Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok can yaktım Allah affetsin"



tayfun 74
11-06-2013, 12:38
Only the registered members can see the link






Türkiye'nin bokstaki ilk Avrupa şampiyonu Cemal Kamacı, 70'inde hala eldiven giyiyor.

PROFESYONEL boksta ülkemize ilk Avrupa şampiyonluğunu getiren isim Cemal Kamacı... Boksu yıllar önce bıraktı. Yaş 70, ama boks bitmemiş.
Fiziksel olarak aktif boks yaptığı dönemi çok andırıyor. Bir gram yağı yok. Hala elinde 12 ons boks eldivenleri, yarın ringe çıkacakmış gibi. İnanmayanların Cemal Kamacı'yı izlemek lazım.
Bana yumruk gücünü görmek istedi. Avucumla gard aldım. Vurmadan önce "Sağlam dur" dedi. Vurduğu bir direkt yumruktu. Öyle sert bir kroşe bile değildi yani. Sonuç, Sakarya'daki bu röportajdan İstanbul'a dönene dek avucum acıdı.
KIZIMIN ÖLÜMÜYLE NAKAVT OLDUM
-BOKS sana ne kazandırdı?, ne kaybettirdi?
- Köylü çocuğuyum. İlkokula çarıkla başladım. Boks sayesinde itibar, para ve unvan kazandım. Hasan Cansız ve Garbis Zakaryan olmasaydı, Cemal Kamacı kasaba şampiyonu bile olamazdı. Onların maddi ve manevi yardımları ile Türkiye'den ilk kez Avrupa Şampiyonu çıktı. Onlara minnettarım. Bizim zamanımızda büyüklere saygı ve büyüklerin de küçüklere sevgisi ile yardımcı olması esastı. Hayatımda bir kez nakavt olmadım ama kızım Meltem'in ölümü beni nakavt etti. Çocuğumun ölümü ile dünyam değişti. Bambaşka bir adam oldum, farklı bir yaşamım olmaya başladı.

aliharbiye
11-06-2013, 12:54
neyle ilgili can yaktığını yazmamış yalnız. ama can yakanların sonu iii değil, canını yaktığı kimseden helal almaz. allah başkasının canını yakanları, onlarında canını yaksın. sözüm ona kızına çoluğuna çocuğuna veya eşine değil. hakkımı yiyen çok oldu allahlarından bulsunlar, inşallah hayatta iflah olmaz. her kim can yakıyorsa.