PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Galatasaray'dan TFF'ye sert tepki



ASİL
05-07-2013, 21:44
Galatasaray, yabancı sayısı teklifini reddeden TFF'ye ağır ithamlarda bulundu.
Only the registered members can see the link


Türkiye futbolu uluslararası arenada başarı merdivenlerini hızla tırmanırken içerden vurulmuştur. Geçtiğimiz yıl takımlarımızın yakaladığı ivme sonrasında bizlere düşen görev bu başarıyı daha da ileriye taşımak iken, TFF yanlışında ısrar ederek takımlarımızı sportif açıdan mahkum durumda bırakmıştır.
'TFF'NİN VERDİĞİ KARARLAR ***Fİ'

Alınmış yanlış kararın sürdürülmesinde "Biz zaten AB'ye üye değiliz" gibi, "U20'de başarısız olduk" gibi gerekçelerin gösterilmiş olması kulüplerimizin geleceğini belirleyecek böylesine önemli bir kararın hiçbir araştırmaya dayanmadan, son derece ***fi olarak alındığının açık kanıtıdır.
Galatasaray Spor Kulübü, bu federasyon işbaşına geldiği günden beri en haklı olduğu olaylarda bile negatif yanıt ve tutumlara maruz kalmıştır. Bunların artık tesadüfi olduğunu düşünmek aşırı iyimserlik olur.
'TFF TARAFSIZ DEĞİL'

Kendi seçmeni ve varoluş sebebi olan kulüplerin en gerçekçi taleplerini bile görmezden gelen bir TFF'nin artık ne tarafsızlığından ne de meşruiyetinden bahsedilemeyeceği açıktır. Bizim için artık bu talihsiz dönemin sonrasını beklemek ve bunun için çalışmaktan başka bir alternatif kalmamıştır.
'TÜRK FUTBOLUNU BİTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Saygın ve başarılı bir futbol ülkesi olmak için her şeyin FIFA, UEFA veya başka bir uluslararası kuruluş tarafından empoze edilmesinin sağlıklı bir çözüm olduğuna dün olduğu gibi bugün de inanmıyoruz.
Türkiye'yi Avrupa'nın başarılı futbol ülkeleri seviyesine taşımak yerine her hareketi ile aşağıya çekmeye çalışan ve bunda da maalesef son derece başarılı olan bu garip zihniyetin bir an önce son bulması ve tekrar sağduyulu, tarafsız ve saygın bir futbol yönetimine kavuşulması en içten dileğimizdir

harkan
05-07-2013, 21:45
hocam başlıkta bir problem var

Hikmet™
05-07-2013, 22:21
hocam başlıkta bir problem var


Düzeltildi.

bayram tv
06-07-2013, 00:04
yabancılarmı kalkındaracak türk futbolunu bir futbol kulübünde en fazla 5 tane futbolcu yeterli kendi insanımızdan niye kaliteli sporcular yetiştirmek istemiyoruz..

odemisligurkan
06-07-2013, 00:30
geçen sene niye itaraz etmeyip kabul etmiş beyfendiler.akıllarına bu sene mi gelmiş.

redyellow
06-07-2013, 00:46
Galatasaray haklı.

ozibo
06-07-2013, 11:06
geçen sene niye itaraz etmeyip kabul etmiş beyfendiler.akıllarına bu sene mi gelmiş.

galatasaray geçen yıl da itiraz etti buna fakat tff kulüplerin federasyonu değil de fenerbahçe nin federasyonu olduğu için geçen yılki itirazı pek kabul görmedi.daha geçen yıla kadar sayın aziz yıldırım yabancı sınırlaması tamamen kalksın diye feryat ediyordu ne oldu da bu yıl karşı çıkıyor.2 yıl öncesine kadar galatasaray ın mali yapısı bozuk fenerbahçenin ise iyiydi o zamanlar yabancı sınırlaması kalksın nasıl olsa rakiplerim öyle fazla kaliteli yabancılar alamaz ben ise takımımı tamamen iyi yabancılardan kurarım ve rakiplerimle arayı iyice açarım düşüncesi hakimdi.şimdi ne oldu fenerbahçe avrupa kupalarından 2 yıl men cezası yedi(tahkim tarafından onaylanırsa)2 yıl avrupa kupalarına katılamayacak olan fb karşısında şampiyonlar ligine katılacak olan galatasaray ın maddi ve manevi ne kadar güçleneceğini bilen sayın yıldırım ben avrupa da yoksam rakiplerim de orada başarılı olmasın düşüncesinde.
hem öyle yabancı sınırlaması 1 yılda koyulacak bir kural değil.bir kulüp düşünün elinde 10 tane yabancı butbolcu var ve bunlarla 2 sene önce 5 er yıllık mukavele yapmış ve her birine de ortalama 3 milyon euro garanti ücret ve maç başı ücret karşılığında anlaşmış.sen şimdi federasyon olarak mukavele yaptıktan 1 yıl sonra o kulübe önümüzdeki yıl bu futbolcuların 4 tanesini tribünde oturtacaksın dersen olur mu.böyle bir kararı en az 3-4 yıl önceden açıklaman lazım ki kulüpler de adımlarını ona göre atsınlar.
sen federasyon olarak alt yapıya önem mi istiyorsun o zaman koyarsın bir kural ve dersin ki 11 kişilik maç kadrosunda mutlaka kulüplerin kendi alt yapısından yetişmiş en az 1 futbolcu olacak al sana 18 kişilik kadroda 3 tane alt yapıdan yetişmiş futbolcu(3 tane diyorum çünkü alt yapıdan oynattığın 1 futbolcuyu değiştirdin ve bir süre sonra o futbolcu sakatlandı onun yedeği de alt yapıdan olması lazım).alt yapıyı böyle mi teşvik edersin yoksa yabancı sınırlaması ile mi.bu şekilde sınırlama ile gidersen büyük kulüpler yine alt yapıya fazla önem vermez basar parayı alır avrupadaki gurbetçi kardeşlerimizden ve türkiyedeki hazır yetişmiş futbolcuları.o zaman da 1 milyon dolar etmiyecek adama 5 milyon dolar verirler.