Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yasak var...

ASİL
15-09-2013, 00:40
yarın pazar uzun bir aradan sonra bir kaç bira alıp alkol alayım dedim 3tane bira aldım kesmedi saat 10.05te dışarı çıktım nereye sorduysam yasak denildi nedenini sorduğumda yasak kelimesi tekrarlandı ağır cezalar varmış satışı serbest ama saat 10dan sonra yasak bu melet sabah içilmez sabahta kimse içmez bizim ülkemizde peki yasak ne diye ...

uydu3405
15-09-2013, 01:09
Bu yasağın çıkıcağını aylar önceden ne tür polemiklerle duyulduğunu cümle alem biliyordu.Sizde bir planlama yapıp yasak saatlerinden önce almalıydınız.
Siz planlamanızı düzgün yapmadığınız için suç şimdi yasağın mı oldu?

super_sat
15-09-2013, 01:36
benim bir arkadaşıma alkol almış haziran ayında akşam 19 sularında kaldırımda iş çıkışı yürürken arkadan kaldırımın üstündeyken arkadan çarpıp kaçıyor mahalleli tarafından sokak arasında mahalleli tarafından cani yakalanıyor arkadaşı acil ambulansla hastaneye 1hafta komada çene kaburga kalça kırık adam zır alkolik çıkıyor. Ve adam para cezası alarak kurtuluyor arkadaşım yoğun bakımdan çıktığından dolayı ama arkadaşım sakat ve şuan çalışamaz durumda sözük kısası bunu alanada satanada hizmet edenede allahın hep kahhar ismi tecelli edecektir. Bu milletin başbakana ve onay veren sy Güle allah razı olsun demesi lazım çünkü bu millet alkolik olamaz

uydu3405
15-09-2013, 02:14
Şimdi konuyu o yöne çekmek anlamsız ben alkol alanlara saygı duyarım her şeyin sorumluluğu kişiye aittir.
Benim belirttiğim olay bir kanun çıkarılmış istesende istemesende bu yasaya uymak zorundasın.
Planlarını alkol alan kişiler buna göre ayarlamak zorundalar.
Alkol lü araç kullanmak konusu çok farklı onun zaten cezası var belli bu yasakla ilgisi yok.

gordesli
15-09-2013, 05:51
AFEDERSİNİZ SAYIN BAŞBAKAN VE CUMHUR BAŞKANI KARIMIN YANINA GİTMEK İÇİN SAAT KAÇI BEKLEMEM GEREK.... AYRICA BU MİLLET ALKOLİK OLMADI SADECE AŞK A TUTULANLAR KAYBOLDU AMA SORUYORUM SİZE DOĞRUMU BU YAPILANLAR ?

sabri66
15-09-2013, 07:12
içmeyenlerde kaza yapıyor

hallederiz
15-09-2013, 11:42
içmeyenlerde kaza yapıyor

arkadaşım 5, kattan her düşen ölmüyor o zaman herkes çıksın 5, kattan kendini aşağıya atsın nasıl olsa bir şey olmuyor diye

dragutcim
15-09-2013, 15:01
Bana bak lanet okuma, Allah seni kahretsin.

yargıç_1
15-09-2013, 15:33
konu yine aldı basını gidiyor kötülüklerin anası olan alkol burda bile karmasıklık çıkarmaya yetiyor birde içmesini bilmeyenler içip içip ortalıkta dolasınca neler oldugunu hepimiz biliyoruz konu seviyeli bi sekilde devam etmediği için kapanmıştır.

MUTAF
15-09-2013, 16:36
Alkol kullanan biri olarak bu yasayı KESİNLİKLE DESTEKLİYORUM.
Akpli değilim ama yasayı desteklemem için illa Akpli olmama gerek yok
10 Sene önce cok yakın arkadaşımı alkolden dolayı trafik kazasında kaybettim, aynı kazada dayım ceza evinde yattı. Babamda alkole bağlı siroz hastalığından vefat etti. Bunları yaşayan biri olarak ve halen aktif alkol kullanan biri olarak yasayı destekliyorum.

Fakat yasa çok etkili olmayacak, içen adam erken saatte stok yapar yine içer.
Tekel bufeleride bir çoğu yasaya uymuyor, kendi gözümle gördum gece 2de açık ve musteri dolu içerisi.

Ben çok içmem, akşamdan akşama derlerya, işte bendeki durumda aynen öyle.
Galatasaray maçı dedik çakıldık, dün gece düğün var dedik çakıldık.
iyimi ettik, tabikide değil. ama bir şekilde içiliyor.

Ama bu ülkede bunun önune gecilemez. imkansız. sigaraya okadar zam yapılıyor, ben bırakanı görmedim. hatta o zamlar yapıldıkça millet kaçak sigaraya saldırıyor. Kaçak sigaranında geliri nerelere akıyor belli.

Alkol bufede yasak ama gel gelelim bufenin oldugu sokakta barlarda, kafelerde su gibi tuketiliyor. Yani bazı kararlar yazalar duzenlenirken yine birilerinin ekmeğine kan doğranırken diğerininkine bal sürülüyor.

Her zaman ki gibi yasa eksik ama destekliyorum.