PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşçi bulamayınca isyan etti

tayfun 74
20-11-2013, 14:11
Nerede bu işsizler

Denizli'de, mermer sektöründe kullanılan çeşitli makineler üreten şirketin sahibi işadamı 42 yaşındaki Mehmet Sarı, bir yıldır işyerinde çalışacak işçileri bulamayınca, çareyi gazeteye ilan vermekte buldu

Only the registered members can see the link

Honaz İlçesi’nin Kocabaş Beldesi’nde Zimek Makine Mermer Sanayi Şirketi’nin sahibi işadamı Mehmet Sarı, tam bir yıldır işyerinde çalıştırmak üzere kaynakçı, tornacı ve firezeci aramasına karşın bulamadı.
Şirket (Only the registered members can see the link) araçlarının işçi (Only the registered members can see the link) aradıklarını anlatan yazılar astıklarını, ilçenin çeşitli yerlerine ilanlar yapıştırdıklarını, pankartlar yerleştirdiklerini anlatan Sarı, yine de başarılı olamadıklarını söyledi.
Yetiştirmek için vasıfsız işçiye bile razı olduklarını belirten Sarı, "Bir de Türkiye (Only the registered members can see the link)’de işsizlik (Only the registered members can see the link) olduğu söyleniyor. Tam bir yıl başvurmadığım yol kalmadı ama ne vasıflı ne de vasıfsız işçi bulabildim. Sonunda Denizli (Only the registered members can see the link)’deki yerel bir gazeteye ’Nerede (Only the registered members can see the link) bu işsizlik, Nerede bu iş arayanlar’ başlığıyla tam sayfa ilan verdim. Umarım yararı olur" dedi.

ahmettepe
20-11-2013, 14:33
Yaptırdığın işe göre 3 kuruş maaş verirsen daha çoook ararsın beyfendi. hem 3 kuruş veriyorlar, hemde robot gibi çalışma performansı istiyorlar. Ver bakim adam gibi maaş+sigorda+süreklilik güvencesi. bak nasıl adam yığılıyor işyerine.

outflatted
20-11-2013, 18:38
Sen çalıştırdığın adamı mağdur etmeyecek kadar bir maaş ve sosyal haklarını verirsen çalışacak çok adam bulursun. Ama asgari ücret verip sigorta yapmaz, yol ücreti vermez, mesai yok, haftada 6 gün çalışacaksın dersen orada çalışacak adam bulamazsın.

martiin
20-11-2013, 18:56
hocam tanıyorum ben bunları mermer işi dunyanın en agır işi parası gelınce cook az normal masesın yetmez bırgun mesaı kalırsan 2 gun yataktan kalkamazsın

herseyı gec nerde görul mus 5 aylık maas ıcırde maas olupda calısan ıscı 2009 dokuz senesın de bır yıl calıstım 5 aylık maasım ıcerıde kurban bayramı geldı fırmanın verdıgı parayı görsenız hocam delırır fırma yetkılsını kesersını 200 tl kurban bayramın bu ıscı ne yapsın
gazate de anlatıkları gıbı degıl hocam yalan söyluyorlar

işçinin hakkını vermıyor mesaı ler yok hafta sonu calıstıgn para yok iş guvenlgı yok hergun 2 veya 3 kısıyı ya fortlıfe ezer ya ustune palet devrılır ya da elıne koluna makına yada ebatlama veya kesım makınelerı kaptırır kısıcası kene gıbı beleş calısacak insan arıyorlar
cook sukur kurtuldum oralardan ALLah dusmannıma bunların elıne dusurmesın

ayrıca bunlar yurt dısına ıhrac edılıyor mermerler 45x45 cm mermer tası 25 30 avro cıvarında satılıyor dunya kadar parayı ama ışclere yok cünkü sen işsin

martiin
20-11-2013, 19:03
gazete ınanmayın yada fırma sahıbe kesınlıkle yalan yukarıda yazdıkalarım bırı bır dogrudur yemınle millet 3 4sene öncekı gıbı degil az cok gözune mermerde 2008 -2009 yılında dokuz ay calısıp bunları yasım dım sımdı dıger yasadıklarım devam etmekdır uzaktan takıp etmektyım mermer sektorune yorumlar sızın artık

alusta
20-11-2013, 20:38
Sadece: Laf ola beri gele..

rselturk
20-11-2013, 21:10
[I]Dostların burada yazdıklarının eksiği var,fazlası yok!Adam pişkin;bu görüntüsüyle bir yerlere mesaj gönderiyor.Tıpkı Kırklarelili muhtar gibi.Konaklama yerlerinden,buralara ödenecek kira tutarından veya işe gelip-gitmek için servis olanaklarının ne olduğundan bahsetmiyor.Hepsinden önemlisi yapılacak iş, uzmanlık gerektiren bir uğraş.Öyleyse verilmesi gereken ücret,sağlanan sosyal güvence nedir?Bunları sağlayıp sağlamadığı belli değil.Adam "İşsizliğin belini kırdık diyen palavracıların çanak yalaycısı!"Adamın amacı belli!...:nono:

kanberoğlu
20-11-2013, 22:43
Değerli dostlar sanırım konuyu okumadınız ve başka yerlere çekiyorsunuz. Adam Mermer makinaları imalatcısı. Mermer imalatcısı değil. Bunun için kaynakçı ve tornacı arıyor. sanırım buda maaşı iyi ve mesaisi olan bir iş koludur. Saygı ile.

hallederiz
20-11-2013, 22:56
bir ara benim eşim bir tekstil firmasında çalışıyordu yaklaşık bir sene çalıştı ve bir gün bile 8 saat çalışarak gelmedi..sabah işbaşı saati belli orada sorun yok ama paydo allaha kalmış diyecem ama allah beni affetsin ama herhalde oda bilmiyordur...akşam saat 22 de çıktığında erken eve geldi diye seviniyorduk...sözde mesaileri veriyorlar ama nasıl normalde bir saatlik çalışma 10 tlye geliyorsa mesai saati 1 tl ayrıca abartısız 6 ay maaş içeride mesailer desen zaten kesinlikle sgk ya bildirilmez ondan sonra çıkarlar işçi bulamıyoruz diyorlar
madem bu şartlarda kendileri çalılsın hatta eşlerini çalıştırsınlarda o zaman görekim

martiin
21-11-2013, 22:43
Değerli dostlar sanırım konuyu okumadınız ve başka yerlere çekiyorsunuz. Adam Mermer makinaları imalatcısı. Mermer imalatcısı değil. Bunun için kaynakçı ve tornacı arıyor. sanırım buda maaşı iyi ve mesaisi olan bir iş koludur. Saygı ile.

adamın mermer fabrıkasıda mevcut ben mermer fab. olanları paylaystım

maası iyi sorun yok ta nıye işçi bulamıyor gecın hocam bu ayakları adamlar para vermıyor dıyorum kim istemez para kazanmak millet tanıyor reklamları agızdan agıza dolasıyor para yok dıye
denızlı serınhısarda otumaktayım haftada 2 gun denızlıye gıder gelırım mermer sektoru ölü suan calıstıracak ınsan bulamıyorlar ne aldıgın para bellı ne calıstıgın zaman ne alacagın paranın zamanı işsinin 1 yıl veya 6 ay maasnı ıcerıye al sen sonra ıscı ara

ben sahsen benım ısveren 1 ay paramı vermesı 2. ay dolmadan maasımı vermesın bırakırım işi kım dayanbılır kı altına eklemıs bırde vasıfsız eleman bıle bulamıyorum demıs demek kı sartlar o kadar agır kı kımse yanasmıyor ıse cünkü burdan bırılerı gıtmıstı sıze ıse ögretırım ama 500 tl calısacaksıız dıye sart kosuyorlar bır kac yerde basıma geldı evlı coluk cocuk sahıbı bır ınsanın 500 tl calısması dogrumu burada turkıyede ıscıyı deger verımeyen ıl denızlı

kanberoğlu
22-11-2013, 00:56
adamın mermer fabrıkasıda mevcut ben mermer fab. olanları paylaystım

maası iyi sorun yok ta nıye işçi bulamıyor gecın hocam bu ayakları adamlar para vermıyor dıyorum kim istemez para kazanmak millet tanıyor reklamları agızdan agıza dolasıyor para yok dıye
denızlı serınhısarda otumaktayım haftada 2 gun denızlıye gıder gelırım mermer sektoru ölü suan calıstıracak ınsan bulamıyorlar ne aldıgın para bellı ne calıstıgın zaman ne alacagın paranın zamanı işsinin 1 yıl veya 6 ay maasnı ıcerıye al sen sonra ıscı ara

ben sahsen benım ısveren 1 ay paramı vermesı 2. ay dolmadan maasımı vermesın bırakırım işi kım dayanbılır kı altına eklemıs bırde vasıfsız eleman bıle bulamıyorum demıs demek kı sartlar o kadar agır kı kımse yanasmıyor ıse cünkü burdan bırılerı gıtmıstı sıze ıse ögretırım ama 500 tl calısacaksıız dıye sart kosuyorlar bır kac yerde basıma geldı evlı coluk cocuk sahıbı bır ınsanın 500 tl calısması dogrumu burada turkıyede ıscıyı deger verımeyen ıl denızlı
değerli dostum. Ben adamı tanımam yada fabrikası varmı yokmu bilmem. Ben yukarda yazan yazılara dayanarak yazdım.
Sizler mermer fabrikasından bahsedince bende sizleri yazan yazı üzerinden bilgilendirmek istedim yoksa herhangi bir düşüncem yok. sizleri yargılayacak değilim. saygı ile.

securityizmir
22-11-2013, 03:17
sayın mehmet sarı bey lafım sana
haberde yayınladığın tüm vasıflara sahibim.. sabah 08:00 iş başı
aksam 18:00 paydos ederim mesailer ise isteğim dogrulsunda olacak
maaşım 2000tl ve ssk aidatlarım ise bordromdaki mebladan yatacak
her ayın 5.de maaşımı bankadan çekerim..
öğle gazetelerde reklam yapma işçi bulamıyorum diye insanların etini kemiğini sömüren patronlar büyükbaşlar varmısınız bu şartlara bak bu şartlarda ne adamlar bulursunuz..hemde ne vasıflar

numbai
22-11-2013, 10:58
sigortasız,askeri ücret bile vermeyen haftanın yedi günü çalıştırılan ne zaman paydos edeceği belli olmayan, tatili olmayan, aldığı paranın yarısından çoğu yemekle yol parasına giden uzun süre maaş alamayan malesef ki çevremizde örnekleri çok fazla .... o bakımdan bu zamanda insan hayatına hiç değer verilmiyor...yeterki işci olsun......saygılar....