasıl olsa vatandaş Koyun tepki falan yok tam istedikleri gibi.
Makarna bulgur kömüre oyunu satan vatandaşa bunlar müstahaktır.

çanak antenleri sökmeseler bari:8[1]:

valla ben akp nin aldığı kararları ve kuralları tanımam benimde kendime göre kurallarım var.istediğim zaman içki de içerim sigara da hem de kapalı yerlerde bu da benim kanunum.

tayıp ıce sacmaladı bakalım ne olacak reyhanda bombalar patlarken o içkıyle sıgarayla bozmuş dıkatı başka yerlere cekmeye calişiyor gundem degiştırıyor

amerikalı fehtullah gülenden talimatı aldı şimdide uyguluyor.....

yakında,gece 22 den sonra başka şey yapmayı da yasaklarlar bence..!

eeee... tahibe oy verenler düşünsün...

Ben işten yorgun geliyorum ve kafamı dahıtmak için 2-3 tane içiyorum...saat 22:00 den sonra alkol alıp arabaya binen kişi zaten hiçibirşeyi umursamayan ve başı boş kişidir..atlar taxiye gideceği yere gider...eskisi gibi alkol alıpta kaza yapan haberler görüyormuyuz tv de görmüyoruz...özellikle İstanbul da...gece denetlemeler arttı..bence iyi bi şey...benim şahsi görüşüm gece Tayyip hazretleri gece içmeyin gündüz için mi demeye getiriyor olayı....mert arkadaşımızın dediği gibi tyyip birden kısıtlamıyor alkol ve sigarayı..yavaş yavaş sindire sindire..Tayyibin iktidarı sürdüğü sürece daha ne yasaklar gelir...İran a kadar gider...ben alkol da alıyorum sigarada içiyorum...bu benim keyfim...yasaklasın bakalım...Tayyibe oy verenler düşünsün...''Şerefine Tayyib Hazretleri'':tongue:

Yazlıktayım, buzdolabının yarısına stok yaptım tekelden.
beni bağlar 22den sonrası.
hepnizin yorumlarini okudum size tek birsey soracagim elinizi vicdaniniza koyarak cevap verin yeter bilmioyrum icinizde cocugu olan varmi diyelimki cocugunuz icki iciyor nasil bir tepki verirdiniz bana sadece bunu söyleyin ama samimi bir sekilde söyleyin show yapmayarak
adam saat 22 den sonra ickiyi yasaklamis vay efendim nasil yasklarmis arkadas madem o kadar tiryakisin sabahtan al at ne diye bunu büyütüyorsunuz eminim bunu diger partiler yapsaydi güzel olmustu diyecektiniz ama is bu partiye gelince adamlar ne yapsa kabahat bir arkadasta reyhanliyi söylemis iyide arkadasim sen hic haber izlemezmisin o olaya kadar kac tane olay önlenmis
birde bunu söylemek aslinda hos degil lakin arkadas hep salliyor erdogona senin o nicikini kullandigin rahmetlinin hastane masraflarinida begenmedigin bu hazretleri karsiladi buda aklinda bulunsun :nono::

rselturk
26-05-2013, 00:37
Sayın Cemcem 66 Dost merhaba!..Samimi söyleminize ben de samimiyetle cevap vereyim.Yasa hakkında eleştiriye geçmeden önce kendi özelimi yazayım.50 yıldır aralıksız içerim.Hiç birinde eve bir başkasının kolunda gitmedim.Hiçbir zaman içkisonrası bir önceki günün veya gecenin pişmanlığını yaşamadım.Şimdi çocuklarımla birlikte aynı masada kadeh kaldırmak en büyük zevklerimden biri.Bütün bunlara karşın içki içmekle övünmedim,ölçüyü kaçıranları ayıpladım.Zamanını içki içerek öldürenleri ise lânetledim.
Gelelim bu yasanın zamanlamasına:Hem turizmi destek için milyon dolarlar vererek yurt dışında kampanyalar yürüteceksin,ardından sezon başında bu kitleyi ürkütecek yasaları devreye sokuyorsun.Üstelikte yabancıların her türlü alkollü içkiyi tükettiğni bile bile...Türkiyeye turist gelmesini engelleyen Yunanistan ,İtalya ve İspanya gibi ülkelerin eline koz veriyorsun...Bütün bunların amacı vatandaşı korumak olsa iyi.Öyle olsaydı yıllardır değil,yüzyıllardır bu ülke insanını kasıp kavuran dinî taassubdan çekip kurtarmanın yollarını ararlardı.Ama dünden bugüne her zaman siyasi hırs,dini gerçekliğin önünde gitmiştir.Bunlarda vatandaşın değil gelmiş geçmiş tüm siyasi iktidarlarındır.

uydu3405
26-05-2013, 00:56
Bu yasanın kötü yönünü göstermek isteyenler içmeyi sevenler oysaki bilmiyorlar mı sadece o saatlerde alamıyacaklar
Turizm e gelince misafir umduğunu değil bulduğunu yer bu biz türklerin sözüdür.
Yani tüm turistleri alkolik yaptınız üstelik otelde odasında içer sabaha kadar oda servisinden ister yani o kadar çok alternatifi var ki
sayın resultürk içki bağımlılık yaratan ve düşünce ve mantığı insanın elinden alan bir maddedir bunu ben söylemiyorum tüm dünya söylüyor
Siz çocuklarınızla devam edin size alkollü günler dilerim

bayram tv
26-05-2013, 01:13
sadece bizde yasak degil

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ise, “Özellikle yatsı namazı ve sabah namazı şeklinde yaklaşımda bulunmak beni çok üzdü. Saat uygulaması hemen hemen dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde var. İsveç’te hafta içinde 19.00’dan sonra, Cumartesi günleri 15.00’den sonra, Pazar günleri 24 saat yasak. İskandinav ülkelerinin tamamında saat yasağı var” dedi.

bayram tv
26-05-2013, 01:16
şimdi ne oldu türkiyenin imajı sadece bu birtane biraz araştırın çok çıkar

ANTALYA - Öğretmenleriyle birlikte Antalya Kemer’e tatile gelen 11 Alman üniversite öğrencisinden beşi alkol komasına girdi, biri öldü.
11 kişilik öğrenci grubu, 22 Mart’ta Anatolia Otel’e yerleşti. Gençlerden beşi, üç gün boyunca aşırı alkol aldı. Otel yönetimi içki vermeyince yakındaki marketten aldıkları votkayı içen öğrencilerden 18 yaşındaki Rafael Neca’nın önceki gece hareketsiz kalması üzerine diğer öğrenciler otel yetkililerine haber verdi. Sağlık ekipleri, Rafael Neca’ya ilk müdahaleyi yaptı ancak gencin öldüğü belirlendi. Olay yerine ambulans çağrıldı. Savcılığın da müdahale ettiği olayın ardından Neca ile birlikte sürekli alkol aldıkları öğrenilen dört öğrenci hastaneye kaldırıldı. İki arkadaşın hayati tehlikelerinin sürdüğü öğrenilirken, iki genç de halen gözetim altında tutuluyor. (dha)

Only the registered members can see the link

bayram tv
26-05-2013, 01:43
Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.
(Maide Suresi 90 )

şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz? ( Maide Suresi 91 )

aliharbiye
26-05-2013, 11:06
Arkadaşlar belki tuhafınıza gider, ama alkol satışı olarak ben şahsen alkol satışının 17.00 ile 21.00 olmasını isterdim. alkolsuz bira satışıda sabah 10.30 ile akşam 22 olabilir. ben özgürlük sınırlarını asla kısıtlamadan biri deyilim. ama alkolu sevmiyorum ya, şişede durduğu gibi durmuyor. genelde dışarda alkol alanlar ve sarhoş olanlar başkasını rahatsız ediyor. bakalım insanları taciz rahatsız edene, insanlara hakaret ve küfür eden yasasına ne zaman bakacaklar. bir tek bakmadıkları bu konu kaldı. buda son derece çok önemli.

pirler
26-05-2013, 12:22
ben içmişim içmemişim tayyip efendiyi zerre kadar ilgilendirmez içkiye yasak koycaklarına kendi gezilerini kısıtlasalar nasıl olur acaba adam bi geziye gidiyor sülale boyu ben 30 senelik tornacıyım emegimin karşılıgını isteme kaltım kapıyı gösterdi iş verenim benim de yetişkin oglum var yeri gelir beraber oturur içerim haftada bir canım 2veya 3 bira içmişim çokmu söylencek bir sürü şey var neyse yine kendimi tutuyorum:angry8:

bayram tv
26-05-2013, 18:25

cemcemcem66
26-05-2013, 21:01
ben içmişim içmemişim tayyip efendiyi zerre kadar ilgilendirmez içkiye yasak koycaklarına kendi gezilerini kısıtlasalar nasıl olur acaba adam bi geziye gidiyor sülale boyu ben 30 senelik tornacıyım emegimin karşılıgını isteme kaltım kapıyı gösterdi iş verenim benim de yetişkin oglum var yeri gelir beraber oturur içerim haftada bir canım 2veya 3 bira içmişim çokmu söylencek bir sürü şey var neyse yine kendimi tutuyorum:angry8:
emin ol tayyipinde zerre kadar umrunda degil senin icip icmediginden :) adam geziyor evet devlet ona bu yetkiyi vermis oda devletin verdigi kurallar ölcüsünde geziyor ama turist olarak degil ülke menfatine geziyor 30 senedir bir isle ugrasiyorsun allah kolaylik versin lakin adamin sana kapiyi göstermesinin tayiple ne alakasi var onuda nalamis degilim belliki yetiskin bir insansiniz bazi seyleri elestirecegim derken vicdaninizla elestiri yaparsaniz bizlerde bundan faydalanmis oluruz fazla degil 12 sene öncesini düsünün yeter oglunuzla icin size kimse icmeyin demiyorki illede elestiri yapacagim diye elstiri yapmak bence pekte dogru degil haklisiniz cok sey var söylenecek ama bizim insanimiz bazi seyleri cok cabuk unutuyor gecmisimizi cok cabuk unutuyoruz biraz vicdanli olarak bazi seyleri degerlendirmekte fayda var bu benim kendi düsüncem neyse herkesin gönlüne göre versin ALLAH

cemcemcem66
26-05-2013, 21:02

:45::45::45::45::45::45::45::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present::present:

pirler
26-05-2013, 23:55
emin ol tayyipinde zerre kadar umrunda degil senin icip icmediginden :) adam geziyor evet devlet ona bu yetkiyi vermis oda devletin verdigi kurallar ölcüsünde geziyor ama turist olarak degil ülke menfatine geziyor 30 senedir bir isle ugrasiyorsun allah kolaylik versin lakin adamin sana kapiyi göstermesinin tayiple ne alakasi var onuda nalamis degilim belliki yetiskin bir insansiniz bazi seyleri elestirecegim derken vicdaninizla elestiri yaparsaniz bizlerde bundan faydalanmis oluruz fazla degil 12 sene öncesini düsünün yeter oglunuzla icin size kimse icmeyin demiyorki illede elestiri yapacagim diye elstiri yapmak bence pekte dogru degil haklisiniz cok sey var söylenecek ama bizim insanimiz bazi seyleri cok cabuk unutuyor gecmisimizi cok cabuk unutuyoruz biraz vicdanli olarak bazi seyleri degerlendirmekte fayda var bu benim kendi düsüncem neyse herkesin gönlüne göre versin ALLAH

bben sana söyliyim kardeşim tayyiplene alakalı oldugunu tayyip gelmeden önce soyyal haklarımız vardı saolsun bir geldi pir geldi soyyal haklarımız uçuverdi devlet eliyle ben on 12 sene öncesinide biliyorum ondan öncesinide bugün ak partiye yakınsan yedi sülalen doyar sen sabahtan akşama kadar secceden kafanı kaldırmasan dahi içini düzeltmedikten sonra ne anlamı kaldı ibadetinin adam hırsızlık yapıyor çalıyor çarpıyor bi tövbe estafula yap Allah affeder kimse düzgün deyildir bana hikaye anlatmasın kimse ismi lazım deyi lvatandaşın tekinin oglu ticaret yapıyor boşversene sen külama anlat 18 yaşındaki cocuk benim de cocugum 18 yaşında benim oglum yapamıyor sebebine gelince benim aldıgım maaş ortada tayyip remzi gürle yaptıgı görüşmelere ne demeli halande yargılanmayı bekliyor tayyip en basitinden akbil davasından sevgili dindar başbakanımız:angry8:

uydu3405
26-05-2013, 23:59
Asıl önemli olan başbakanı sevip sevmemiz değil farkındamısınız oyları hiç bir şekilde düşmüyor ve bu tip iddialarla oyuna oy katıyorsunuz benden size uyarı

cemcemcem66
27-05-2013, 01:02
bben sana söyliyim kardeşim tayyiplene alakalı oldugunu tayyip gelmeden önce soyyal haklarımız vardı saolsun bir geldi pir geldi soyyal haklarımız uçuverdi devlet eliyle ben on 12 sene öncesinide biliyorum ondan öncesinide bugün ak partiye yakınsan yedi sülalen doyar sen sabahtan akşama kadar secceden kafanı kaldırmasan dahi içini düzeltmedikten sonra ne anlamı kaldı ibadetinin adam hırsızlık yapıyor çalıyor çarpıyor bi tövbe estafula yap Allah affeder kimse düzgün deyildir bana hikaye anlatmasın kimse ismi lazım deyi lvatandaşın tekinin oglu ticaret yapıyor boşversene sen külama anlat 18 yaşındaki cocuk benim de cocugum 18 yaşında benim oglum yapamıyor sebebine gelince benim aldıgım maaş ortada tayyip remzi gürle yaptıgı görüşmelere ne demeli halande yargılanmayı bekliyor tayyip en basitinden akbil davasından sevgili dindar başbakanımız:angry8:

Valla yakinda basimiza tas düserse kesin tayip yüzünden düstü deriz ne diyim eger 12 sene önce daha iyi durumdaydik diyorsaniz ben baska bir ülkede yasamisim sanirim ne diyeyim ayrica dindar olmakta o kadar kötü bir sey degil neyse ALLAH herkesin kalbine gönlüne göre versin
:praying:

aliharbiye
27-05-2013, 12:38
hepimiz her yerde aynı sıkıntıları yaşıyoruz demekki. her kim benim senin hakkını yediyse allah belasını versin. benim hakkımı yiyen seninde onunda hakkını yer. allah böyle insanların bin belasını versin ve inşallah haytta muvaffak olmaz inşallah ailece evde yemek yerleken sofranın tam oratsına gökten kocaman bir meteor düşer, ve parçacıkları toplanmaz. demekki sadece bende böğle müşteri yok. keşke hayatta karşıma kötü insan hiç çıkmasaydı. malesef tonla çıktı karşıma.

tamtürk
27-05-2013, 14:47
valla başbakan en iyisini yapıyor içki içeceğinize zıkkım içsinler içkinin kime faydası var.

tamtürk
27-05-2013, 14:51

:45::45::45:

rselturk
27-05-2013, 22:42
valla başbakan en iyisini yapıyor içki içeceğinize zıkkım içsinler içkinin kime faydası var.

Başkasının içtiği içkiye "zıkkım içsin diyen kendini bilmezler!" içki içenler sana nasıl bir zarar verdiler?:nono::

uydu3405
27-05-2013, 23:19
Mesela içki içenler trafik kazası yaparak bana zarar veriyor sevdiğimizi elimizden alıyor
hatta içenler beyni uyuşunca etrafı rahatsız ediyor
içki içmesini bilmeyen diye bir şey yoktur içki insanın beynini uyuşturduğu için içmesini bilmek diye bir şey yoktur

artech
27-05-2013, 23:25
Mesela içki içenler trafik kazası yaparak bana zarar veriyor sevdiğimizi elimizden alıyor
hatta içenler beyni uyuşunca etrafı rahatsız ediyor
içki içmesini bilmeyen diye bir şey yoktur içki insanın beynini uyuşturduğu için içmesini bilmek diye bir şey yoktur

Evet sadece içenler zarar veriyor! Hüseyin üzmez de içki içmiyor!

ASİL
28-05-2013, 00:21
arkadaşlar bu sizce alkol tüketimini azalttımı benim görüşüm azaltmaktan daha fazla çoğalttı çünkü biz yasaklara karşıyız ama kanunlara uyarız vatandaş atıyorum 35lik rakı içiyor yasak var ne yapıyor 70lik alıyor yada kaçağa gidiyor

yargıç_1
28-05-2013, 00:29
kimse kimseye hakaret etmeden yorumlarını görüslerini yazsın birbirmiz kırmaya hakaret etmeye gerek yok .

korfez41
28-05-2013, 00:44
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

alıntıdır

headend
28-05-2013, 00:45
herkes sallamış .hani bu ÜLKEDE DEMOKRASİ vardı bu güne kadar olmayan ..birbirinize kırmayın bunlar GÜNÜ kurtarma politikalrı ..zamsız bir ülke vaad edilmişti ne oldu sabah akşam zam ..milli içkimiz süt oldu ayran oldu ..ama o güzelim rakıyı satanlar bunlar olsaydı İÇMEYENLER düşman olurdu bunlara geçin bunları herkes istedigi gibi yaşasın ..CUMA namazınıda kılmak her MÜSLÜMANIN BORCU ama bunu hangi CAMİDE kılacagını reklam yapmak İBADET degildir showdur ....siz gündemi bırakın hayatınızı yaşamaya bakın ...yasaklar bu ülkede çok şeyi götürmüştür .en basiti DOSTLUK .KARDEŞLİK .KOMŞULUK .İNANÇ VE HÜRRİYET ....DAHA ÖNEMLİSİ DEMOKRASİ gerisi boş ..içenede helal olsun içmeyenede ..içenler sevap kazanıyor o fabrikada çalışanlar bu yüzden MAAŞ alıyor ÇOLUK .ÇOCUK geçindiriyor ALIN TERİ ile İHALE İLE DEGİL

headend
28-05-2013, 00:46
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
içenler hariç

erdogan 1
28-05-2013, 02:21
bu yazıları yazanların çoğu içki içmeyendir içen saten kendisini ayarlar buraya hiç yazmaz