Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlık Reformu Bu Ülkede YALAN, Uyan Türkiye UyaNNN !!!

MUTAF
17-07-2013, 19:41
Bugün annem bazı rahatsızlıklarından dolayı aile hekimine gitti. Düzenli kullanması gereken ilaçlar vardı, hatta aynı ilaçları daha öncede aynı recetede almıstık.
eczaneye Ödediğimiz rakam en fazla 4 tl kadardı. Fakat bugun eczaneci 10tl istedi ve ayrıyeten bana bir kağıt verdi. Masraflarla ilgili.
Emekli bir Turk vatandaşının aile hekiminde muayene sonrası yaptığı masrafı göründe, enayi yerine konulup konulmadığımıza siz karar verin.

ilaçların toplam tutarı : 45.06
eczacı iskontosu : 0,46
ilaç katılım payı %10 : 4,46
ödenecek tutar : 40,14TL

Maaşınızdan kesilecek muayene ucreti : 15 TL
Ödemeniz gereken fiyat farkı : 9,98 TL
Maaşınızdan kesilecek ilaç katılım katkı payı tutarı : 4,46 TL
Maaşınızdan kesilecek recete katılım katkı payı tutarı : 5 TL
Hastanın eczaneye ödemesi gereken toplam tutar : 9,98 TL

Şimdi bunları görüpte, kimse bana cıkıp bu ülkede sağlık reformu yaşanmıştır demesin.

siz siz olun sakın hasta olmayın. pahalı arabaya binmeyin ve varsa kredi kartlarınızı kullanmayın iptal edin. saf olmaya devam edin.

Only the registered members can see the link

Editor
17-07-2013, 20:02
Basri hocama sonuna kadar katılıyorum.Ben yanlışmı hatırlıyorum eskiden hastaneye gittigimizde bu şekil ücretler vermezdik sadece ilaç parası verir giderdik bizki her ay bagkura 250 tl civarında para öduyoruz bunun anlamı emeklilik+ssk dan faydalanmak değilmi bakıyorum gecen hasta oldum muayane ücreti vs cıktı ilaç parası 30 tl acilde muayene olmaya bile devlet para alıyor bundan sonra özel hastaneye giderim 3 tl igne parası veririm birde novalgin alırım eczaneden daha ucuza gelir hasta oldugun zaman bile insanın hastaneye gidesi gelmiyor

bayram tv
17-07-2013, 20:22
aynen bir tane vitamin ilacı ve birtanede agrı kesici ilaca 15 tl para verdim ssklı oldugum halde yuh resmen soygun..

rselturk
17-07-2013, 21:58
Timur,Ankara Savaşında Yıldırım Bayazıt'ı yendikten sonra orduda bulunan filleri bakım ve beslenmesi için çevre illere ve yerleşimlere dağıtır.Bu fillerden bir tanesi de Nasreddin Hocanın memleketine verilir.Halk bu doymak bilmez otoburu beslemekten usanır ve Hoca ile birlikte filin köylerinden alınması için Timur'un huzuruna çıkmaya karar verirler.Hoca önde,köylüler de peşinde Timur!un otağına doğru giderler.Giderler de ha bire de fire verirler.Sonunda Timurun kapısına vardıklarında Hoca arkasına döner ve görür ki,peşinde kimse yok!..Hiç bozuntuya vermez..Hoş-beşten sonra Timur hocaya ziyaretinin nedenini sorar.O da "köylü filin bakımından ziyadesiyle memnun,ama filin yalnızlıktan canı sıkılıyor,yanına bir tane daha istiyorlar!" der.Rica anında emre döner ve ikinci fil de yola koyulur. Dönüş yolunda sotaya yatan köylüler Hocayı görünce koşarlar ve Timur emaneti kaldırdı mı? diye sorarlar.Hoca,kaldırmadı,katladı der!...Olay sonucu bakımından bizim sağlık reformuna benzemiyor mu?...:8[1]::8[1]::8[1]:

Admin
18-07-2013, 02:54
Basri hocam bu ulkede hastaneler Gizli paralı oldu Hani faturalı hatta konusurken para vermezsin sonra fatura gelir ya bu olay buna döndü.Başbakanımız kredi kartı kullanmayın faiz lobisine girmeyin diyor ama herşeyden a dan z ye para alan bir devlet tekelcigine igne batırmıyor .Tamam devlettir alırsın ama a dan z yere herseyden alınmaz ödedigimiz 100 tl cep faturasının % 25 devlete gidiyor hadi bunu aldın birden % 18 kdv miz onuda veriyoruz birde telsiz kullanım var 1.40 ne oluyorz ya ne oluyoruz 100 tl faturanın 45 tl si devlete gidiyor bu örnek düşünün .Siyasete girmem pek ama haklıya haklı haksıza haksız ne zaman düzelecek bu durum bence hiç bir zaman ancak forumlarda yazarız ben her zaman bu yüzden mesajlarımın arkasındayım forumda konu actıktan sonra millet yorumlarını birbirlerine sataşmakla zamanını harcıyor Basri hocam bir konu actı sonuna kadar haklı ...

Haklı oldugumuz tum konularda biribirmize destekci ve sorunlarımızı yazmamız lazım gerekir diye düşünüyorum

Hastanelerin ücretsiz olması lazım SKK ödeyen Bagkur primi ödeyenlerin normal ssksız calısan serbest meslek erbablarından farklı olması gerekiyor buna care bulunması lazım muayene olduktan sonra giderim özel hastanede muayene olurum yada ilaçı gider muayene olmadan eczaneden alırım

MUTAF
18-07-2013, 02:55

Admin
18-07-2013, 02:57
Cep telefonu faturası işine dönmüş basri hocam

Muayene ücreti -ilaç katılım payı-recete katılım payı-iskontoda var baya iyi ya

chris db
18-07-2013, 03:35
birde GSS denilen garabet var bu sağlık reformu başlı başına skandal...

MUTAF
18-07-2013, 03:36
daha en basından belliydi.

hallederiz
18-07-2013, 08:13
tamam işte yalan yok reform yapmışlar 4 tl alınan şey 10 tl olursa bu reform değilde nedirki???

aliharbiye
18-07-2013, 10:12
yalan dolan üçkağıt, nereye girersek nereye gitsek hep para hep para o kadar zoruma gidiyorki, resmen soyma işi başka bir şey değil, ya çocuk reçetelerine ne demeli, sağlık ocağına gidiyorsun, 3 lira muayene parası + ilaç parasıda alıyorlar, kaldıki bununla yetmiyor devlet hastahanesine gitsen bile ordada sana fatura çıkıyor, ben diyorumki bir TÜRK vatandaşı olarak neyle baş etmiyecez, baş etmediğimiz hiç bir şey kalmadıki, ama işin ucunda suriyeli olsaydık bu faturaların hiçbirine sahip olmıyacaktık. TÜRK vatandaşına allah sabırlar versin.

MOKUR33
18-07-2013, 10:17
yatırılan sigortanın hiçbir anlamı yok.hem yatırdığımız paraları yıllarca kullanıyorlar.hemde ilaç, muayene, amaliyat parası kesiliyor.saçmalardan seçmeler...

ferman
18-07-2013, 11:00
daha bu neki yolda yürümek için para alacaklar biz bunları hak ettik elimizle verdik boynumuzla çekecegiz

COOSKUN
18-07-2013, 12:10
şöyle bir 90 lı yılları hatırlıyorum da... hastalandığımızda ön sıralardan sıra alabilmek için sabah ezanında hastanelerde kuyruğa giriyorduk. hasta hasta saatlerce koridorlarda sıra bekledikten sonra muayene sırası bize geldiğinde doktor doğru dürüst ilgilenmezdi bile... göstermelik bir ilgiden sonra öğleden sonra yazzaneme gel derdi. tabi yazzanede muayene ücretleri fahiş fiyatlarda. Doktorlar hastane de hizmet vermez. Yazzanelerine müşteri toplardı. hastahane muayeneden sonra bir de ilaç kuyruğu çilesi başlardı. saatlerce hastahanenin eczanesinde sıra bekledikten sonra, her ilaç bulunmazdı. sana muadil (bir benzeri) ilaç verilirdi. doktorun yazdığı ilacı istiyorum dediğinde, o zaman git eczaneden paranla al derlerdi. özel hastahanelerde muayene mi olmak... önünden bile geçemezdik. :D
Muayenehaneler kapandı. Doktorlar artık muayenehaneme gel diyemiyorlar.
Özel hastahaneler halka açıldı. İsteyen istediği hastahaneye gidiyor.
Aile hekimliği başladı. Aile hekimi senin rahatsızlığını takip edebiliyor.
İlacını istediğin eczaneden sıra beklemeden alıyorsun. Muadil ilaca razı olmadan.

Galiba yaşın gereği sen bu zorlukları hiç yaşamamışsın anlaşılan.
3 lira verirdim, şimdi neden 5 lira veriyorum diye konu açıyorsun... :D

MUTAF
18-07-2013, 12:31
biz seni hiç rahatsız etmeyelim,
çünkü at gözlükleri çok yakışmış sana bu yaşında..

seyhuni
18-07-2013, 12:36
Milleti Doktorların yazıhanelerinden kurtarıp rahatlattın, Alo dediğinde 3 dakikada Ambulansları vızır vızır Halk hizmetine soktun, Helikopterle sağlık sistemini bizlere kazandırdın, 5 yıldızlı Otel hüviyetinde hastaneler yaptın, Koğuş sisteminde 10 kişinin bir odada tedavi(!) olduğu sistemi bozuğun için Suçlusun ey İktidar!
Adam 5 lira vermiş!!!

MUTAF
18-07-2013, 12:50
Belge koydum oraya, gelmiş 3 tl değilde 5tl vermiş diyor :)

COOSKUN
18-07-2013, 18:28
Milleti Doktorların yazıhanelerinden kurtarıp rahatlattın, Alo dediğinde 3 dakikada Ambulansları vızır vızır Halk hizmetine soktun, Helikopterle sağlık sistemini bizlere kazandırdın, 5 yıldızlı Otel hüviyetinde hastaneler yaptın, Koğuş sisteminde 10 kişinin bir odada tedavi(!) olduğu sistemi bozuğun için Suçlusun ey İktidar!
Adam 5 lira vermiş!!!

bazı insanların gözü vardır, görmez.
kulağı vardır, duymaz. o yüzden ne yazsan boş be arkadaş...

MUTAF
18-07-2013, 19:31
Kendi yazdıkların aynen sana uydu şimdi

uydu3405
18-07-2013, 22:39
şöyle bir 90 lı yılları hatırlıyorum da... hastalandığımızda ön sıralardan sıra alabilmek için sabah ezanında hastanelerde kuyruğa giriyorduk. hasta hasta saatlerce koridorlarda sıra bekledikten sonra muayene sırası bize geldiğinde doktor doğru dürüst ilgilenmezdi bile... göstermelik bir ilgiden sonra öğleden sonra yazzaneme gel derdi. tabi yazzanede muayene ücretleri fahiş fiyatlarda. Doktorlar hastane de hizmet vermez. Yazzanelerine müşteri toplardı. hastahane muayeneden sonra bir de ilaç kuyruğu çilesi başlardı. saatlerce hastahanenin eczanesinde sıra bekledikten sonra, her ilaç bulunmazdı. sana muadil (bir benzeri) ilaç verilirdi. doktorun yazdığı ilacı istiyorum dediğinde, o zaman git eczaneden paranla al derlerdi. özel hastahanelerde muayene mi olmak... önünden bile geçemezdik. :D
İlacını istediğin eczaneden sıra beklemeden alıyorsun. Muadil ilaca razı olmadan.

Sayın mutaf burada arkadaşın yazdığı yanlış mı?
Bunu eğer at gözlüğü ile bakmak diyorsan çok ayıp
Bunlar daha 10 yıl öncesine kadar yaşanan durumlardı
Hee nedir siz tabiki dahada iyiye gitsin durum diye konu açmış olsaydınız ne ala
Ama halkımız geçmişi unutmadı ilaç hastanelerde olmuyorduda çıkıp mecbur dışardan parayla alıyorduk
Sizin yaptığınız insafsızca olmuş tek kelime ile bu

uydu3405
18-07-2013, 22:41
Sayın mutaf şu anki durum tamam iyi değil diyorsunuz yanlış diyorsunuz dimi?
Peki 10 yıl önceki haline mi dönsün önce sabah 5 te kuyruk sonra muayenehane sine gitmek bunumu istiyorsunuz?

MUTAF
19-07-2013, 02:30
Sayın mutaf şu anki durum tamam iyi değil diyorsunuz yanlış diyorsunuz dimi?
Peki 10 yıl önceki haline mi dönsün önce sabah 5 te kuyruk sonra muayenehane sine gitmek bunumu istiyorsunuz?

aşağıdaki yazdıklarımı lütfen dikkatli okuyun. boş yere tartışmış olmayalım. birbirimizi anlayalım

tabikide bugunki sistemde o bahsettiğiniz düzenlemeler çok iyi oldu.
bu forumda benim kadarda sabahın 5inde hastane sırası bekleyen yoktur.
(haseki- vakıfgureba- çapa-cerrahpaşa-eyup ssk- süreyyapaşa)

fakat konu o değil.
olması gerekeni yaptılar, devlet oldukları için mecburlar.
telefonla randevu sistemi ve aile hekimliği 25 sene önce vardı bulgaristanda.
Bizim ülkemize geleli kaç sene oldu. gec bile kalındı.
bizde bu devletin milletiyiz. hizmet bizim için olmalı.
her hizmetin bir bedeli var ama bedeli ödenmiş bir şeyin bir daha bedelini almak niye.
ben her ay ssk primi öduyorum 360 tl kendi cebimden
kaç senedir hasta oldugumu bilmem ama öduyorum bu primi.
birgun hasta oldugumda doktor karsısına çıkıp bana 4 ilaç yazıp eczaneye sigortalı çalışan olarak 15+ 15 +5 tl ödediğim zaman, benim ödediğim ssk priminin anlamı kalmıyor. bu hesabı ben değil eczacı özellikle söyledi. çalısan kişiysen 35tl öduyeceksin dedi. emekli 15 ödüyor diğer kalanda maaşından kesiliyor.

doktora çıkmasam, direkt eczaneden o ilaçları 35-38 tlye alabiliyorum ama doktora görunmeden ezbere ilaç alınmaması gerektiğini bilirim.

gecen ay bir yasa cıktı. bundan sonra ağrı kesiciyi bile eczaneden recete olmadan alamayacaksınız diye. buda 15tl muayene + 5tl recete kağıt ucreti yapar.

Allaha şükür benim maddi durumum iyi.
a aydaki giderim 1500 lira ortalamada. o 30-35 lirayı asla aramam.
ama foruma konu acıyorumki, durumu iyi olmayanların basına geldiğinde şaşırmasın, bilgi sahibi olsunlar.

uydu3405
19-07-2013, 02:36
Senin ödediğin prim ileride sana emekli maaşı vermek içinde kesiliyor sadece sağlık için değil dolayısıyla bu cumhuriyet tarihinden beri var olan bir ödeme hangi zamanda yoktuda bu iktidar yeni almaya başladı acaba?

MUTAF
19-07-2013, 02:43
Senin ödediğin prim ileride sana emekli maaşı vermek içinde kesiliyor sadece sağlık için değil dolayısıyla bu cumhuriyet tarihinden beri var olan bir ödeme hangi zamanda yoktuda bu iktidar yeni almaya başladı acaba?

bunun cevabınıda size şöyle vereyim.
diğer konuda GSSyi desteklediğinizi söylemişsiniz.
GSS primlerinin her ay ödeme miktarına bir bakın ve emekliliğe yarayıp yaramadığını arastırın. ve lutfen dedikerlimin arasından cımbızla secmeyin. Only the registered members can see the link
Komple okuyup anlamanızda fayda var.

Ben akpli chpli mhpli vs değilim.
Ben sadece Tc Vatandaşıyım. Bunuda ekleyim. anlamanız zor olmasın.

uydu3405
19-07-2013, 02:47
Anlamam zor değil sizin anlamadığınız olay şu cumhuriyet tarihinde yapılmamış bir şeyi bu hükümetten niye bekliyorsunuz?
Yıllardır düzensiz bir sağlık politikası vardı bunlar geldi biraz düzelttiler yaptıkları yanlışlarda var bunlarda herhalde hem fikiriz ama tamamen bedava prim karşılığı işlemlerim yapılsın ilaçlarım karşılansın diyorsanız ki eğer
Bende diyorumki bunu bu hükümetten niye bekliyorsunuz yapabilicekleri bu kadar belki

MUTAF
19-07-2013, 02:50
bir üstteki mesajımda yazdıklarımı okumadınızmı :)

camelh
19-07-2013, 11:39
ben 27 sene devlete para ödeyerek emekli oldum şimdi benden alınan masraflar doğrumu kendi milletvekillerine her şey bedava benim kesilen paralarımdan emeklileride öyle velhasıl takkiye başarıyla devam ediyo işe bide bu yönden bakın....

camelh
19-07-2013, 11:43
bide sizin övmekle bitirmediğiniz hizmetler medeni insanlara uygulanması gereken prosodürdür

MUTAF
19-07-2013, 12:38
bide sizin övmekle bitirmediğiniz hizmetler medeni insanlara uygulanması gereken prosodürdür

biz medenimiyizki hocam, yapma Allahaşkına.
:ranger:

bu ulkede hasta olmak yasak.

camelh
19-07-2013, 13:41
ne bileyim öyle diyolar avrupayla kıyas yaptıklarına göre medeniymişiz

hilalyıldız
19-07-2013, 14:59
S.A.Rahmetli anamın ayağı kalçadan kırılmıştı,doktora götürdüm,hastahanede imiş orada muayene etmek istemedi bende muayenehanenizde olmadığınız için buraya getirdim dedim,neyse muayene etti rontgene bakarak kalçadan kırılmış tedavisi burada olmaz Ankaraya götürmen lazım dedi.bende muayene parasını (bugüne göre 250 tl)masasına koyarak doktor bey rontgene tekrar bakarak birşeyler yapabilirmisiniz deyince tekrar bakarak muayene parasını cebine koyarken ama dedi buradada tedavi etmeye çalışırız dedi ve annemi hasteneye yatırdı.İlgililere duyurulur.geçmişde yapılanları unutmadık.unutmayacağız çok şükür bu günleride gördük demek lazım.inşaALLAH daha iyiside olur.AEO.:nono:::49::45::praying:

uydu3405
19-07-2013, 15:10
Şimdi biz savunuyoruz ama bu durum iyimi asla iyi değil dahada iyi olucak ama böyle ufak tefek şeylerden ver yansın yaparak ortalığı bulandırmak niye şimdiki durum eskisinden iyimi elbette iyi o zaman ortalığı bulandırmaya kimsenin hakkı yok

MUTAF
19-07-2013, 22:03
sesimiz çıkmasın ozaman hiç bir şeye.. hep susalım.

uydu3405
19-07-2013, 22:48
Kimsenin elinde sihirli değnek yok o zamandan bu zamana belli bir adım atılmış ve iyi yönde yol alınmış mı alınmış bundan sonrasıda elbet daha iyi olucaktır ben onu anlatmaya çalışıyorum.
Siz ise hemen olsun her şey düzgün olsun 4+4 lük olsun buna insafsızlık denir sadece

MUTAF
20-07-2013, 02:04
neyse, sen laftan anlamayan inat bir karakterdesin anlaşıldı.

Takım tutar gibi parti tutan tiplerden birisin, çünkü anlamamakta ısrar ediyorsun.

sen bu ülkede hiç yapılan bir zammın geri alındıgını duydunmu?
sen her sene yaz başında ''doğalgaza ve elektriğe zam yok'' diyerek vatandaşı saf yerine konulduğunu, eylul aylarındada elektriğede doğalgazada kat kat zam yapıldığını görmedinmi?
sen bu milletinde, doğalgaza zam gelecek şu tarihten önce ön ödeme yapanlar indirimli tarifeden yararlanacak deyip, milletin protesto edeceği yerde, koyun gibi doğalgaz veznelerinde sırıtarak sıraya girip ön ödeme yaparak sözde kurnazlık yaptığını görmedinmi?
sindirilmiş bir millet olma yolunda ilerliyoruz. sende bunlardan birisin, ne dersen ne yazarsan yaz bunu üstünden atamayacaksın. çünkü çok basit bir şekilde sana ifade ettiğim şeyi cumhuriyet tarihi diyerek alakasız yerlere bağladın.
sen ve senin gibiler cumhuriyet ülkesinde oldugunuzu unutup sözde demokrasi ikayeleri ile kolay kandırılan tiplersiniz. bunu akpye oy veren lere demiyorum, çunku her kısımdan var sen gibiler.

bir kaç mesaj ustte yazdım TC VATANDAŞIYIM. akp chp mhp felan yandaşı değilim.
zaten Takım tutar gibi parti tutanlar yuzunden iktidarda padişah kıvamında devam ediyor. bunu ben değil başbakan kendi ağzıyla söyluyor. ..

sen böyle devam et, senide rahatsız etmeyelim @uydu3405

camelh
20-07-2013, 12:13
günlük yaşayıp o günü kurtardıkın hesabını yapanlar arkadan gelen çocuklarınızın geleceğini düşünün.........

ugtorun
20-07-2013, 12:55
[QUOTE=MUTAF;693166]neyse, sen laftan anlamayan inat bir karakterdesin anlaşıldı.

konuyu baştan sona okudum sana gayet güzel izah etmiş ama halen sen inat edip gerçekleri kabul etmiyorsun yazık sizin gibilere

mehmet707
20-07-2013, 12:59

ben hepsini gördüm geçen hafta MAYIS 2014 TARİHİNE MR ÇEKİLMEK İÇİN GÜN VERDİLER:clap2:::clap2:::clap2:::clap2:::clap2:::clap2::

mehmet707
20-07-2013, 13:15
yanlış okumadınız mayıs 2014 saglıkta reform ıhh

MUTAF
20-07-2013, 15:30
ben belgeyi koydum, isteyen istediği gibi gercekleri görebilir.

MUTAF
20-07-2013, 15:43
ben hepsini gördüm geçen hafta MAYIS 2014 TARİHİNE MR ÇEKİLMEK İÇİN GÜN VERDİLER:clap2:::clap2:::clap2:::clap2:::clap2:::clap2::

Dün bir arkadaşımda MR için gün almış. Mart 2014e.
ssk anlaşmalı Özel hastaneye gidip 330tl fiyat almış. +25 muayene ucreti istemişler. özel hastanedir ister tabi.

GSS ilk çıktıgında çok iyi, harika diyordu. ilk kez hastaneye düştü yolu, şimdi ağzından çıkanlara bakıyorumda foruma yazılmıcak cinsten laflar.

mehmet707
20-07-2013, 15:53
parası varsa ne ala yoksa yandı bir de hastane dışarıdan çekileni kabul etmezse (başıma geldi)mayıs 2014 bekle türkü söylersin

MUTAF
20-07-2013, 16:00
parası varsa ne ala yoksa yandı bir de hastane dışarıdan çekileni kabul etmezse (başıma geldi)mayıs 2014 bekle türkü söylersin

dışarıda çekilip kabul edilen yere gitmiş.
orada sorun yokta o kadar parayı nasıl versin adam.

mevzu birtek orada değil. önceki gece hastanenin aciline gitmiş bu arkadaş. acilde ücret talep etmişler 2 ayrı kalemden 40tl kadar. adam ssklıyım ne parası felan derken durumunuz acil değil demişler. adam nefes alamıyor halde kaldırılmış hastaneye :)

Herneyse hocam. Hastaneye yolu düşmeyen adam için atıp tutmak kolay.Hele birde neyi savunduğunu bilmeyenler varya. işte yolu hastaneye düşsün ozaman 90 derece oluyorlar. bu bahsettiğim arkadaşta onlardan biri.

MUTAF
20-07-2013, 16:22
S.A.Rahmetli anamın ayağı kalçadan kırılmıştı,doktora götürdüm,hastahanede imiş orada muayene etmek istemedi bende muayenehanenizde olmadığınız için buraya getirdim dedim,neyse muayene etti rontgene bakarak kalçadan kırılmış tedavisi burada olmaz Ankaraya götürmen lazım dedi.bende muayene parasını (bugüne göre 250 tl)masasına koyarak doktor bey rontgene tekrar bakarak birşeyler yapabilirmisiniz deyince tekrar bakarak muayene parasını cebine koyarken ama dedi buradada tedavi etmeye çalışırız dedi ve annemi hasteneye yatırdı.İlgililere duyurulur.geçmişde yapılanları unutmadık.unutmayacağız çok şükür bu günleride gördük demek lazım.inşaALLAH daha iyiside olur.AEO.:nono:::49::45::praying:

aklıma gelmişken cevaplayım.
benim bakmakla sorumlu oldugum 75 yasında dedem var.
gecen sene benden habersiz haseki hastanesine gidip kalçasından ağrı kesici iğne yaptırmış ve cıkmış hastaneden.Tramwayın haseki duragına girmeden düşüm kalçasını kırmış ve birilerinin yardımı ile bizim evimizin tramway duragına kadar getirmişler. oradanda yabancı biri telefonla aradı ve dedeniz yürüyemiyor gelip duraktan alın dedi. gittik aldık ama kırık oldugunu bilemedik. sanıyoruzki vurdurdugu iğneden diye. neyseki bir sonraki sabah bir arkadaşım yardımı ile, yürüyemeyen dedemi hasekiye götürdük. muayenede kalça kemiğinin kırık oldugu çıktı. tamam hemen ameliyat vs yaptıralım dedik, yatış işlemleri yapılırken o bölümün sorumlusu bana 26 gun sonra ameliyat olur dedi :) adama dedim 26 gunde bu adam ölür, daha cabuk olmazmı. Bana liste gösterdi. bak sen gibi kaç kişi var dedi. ama yatış yaparız dedi 12şer kişilik odada sırasını bekler dedi. değil 26, 6 gun bile olsa kalça kırıgı olan bir yaşlının okadar beklemesi uygun olmazdı. aldım eve getirdim dedemi. (Bu günlerdede altının temizliğine kadarda ben yapıyorum)
bir sonraki gun randevu almadan vakıf gureba ve çapaya gittim. ikiside bana 2 hafta yatması gerekir dediler. yahu bu kırık ameliyatı nasıl bu kadar bekleyebilirki? cevap aynı, ben gibi bekleyen bir sürü insan var.
Artık inat ettim bu işi bir kaç gunde halletmem lazım. Balta limanı hastanesini aradım izah ettim. 1 hafta dedi :) inan buna sevindim. 26 gun nerde 2 hafta nerde 6 gun nerde. ama aklıma geldi, balta limanında daha önce rahmetli ananemide ameliyat ettidim. 30 kişilik asker koğuşu gibi odalar, afedersin yanında osuran sıçan insanlar. eee artık bu iş sağlık işi. gittim özel bahat hastanesine, direk doktora göturdum evrakları. ssk anlaşmalı oldugunu belirttim. 2000 liradam 1500 liraya indirdi, sonrada bir kaç tanıdık vasıtası ile 1000 tlye ameliyatı yaptırdım. yatış gununden 2 gun sonra yapıldı ameliyat.
Bu bahsettiğim olay milattan önce olmadı.
2011 şubat ayında oldu.

16 senedirde dede anannne anne hepsine ben bakıyorum.
Çoğunuzdan iyi bilirim hastane işlerinide hasta bakmayıda.

Şimdi bir kişi çıkıpta bana desinki, kırık kalçayla 26 gun idare ederim, dediklerimin hepsini geri alıcam. özür dilicem herkesten.

f.pala
20-07-2013, 17:08
Adam 5 lira vermiş!!!

tamam başlarda her şey güzeldi ama geçen hafta bir arkdaşın genel cerraha gitti hastane adınıda yazıyorum eskişehir acıbadem ameliyat parası 8000 tl oda parası gecelik 350 tl kim ödeyebilirki zaten sonuçta mide kanseri çıktı bunları eskiden yatan hastalardan oda parası alınmıyordu son zamanlarda tıp fakültesi ve devlet hastaneleri oda parası almaya başladılar tıpta geceliği 50 tl hemde bunlar ağır hastalar biz güzel şeyler yapılmadı demiyoruz ama sistem gittikçe paraya dayanmaya başladı bizler emekli olarak nasıl başa çıkacağız bunlarla birde bilmiyorum siz nerde yaşıyorsunuz ama ben daha hiç helikopterli sağlık sistemi ve 3 dk gelen ambulans görmedim

COOSKUN
20-07-2013, 19:46
bak mutaf kardeşim. ben 9 yıl los angeles tampa da yaşadım. America süper güç diyorlar yaa! devlet sağlık işlerinden elini çekmiş durumda. özel sağlık sigortası şirketleri var. bu şirketlerden belli bir ücret karşılığı sağlık poliçesi alıyorsun. artık kaç senelik olduğu vereceğin paraya bağlı. poliçeyi almadan önce seni tepeden tırnağa muayene ediyor şirket. her hangi bir kronik hastalık çıkarsa veya çıkma potansiyelin varsa poliçeye ödeyeceğin para artıyor. her hangi bir hastalığını beyan etmezsen o hastalığa sağlık hizmeti vermiyorlar. istersen öl. hiç önemli değil. canım ülkem Türkiye'mde ne hastalığın olursa olsun ödediğin para hep aynı. Allah göstermesin sürpriz bir hastalık çıksa da hiç sorun değil. America'da poliçenin günü geçince tekrar poliçe alıyorsun. öyle hem aydan aya para yatıracaksın. hem her türlü sağlık hizmetinden yararlanacaksın. bir de günü gelince emekli olacaksın. neredeee! :D

MUTAF
21-07-2013, 15:51
yanlış ülke ile kıyasladın bizi.
bazı milletvekilleri gibi pakistanla felan kıyaslaman daha iyi olurdu :)

COOSKUN
21-07-2013, 19:10
yanlış ülke ile kıyasladın bizi.
bazı milletvekilleri gibi pakistanla felan kıyaslaman daha iyi olurdu :)

bazı şeyleri kaybetmeden değerini anlayamazsın diyorlar ya. ben bunu America da anladım. bu iktidarın hataları yok mu var. ne demişler; hatasız kul olmaz. ben America da anladım kaybedince ülkemin değerini. neden şu aşşağlık kompleksinden kurtulup ta ülkemizin potansiyelini görmüyorsunuz. neden bu devlete güvenmiyorsunuz. unutmayın ki. hükumetler gelip geçicidir. kalıcı olan devlet. bu hükumet gider. hiç sorun değil devlet giderse senin benim gibi America yada her hangi bir ülke vatandaşlığın var mı? bu devleti çökertmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Allah göstermesin. onlar kazanır da ülkemiz yok olursa hangi devletc sığınacaksın. tamam bu hükumeti beğenmiyor olabilirsin. sana saygı duyuyorum. fakat bu canım ülkeden ne istiyorsunuz. şu mayıs olayları America da Türkiye'nin imajı ne hale geldi. Türkiye ne fırsatlar kaçırdı bir bilsen kahır olursun. neden bu devleti bu kadar küçük görüyorsunuz. neden Pakistan yada her hangi geri kalmış bir devlet ile kıyaslıyorsunuz? bu mu Atatürk'ün güvendiği gençlik. bu mu vatan severlik... :( yazık. çok yazık...

MUTAF
21-07-2013, 23:36
bazı şeyleri kaybetmeden değerini anlayamazsın diyorlar ya. ben bunu America da anladım. bu iktidarın hataları yok mu var. ne demişler; hatasız kul olmaz. ben America da anladım kaybedince ülkemin değerini. neden şu aşşağlık kompleksinden kurtulup ta ülkemizin potansiyelini görmüyorsunuz. neden bu devlete güvenmiyorsunuz. unutmayın ki. hükumetler gelip geçicidir. kalıcı olan devlet. bu hükumet gider. hiç sorun değil devlet giderse senin benim gibi America yada her hangi bir ülke vatandaşlığın var mı? bu devleti çökertmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Allah göstermesin. onlar kazanır da ülkemiz yok olursa hangi devletc sığınacaksın. tamam bu hükumeti beğenmiyor olabilirsin. sana saygı duyuyorum. fakat bu canım ülkeden ne istiyorsunuz. şu mayıs olayları America da Türkiye'nin imajı ne hale geldi. Türkiye ne fırsatlar kaçırdı bir bilsen kahır olursun. neden bu devleti bu kadar küçük görüyorsunuz. neden Pakistan yada her hangi geri kalmış bir devlet ile kıyaslıyorsunuz? bu mu Atatürk'ün güvendiği gençlik. bu mu vatan severlik... :( yazık. çok yazık...

ince'yi anlamamışsın. işte bu yuzden her defasında konu ile alakasız cumleler kuruyorsun.
Bi zahmet linke tıklada gercekle yüzleş.

işin siyasi tarafına gelirsek. şuanki durum itibari ile, mevcut hukumetin yerine gelebilecek zaten 1 tane bile parti yok.
hükümeti sevmiyor olabilirim ama bu gerceğide görmuyor değilim.
(MEVZU BU DEĞİL)

halen sanıyorsunki ben akp veya RTE düşmanıyım. hiçte düşmanı değilim kimsenin. alakası yok. sen ve senin gibiler böyle aksettiriyorsunuz olayları. size kalsa hukumete de başbakanada kimse laf söyleyemez,O NE DERSE HAKLIDIR DOĞRUDUR. Bal gibide herkes söyler. en ufak bi eleştiride vatan haini ilan ediyorsunuz insanları. o koltukta olan hukumet ve başkan kim olursa olsun, İSTER CHP İSTER MHP, varsa hatası yanlışı yine diyeceklerimi esirgemem. haklı olduguma inandıgımdada herkese verilecek cevabım vardır. yine diyorum bunun akp ile alakası yok. sizin olaya tek taraflı bakıyorsunuz diye benim gibi TC VATANDAŞı olanlar sessiz kalmak zorunda değil.

son olarakda; bu forumda yıllardır yoneticiyim. konu hakaret boyutuna ulaşmadığı için ve sizin ısrarla siyasete cekmenize rağmen benim konuyu sadece sağlık mevzusunda ısrar etmmemden dolayı kapanmamıştır. aksi taktirde ben veya admin arkadaşlar kapatırlardı. ama yukarıda bir cümlenizde aşşağılık olarak belirttiğiniz kişi veya kompleks her ne ise onunda cevabını link koyarak verdim size. ısrarla siyasete bağlamayın olayı. hayatınızda bu ülkede kaç kere devlet hastanesine gittiniz?
Veya şöyle soyliyeyim, benim sizin kadar tuzum kuru değil abd felan hiç gitmedim. bu yuzden kıyaslamalarınızı abd ile yaparken, önce bu vatanın sağlık sistemini iyi bilin, sonra yorum yapın. bizleri pek ilgilendirmez abd'de olup biten.

mehmet707
22-07-2013, 00:10
cooşkun hastaneye gidip mayıs 2014 mr rendevusu alırsa bilir dünyayı

MUTAF
24-07-2013, 02:38
sıcağı sıcağına yazayım
sabah annem sağlık sorunlarından dolayı eve yakın devlet hastanesine gitti.
sabah 9:30a randevu aldık. zamanında gitti, buraya kadar hersey normal.

Odaya girmiş, doktor rahatsızlığını sormuş. annemde duzgun ve anlaşılır konusan biridir.
izah etmiş doktora. potasyum fazlalığı ve tiroid rahatsızlığı olan haşimoto hastalığını.
doktor yuzune bile bakmadan 58 yasında kadını fırcalamış. potasyum fazlalığından hastalık olmaz, bunun için banamı geliyorsun? haşimoto oldugunu nereden biliyorsunda bana haşimoto diyorsun? tahlil sonuclarındada bişey yok diyerek fırcalamış,odadan kovmuş tabiri caizse.
Halbuki potasyum fazlalığından annem dahiliye doktorları tarafından buyuk bir hastanenin aciline gönderildi.felç gecirme riski ve böbrek yetmezliği riski ciddi bir durumdur potasyum fazlalığı. haşimoto denen hastalığıda zaten yeni değil, 3 4 senedir kontrol altında olduğu, bildiğimiz bir hastalık. tedavisi ömür boyu ilaç kullanmak. yani tahlillerde de doktorun dediği gibi hersey normal değil.

Morali bozulmuş eve geldi erkenden. noldu dedim, olayı anlattı. annem hiçbir seyi abartmadan anlatır, kolay kolay sinirlenmez.onuda herzaman ben götururum, bu sefer bensiz gitti hastane yakın diye.

Şimdi bazen tvlerde izliyoruzya doktor dövenleri felan.
Annemin üzerine yemin ederimki, o tavırları lafları ben varken anneme yapsaydı, bu akşam benide ana haberlerde izlerdiniz.

diceksiniz ki doktordan iyimi bileceksin?
bende dicemki bu hastalıklar kontrol altında 6 ayda bir muayene edilmesi gereken, ilaç duzenlemesi gereken yaşlılık hastalıklarından. yani 3 4 farklı doktora gittik bunlardan dolayı. ilk kez değil. hem diyelimki doktor haklı bazı konularda, ama oraya hasta olarak karsısına gelen bir kadını kovmaktan beter edemez. Dua etsin ben yoktum.

MUTAF
25-12-2013, 05:51
yanlış okumadınız mayıs 2014 saglıkta reform ıhh

hadi az kaldı :D

hüseyin
25-12-2013, 11:48
ak parti üyesi biri olarak benim tayyip Erdoğana olan hayranlığımın ona olan saygımın samimiyetimin öncelikli nedeni kendisine ve partisine yapılan darbe girişimleri, sokak gösterileri ve kartel medyayı arkasına alan istanbul sermayesinin karşısında dik durması geri adım atmaması vede onlara halkın oyuyla gelen bir başbakan olduğunu hatırlatıp ancak onların oyuyla o makamdan gidebileceğini hatırlatıp onlara herseferinde hadlerini bildirmesidir.....11 yıldır malüm darbe ve provaktiv eylemler neticesi sendeleyerek ayağına çelme takılarak bu günlere geldi...ekonomik ve siyasi olarak bu kadar önü alınmak istenen çılışamaz duruma getirilmek istenen tayyip Erdoğan ve bakanlarının muhakkak eksik vede yanlış yaptıkları şeyler olacaktır,sonuçta tayyip Erdoğan bir peygamber veya müveccim olmamakla birlikte,anasını vede babasının bile bazen tanımakta güçlük çektiği İNSAN denilen yaratıklarla bu işi götürdüğünü unutmamak gerek fakat aynı tayyip erdoğanın sağlık söktöründeki doktor ve eczane arasında kurulan ilaç çetelerinin medikal şirket görünümündeki hırsızların sofralarını nası dağıtıp kapılarına kilit vurduğunuda gördük....mutaf(basri)kardeşimin şikayetindeki olayın benzeri 19 aralıkta emekli maaşımı atm bana eksik verince benzerlik açısından aynı olduğunu anladım....benim ve kızımın aylık muayene+ ilaç gideri 47 lira...haaa gönül isterki daha az alınsın veya hiç alınmasın fakat vermeden almak ALLAHa mahsusturbe mutaf...ülkede 11 milyonu aşkın bir emekli kitlesinin maaşını ilacını ambulansını doktorunu hemşerisini veren bakanlığın karşılığında ne aldığına bakıp daha sağlıklı düşünmek gerekir...bunları söylerken sana katıldığımıda belirtmek isterim....

murat öncül
25-12-2013, 12:04
günaydın diyelim...
:46:

lakiden
25-12-2013, 13:46
sıcağı sıcağına yazayım
sabah annem sağlık sorunlarından dolayı eve yakın devlet hastanesine gitti.
sabah 9:30a randevu aldık. zamanında gitti, buraya kadar hersey normal.

Odaya girmiş, doktor rahatsızlığını sormuş. annemde duzgun ve anlaşılır konusan biridir.
izah etmiş doktora. potasyum fazlalığı ve tiroid rahatsızlığı olan haşimoto hastalığını.
doktor yuzune bile bakmadan 58 yasında kadını fırcalamış. potasyum fazlalığından hastalık olmaz, bunun için banamı geliyorsun? haşimoto oldugunu nereden biliyorsunda bana haşimoto diyorsun? tahlil sonuclarındada bişey yok diyerek fırcalamış,odadan kovmuş tabiri caizse.
Halbuki potasyum fazlalığından annem dahiliye doktorları tarafından buyuk bir hastanenin aciline gönderildi.felç gecirme riski ve böbrek yetmezliği riski ciddi bir durumdur potasyum fazlalığı. haşimoto denen hastalığıda zaten yeni değil, 3 4 senedir kontrol altında olduğu, bildiğimiz bir hastalık. tedavisi ömür boyu ilaç kullanmak. yani tahlillerde de doktorun dediği gibi hersey normal değil.

Morali bozulmuş eve geldi erkenden. noldu dedim, olayı anlattı. annem hiçbir seyi abartmadan anlatır, kolay kolay sinirlenmez.onuda herzaman ben götururum, bu sefer bensiz gitti hastane yakın diye.

Şimdi bazen tvlerde izliyoruzya doktor dövenleri felan.
Annemin üzerine yemin ederimki, o tavırları lafları ben varken anneme yapsaydı, bu akşam benide ana haberlerde izlerdiniz.

diceksiniz ki doktordan iyimi bileceksin?
bende dicemki bu hastalıklar kontrol altında 6 ayda bir muayene edilmesi gereken, ilaç duzenlemesi gereken yaşlılık hastalıklarından. yani 3 4 farklı doktora gittik bunlardan dolayı. ilk kez değil. hem diyelimki doktor haklı bazı konularda, ama oraya hasta olarak karsısına gelen bir kadını kovmaktan beter edemez. Dua etsin ben yoktum.

sevgili mutaf annenizin durumu için gerçekten üzüldüm.öncelikle geçmiş olsun

saglık la ilgili sorununuz gerçekten önemli.kanımca bu konuda tek çare hastenelerin çogalması vede özellikle branş hastanelerinin.

bizler hastalanınca ilk önce devlet hastanesine gideriz.ama ne yazıkki devlet hastaneleri hem donanım olarak ,hemde tecrübeli doktor sayısında oldukça azdır.sadece belli başlı hatanelerde yer bulabilirseniz anca tedavi alırsınız

üniversite hastaneleri bu konuda oldukça iyi.ögretim üyelerimiz gerçekten çok iyiler.ama onları görmeden üniversitelerde belli servislerde tedavi almak neredeyse mümkün değil.polikliniklerde uzman doktorlar bile gözlerinin içine bakıyor.hocam görsün diyor.hastalığınız bir kanserse,bir organ nakli ise yandınız.işiniz cok zor.tabii tüm bölümler boyle değil.
bir cerrrahi onkolojide boyle.ameliyatlar yapılıyor ama.cok bastan sağma.paran yoksa kesip alıyorlar.içeride kaldımı kalmadımı pek umursayan yok.paran varsa prof güzelce temizliyor.gerekirse donduruyor vede tamamen kanseri siliyor.
bir radyosyon onkolojide paran varsa prof akıllıbombalarla tam hastalıklı ur a tedavi ile hastayı tamamen kurtarabilr.ama nedense bunu bir uzman doktor üniversitede uygulayamanaz.maalesef boyle.heryerde olmayablir.ama cogunda boyle
bir medikal onkolojide(kemik iliği tedavilerinde) kemoterapinizi tüm hastanelerde alabilirsiniz.ama nakil için belli üniversiteler mecburi.her yerde olmuyor.steril oda ve yatak sayısı az.hocayı görmeden,ona aylık muayne olmada.işiniz inanın çok zor.
özel hastanelerde bu iş tam tersi.hoca parası yok.kanser ve organ naklinden ek para talep etmiyorlar vede edemiyorlar.etmekte istemiyorlar çünkü bu hastalıklar için ödenen para fazlasıyla tatminkar.sadece hastalığın teşhisinde alıyorlar.yani nakil veya kanser raporunuz yoksa bu teşhisi koymak için yapılan tahlil ve teşhişlerde.(tahlil,ameliyatta yatak ek yatak ücreti.pataloji vs)alıyorlar.eğerki raporunuz hazırsa vermiyosunuz.ne hoca parası.ne bilmem ne.son sistem tedavi olanakları emrinizde.

develetimizin bir saglık sistemi vardır ama sağlıklı değildir kanımca.ama olan budur.en azında soyle diyorum ,bir özel hastanede teşhiş vede tedavi olabiliyorsunuz.bugun git yarin gel,uydurma teşhişler,uydurma ilaçlar yok.üzülerek diyorum ki durum boyle.

arkadaşlar kaç gündür tv de izliyorsunuz.sahte kanser ilaçları diye.hastalar 1500 tl ye ilaç alıyor sonra ölüyor.neden acaba.hiç düşündünüzmü

hüseyin
25-12-2013, 16:03
arkadaşlar kaç gündür tv de izliyorsunuz.sahte kanser ilaçları diye.hastalar 1500 tl ye ilaç alıyor sonra ölüyor.neden acaba.hiç düşündünüzmü

neden.....
sahtesinden ölmüyorsa neden.....bir şey biliyorsan söyle bizde bilelim öğrenelim....

lakiden
25-12-2013, 19:26
bildiğimi yazayım....

sgk kurumu kanser dahil tüm ilaçları ödüyor.rapor cıkarıyorsunuz.eczaneye gidiyorsunuz alıyorsunuz.ilaçlar genelde protokol olarak yazılır.yani 4 veya 6 lı gruplar halinde.örnek abvd yazınınız googleye .bu tedavi ilaç grubunu lenfoma tedavilerinde kullanılır.
1.ne hikmetse eczaneye gitiğinizde bu ilaçlardan biri bulunmaz.bu ilaçlar ruhsatlıdır.eczacı ya yok der.yada yok da der.o da kelimesi el altından sahtesi.gidin okmeydanına ecza depoları çakılı.
2.siz almassınız.gidersiniz sgk ya.ankara ulusda ilaç bölümü var.orada kase bastırrısınız piyasada yok diye.oradan cinnah a eczacılar odası yurt dışından ilaç getirme birimine.brası devletle anlaşmalı ilacınızı 15 günde getirir.
getirmez.kardeşim bu oda getirmez.ne anlaşmaya uyar nede kimseyi sallar.devlete baş tutar kimsenin gücü yetmez.2.ay 3 ay ilaç gelmez.tamamen siyasi.biri sagcı biri solcu giti git gel.hepsi birbirinden beter.
peki yurt dışından kendir getir.tabii zengin getirir.olmayan gariban oylece bekler..ne saglık bakanının eczacılar odasına gücü yeter nede eczacılar odası insafa gelir

peki ilaç ruhsatlı.firma neden piyasaya vermez.devletin verdiği fiatı begenmez.e kardeşim begenmiyordun ne diye ruhsat aldın ben getirir dagıtırım diye.çünkü yahudi işi bu.dayatır.
devlet in gücü onada yetmez.
ver elini piyasaya sahte ilaca.bilmezki.çünkü ilaç ruhsatlı vede piyasada sözde var.biri çıkar benim tanıdık eczacım var bulurum der.ama paralı der.garibim hastada alır

her kanser hastası devlete madden yüktür.devlet kemoterapinin ilacının tamamını vermez.3-6-9-12 kaç ayda alıyorsanız.seans başı alırsınız.her seans binlerce lira.hasta 2 seans aldı öldümü.gerisi kasaya kar.bence boyle arkadaş

bunların hepsi aynı.hastayı düşünen yok.kız televizyonda bakana ilacım yok diyor.bakan para veriyor hatırlarsanız.ilaç buluemisin.ruhsatlı vede piyasada yok.

hepinize saglık dilerim

MUTAF
19-01-2014, 04:33
Anayasa :
V. Devletin temel amaç ve görevleri
MADDE 5- Devletin temel amaç ve görevleri, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin
bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu
sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette
sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için
gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

TC vatandaşı olarak, TC Anayasasının bu maddesinin hepimize iyi bir cevap olacağını düşünüyorum..

rselturk
19-01-2014, 12:13
Bana söyleyecek söz bırakmamışsın be Dost! Teşekkürler.:clap2:::clap2:::clap2::

lakiden
19-01-2014, 13:35
[QUOTE=MUTAF;724589]Anayasa :
V. Devletin temel amaç ve görevleri
MADDE 5- Devletin temel amaç ve görevleri, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin
bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu
sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette
sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için
gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.

TC vatandaşı olarak, TC Anayasasının bu maddesinin hepimize iyi bir cevap olacağını düşünüyorum..[/QUOTE

cevabın gerçekten güzel.

hadi devlet veya rte bu anayasayı uygulamıyor.veya uygulayamıyor

bana soylermisiniz bu eczacılar odasının veya eczacı kardeşlerim onlar neden boyle
yıllardır chp yönetir bu odayı.bu yaptıkları insanlığa sıgarmı.hastaların ilacını vermeyerek siyaset olurmu.bunların yaptığının o ilaca ruhsat alıp dağıtmayan yahudiden ne farkı var

değerli hocamız haluk koç,aynı zamanda chp sözcüsüdür.ama bu konuları tv de hiç konuşmaz.çünkü siyaset yapıyor vede fikrini savunuyor

görüyorum ki bu forumda başbakanı vede hükümeti eleştirmek,dalga geçmek bir tartışma şekli olmuş.haklıyı haksızı ayıran vede hastayı düşünen yok

hatırlarım yıllar önce ssk da doktora para vermeden özel muayenesine gitmeden sevk alamazdınız.şimdi de üniversite de hocayı görmeden tedavi alamk belli branşlarda mümkün değil. buda benim devlete eleştirim.3 kişiye güçleri yetmiyor.sözde saglık devrimi

tek çare var kanımca ,yurt dışından doktor getirmek.hastayı soymayan ona bilimle hizmet eden.büyük onkoloji ve organ hastaneleri kurmak lazım.anca o zaman bizler kurtarırız düzenden

MUTAF
20-01-2014, 12:57
cevabın gerçekten güzel.

hadi devlet veya rte bu anayasayı uygulamıyor.veya uygulayamıyor

bana soylermisiniz bu eczacılar odasının veya eczacı kardeşlerim onlar neden boyle
yıllardır chp yönetir bu odayı.bu yaptıkları insanlığa sıgarmı.hastaların ilacını vermeyerek siyaset olurmu.bunların yaptığının o ilaca ruhsat alıp dağıtmayan yahudiden ne farkı var

değerli hocamız haluk koç,aynı zamanda chp sözcüsüdür.ama bu konuları tv de hiç konuşmaz.çünkü siyaset yapıyor vede fikrini savunuyor

görüyorum ki bu forumda başbakanı vede hükümeti eleştirmek,dalga geçmek bir tartışma şekli olmuş.haklıyı haksızı ayıran vede hastayı düşünen yok

hatırlarım yıllar önce ssk da doktora para vermeden özel muayenesine gitmeden sevk alamazdınız.şimdi de üniversite de hocayı görmeden tedavi alamk belli branşlarda mümkün değil. buda benim devlete eleştirim.3 kişiye güçleri yetmiyor.sözde saglık devrimi

tek çare var kanımca ,yurt dışından doktor getirmek.hastayı soymayan ona bilimle hizmet eden.büyük onkoloji ve organ hastaneleri kurmak lazım.anca o zaman bizler kurtarırız düzenden

Ben chpli mhpli akpli bdpli vs hiçbirinin yandaşı değilim. sadece TC vatandaşıyım. ben sadece anayasal hakkımı istiyorum bu devletten. bu hakkımı kullanmak için illaki bir partinin yandaşımı olmalıyım?
Aslında herkesin hakkı bu, istemesi gerekir. Ama hiç hastaneye yolu düşmemiş adam takım tutar gibi parti yandaşı fanatik kafa yapısıyla savunmaya geçip, karşısındakini enayi yerine koyuyorlar. İşte bu yuzden bir çok konuda üçüncü dünya ülkesi olmaya devam edicez.

2 sene önce açtığım GSS konusu bile çok fazla ilgi görmedi. Acısı şimdi çıkıyor milletten.

link:

gs78
20-01-2014, 16:43
insan hastaeye düşünce parada görmez gözüde doktorların ilgisizliği sonra o hastanelerdeki kalabalık insanı delirtiyor eskiden doktorların muayahenesinde aldığı parayı şimdi özel hastaneler alıyor devlette başlıcak daha çok almaya 3,5 yılkadar 30 tl ödemeden devlet bile muayane etmiğcek olan hep biz vatandaşlara oluyor paran gidiyor gitmezide bir yana çekilen çile kar kalıyor birde. tıp hiç gelişmiyor eskiden olmayan şimdi olan bir çok ameliyat hep teknolojinin getirdiği faydalar tıp bir çok şeye çözüm bulmuyor yada buldu millet ilaç alsın diye yem olsun diye tedavi etmiyorlar..neyse allah kimseye hastanelere devletin kucağına düşürmeesin öperr...

MUTAF
20-01-2014, 17:24
birde kanser olmak yasak bu ulkede.
olursan ilacı temin edilmiyo. edilsede sigorta karsılamıyor.

lakiden
20-01-2014, 19:33
birde kanser olmak yasak bu ulkede.
olursan ilacı temin edilmiyo. edilsede sigorta karsılamıyor.

bir tane örnek verebilirmisiniz ilacı temin edilmeyen vede sigortanın karşılamadığı bir ilacı lütfen.
boyle bir şey yok .size daha acıkca yazayım
1.hükümet kanadı,yani sgk hepsini ödüyor.ama eczanede ilaç yok.eczacı depodan alamıyorum diyor.depo fabrikada yok diyor.fabrika ilaca anlaştığım ücret kurtarmıyor diyor.
peki neden ruhsat aldın ,ben bu ilacı üretirim diye.şimdi neden kıvırıyorsun.destek aldığı kesim var.oda eczacılar odası ve burayı yöneten chp.adamlar verme diyor.sürme diyor.biz eczacılar odası olarak bu bulunamayn ilacı yurt dışından 15 günde getireceğiz ya,getirmeyeceğiz.sana istediğin parayı sgk ödeyecek diye bastırıyor.işte işin dengesi bu.
eczacılar odası adama her 15 günde 2 kutu vermesi lazım.3 ayda 2 kutu anca getiriyor.ama ilaç almanyada depoda.yurt içi kargo haftada 5 gün seferi var almanyadan,ilaçmı sıgmıyor koca uçaga

bu düzen böyle sürüyor gidiyor.bir tarafta devler ,diğer tarafta muhalefet.

anayasayı bende biliyorum.ama bu türkiyede anayasayı takan yokki
rahmetli özal ın yolunda bunlarda.hatırlarsınız söyle demişti

anayasa 1 kere delinmeyle bir şey olmaz.................................
sevgili mutaf ilac karsılanmıyor vede ödenmiyor sözüne ,şu medyadaki uydurma haberleri seyredince bende olsam senin gibi derdim.şu anda ödenmeyen ilaç veya hastane yok.

bugun fransada sigara içenlere fransa devleti akciğer kanserine yakalanırsa kişi hayır ödemem diyor
amerikada sigortanız belli kanseli ve organ nakillerini ödemez.sigorta priminiz kadar tedavi
buda cok sürmez türkiyeye gelir.bizimkilerde sigara zam diye yükleniyor.çünnkü sgk nın aldığı para masrafını karşılamıyor.38 yaşında bu memlekette çalışanları emekli ettiler.acısını biler çekiyoruz

MUTAF
20-01-2014, 23:43
Beni büyüten rahmetli anneannem. Vereceğim en büyük örnektir.
En yakın iki arkadaşlarımın babaları. biri gırtlak diğeri pankreas kanserinden.
en yakınım olan 3 kişiyi örnek verdim.

uzun uzun yazmışsınız, zahmet etmişsiniz. Fakat ben oradan buradan duyarak hiçbir zaman sağlık ile alakalı bir şey paylaşmadım.
birebir yaşadığım olayları buraya yazıyorum.

Bir hatırlatma yapayım. Hükümeti muhalefeti beni ilgilendirmez.
umrumda değil chp-akp. Benim anlatmak istediğim okadar zor değil.
Tamammıdır ?
Bu forumda Hastalık ve hastane işleri ile en çok uğraşanlar diye konu alsa emin ol ilk 3te beni görürsün.
birde sigara içip kanser olan veya sebep olan için bile olsa, yaşam hakkını, tedavi hakkını o kişiye vermek zorundasın.
o verdiğin örnekleri boşver. Bunu sana 33 senedir 1 kez bile sigara içmemiş biri olarak söylüyorum.

bir tane örnek verebilirmisiniz ilacı temin edilmeyen vede sigortanın karşılamadığı bir ilacı lütfen.
boyle bir şey yok .size daha acıkca yazayım
1.hükümet kanadı,yani sgk hepsini ödüyor.ama eczanede ilaç yok.eczacı depodan alamıyorum diyor.depo fabrikada yok diyor.fabrika ilaca anlaştığım ücret kurtarmıyor diyor.
peki neden ruhsat aldın ,ben bu ilacı üretirim diye.şimdi neden kıvırıyorsun.destek aldığı kesim var.oda eczacılar odası ve burayı yöneten chp.adamlar verme diyor.sürme diyor.biz eczacılar odası olarak bu bulunamayn ilacı yurt dışından 15 günde getireceğiz ya,getirmeyeceğiz.sana istediğin parayı sgk ödeyecek diye bastırıyor.işte işin dengesi bu.
eczacılar odası adama her 15 günde 2 kutu vermesi lazım.3 ayda 2 kutu anca getiriyor.ama ilaç almanyada depoda.yurt içi kargo haftada 5 gün seferi var almanyadan,ilaçmı sıgmıyor koca uçaga

bu düzen böyle sürüyor gidiyor.bir tarafta devler ,diğer tarafta muhalefet.

anayasayı bende biliyorum.ama bu türkiyede anayasayı takan yokki
rahmetli özal ın yolunda bunlarda.hatırlarsınız söyle demişti

anayasa 1 kere delinmeyle bir şey olmaz.................................
sevgili mutaf ilac karsılanmıyor vede ödenmiyor sözüne ,şu medyadaki uydurma haberleri seyredince bende olsam senin gibi derdim.şu anda ödenmeyen ilaç veya hastane yok.

bugun fransada sigara içenlere fransa devleti akciğer kanserine yakalanırsa kişi hayır ödemem diyor
amerikada sigortanız belli kanseli ve organ nakillerini ödemez.sigorta priminiz kadar tedavi
buda cok sürmez türkiyeye gelir.bizimkilerde sigara zam diye yükleniyor.çünnkü sgk nın aldığı para masrafını karşılamıyor.38 yaşında bu memlekette çalışanları emekli ettiler.acısını biler çekiyoruz

lakiden
20-01-2014, 23:51
cok üzüldüm gerçekten.
bu arada anlattıklarım oradan buradan değil,bizzat yaşadığımız şeyler
aylarca ilaç bulamadık.yurt dışından kendimiz getirdik.bir çok arkadaşım var ulamayan.magdur.
4 ana ilacımız var.bakarsanız googleye abvd diye
2 senedir vinblastine yok
şimdi hastalar buleomisin bulamıyor.illaki birini bulamıyorlar.

hükümet muhalefet işine gelince forumda yazılanları görüyoumda(gerçi son haftalarda yok)bu suç hepsinin

MUTAF
21-01-2014, 20:01
Bugün eczaneden coraspin almaya gittim. eczacı tanıdık.
Halen kanser ilaçları felan yokmu piyasada dedim, 500e yakın ilaç piyasada yok dedi.
Kanser ve Kalp ilaçları çoğunlukta dedi. birde son zamanlardaki viral grip ilacıda yokmuş.
Şimdide kanal d akşam haberlerinde tesaduf izledim. 473 farklı ilaç halen eczane ve hastanelerde bulunmuyor diye haberi vardı.

Allah tüm hastalara acil şifa versin.