PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigara ve Alkole Zam Geldi!

tayfun 74
03-07-2013, 20:56
Only the registered members can see the link

Sigara ve alkollü içkilerde ÖTV, UFE'ye bağlı olarak bugünden itibaren geçerli olmak üzere; %2,46 artırıldı...

Rakıdan alının ÖTV, 79 TL'den 81 TL'ye; şaraptan alının ÖTV 3,53 TL'den 3,61 TL'ye, biradan alınan ÖTV 0,63 kuruştan 0,64 kuruşa yükseldi.
Bugün açıklanan yüksek enflasyon rakamlarından sonra söz konus ÖTV artışının olacağına yönelik beklenti oluşmuştu

rselturk
03-07-2013, 22:14
Eskiden Ankara Viskisinden bile daha ucuz olduğu için kaliteli viskileri dövizle "Gümrük Kapılarından" aldırırdık.Şu anda Türkiyede 70CClik bir rakının bedeli,Kıbrısta 25 Tl.Bizdeki fiatı ise 70 Tl.Yurt dışında daha da ucuz.Bu konuda milliyetçi olmanın adı:enayi kalmaktır.Sayın Başbakan ül***e yeni bir elbise giydirme çabasında.İnşallah dar olup sıkmaz,bol gelip çuvala dönmez!.:nono::

Volkan
03-07-2013, 22:51
Yapılacaksa zam bunlara yapılsın.

Millet derdim var sıkıntım var deyip içiyor. Bazısıda zevkine ona bişi diyemem zevki olanın zaten parasıda vardır..Derdin varsa sıkıntın varsa bunlardan uzak durur bunlara vereceğin parayla derdini sıkıntını çözersin.

boran.64
03-07-2013, 23:31
sikıştılarmı içkiye sigaraya zam yaparlar ondan sonra milli içkimiz ayran derlar ondan sonra içkive sigaradan aldıkları vergleri ceplerine indirirler bunlar nasıl islam nasıol musluman

artech
04-07-2013, 00:01

Millet derdim var sıkıntım var deyip içiyor. Bazısıda zevkine ona bişi diyemem zevki olanın zaten parasıda vardır..Derdin varsa sıkıntın varsa bunlardan uzak durur bunlara vereceğin parayla derdini sıkıntını çözersin.

vollkan bey ebette hepsinin olmazsa ile bir çoğunun parası var ve içiyor içiyor diye soymak prasını gasp etmek hakmıdır?

kınık
04-07-2013, 00:13

zam kesinlikle zararlı maddelere yapılmalı:45:

Adnan70
04-07-2013, 00:57
Ciddi söylüyorum, sizi anlamakta zorluk çekiyorum. Zihniyet ve niyet birileriyle aynı. Dar bir bakış açısı ve sadece bakıyorsunuz. Ramazan pidesine yapılan gizli zamdan haberiniz varmı. Sadece onu merak ettim. Ha sizi kandırması kolay. İstanbulda fiyat aynı, ne ala. Ancak gramjından 100 gram çalarak size ramazan pidesinde % 25 zam yaptıklarından haberdamısınız. Bu durumda sizin dediğinize ve dilediğinize göre ramazan pideside zararlı madde demek. Lütfen at gözlüklerini çıkarıp dünyaya daha geniş bir açıyla baksanız. Afiyet bal şeker olsun.

aliharbiye
04-07-2013, 09:48
bu zamalara üzülmedim, içenlere hayırlı olsun diğelim. ama insan yaşamına lazım olupta ucuz olması gereken yerde habire zam yapılan gıda su elektrik unutmadan benzin zamlarını burdan kınamak istiyorum. yaşam bu kadar pahalı olmamalı.

ferman
04-07-2013, 10:16
ne koyarsan kazana o gelir kepçene daha bu günleride arayacagız geçmiş olsun hepimize

yildo
04-07-2013, 10:52
sigaraya biraktim sukurler olsun içkiyi pekte aramam ama bufemde her çesit içkim mevcuttur avrupa ile aradaki farki bakiyorum yari yariya katlanmis gibi sanki eskiden gumruklerde istedigimiz kadar içki alabiliyorduk. simdi ise bir litre pasaport basi veriyorlar benim tavsiyem ayran içersine biraz alkol damlatip oyle içmeniz )

kınık
04-07-2013, 15:21
Ciddi söylüyorum, sizi anlamakta zorluk çekiyorum. Zihniyet ve niyet birileriyle aynı. Dar bir bakış açısı ve sadece bakıyorsunuz. Ramazan pidesine yapılan gizli zamdan haberiniz varmı. Sadece onu merak ettim. Ha sizi kandırması kolay. İstanbulda fiyat aynı, ne ala. Ancak gramjından 100 gram çalarak size ramazan pidesinde % 25 zam yaptıklarından haberdamısınız. Bu durumda sizin dediğinize ve dilediğinize göre ramazan pideside zararlı madde demek. Lütfen at gözlüklerini çıkarıp dünyaya daha geniş bir açıyla baksanız. Afiyet bal şeker olsun.

esas at gözlüğüyle bakan sizisniz sigara alkol sağlığa zararlı değilmi trafik kazalarının coğu alkolden değlimi şimdi alkol ile pidenin ne alakası var ben onu anlayamadım siz o zaman sigara ve ickiye devam edin nasıl olsa zararlı değilmiş pide ekmek filan almayın sağlıa zararlı

Dijitalci
04-07-2013, 15:54
esas at gözlüğüyle bakan sizisniz sigara alkol sağlığa zararlı değilmi trafik kazalarının coğu alkolden değlimi şimdi alkol ile pidenin ne alakası var ben onu anlayamadım siz o zaman sigara ve ickiye devam edin nasıl olsa zararlı değilmiş pide ekmek filan almayın sağlıa zararlı

Olayı ETÜD edememişiniz hepsi O.....Arkadaşımız diyorki SİGARA İÇKİYE aleni zam ama GIDA MADDELERİNE ise GİZLİ ZAM....Şİmdi olayın özü ne biliyormusunuz SİGARA + İÇKİ içmeyen gelecek diyecekki zaten ZARARLI yap yapabildiğin kadar ZAM yani nasılsa bana bir şey DOKUNMUYOR bunları içenler düşünsün,,, iyide bu durum BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN mantığından başka bir şey değil.Toplum işte böyle AYRIŞTIRILIYOR...Bugün BANA amaaa yarın SİZEEE...... :45:

Vatron
04-07-2013, 17:00
------------------

Adnan70
04-07-2013, 19:19
Sizin anlamamanız zaten normal. Anlasaydınız şaşardım.

kınık
04-07-2013, 21:10
siz siyasi olarak düşündüğünüz icin herşeyden birşeyler cıkartıyorsunuz hayat malesef siyaset değil

CABBARİ
04-07-2013, 21:42
Ramazan oncesi ince ayar

Adnan70
04-07-2013, 23:29
siz siyasi olarak düşündüğünüz icin herşeyden birşeyler cıkartıyorsunuz hayat malesef siyaset değil
Eyvallah üstat bende onu anlatmaya çalışıyorum. Siyaset ve siyasetçilerin hepsinden nefret eden biri olarak demem o ki;bunların hepsi kişisel hırslarından dolayı yapıcı olmaktan ziyade yıkıcı niyetlerle insanları birbirlerine düşman edecek duruma geldi.Kimsenin birbirine sabrı kalmadı. Zaten Türkiye de meleği al siyasete sok, fazla değil 6 ay sonra şeytan olur. Siyasiler sefasını sürer, sen ve ben gibiler de birbirimizi yeriz. Hürmetler.

xfles7837
05-07-2013, 00:37
enflasyon çıkar zam, sel olur zam, kuraklık olur zam, akdeniz de sel oldu domatese zam, peki marmarada domates üretnin neresi sızlıyorda o da zam yapıyor. fırsatçı bencil bir toplum olduk. yukarıdaki bikaç yorumu okuyunca anlaşılıyor zaten. uzuna verme kısaya ver, dara verme bola ver. eşşekle semeri arasındaki ilişki, tuttuğum parti yaparsa iyi diğeri yaparsa kötü.

rselturk
05-07-2013, 01:09
Bir zamanlar bir bilen vardı.Hesabı kitabı çok iyi bilirdi.Açtımı ağzını "Türkiye'nin şu kadar nüfusu köylü,bu köylünün de yüzde bilmem kaçı geçimini tütünden sağlar!" derdi.
Önce tütün üreticsi sonrada tütün işçiliğinden ekmemeğini kazananlar safdışı edildi.Yetmedi,tütün fabrikalarının kapısına kilit vuruldu.
Önce amerikan sermayesi geldi.Peşinden Virjınya tütünü türk tarlalarında yeşermeye başladı.Sonra özelleştirme adına devlete ait ne kadar tekel ürünü varsa yok pahasına elden çıkarılıp "Devlet bu kamburdan kurtuldu!" diye demokrasi ve gelişmişlik nutukları atıldı.Sonra "Çok bilen" biri iktidarın sahibi oldu.Vergiyi tabana yaygınlaştıramayınca,işin kolayına kaçıp gariban akşamcıların,zaten yaşamı duman olmuş zavallı tiryakilerin cebine göz dikti.Bu arada çok hızlı bir değişim oldu.Türkiyede siğaraya,içkiye zam yapıldıkça Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde üretilen her marka Türk siğarası %50 indirimle bakkallara bile uğramadan tiryakiye ulaşmaya başladı.Sanki oradaki üretim teşvik ediliyor,pazarlamasına da göz yumuluyor gibiydi.Acaba Kuzey Irakta kimler ortaklık kurmuşlardı.>>Bu kumpas nasıl çalışıyordu? Nedense bu durum pek sorgulanmadı ?...:tongue::tongue::tongue:

chris db
05-07-2013, 01:16
philip morris grubu bu zammı fiyatlara yansıtmayacak haberiniz olsun sadece hatırlatma...

Adnan70
05-07-2013, 01:20
Bir zamanlar bir bilen vardı.Hesabı kitabı çok iyi bilirdi.Açtımı ağzını "Türkiye'nin şu kadar nüfusu köylü,bu köylünün de yüzde bilmem kaçı geçimini tütünden sağlar!" derdi.
Önce tütün üreticsi sonrada tütün işçiliğinden ekmemeğini kazananlar safdışı edildi.Yetmedi,tütün fabrikalarının kapısına kilit vuruldu.
Önce amerikan sermayesi geldi.Peşinden Virjınya tütünü türk tarlalarında yeşermeye başladı.Sonra özelleştirme adına devlete ait ne kadar tekel ürünü varsa yok pahasına elden çıkarılıp "Devlet bu kamburdan kurtuldu!" diye demokrasi ve gelişmişlik nutukları atıldı.Sonra "Çok bilen" biri iktidarın sahibi oldu.Vergiyi tabana yaygınlaştıramayınca,işin kolayına kaçıp gariban akşamcıların,zaten yaşamı duman olmuş zavallı tiryakilerin cebine göz dikti.Bu arada çok hızlı bir değişim oldu.Türkiyede siğaraya,içkiye zam yapıldıkça Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde üretilen her marka Türk siğarası %50 indirimle bakkallara bile uğramadan tiryakiye ulaşmaya başladı.Sanki oradaki üretim teşvik ediliyor,pazarlamasına da göz yumuluyor gibiydi.Acaba Kuzey Irakta kimler ortaklık kurmuşlardı.>>Bu kumpas nasıl çalışıyordu? Nedense bu durum pek sorgulanmadı ?...:tongue::tongue::tongue:
:present::45:

MUTAF
05-07-2013, 02:59
sigara hiç kullanmadım
alkolde hepsinin tadını çeşidini bilirim.

bir dönem çok kullanıp bırakmıştım. şimdi param çok 4 tane alacağıma 6 7 tane alıp çekiyorum kafayı. böylece ülkeme destek oluyorum madden :)

bir iş yapacaksanız tam yapın yada yapmayın.
cep telefonlarında imei değiştirmelerin, kaçak telefon kullanmanın önune gecemeyen devlet şimdi kendi çıkarını düşünüp 100tl vergi ile kayıt altına alıyor telefonları.
alkoldede oyle. zaten bu işin sonu yok, kendi payıma olanı fazlasıyla alayım diyor. :)

xfles7837
05-07-2013, 10:42

devlet desteğiyle oynatılan kumar oyunlarının birim fiyatları ciddi şekilde düşük iddia şans oyunları at yarışları v.s sanırım bunlar çok faydalı onun için fazla zam görmüyorlar.

Dijitalci
05-07-2013, 12:45
devlet desteğiyle oynatılan kumar oyunlarının birim fiyatları ciddi şekilde düşük iddia şans oyunları at yarışları v.s sanırım bunlar çok faydalı onun için fazla zam görmüyorlar.

Da daha iyi bir GELİR KAYNAĞI var aslında o da PIRLANTA imiş ZÜMRÜT müş vs den HİÇ alınmayan yada nerdeyse alınmasada olur denen KDV oranı...Sözüm ona ZARARLI MADDE lerden alınır en büyük GELİR KAYNAĞIDIR Devlet için amaaa iş KIYMETLİ TAŞLARA gelince 3 maymunu oynarlar..Çünki işlerine öyle gelir,çünki kendileri UĞRAŞIRLAR bu tip işlerle..Anlayana saz anlamayana davul zurna az...

rselturk
05-07-2013, 15:04

Kumarın adı değiştirilip ŞANS OYUNU yapılınca,kitaba uygun düşüyor!Yani dinen de mübah mı oluyor?Öyleyse şu içkinin de adını değiştirip Akşamcı Meşrubatı dersek her halde kitaba ters düşmeyiz.Devlet hem alabildiğince vergi alacak,hem de hor görecek.Buna Allah rıza gösterir mi?Hiç kimsenin,hele de devleti yönetenlerin insanları dinle,imanla ve Allah adını kullanarak aldatma hakları yoktur.:angry8::angry8::angry8:

xfles7837
05-07-2013, 19:26
Tanıdığım çok güzel insanlar hizmet sevdası ile girdiler siyasete, içlerinden gerçekten doğru olanlar kısa süre sonra siyasetin pisliğini gördüklerinde derhal kendilerini dışarı attılar, diğerleri mi onları hiç sormayın, yıllar önce borçlarını ödeyemeyenler şimdi padişah gibi oldular.