PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerlik süresi kısaldı

bayram tv
21-10-2013, 20:24
Only the registered members can see the link

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1 Ocak 2014'ten itibaren askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, askerlik süresinin 1 Ocak 2014'ten itibaren geçerli olmak üzere, silah altındaki yükümlüleri de kapsayacak şekilde, erbaş ve erler için 15 aydan 12 aya indirilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

halilgunduz
21-10-2013, 22:16
askerler için güzel bir haber ben 18 ay yaptım vatanıma feda olsun..12 ay askerlik için bence ideal bir süredir..

bayram tv
21-10-2013, 22:26
ben 15 ay yapmıştım.. Askerlik süresi en sonunda en uygun zaman aralıgına çekildi.. 12 ay bence yeterli bir süre..

xfles7837
22-10-2013, 01:22
Keşke askere gitmeden özel sektörde işe başlayanlar içinde bi kolaylık yapsalar. insanlar buralarda zar zor iş buluyor ve askere gidince işlerini kaybediyorlar büyük çoğunlukla.

osmann
22-10-2013, 10:40
hey gidi...ben 93 te gitmiştim. 15 ay olarak.teskereye sayılı günler kaldığında, teskereler 4 ay dondurulmuştu...19 ay yapmıştık... bayaa bir moral bozukluğu olmuştu.. aslında askerliği severdim. ama insan beklediği günün gelmesine ramak kala teskere uzayınca ister istemez bozuluyor...
şimdi erken terhis olacakların içi kıpır kıpırdır. allah herkese hayırlı teskereler nasip etsin.
selametle...

aliharbiye
22-10-2013, 11:17
ben askerliyimi 18 ay yaptım. her şey değiştiyine göre arkerlik durumuda kesin değişmiştir. eski arkerlikle şimdiki askerlik arasında dağlar kadar fark var, en azından şimdi askerliye giden gençler okumuş bilmiş ve ileriye yönelik bir beyin taşıyorlar. askerlikte 3 ay üst devrenin botlarını boyattılar bana. allah bin belalarını versin. askere başkasının botlarını boyamak içinmi aldılar beni. rezalet kepazelik. allah belalarını versin. neymiş alt devre. allahlarından bulsunlar. kültürsüz cahil angut eçel az gelişmiş, anti sosyal. agd beyinler.

elektronik1
22-10-2013, 13:03
ben askerliyimi 18 ay yaptım. her şey değiştiyine göre arkerlik durumuda kesin değişmiştir. eski arkerlikle şimdiki askerlik arasında dağlar kadar fark var, en azından şimdi askerliye giden gençler okumuş bilmiş ve ileriye yönelik bir beyin taşıyorlar. askerlikte 3 ay üst devrenin botlarını boyattılar bana. allah bin belalarını versin. askere başkasının botlarını boyamak içinmi aldılar beni. rezalet kepazelik. allah belalarını versin. neymiş alt devre. allahlarından bulsunlar. kültürsüz cahil angut eçel az gelişmiş, anti sosyal. agd beyinler.

Bizdede devrecelik vardı ama ben yapmadım yaptırmadımda yapmak zorundada degildim gün geldi kapıştımda gün geldi rütbeli oldum o zaman onlar gününü gördü :D

aliharbiye
22-10-2013, 13:39
bende alt devreme bunları yaptırmadım, yaptırsaydım üst devremden farkım kalmazdı allah belalarını versin. ne kadar aşağılık bir durum.

osmann
24-10-2013, 15:16

benim yaptığım yerde hiç devrecilik, toprakçılık olmadı. hele hele başkasına bot boyatma gibi bir şeyi acemi birliğinde dahi görmedim. şaşırdım... baya rezil bir durumla karşı karşıya kalmışsın ali abi.

Hikmet™
25-10-2013, 00:07
benim yaptığım yerde hiç devrecilik, toprakçılık olmadı. hele hele başkasına bot boyatma gibi bir şeyi acemi birliğinde dahi görmedim. şaşırdım... baya rezil bir durumla karşı karşıya kalmışsın ali abi.

Vallaha abi bizdede devrecilik vardı aliharbiye abinin dediğini bizlede yaşadık. Başkasının botunu boyamadık ama daha kötülerinide görmedik değil hani. Bende üst devre oldum altımı hiç ezmedim hatta kendi tertiplerimle bile tartışmıştım bana diyorlardı neden alt devrelere ,iş yaptırmıyon diye.