Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektirik faturasındaki faiş zamlar.

zekı62
08-09-2013, 13:05
Only the registered members can see the link
kurumlardaaaaaaaaaaa!

Özelleşen elektrik dağıtım şirketleri artan maliyetlerini tüketiciye yansıtmaya başladı. ‘Hizmet bedeli’ gibi başlıklar altında tüketicinin elektrik faturası kabartılıyor

bayram tv
08-09-2013, 13:18
evet aynen ban her ay 90 tl aşmazdı bu ay120 tl geldi yuh yasal hırsızlık yapılıyor bir ben degilim çevremde belki 10 kişiye sordum herkes 20 30 tl fazla geldigini söylüyorlar.. HARAM ZEHİR ZIKKIM OLSUN..

Hikmet™
08-09-2013, 15:59
Sivas'tada Tedaş elektirik veriyordu şimdi Çamlıbel Elektirik Dağıtım şiketi elektirik vermeye başladı her ay 60 TL den yukarı çıkmayan elektirik şimdi 95 tl lere kadar geldi. E birde benim meslek elektirik napıyım ben şimdi panoda biraz kurcalamamı yapıyım ne dersiniz.

süleyman09
08-09-2013, 16:11
tedaş bu millete yolunacak kaz görüyor yoldugunu kar zannediyor:bath:

rselturk
08-09-2013, 19:18
Sivas'tada Tedaş elektirik veriyordu şimdi Çamlıbel Elektirik Dağıtım şiketi elektirik vermeye başladı her ay 60 TL den yukarı çıkmayan elektirik şimdi 95 tl lere kadar geldi. E birde benim meslek elektirik napıyım ben şimdi panoda biraz kurcalamamı yapıyım ne dersiniz.

Sakın ha dost! O işi Türkiyede politikacılar yapıyor!....:8[1]::8[1]:

bayram tv
08-09-2013, 19:24

ben bile çok basit şekilde dediginizi yapmayı biliyorum ama yapmadım yapmayacagım kul hakkı olur harama buluşma derim..:wave:

jokey77
09-09-2013, 01:19
haram helal önemli çok önemli! bazı şeyler diğer tarafa da lazım esas oraya

Maxx3D
09-09-2013, 11:07
ben bile çok basit şekilde dediginizi yapmayı biliyorum ama yapmadım yapmayacagım kul hakkı olur harama buluşma derim..:wave:

aslında bakarsanız hiçte haram sayılmaz. Yıllardır odedığimiz kayıp kaçak bedelini bıle karşılamaz bu durum.

zekı62
09-09-2013, 13:34
aslında bakarsanız hiçte haram sayılmaz. Yıllardır odedığimiz kayıp kaçak bedelini bıle karşılamaz bu durum.

usta ; haklısın
Meclisteki düzenleme ile elektrik faturasını ödemeyenler için hapis cezası kalkmış

Yargının hızlandırılması amacıyla hazırlanan yargı paketiyle, hırsızlık suçunun elektrik enerjisi hakkında işlenmesi halinde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanması düzenlemesi yürürlükten kaldırılıyor. Bu durum elektrik faturası ödemeyen için iyi haber.
Faturasını Ödemeyenlerin Borcu Ödeyenlerden Tahsil EdiliyorMeclisteki düzenleme ile elektrik faturasını ödemeyenler için hapis cezası kalkıyor

Yargının hızlandırılması amacıyla hazırlanan yargı paketiyle, hırsızlık suçunun elektrik enerjisi hakkında işlenmesi halinde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanması düzenlemesi yürürlükten kaldırılıyor. Bu durum elektrik faturası ödemeyen için iyi haber.
Faturasını Ödemeyenlerin Borcu Ödeyenlerden Tahsil Ediliyor
Faturasını ödeyen milyonlarca abone ise ‘kayıp kaçak oranı‘ bedeliyle faturasını ödemeyen abonenin yükünü üstleniyor. Bu madde Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısında yer alıyor.
Hapis Cezası Verilmiyor
Tasarıya göre kaçak elektrik kullanımı ‘karşılıksız yararlanma‘ suçuna dönüştürülüyor, borcun faiziyle birlikte ödenmesi durumunda hapis cezası verilmiyor, bu cezasızlık halinin suçu ilk kez işleyenlere uygulanıyor. Ancak kaçak elektriği kullanan kişi 5 yıl içinde aynı suçu işlerse, bu hükümden yararlanamayacak ve hapis cezası alacak.
Faturasını ödeyen milyonlarca abone ise ‘kayıp kaçak oranı‘ bedeliyle faturasını ödemeyen abonenin yükünü üstleniyor. Bu madde Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısında yer alıyor.
Hapis Cezası Verilmiyor
Tasarıya göre kaçak elektrik kullanımı ‘karşılıksız yararlanma‘ suçuna dönüştürülüyor, borcun faiziyle birlikte ödenmesi durumunda hapis cezası verilmiyor, bu cezasızlık halinin suçu ilk kez işleyenlere uygulanıyor. Ancak kaçak elektriği kullanan kişi 5 yıl içinde aynı suçu işlerse, bu hükümden yararlanamayacak ve hapis cezası alacak.

COOSKUN
09-09-2013, 17:54
eskiden su depolarının üzerinde YSE yazardı. ( Y yol. S su, E elektrik). bunlar devlet tarafından işletilir kar amacı güdülmez, sadece giderler için zam yapılırdı. şimdi bunlar, giderler i azaltmak için tek tek özelleştiriliyor. özel sektörün amacı zaten kar elde etmek. devlet bu kuruluşlar satılsın diye bütün kanunları bu şirketlerin lehine çıkartıyor. vatandaş kullanmadığı elektriğin parasını da ödüyormuş. kimin umurunda. devlet bir sürü tüketiciyi koruma kanunu çıkarttı. çoğu işe yaramıyor. tamam yarayanlar var. fakat uzun yargı süreci nedeni ile hiç kimse bunları mahkemeye vermiyor.
devlet vergi toplayamaz. benzine lpg ye ve temel gıda maddelerine fahiş zamlar yaparak alamadığı vergileri toplamaya çalışır. (dünyanın en pahalı benzinini kullanırız)
bankalar milleti saçma sapan isimler altında kesinti yaparak soyar.
elektrik şirketleri saçma sapan şeyleri bahane eder soyar. fatura ödemeyenlerin faturasını ödeyen namuslu vatandaşın faturasına ekler ödetir. biz de elektrik kesilmesin diye kuzu kuzu öderiz.
HARAM OLSUN!

zekı62
09-09-2013, 18:37
3 tarife var

Geç*ti*ği*miz yıl özel*leş*ti*ri*le*rek 1.9 mil*yar do*lar*la Cen*giz-Ko*lin-Li*mak Or*tak Gi*ri*şim Gru*bu*’na ve*ri*len BE*DAŞ ka*mu*nun uy*gu*la*ma*la*rı*nı de*ğiş*tir*di. Da*ha ön*ce ge*ce 10’dan son*ra elek*trik tü*ke*til*me*si du*ru*mun*da in*di*rim*li fi*yat uy*gu*la*nı*yor*du. An*cak özel*leş*tir*me*nin ar*dın*dan in*di*rim*li fi*yat uy*gu*la*ma*sın*dan vaz*ge*çil*di.

BEDAŞ sessiz sedasız tarife değişikliği yaptı, faturalar ikiye katlandı. Ancak dilekçe vererek tarifeyi değiştirmek mümkün.

Hikmet™
09-09-2013, 20:51
Konu FenerBahçe'den çıkmış zamlara gitmiş. :) Neyse konu amacına göre tekrardan düzenlendi.

bayram tv
09-09-2013, 23:18
ben o tarife dilekçesi olayını bedaşta görevli memura sordum hangisi daha uygun diye memur sen bilirsin ama biz bile bu tarifeye geçmedik fatura daha yüksek geliyor demişti..o yüzden belki müsait zamanda bir daha ugrarım bedeşa bu konu hakkında..

aliharbiye
10-09-2013, 10:05
başta tedaş olmak üzere resmi kurumlara kuruşu kuruşuna kadar yapmış oldum ödemelerin hepsi zehir zıkkım olsun, o yatırdığım paraları her kim yiyecekse, inşallah yemeye fırsatı olmadan helak olur. AMİN. topunun allah belasını versin, kursaklarında durur inşallah. vatandaşı soyma peşindelere ne tüyüymüz kaldı ne takatımız. üç beş parayla gel geçin bakalım. yazıklar olsun böyle zihniyete hani başbakan nerde görmüyormu bu akıl almaz rezaleti, resmi soygun, özellikle tedaşa vatandaşı soymak için bu kadar fırsat verilmemeli. faturanın çoğu teberrum, varya kaçak eletrik yapmak o kadar zor bir iş değil, ama gurur işte yaptırmıyor. onlarında zerre kadar gururları olsaydı bu kadar fahiş fatura ve saçma sapan ücretlendirme koymazlardı.

sertrock
10-09-2013, 14:46
55 tl yi hiç ama hiç aşmayan faturam,önceki faturama göre daha az tüketimde bulunmama rağmen 66 tl geldi.elektrik şirketleri dikkat çekmesin,vatandaş bağırmasın diye her ay yapmak yerine,3-4 ayda bir,böyle yontulmuş kazığı vatandaşın eline veriyorlar.yani gizli soygun yapılıyor ve konuyu açan arkadaşlar gibi bilinçli bir avuç insan dışında kimsenin ruhu bile duymuyor.

aydın33
10-09-2013, 18:47
bir şey olmaz ondan herşeyde bir numarayız zaten altın uçtu dolar uçtu ülkenin durumu güzel tüyde kalmadı zaten yolunu yoluna deriye geldi sıra

xfles7837
10-09-2013, 20:08
özelleştirme adı altında şirketleri alanlara hiç kızamıyorum, parası olan herkes alabilir asıl bu fırsatı onlara tanıyan halkının sömürülmesine gözyuman bir avuç mutlu azınlık.

rselturk
10-09-2013, 23:12
Elektrik,elektronik gibi teknik işlele uğraşan sevgili dostlar,benim naçizane sizlere tavsiyem,para getirmeyen bu işlelerle uğraşmak yerine kına ticareti ile uğraşsınlar!Sayın Gençlik ve Spor Bakanının söylediğine göre,son günlerde Türkiyede kına bulunmaz olmuş.Demekki lâzım olmuş,ama aramış soruşturmuş fakat bulamamış. Bütün milleti ve tüketicileri ilgilendiren böyle tüyoları kolay kolay her siyasetçi vermez. Benden hatırlatması.Bazı gençler evlenirken,bazıları askere giderken,halı-kilim dokuyan dokuma ustaları ellerinde oluşan çatlakları önlemek için hep kına yakarlar.Ama Bakan Bey'e neden lazım olmuş?Vallahi merak etmedim.Ne yaparsa yapsın,bana ne!...:8[1]:

zekı62
14-09-2013, 11:27
Konu FenerBahçe'den çıkmış zamlara gitmiş. :) Neyse konu amacına göre tekrardan düzenlendi.

usta haklısında ; biz bu yoldan gittik.adam nediyor !

ihaleyi aldı o ileri gitti -vatandaş haydaaaa bir fb değil !

Özdemir: Fenerbahçe 15 yıl geriye gitti

Son yıl*la*rda adı*nı bü*yük iha*le ve özel*leş*tir*me*ler*de sık sık du*yu*ran Li*mak Şir*ket*ler Gru*bu*’nun Yö*ne*tim Ku*ru*lu Baş*ka*nı ve Fe*ner*bah*çe*’nin es*ki ikin*ci ada*mı Ni*hat Öz*de*mir, çarpıcı açıklamalarda bulundu.