Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk Gerçekten Öldü...

rselturk
09-11-2013, 22:40
Gerçek yaşım 68.İlkokul 4.sınıftan beri her 10Kasımda bilinçli olarak hep varoldum.Bazan şiir okudum bazan da toplantılara konuşmacı olarak katıldım..10 Kasımlarda hep bir telaş yaşadım;çünkü o gün, yaşanan bir yılın muhasebesini tartışacaktık."Atatürk idealizmi için ne yapmıştık?Cumhuriyetimiz,demokratik düzenimiz,ulusal eğitim ve sağlık politikalarımız,dış politikamız ne kadar Yurtta Sulh,Cihanda Sulhöngörümüzle uyuşuyordu?..Çağdaş uygarlığın neresindeydik?Evet anma günü bir hesaplaşma günü olsa da ben yine de Atatürk'ün öldüğünü kavrayamazdım;Atatürk hem içimizde hem de yanıbaşımızdaydı.Üstelik "çağdaşlaşma" hedefimizde de yine Atatürk vardı..Ama kurduğu Cumhuriyetin adına verilen Devlet nişanlarında bu yıl ilk kez Atatürk resmi ve TC ibaresi kaldırılmış.Atatürk Gerçekten Ölmüş...Benim bu aşamada merakla beklediğim tek şey,etkili ve de yetkili devlet yöneticilerinin yarın anma törenlerinde ne söyleyecekleri!...:49::49::49:

FORTUNE™
09-11-2013, 22:44
Bunları el birli ile oradan indiricez ve verilen tavizleri tekrardan geri alıcaz ihşallah..

selvi64
10-11-2013, 10:33
Ama kurduğu Cumhuriyetin adına verilen Devlet nişanlarında bu yıl ilk kez Atatürk resmi ve TC ibaresi kaldırılmış.Atatürk Gerçekten Ölmüş...

böyle düşünürseniz kurduğu partinin kendisinden sonraki lideri paralardan onun resmini kaldırmıştı. o zaman ne olmuş oluyor. mustafa kemali ilk öldüren chp oluyor. değil mi...

ASİL
10-11-2013, 12:34
Only the registered members can see the link

ESES-58
10-11-2013, 20:13
atam huzur içinde yat.bu rüzgar gelir geçer.ne türk süz tarih.ne atatürk süz cumhuriyet olur.

uydu3405
10-11-2013, 21:24
Durmak yok yola devam

Dijitalci
11-11-2013, 02:21
böyle düşünürseniz kurduğu partinin kendisinden sonraki lideri paralardan onun resmini kaldırmıştı. o zaman ne olmuş oluyor. mustafa kemali ilk öldüren chp oluyor. değil mi...

Öncelikle belirtmek isterimki TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCUSU VE AYNI ZAMANDA DÜNYANIN GIPTA ETTİĞİ ama bizim KIYMETİNİ BİLEMEDİĞİMİZ BÜYÜK İNSAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ' ün AZİZ NAAŞI ÖNÜNDE SAYGI ve MİNNETLE EĞİLİYORUM.

TC.ibaresinden rahatsız olanları, andımızı kaldıran ZİHNİYETİ BURADA NEFRETLE KINIYORUM.

AYRICA BU VESİLE İLE TÜM ŞEHİTLRERİMİZİN AZİZ NAAŞLARI ÖNÜNDE SAYGI VE MİNNETLE EĞİLİYORUM.

Boşuna kıvranıp durmayın ne yaparsanız yapın asla bu MAVİ GÖZLÜ Devi bu ULUSA UNUTTURAMIYACAKSINIZ.....

NE MUTLU TÜRK ' ÜM DİYENE... NE MUTLU ATATÜRKÇÜ ' YÜM DİYEBİLENE.

hüseyin
11-11-2013, 09:53
Öncelikle belirtmek isterimki TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCUSU VE AYNI ZAMANDA DÜNYANIN GIPTA ETTİĞİ ama bizim KIYMETİNİ BİLEMEDİĞİMİZ BÜYÜK İNSAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ' ün AZİZ NAAŞI ÖNÜNDE SAYGI ve MİNNETLE EĞİLİYORUM.

TC.ibaresinden rahatsız olanları, andımızı kaldıran ZİHNİYETİ BURADA NEFRETLE KINIYORUM.

AYRICA BU VESİLE İLE TÜM ŞEHİTLRERİMİZİN AZİZ NAAŞLARI ÖNÜNDE SAYGI VE MİNNETLE EĞİLİYORUM.

Boşuna kıvranıp durmayın ne yaparsanız yapın asla bu MAVİ GÖZLÜ Devi bu ULUSA UNUTTURAMIYACAKSINIZ.....

dijitalci senin atatürkçülüğünü veya cumhuriyetçiliğini kimse test edip sorgulamıyor...fakat alıntısını yaptığın selvi arkadaşımızın güzel bir sorusuna cevap vereceğine topu taça atıp mavi gözlerden devlerden bahsediyorsun...bırak bu dedekorkut masallarınıda varsa bir bildiğin selvinin sorduğuna cevap ver....

aliharbiye
11-11-2013, 12:34
yapılan bunca kirliliği bir kaç yılda temizleyebileceklerine inanıyormusun, yapılan kirlilik 100 yılda temizlenmez, kaldıki kendi hesaplarına göre koydukları yasaları tek tek inceleyip geri almak o kadar kolay olmasa gerek, ama ana yasa kanunları gerçekten çok eski ve bir çok kanunun değişmesi söz konusu, eski yasalarla yönetilmek çok kötü, şimdiki hükümet kanunları sadece kendi açısından yaslaştırdı, yanii genel anlamda en iii şekilde kanunlar vatandaşlara yansımadı yansımayacak, hepimizin gördüğü gibi 10 ekim ulu önder ATATÜRK'ün ölüm yıldönümünü ellerinden gelse bizlere kutlatmayacaklardı. bir sürü kutlamada arbede yaşanmış, hepimize geçmiş olsun. TC yeni adı osmanlı imparatorluğu yada TÜRK islam devleti, keşke şu kimliklerdeki DİNİ yazısını çıkarsalar, ne bu ya,,, bana ne senin dininden, önemli olan insan olmak müslüman veya islam olmakla iş bitmiyor, eeee müslümansın islamsın ama insan değilsin, ne alladık. ahhh ahhh yazacak konuşacak o kadar şey varki...

Dijitalci
11-11-2013, 13:10
dijitalci senin atatürkçülüğünü veya cumhuriyetçiliğini kimse test edip sorgulamıyor...fakat alıntısını yaptığın selvi arkadaşımızın güzel bir sorusuna cevap vereceğine topu taça atıp mavi gözlerden devlerden bahsediyorsun...bırak bu dedekorkut masallarınıda varsa bir bildiğin selvinin sorduğuna cevap ver....

Topu taca falan attığım yok öylesine GOLLER atıyorum ama siz AYAKTA UYUYORSUNUZ... Önce benim yazdıklarıma bir cevap verin bakalım....Parayla bu iş olmaz sen TC ibaresini kaldırıyormusun ARKADAŞ, sen ANDIMIZI kaldırıyormusun ARKADAŞ, DAĞDA pkk KÖPEKLERİ ile ÖPÜŞÜP KOKLAŞAN VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIĞINI kaldıracağız deyip sonra o KÖPEKLERLE masaya oturuyormusun ARKADAŞ SİZ BANA BUNLARI BİR İZAH EDİN BAKALIM.! SİZ ve SİZİN gibilerin benim ATATÜRKÇÜLÜĞÜMÜ SORGULAMAYA GÜCÜNÜZ ASLA YETMEZ.!!Siz gidin önce PİSLİKLERİNİZİ TEMİZLEYİN. Benim TC ibaresinden RAHATSIZ OLANLARLA İŞİM OLAMAZ.! Ahlak bekçiliğine soyunmuş bir İKTİDAR ile işim olamaz hatta öyleki bu uğurda EN YAKIN DAVA ARKADAŞINI YALANCI ÇIKARAN DOSTUM DEDİĞİ KİŞİLERİ HARCAYAN BİR İKTİDAR İLE hiç işim olamaz.! Siz ANLADI BENİM NE DEMEK İSTEDİĞİMİ.?

TC. VATANDAŞI.

selvi64
11-11-2013, 13:32

benim kıvrandığım filan yok. bunu nerden çıkardın.ben arkadaşın yorumuna bir cevap olarak yazdım. senin cevap ise ; söyleyeceği hiç birşeyi olmayan birisinin sözü gibi geldi bana. müslüman türk milletine ve ül***e hiçbir şey veremeyen ve bu kafa ile veremeyecek olan, başkalarının da bu vatana kazandırdıkları karşısında ciğere pis diyen bir kedinin verdiği cevaba benziyor.yanılıyor muyum.

bu arada beni de akpli zannederek akplilerle aynı kefeye koymayın. ben akp li değilim ve hiçbir zaman da olmadım.

selam ve saygılar.

gumus
11-11-2013, 13:33
yapmayın arkadaşlar.Benim babam senin babanı dövere getirmeyin

Dijitalci
11-11-2013, 13:45
benim kıvrandığım filan yok. bunu nerden çıkardın.ben arkadaşın yorumuna bir cevap olarak yazdım. senin cevap ise ; söyleyeceği hiç birşeyi olmayan birisinin sözü gibi geldi bana. müslüman türk milletine ve ül***e hiçbir şey veremeyen ve bu kafa ile veremeyecek olan, başkalarının da bu vatana kazandırdıkları karşısında ciğere pis diyen bir kedinin verdiği cevaba benziyor.yanılıyor muyum.

Elbetteki yanılıyorsun mesele ATATÜRK 'ün hayatımızdan yavaş yavaş ÇAKTIRMADAN çıkarılmak istenmesidir.! Mesele sadece MÜSLÜMANLIKLA bitmiyor her şey MÜSLÜMAN olunca bitiyormu yani...MÜSLÜMANLIK demek KUL HAKKI yemekmi oluyor.? Buraya öyle şeyler yazarımki APIŞIP KALIRSINIZ...Şimdiii size soruyorum bir TC. Vatandaşı olarak yani siz siz ÜLKEDE tüm bunları destekliyormusunuz ( TC.İBARELERİNİN + ANDIMIZIN ) kaldırılmasını bana önce bunun cevabını bir verin bakalım anlayalım önce kim kimdir ne nedir.? Yahu koskoca VEKİL mecliste bağırıyor hem bu ülkenin PARASINI yiyecek her türlü olanağından faydalanacak sonrada çıkıp kürsüde beyfendi diyecekki ANDIMIZI alın başınıza çalın.! Siz kendinize bunları yakıştırıyormusunuz acaba.Olaya üstünkörü bakan sizsiniz bunuda aslında BAL GİBİ biliyorsunuz ama işlerinize gelmiyor çünkü.! LÜTFEN YUKARDA PARANTEZ İÇİNDE YAZDIĞIM sorulara cevap verirmisiniz.Kısa ve öz olsun bana başka şey yazmayın o onu yapmış bu bunu yapmış diye...

selvi64
11-11-2013, 13:46
ARKADAŞ, DAĞDA pkk KÖPEKLERİ ile ÖPÜŞÜP KOKLAŞAN VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIĞINI kaldıracağız deyip sonra o KÖPEKLERLE masaya oturuyormusun ARKADAŞ SİZ BANA BUNLARI BİR İZAH EDİN BAKALIM.!

bazılarını akp nin yaptığı her uygulamayı onaylıyor zannetmeyin.yukarıda yazdıklarınızla ilgili olarak, sizinle aynı fikirde birçok kişi var. evet terör konusunda akp ile aynı düşünceyi paylaşmayan bir çok şehit yakını var. bu konuda akp ye karşı olmayı atatürkçülükle nasıl bağdaştırıyor sunuz. onu anlamıyorum.

hüseyin
11-11-2013, 13:52
üstteki mesajın neyse yine aynı taranenne dijitalci....tekrar ediyorum selvi kardeşimiz sana bir soru sormuş,bunu cevaplayacağın yerde atatürk için nekar çok yanıp tutuşup kül oldugunu söylüyorsun,senden başkalarınında neden senin gibi kendilerini tahumar etmediklerini sorguluyorsun...zıt fikirlere tahammülü olmayan insan haktan hukuktan adaletten bağsedemez...bırak bu ergenekon kafasını....

Dijitalci
11-11-2013, 14:00
bazılarını akp nin yaptığı her uygulamayı onaylıyor zannetmeyin.yukarıda yazdıklarınızla ilgili olarak, sizinle aynı fikirde birçok kişi var. evet terör konusunda akp ile aynı düşünceyi paylaşmayan bir çok şehit yakını var. bu konuda akp ye karşı olmayı atatürkçülükle nasıl bağdaştırıyor sunuz. onu anlamıyorum.

Bakın hala inatla olayı anlamamakta ısrar ediyorsunuz..Nede güzel tırpanlayıp işinize gelen yeri alıp gelmeyen yeri kesiyorsunuz ama.! Ben ne diyorum. diyorumki dağda pkk KÖPEKLERİ ile GÜPE GÜNDÜZ ÖPÜŞÜP KOKLAŞAN VEKİLLERİN DOKUNULMAZLIKLARINI KALDIRACAĞIZ DEDİN NEDEN KALDIRMADIN.! Tam tersine
gittiniz ONLARLA ve onların başı Sn:BAŞBAKAN ın ağzıyla dediği gibi Sn.öcalanla neden MASAYA OTURDUNUZ.? Şimdi benim cevabıma gelince AÇIK ve NET yazıyorum iyi okuyun .....

Benim ÜLKEMDE TC İBARELERİ ve ANDIMIZ KALDIRILIYORSA yetmeyip ATATÜRK 'ün bizlere bıraktığı ULUSAL BAYRAMLARIN içi BOŞALTILIYORSA yetmeyip ÇELENK koyma meselesi için ÜLKEMDE bir çok yerinde o günlerde ARBEDE çıkıyorsa, pkk KÖPEKLERİ Taksimde 2 saat PROPAGANDA yaparken POLİS DEVLETİ izleyip bakıyorsa,ama aynı POLİS DEVLETİ en ufak bir KARŞI GÖSTERİDE Tomalarla Biber gazları ile hatta kimyasal su atılıp, kafalarına coplarla insafsızca vurulup kırılıyorsa hatta can veriyorsa ve Sn:Başbakan benim POLİSİM DESTAN yazdı diyorsa o zaman ben ATATÜRKÇÜLÜĞÜ sorgularım arkadaşım bunada bir ALLAHIN KULU KARIŞAMAZ...

Dijitalci
11-11-2013, 14:02
üstteki mesajın neyse yine aynı taranenne dijitalci....tekrar ediyorum selvi kardeşimiz sana bir soru sormuş,bunu cevaplayacağın yerde atatürk için nekar çok yanıp tutuşup kül oldugunu söylüyorsun,senden başkalarınında neden senin gibi kendilerini tahumar etmediklerini sorguluyorsun...zıt fikirlere tahammülü olmayan insan haktan hukuktan adaletten bağsedemez...bırak bu ergenekon kafasını....

Aynı soruyu sanada yazıyorum arkadaş AÇIK ve NET yaz...

TC. İBARELERİNİN ve ANDIMIZIN KALDIRILMASINI ONAYLIYORMUSUN ONAYLAMIYORMUSUN.... BAKALIM ERGENEKONCU KİMMİŞ.?

HODRİ MEYDAN...

Benim ÜLKEMDE TC İBARELERİ ve ANDIMIZ KALDIRILIYORSA yetmeyip ATATÜRK 'ün bizlere bıraktığı ULUSAL BAYRAMLARIN içi BOŞALTILIYORSA yetmeyip ÇELENK koyma meselesi için ÜLKEMDE bir çok yerinde o günlerde ARBEDE çıkıyorsa, pkk KÖPEKLERİ Taksimde 2 saat PROPAGANDA yaparken POLİS DEVLETİ izleyip bakıyorsa,ama aynı POLİS DEVLETİ en ufak bir KARŞI GÖSTERİDE Tomalarla Biber gazları ile hatta kimyasal su atılıp, kafalarına coplarla insafsızca vurulup kırılıyorsa hatta can veriyorsa ve Sn:Başbakan benim POLİSİM DESTAN yazdı diyorsa o zaman ben ATATÜRKÇÜLÜĞÜ sorgularım arkadaşım bunada bir ALLAHIN KULU KARIŞAMAZ...

İŞTE BENİM CEVABIM.

TC VATANDAŞI.

gumus
11-11-2013, 14:08
yapılan bunca kirliliği bir kaç yılda temizleyebileceklerine inanıyormusun, yapılan kirlilik 100 yılda temizlenmez, kaldıki kendi hesaplarına göre koydukları yasaları tek tek inceleyip geri almak o kadar kolay olmasa gerek, ama ana yasa kanunları gerçekten çok eski ve bir çok kanunun değişmesi söz konusu, eski yasalarla yönetilmek çok kötü, şimdiki hükümet kanunları sadece kendi açısından yaslaştırdı, yanii genel anlamda en iii şekilde kanunlar vatandaşlara yansımadı yansımayacak, hepimizin gördüğü gibi 10 ekim ulu önder ATATÜRK'ün ölüm yıldönümünü ellerinden gelse bizlere kutlatmayacaklardı. bir sürü kutlamada arbede yaşanmış, hepimize geçmiş olsun. TC yeni adı osmanlı imparatorluğu yada TÜRK islam devleti, keşke şu kimliklerdeki DİNİ yazısını çıkarsalar, ne bu ya,,, bana ne senin dininden, önemli olan insan olmak müslüman veya islam olmakla iş bitmiyor, eeee müslümansın islamsın ama insan değilsin, ne alladık. ahhh ahhh yazacak konuşacak o kadar şey varki...

sana ATATÜRK`ün kendi sözleriyle cevap vereyim:Milletimiz din ve dil gibi kuvvetli iki erdeme sahiptir. Bu erdemleri hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz. 1922 (Atatürk’ün S.D.II, s. 66-67)

selvi64
11-11-2013, 14:15
( TC.İBARELERİNİN + ANDIMIZIN ) kaldırılmasını bana önce bunun cevabını bir verin bakalım anlayalım önce kim kimdir ne nedir.?

işte ben bu forumun bu yönünü seviyorum.hakaret olmadıkça tartşmaya izin veriyor sayın adminler.

Önce; ruhlar alemi yaratıldığında bizlerin ruhlarına Allah cc. tarafından hangi milletten olmak ister misiniz diye bir soru sorulmuş mudur. yani anamızdan türk olarak doğarken bizlerin herhangi bir gayreti olmuş mudur. eğer bizim bir gayretimiz olmamamışsa, ki zaten insanların bu konuda hiçbir seçimi yoktur ve bu tamamen takdir-i ilahidir. türk olmakla niye övünelim. eğer biz türk olarak övünürsek, başka ırktan birisinin kendi ırkıyla övünme hakkı yok mudur. burada övünülecek bir şey varsa, o da müslüman bir ana babadan dünyaya gelmemizdir. yani hayata 1-0 galip başlıyoruz.:45:

ikinci olarak; bildiğiniz gibi andımız reşit galip tarafından 1933 tarihinde yazılmıştır. andımızın ilk yazılışı da şöyleydi;

"Türküm, doğruyum, çalışkanım.

Yasam; küçüklerimi korumak,

büyüklerimi saymak,

yurdumu, budunumu özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. "

1972 yılında andımız çeşitli değişikliklere uğramış ve yönetmelikteki yerini almıştır. Her gün okunmasından vazgeçilerek, pazartesi günleri derslere başlamadan önce okunması hükme bağlanır. Atatürk'ün adı da ölümünden 34 yıl sonra öğrenci andına eklenmiştir. 12 Mart muhtırasına kadar öğrenci andında Atatürk ifadesi de geçmiyorken muhtırayla birlikte öğrenci andına "Ey bugünümüzü sağlayan ulu Atatürk" cümlesi eklenmiştir. “budunumu" kelimesi de "milletimi" olarak değiştirilirken "Türküm, doğruyum, çalışkanım" diye başlayan cümle ile sonra yer alan "Ne mutlu Türküm diyene" cümlesi eklenir.

29 Ağustos 1972 tarihin değiştirilen ‘Andımız’:

büyüklerimi saymak,

yurdumu, milletimi, canımdan çok sevmektir.

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

Ey bu günümüzü sağlayan, Ulu Atatürk; açtığın yolda, kurduğun ülküde, gösterdiğin amaçta hiç durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Ne mutlu Türküm diyene!"

şeklinde omuştur.

bu açıklamalardan sonra; görüleceği gibi andımız bir kişi tarafından yazılmıştır.ne ayettir ve de hadistir.üzerinde değişiklik bile yapılmıştır. o halde biri tarafından yazılan bir şeyin başkası tarafından değiştirilmesi ve kaldırılmasında aranılan art niyeti ben anlamıyorum

bir de şöyle düşünelim; bu ülkede T.C. olarak yaşayan ve türk olmayan başka insanlar da var. adam ben türk değilim diyor. biz de ona hayır sen illaki türksün diyor ve bu andımızı söylettirmişiz yıllarca.

son olarak; istiklal marşımızı her dinlediğimizde gurur duyarız ve içimiz ürpererek dinleriz. bu istiklal marşımızın yazarının arnavut olduğunu hiç düşünüyor muyuz. biraz zorlama olacak ama, sizin gibi düşünürsek, istiklal marşımız bir türk tarafından yazılmamıştır, o halde onu da kaldıralım diyebilir miyiz.

umarım cevap sizin için yeterlidir.

selvi64
11-11-2013, 14:26
sana ATATÜRK`ün kendi sözleriyle cevap vereyim:Milletimiz din ve dil gibi kuvvetli iki erdeme sahiptir. Bu erdemleri hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz. 1922 (Atatürk’ün S.D.II, s. 66-67)

"benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. benim halkım demokrasi ilkelerini gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. batıl inançlardan vazgeçilmelidir. isteyen istediği gibi ibadet edebilir. herkes kendi vicdanının sesini dinler. ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır." andrew mango, ataturk, sayfa 477

"gerçekte dinleri konusunda halkın hiçbir fikri yoktur; din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir.....
tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur."

k.atatürk, medeni bilgiler, afet inan

"dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, cumhuriyet halk partisi programıdır. bunun kapsadığı siyasetler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. fakat bu prensipler gökten indirildiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."

1 kasım 1937 tarihli meclis açış konuşmasından.

bunları da ekleyelim.

aliharbiye
11-11-2013, 14:30
Yazdıklarınızdan ne kadar kültürlü ileri görüşlü medeni bir insan olduğunuz malum. Ne anlatmaya çalışıyorsunuz, ben sizin dininizle dilinizle ilgili her hangi bir şey yazmadım, sanırım, okuduklarınızı yanlış anlama ve yorumlama gibi bir durumunuz söz konusu, Aslında benim size cevap yazmam, tamamen abese iştigal bir durum söz konusu, ben size dininizden veya dilinizden vazgeçin veya değiştirin demedim, ama malesef şu anda ülkemizi mö 100 milyarlarca, eski kafaya sahip olan yönetim, yönetmeye çalışıyor. kimi rahat bıraktılar herkese karışıyorlar, ister ateist ol ister dinci ol, beni ilgilendirmez, benim taşyacağım kimlik kartında islam yazılmasın istemiyorum, etiket benim için önemli değil, isteyen istediyi gibi yazdırsın, benim kim ve ne olduğumu sen beyan edemesin, bu zihniyetle yönetilecek ül***e acırım, neyse bana cevap yazarsanız size reply yapmıyacam bilginiz olsun. ama öncelikle kişisel olarak değil genel olarak ülkemiz ve ülkemizin insanını düşünüp kültürlü bir toplum elde etmemiz gerekliliğine inanıyorum, bu hepimizin ve ülkemizin geleceyi için en iii şey, ve onu yapmalıyız diye düşünüyorum.

Dijitalci
11-11-2013, 14:39
işte ben bu forumun bu yönünü seviyorum.hakaret olmadıkça tartşmaya izin veriyor sayın adminler.

Önce; ruhlar alemi yaratıldığında bizlerin ruhlarına Allah cc. tarafından hangi milletten olmak ister misiniz diye bir soru sorulmuş mudur. yani anamızdan türk olarak doğarken bizlerin herhangi bir gayreti olmuş mudur. eğer bizim bir gayretimiz olmamamışsa, ki zaten insanların bu konuda hiçbir seçimi yoktur ve bu tamamen takdir-i ilahidir. türk olmakla niye övünelim. eğer biz türk olarak övünürsek, başka ırktan birisinin kendi ırkıyla övünme hakkı yok mudur. burada övünülecek bir şey varsa, o da müslüman bir ana babadan dünyaya gelmemizdir. yani hayata 1-0 galip başlıyoruz.:45:

ikinci olarak; bildiğiniz gibi andımız reşit galip tarafından 1933 tarihinde yazılmıştır. andımızın ilk yazılışı da şöyleydi;

büyüklerimi saymak,

yurdumu, budunumu özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. "

1972 yılında andımız çeşitli değişikliklere uğramış ve yönetmelikteki yerini almıştır. Her gün okunmasından vazgeçilerek, pazartesi günleri derslere başlamadan önce okunması hükme bağlanır. Atatürk'ün adı da ölümünden 34 yıl sonra öğrenci andına eklenmiştir. 12 Mart muhtırasına kadar öğrenci andında Atatürk ifadesi de geçmiyorken muhtırayla birlikte öğrenci andına "Ey bugünümüzü sağlayan ulu Atatürk" cümlesi eklenmiştir. “budunumu" kelimesi de "milletimi" olarak değiştirilirken "Türküm, doğruyum, çalışkanım" diye başlayan cümle ile sonra yer alan "Ne mutlu Türküm diyene" cümlesi eklenir.

29 Ağustos 1972 tarihin değiştirilen ‘Andımız’:

büyüklerimi saymak,

yurdumu, milletimi, canımdan çok sevmektir.

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

Ey bu günümüzü sağlayan, Ulu Atatürk; açtığın yolda, kurduğun ülküde, gösterdiğin amaçta hiç durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Ne mutlu Türküm diyene!"

şeklinde omuştur.

bu açıklamalardan sonra; görüleceği gibi andımız bir kişi tarafından yazılmıştır.ne ayettir ve de hadistir.üzerinde değişiklik bile yapılmıştır. o halde biri tarafından yazılan bir şeyin başkası tarafından değiştirilmesi ve kaldırılmasında aranılan art niyeti ben anlamıyorum

bir de şöyle düşünelim; bu ülkede T.C. olarak yaşayan ve türk olmayan başka insanlar da var. adam ben türk değilim diyor. biz de ona hayır sen illaki türksün diyor ve bu andımızı söylettirmişiz yıllarca.

son olarak; istiklal marşımızı her dinlediğimizde gurur duyarız ve içimiz ürpererek dinleriz. bu istiklal marşımızın yazarının arnavut olduğunu hiç düşünüyor muyuz. biraz zorlama olcak ama, sizin gibi düşünürsek, istiklal marşımız bir türk tarafından yazılmamıştır, o halde onu da kaldıralım diyebilir miyiz.

umarım cevap sizin için yeterlidir.

Sn: Arkadaşım bakınız sizinle YAVAŞ YAVAŞ aynı olmasada BENZER düşüncelere sahip olduğumuz belli olmaya başladı...Bakınız ATATÜRK ve KUVAYİ MİLLİYE bu ül***i yoktan var etmiştir.BUnu her kes apaçık bilir, ÇANAKKALEDE Mehmet çavuşun 200 KG lık mermiyi nasıl İMAN kuvveti ile taşıdığı ile övünür dururuz.İşte İMAN yani MÜSLÜMANLIK budur, ÜLKESİNİ düşman çizmeleri altında görmektense ÖLÜMÜ tercih eden yoktan var olan bir ULUSUZ biz.O dönemde bu CEPHELERDE el ele omuz omuza savaştı herkez.TÜRK+KÜRT+ÇERKEZ+ALEVİ+SÜNNİ ama amaç aynı idi tıpkı MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ün dediği gibi ''SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR.'' Ne kadar anlamlı değilmi o zamanlarda TC ibareleri değil VATAN söz konusu idi...Adım gibi eminimki o günlerde bu ülkenin bu hale geleceğini yani yani TÜRK KÜRT ÇERKEZ vs ayrıştırılacağını görselerdi, içleri kan ağlardı.Onlar için amaç VATANDI ne demek adam TÜRKLÜĞÜ kabul etmiyormuş diye...Hadi baştan başlıyalım MECLİSTE seçileceksin TC Devleti çatısı altında ANKARA da kürsüye çıkıp yemin edeceksin.vekilliğin getirdiği her türlü NASİBİ kullanacaksın ama iş TC ye gelince yok arkadaş ben oyum yada buyum diyeceksin...Yok öyle kusura bakmayın bu ülkenin ekmeğini yiyen suyunu için hiç kimse bunu deme hakkına sahip değildir.Eğerki hayatından memnun olmayan varsa buyursun SURİYENİN Kuzeyine gitsin.IRAK ın Kuzeyine gitsin...E orda nasılsa istemiş oldukları DEVLET nasılsa mevcut değilmi.?Devletse devlet ama içi boş bir devlet.Amaç nedir peki amaç TC.DEVLETİNİ BÖLÜP PARÇALAMAK. Atalarımız OSMANLI İMPARATORLUĞUDA içten her türlü ENTİRİKA ile yıkılmadımı.? Aynı oyunlar o zaman OSMANLI üzerinde oynanmıştı çokta başarılı oldular.700 yıllık Osmanlıyı yavaş yavaş ayrıştırıp en nihayetinde BÖLDÜLER.Ve önümüze SEVR antlaşmasını atıp imzalattılar...Ama oysa ATATÜRK ve ARKADAŞLARI bu PAÇAVRAYI yırtıp attılar hemde çok AĞIR bir BEDEL karşılığında.Sonrasında BİZLERE verdiler ama iyi ama kötü yönetildik mesele bu değil bu sorun sadece bize has değildir.Bakınız BERLİSCONİ nin haline....Biz esas meselemize bakalım eğerki biz YUMRUK gibi TC. Etrafında KENETLENİRSEK YEDİ DÜVEL GELSE YIKAMAZ. Ama Bu düşünceler çoğalıp ayrışma başlayınca işte o zaman bu büyük ÖDENEMEYECEK BEDELİ bizim EVLATLARIMIZ çeker...Haa bizleri yöneten kim olursa olsun fark etmez onlar tası tarağı alır gidecek bir yer muhakkak bulurlar.İşte o yüzdendir ATATÜRK sevgim işte o yüzdendir ATATÜRK hayranlığım....

osmann
11-11-2013, 15:04
şayet bir devlet adamı vatana millete karşı büyük bir iş yapmışsa, dünyaya unutulmayacak bir iz bırakmışsa, devletlerin o kişiyi resmi olarak unutturması ve ya hatırlatması gerekmez. o zaten kişinin (milletin) kalbindedir. ölümünün yılgünü geldiğinde ister anar, ister fatiha okur... o kişiyi ilgilendirir.
bizim tarihimiz 90-100 yıllık tarih değil. daha önce (birkaç yıl önce) de yazmış idim. gene yazayım... elalem 250-300 yıllık tarihi ile övünürken, biz 5000 küsür yıllık tarihimizi hiçe sayıp kendimize 90 yıllık tarihte hapsediyoruz... yahu bizler bu dünyanın gördüğü en uzun tarihe sahip bir kaç medeniyetten biriyiz.
herşey 1923 le başlamıyor yani. evet 1923 (1919-23 arası) bir dönüm noktası olabilir. 1402 de dönüm noktası idi. (ankara savaşı) timur dümdüz etti anadoluyu...türk birliği parçalandı. türk yurtları işgal edildi. o zaman ki (yıldırımın 4 oğlundan biri)çelebi mehmet 11 yıllık mücadeleden sonra devletin dizginlerini alıp türk birliğini kurmayı başardı. (biraz gönderme yapayım; başaramasaydı "çelebi mehmet olmasa idi babanız kim olurdu" )
gelelim günümüze; etrafımızda çakallar ve sırtlanlar kol geziyor... diyelimki bir savaşa girdik. ve ağır zaiyatlar verdik. ordumuz dağıldı. ülkenin her yeri işgal oldu. liderlerin tamamı öldü. orduda komutanlar bile şehit düştü. hasbel kader bir şekilde ordunun komutanlığı bana düştü. (çokta anlarım ya bu işlerden) ve mücadeye başladık, başarılı olduk. ardı arkası kesilmeyen zaferler kazandık. ve düşman def edildi. şimdiiii; ülkenin her tarafına sadece benim heykellerim mi dikilmeli, benim sözlerim mi okul kitaplarında olmalı, atatürkün heykellerini yıktırmalımıyım? ve ben olmasa idim babanız kim olurdu mi demeli? bizim tarihimizde nice liderler vardır...nice emekler verilmiş, canlar vatan için yitirilmiştir. bir çok büyüğümüz vardır... mustafa kemal-sultan abdülhamit (sevmesende büyük adamdır...zamanın koşullarında 33 yıl ül***i yönetmiş, yıkımı geciktirmiştir.) fatih, kanuni,4 murat, alpaslan, gibi osmanlı ve selçuklu sultanları ve erenler ordusunda ismini bilemediğimiz niceleri.
bunları niye yazdım? mustafa kemali kötülemek yada yüceltmek için değil tabiki. haa ben kemalist değilim. sonu ist veya izm le biten hiç bir şey değilim... müslüman türküm. vatana millete hayrıolana allah razı olsun, hıyaneti olanada allahından bulsun derim. amacım tarihimizin 5000 yıllık olduğunu hatırlatmak idi. 1071 de dönüm noktası idi, 1402 de, 1919-1923 arasıda. ve daha nice dönüm noktaları var tarihimizde... allah bir daha fırsat vermesin, yaşatmasın. selamelte...