PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan hala ’ağaç‘ diyor.

korfez41
02-06-2013, 20:16
bir ‘Yeter artık’ meselesidir...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hala ’ağaç‘ diyor.
Çıkmış televizyona
AKP Hükümeti‘nin dünya kadar milli orman, dünya kadar milli park yaptığını anlatıyor.
3 milyara yakın ağaç ve fidan diktiklerini söylüyor.
Sayın Başbakanım;
Sizin en iyi yaptığınız işin ağaçlandırma olduğunu biz çok iyi biliyoruz.
Kocaeli gibi büyük bir şehirde yaşarken;
AKP‘li yönetimden ’mega‘ projeler beklerken;
Ne yazık ki çiçek-böcek dışında hiçbir şeyle uğraşmadıklarını üzülerek görüyoruz.
Sizin görmediğiniz ya da görmek istemediğiniz şey ise;
Meselenin ’ağaç‘ olmadığı...
Siz her ne kadar;
“Ne istediklerini de bilmiyorum.
Ağaç istiyorsanız gelin ağaç verelim.
Bahçelerinize dikilecek ağaç istiyorsanız onu da verelim” deseniz de;
Bunları söyleyerek bir nevi halkı aptal yerine koysanız da;
Halk her şeyin farkında.
Sizden ricam kendi kendinizi kandırmaktan vazgeçin!
Vazgeçin ki komik duruma düşmeyin!
Bunca insanı sokaklara döken şeyin ağaç olmadığını siz de biliyorsunuz.
Mesele; Türk halkının “Yeter artık” demesidir.
Ne zaman ki ağaçlar kesilmesin diyeTaksim Gezi Parkı‘nda kah oturarak, kah kitap okuyarak kah uyuyarak eylem yapan insanlara saldırdınız;
Onların sessiz-sedasız eylem yapmasına dahi tahammül edemeniz;
Üzerlerine gaz bombası yağdırdınız;
Tazyikli suyla geri püskürtmeye çalıştınız;
Onca insanın üzerine yürüyerek kafasını, gözünü yardırdınız;
Gencecik kızları saçlarından tutarak yerlerde sürüklediniz;
Ortalığı savaş alanına çevirdiniz;
İşte o zaman bardağı taşırdınız!
“Yeter artık” kıvılcımını ateşlediniz.
Ne için mi yeter artık?
Baskı için.
Özgürlüklerin kısıtlanması için.
Dayatmalar için.
Yasaklamalar için.
Ötekileştirme için.
Evet, bunca insan iki ağaç için değil “Yeter artık” demek için sokaklara döküldü.
Boşuna “ağaç ağaç” diye bağırmayın;
Bu eylemlerin başlangıç noktası ağaç olabilir ama tüm Türkiye‘nin sokaklara dökülmesinin nedeni bu değil.
Cuma akşamı Taksim‘deydim;
Cumartesi akşamı İzmit Cumhuriyet Parkı‘nda.
Şunu gördüm;
Memleketin her yerinde bu kadar insanı aynı anda meydanlara çıkaracak;
Polis müdahalesi altında günlerce ayakta tutacak bir parti ya da örgüt yok.
Evet insanlar kendiliğinden sokaklara döküldü.
Kendiliğinden eylem yaptı.
Ne için?
Halkı ikiye böldüğünüz için.
’Bizden olanlar‘ ve ’olmayanlar‘ diye ötekileştirdiğiniz için.
Kendinizden olmayanlara yaşam hakkı tanımadığınız için.
Halkı ’şu yasak‘, ’bu yasak‘ diyerek yasaklara boğduğunuz için.
Özgürlüklerini inanılmaz derecede kısıtladığınız için.
Herkese tepeden bakarak küçümsediğiniz için.
Halkın arasına kin ve nefret tohumları saçtığınız için.
Kutlayamadığımız 29 Ekim‘ler, 19 Mayıs‘lar için.
T.C.‘yi kaldırmaya kalktığınız için...
Ve daha da önemlisi ’hoşgörülü‘ olmadığınız için;
Sizden olmayanlara karşı takındığınız düşmanca tavır için.
Gördüğünüz gibi mesele ’ağaç‘ değil.
Bilmem anlatabildim mi?
Serpil ÇOLAK . Bizim kocaeli

korfez41
02-06-2013, 20:19
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)

bedir06
02-06-2013, 21:02
peki bende soruyorum(kesinlikle akp li değilim)onlarca araç tahrip edip bunlardan 4 otobüs kullanılamaz halde kızılay meydanı savaş alanı gibi bu hak arama

uydu3405
02-06-2013, 21:04
sayın körfez çok yanlı yazılar yazıyorsunuz açıkca chp li olduğunuzu ve burayı karıştırmak için her lafı cımbızla çekip tek tek konu açıyorsunuz kendinize gelin

super_sat
02-06-2013, 21:26
seçimleri bekleyin 2014 yakındır bu kadar gerilmenin anlamı yok 75 milyonluk ülkede toplasan 250 bin kendini bilmezler hak arayıcıları sözde bu duruma getirdiler. Memleketi yazık elinde tkp chp ip bayraklarıyla bu son çırpınış sizler ne demokrat ne laik ne sosyalist nede bu millete saygınız var %50 soba borusu değil emeğe saygılı olun herkey sizin gibi düşünmek zorunda değil ben o zihniyete davet çıkaranları yaradana bırakıyorum mevlam neyler neylerse güzel eyler.

meydancı
02-06-2013, 21:28
bu tür konular niye kilitlenmiyor ? yoksa işinize mi gelmiyor?

korfez41
02-06-2013, 21:38
sayın körfez çok yanlı yazılar yazıyorsunuz açıkca chp li olduğunuzu ve burayı karıştırmak için her lafı cımbızla çekip tek tek konu açıyorsunuz kendinize gelin
oncelıkle iyi aksamalar arkadasım bu yorumu bır yerel gezetenın yazarı yazmıs bende bunu alıntı yapıp sayfa koydum ben bu yazıya bır tek cumle eklemeyıp ne aldıysam onu yapıstıryorum vede sızden rıca edıyorum ısım verdıyın partının uyesı ve sevenı dıyılde 40 tl zam verdıklerı bır emeklı ınsan olarak
bana hak verın saygılarımla
gazetenın lınki
Only the registered members can see the link

hilalyıldız
02-06-2013, 21:53
oncelıkle iyi aksamalar arkadasım bu yorumu bır yerel gezetenın yazarı yazmıs bende bunu alıntı yapıp sayfa koydum ben bu yazıya bır tek cumle eklemeyıp ne aldıysam onu yapıstıryorum vede sızden rıca edıyorum ısım verdıyın partının uyesı ve sevenı dıyılde 40 tl zam verdıklerı bır emeklı ınsan olarak
bana hak verın saygılarımla
gazetenın lınki

200 tl zam verseydi acaba ne yazacaktınız.yine aynısını yazardınız bu seferde niye 400 tl vermedi diye.:nono:::49::8[1]:

hilalyıldız
02-06-2013, 21:58
peki bende soruyorum(kesinlikle akp li değilim)onlarca araç tahrip edip bunlardan 4 otobüs kullanılamaz halde kızılay meydanı savaş alanı gibi bu hak arama

Arkadaşım bilanço çok ağır,89 polis aracı,42 özel araç,4 belediye otobüsü,18 belediye aracı ve sivil halkın 94 iş yerini yaktılar.bunlara ne denir acaba????:devilprv::nono::

rselturk
02-06-2013, 22:21
Sayın Başbakan'ın yüzü asık,endişeli!..Bir şeyler sezinler gibi; öfkeside bundandır.Ülkede ne kadar Tv kanalı varsa hepsinde boy gösteriyor.Sanki veda edecekmiş gibi...Kim bilir belkide Tunusta,Libya da,Mısırda ve Yemende başlayan ve Suriyede katliama dönüşen toplumsal muhalefetin ayak izlerini hissediyordur.Böylesi bir durum düşman başına!..Ama özgürlük diye diye toplumu sık boğaz eder özeline el uzatırsan,bu cumhuriyetin kurucularını iki sarhoşdiye aşağılarsan kendi yaptığını yine kendin yıkarsın.Ve hepimize yazık edersin!....:46:

korfez41
02-06-2013, 22:30
200 tl zam verseydi acaba ne yazacaktınız.yine aynısını yazardınız bu seferde niye 400 tl vermedi diye.:nono:::49::8[1]:

oncelıkle ıyı aksamlar olayları baska yerler cekmeyelım bır usttekı arkadasın bır partının uyesı olamakla ımha etmıs benı bende ona bır partılı dıyılde bır emeklı oldugumu bu sekılde belırtım ama sızın ornek verdıyınız gıbı olsaydım bende sızın gıbı tuzum kuru olurdu ayrıca burda bır paylasımda bulunuyoruz sızınde bu paylasımda bulunan ınsanların hakkında bır yorum yapacanıza konu hakında yorumda bulunmanızı rıca ederım saygılarımla.

uydu3405
02-06-2013, 22:31
sayın resultürk arkadaşım bu ülkede hiç sizin fikirleriniz iktidar olmadı ve olmayacakta ne acizliktirki sadece seçime doğru içinizde acaba bu sefer olabilir mi gelirmiyiz umudu oluyor ve biraz hevesleniyorsunuz taki seçim akşamı saat 10 a kadar sonra
söylemleriniz şu şekilde oluyor bu millete müstahak daha ne yapalım her türlü alengerli işi çevirdik yinede bize oy vermediler artık bir daha ki seçimlere diyorsunuz
11 yıl boyunca kaç yenilgi aldınız seçimlerde ANANIDA AL GİT lafını doladınız bir ara
yani türlü türlü işler yaptınız askere darbe ye kadar her türlü girişimde bulundunuz
Bir kaç gündür yaşananlardan biraz yıpratsak kârdır halkın kafasını karıştırsak
diyorsunuz Eğer ki amacınız oradaki ağaç olsa daha farklı bir protesto yapılırdı
10 ağaç değil 1000 ağaçlık zararı çevreye veriyorsunuz FARKINDA DEĞİLSİNİZ ZATEN DERDİNİZ BU DEĞİL

selvi64
02-06-2013, 22:36
1983 de pkk eruh katliamın yaptığında özal bir avuç çapulcu demişti.başbaknda aynı hatayı yapıyor.türk baharının başlatılması için oynanan mini bir ayklanma.dikkatli olmak gerekiyor. çapulcular birkaç ağaç kesildi diye ayaklanma provaları yapıyor.hükümet yüzbin ağaç dikse alkışlayacaklar mı.

artech
02-06-2013, 22:46
Sayın Başbakan'ın yüzü asık,endişeli!..Bir şeyler sezinler gibi; öfkeside bundandır.Ülkede ne kadar Tv kanalı varsa hepsinde boy gösteriyor.Sanki veda edecekmiş gibi...Kim bilir belkide Tunusta,Libya da,Mısırda ve Yemende başlayan ve Suriyede katliama dönüşen toplumsal muhalefetin ayak izlerini hissediyordur.Böylesi bir durum düşman başına!..Ama özgürlük diye diye toplumu sık boğaz eder özeline el uzatırsan,bu cumhuriyetin kurucularını iki sarhoşdiye aşağılarsan kendi yaptığını yine kendin yıkarsın.Ve hepimize yazık edersin!....:46:

Kardeş meydanlardayız biz bosver bunlrla uğrasma çık sende

bekomehmet81
02-06-2013, 22:48
bu neyin ayaklanması benim vergim ile alınnan arabayı benim işyerimin camlarını kırarakmı ayaklanılıyor eylem yapacaksan adam gibi yap gösteri yapacakksan adam gibi yapamıyorsan oturda adam sansınlar

bunların yaptıkları iç savas çıkarmak sonra heryeri barbarca soymak adamlar eylem ayagına atm leri soyuyorlar işyeri camını kırıyor polis aracını yakıyor adamlar milli servet nedir onu bilmiyor adam gibi gösteri yapmayan adam gibi eylem yapmayan adam degildir

benim vergim ile anınan polis aracı yakan şer..... dir eylem diye özel araçları yakan pi .....dir polisi vurmak için ağaç kıran zaten ODUNDUR ANLAMAZ.

xfles7837
02-06-2013, 23:53
ilk gün parkta oturan oturan insanların üzerine gaz sıkmak demokrasi mi oluyor. sonrada çıkıp biz kararımızı verdik bikaç çapulcu diyerek insanları provake edeceksin sonrada suçu başkalarının üstüne yıkacaksın, iki sarhoş şimdi de bikaç çapulcu bi başbakana hiç yakışmıyor. suçlu bekçi murtaza başka yerde aramayın suçluyu

ESES-58
03-06-2013, 00:00

yanlıyı önlüyü bırak,yazılana cevap yazmaktansa sen şucusun bucusunla bölücülük yapma arkadaş bilgilendirme yapmış kaynak vererek,sen kendine bir gel forum herkesin formu.

ESES-58
03-06-2013, 00:06
1983 de pkk eruh katliamın yaptığında özal bir avuç çapulcu demişti.başbaknda aynı hatayı yapıyor.türk baharının başlatılması için oynanan mini bir ayklanma.dikkatli olmak gerekiyor. çapulcular birkaç ağaç kesildi diye ayaklanma provaları yapıyor.hükümet yüzbin ağaç dikse alkışlayacaklar mı.

vay be ammada kıvırtmışınız .türk baharıymış bop kapsamı sayesine adım adım politikalarla bu oluşturuluyor.ama unutmayın türk ün öyle baharı kışı olmaz. biz cetvel devleti değiliz.devşirme hiç değiliz biz türk milletiyiz

bayram tv
03-06-2013, 01:26

marek16
03-06-2013, 01:37
kesinlikle akp li değilim ama

Reyhanlı için bu kadar ağlamayanlar iki ağaç için Taksimi birbirine kattı."
"Karnımdaki bebeği öldürmek hakkımdır diyerek kürtaj yasağına karşı çıkanların ağaçlar kesilince vicdanı sızladı."
"1 Mayıs'ta ağaçları kökünden söküp polise fırlatan zihniyet, şimdi ağaç savunuyor."
"Bunların derdi ağaçların kesilmesi değil dertleri ağaç olsaydı yılbaşı gecesi çam ağaçlarını kesmezlerdi."
"Gaza gelipte isminin başına TC yazan zihniyeti şimdi de AĞAÇ yazmaya davet ediyorum."
"Taksim'de 50 ağaç için üç gündür eylem yapanlar Suriye'de onbinlerce insan ölürken gıklarını çıkarmazlar"

cafi
03-06-2013, 01:42

her kez işine geldiğini görür nete bunların dışında yüzlerce foto var onlarıda paylaşalım her şeyin bir başlama yükselme ve düşme zamanı var bardak doluncaya kadar su alır dolduktan sonra taşar son olaylar bardağı taşırmıştır
not aklı başında olan hiç kimse kamu malına ve diher dükkan araba vesaire tahrip etmesine zarar vermesine onay vermez

aydın33
03-06-2013, 09:17
çok soru var ???????????????????????????????

malcolm58
03-06-2013, 09:40
mesele chp mhp tabanının seçecekleri kendi partilerinden bi halt olmayacağını anladığından.. sokaklara dökülme meselesidir..

zorbalıkla, camı pencereyi dağıtmakla, polisi kışkırtarak, kendilerini mazlum yerine koymaya çalışmakla, suratları ortalıkta görüne görüne başbakanın eşine küfür edebilecek pankart açabilecek kadar ileri gidip de hükükmetin diktatör olduğunu savunacak kadar tahammülsüz bir kesimdir kesinlikle halk değildir...

diğerleri de provokatörlerin oyununa gelen onların peşinden giden saf piyonlardır

ve bu halk diyerek savunulmaya çalışılan kesim kendi rezilliklerini, tahammülsüzlüklerini kanıtlamışlardır... ve bu süreçte de bir yığın online iftira, photoshop hileleri safları sookağa dökme çabaları da cabası...

murat53
03-06-2013, 10:08
seçimler geliyor beğenmiyorsan değiştir yakıp yıkmakla kimin malını yakıyorsun yazık

aliharbiye
03-06-2013, 10:55
bu milli zararı, sivil arabaları. dükkanları, iş yerlerini, atmleri, bankaları, camekanları, kısacası zarar yapanların sivil polis olmadıkları ne malum. herkes özgürlüğünü istiyor artık kimse kimseye karışmasın. eğer hizmet yapılacaksa yer yüzünden değilde yer altından çözüm olur. yeterki istek olsun. insanlara zulüm etmekle hizmet olmaz.

marek16
03-06-2013, 12:00
şimdi yakıp yıkanlar yarın seçim zamanı yine aynı kişilere oy vermesin o zman.

bjk kemal
03-06-2013, 12:42
Aynen katılıyorum. :45:

bjk kemal
03-06-2013, 12:47
Bazı arkadaşlar bu konu ile ilgili gerçekten çok saçmalamışlar.Taksim de polis geri çekildi, ordaki halk ne yaptı ? Oyun oynadılar, halay çektiler, bir iki bağırdılar ve dağıldılar.

Peki polis karışınca ne oldu (bak Ankara) tazzikli su biber gazı odunla adam dövme olursa kusura bakma kardeşim bende tepkimi koyar sağı solu yıkarım.

malcolm58
03-06-2013, 12:54
Bazı arkadaşlar bu konu ile ilgili gerçekten çok saçmalamışlar.Taksim de polis geri çekildi, ordaki halk ne yaptı ? Oyun oynadılar, halay çektiler, bir iki bağırdılar ve dağıldılar.

Peki polis karışınca ne oldu (bak Ankara) tazzikli su biber gazı odunla adam dövme olursa kusura bakma kardeşim bende tepkimi koyar sağı solu yıkarım.

o zaman da biri gelir senin ağzını burnunu dağıtır polis polis diye ağlarsınız.. kimse gelmez. ee milletin özel mülkiyetine zarar verirsen.. olacağı budur.

bu milli zararı, sivil arabaları. dükkanları, iş yerlerini, atmleri, bankaları, camekanları, kısacası zarar yapanların sivil polis olmadıkları ne malum. herkes özgürlüğünü istiyor artık kimse kimseye karışmasın. eğer hizmet yapılacaksa yer yüzünden değilde yer altından çözüm olur. yeterki istek olsun. insanlara zulüm etmekle hizmet olmaz.

bu kadar saçma bir yorum olabilir mi; ne bu polis kindarlığı arkadaş... ortalığı yakıp yıkın hiçbirinin suçu sizin değil polisin...
bi gidin saçmalamayın

aliharbiye
03-06-2013, 13:21
beyefendi polise kin yok onlarda bizim gibi insan, ve evlat sahibi. siz peşinen bu ne polis kini diye bir suçlama yapamasınız. orda görev almış gizli polis neden olmasın. düzenin polisi olmazmı. tabikide olur. onlarında emir altında olmadığı ne malum.

Volkan
03-06-2013, 19:11
konu kapanmıştır.

osmann
04-06-2013, 09:17
konu kapalıldığından sildim... (ammada yazmıştım oysa :( )

osmann
04-06-2013, 09:18
sildim