Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk diye bir ırk yoktur!....
rselturk
03-12-2013, 00:04
AK PARTİLİ AKTAY: TÜRK DİYE BİR IRK YOK.
artık bu söylem de son nokta..ben diyecek bir şey bulamıyorum bu profosöre..
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Prof.Dr. Yasin Aktay'ın Bayburt'ta katıldığı panelde, "Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok" sözleri tepkilere neden oldu, bazı öğrenciler salonu terk etti. Bayburt Üniversitesi Düşünce Akademisi Kulübü tarafından Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Yeni Ortadoğu Ekseninde Mısır ve Suriye' konulu konferansa konuşmacı olarak Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı ve AK Parti MKYK üyesi Prof.Dr. Yasin Aktay katıldı. Prof. Dr. Aktay, bir öğrencinin "Sosyal devlet olmak için çoğunluğu oluşturan bir milletin milliyetçiliğinin ayaklar altına alınması sizce doğru mudur?' sorusu üzerine "Türk nedir mesela? İsmet Özel'in çok ilginç, çok güzel tahlilleri vardır. Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok." dedi. Bunun üzerine bir öğrencinin, "Türk diye bir ırk yok söyleminizi kabul etmiyorum. Çünkü Türkler vardır. Dünya kadar imparatorluk yıkmış ve kurmuştur" şeklinde tepki gösterdi. Hayati YALÇIN / DHA
rselturk
03-12-2013, 00:12
Arkadaşlar,içime sinmeyen bu yazıyı HIAMOVI dosttan alıntıladım.Dersane olayı gibi temeldeki çatlak değil,çatıdaki çöküntüdür.Söz hakkımı saklı tutarak konuyu arkadaşların bilgisine sunmak istedim.Bakalım AKP disiplin kurulu yine çalışacak mı?...:49::tongue:
cenderme 07
03-12-2013, 00:33
acaba kendisi hangi irktan geliyormus.....Akp de Türk varmi....
draculu45
03-12-2013, 00:47
artık bunun cevabını seçmen sandıkta vermesi lazım ben türküm doğruyum çalışkanım aslımı ve asaletimi inkar edemem
arap tır arap :
Only the registered members can see the link
---Araplara hiç lafım yok, onlar bir millettir. Her millet gibi saygı duyarım. Ama Türk'e laf eden, onu yok sayan artıklarına asla.
Arap artıkları Türk'ü ne bilir!----Sinan Oğan':45::clap2::
arap tır arap :
Only the registered members can see the link
---Araplara hiç lafım yok, onlar bir millettir. Her millet gibi saygı duyarım. Ama Türk'e laf eden, onu yok sayan artıklarına asla.
Arap artıkları Türk'ü ne bilir!----Sinan Oğan':45::clap2::
geçenlerde bir konuşma ortamında birisi dediki zaten çanakkale savaşında ölenlerin ve sarıkamışta ölenlerin %80 arap dedi.zaten türk diye bir ırkta yok.söylemler çoğalıyor.ne demiş ulu hakan ey türk titre ve kendine dön.allah ıma sonsuz şükürki türküm.
bırakın türkü kürdü arabı bilmem neyi.... insanmısın adam gibi adammısın sen onu söyle...
yaaa inanın yaşamımda tükürükle boğulması gereken şimdiye kadar hiç olmamıştı !...
zaten TÜRK olmadıgı belli ..içraatlardan ..belki araptır canım yada ERMENİ kimbilir ..gezi ollaylarında halkına kurşun sıkan gaza bogan suyla sırılsıklam yapan bir devlet dün doguda yol kavgasında KELEŞlerin konuştugu yerde hiç bir şey yapmıyoır ..sen burada bir çakı ile yakalansan suçlusun ..bu ÜLKEDE TÜRK olmanın zararları adam boşuna demiyor TÜRK diye bir ırk yoktur diye DAHA OY verin kökümüzü kurutsunlar..
kendisi hangi ırktanmış....türk, kürt,laz çerkez, hepsi bizim insanımız, hepsi bir, yeterki bugünümüze vede geleceğimize hizmet etsin.....saygılar....
seyfi505050
03-12-2013, 11:19
Bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti beyefendi bu ülkenin ekmeğini yiyiyor ama kendisini yetiştiren bu millete TÜRK diye bir millet yok diyebiliyor.Acaba kendisi hangi millettenmiş merak ettim.Türküm ve Türklüğümle gurur duyuyorum Allahım bazı insanalara akıl fikir versin başka ne diyebilirim...
ırkın anlamı;
1. Ortak genetik ve fizyolojik özellikler taşıyan insanların ayırt edici karakterleri.
2. Bir canlı türünde aynı karakteri taşıyan canlıların oluşturduğu alt bölüm.
3. Soyırk
Dolayısı ile türklük ırk değil demek basit tabiri ile cahillik. hani tarihte bu kadar yer edinmiş ve defalarca imparatorluklar kurmuş, resmi yazışmalarda "türkler" diye adlandırılmış bir millet için sentez denmeside cahillik. okusunlar biraz diyeceğim ama bilinçli yapılıyor gibi.
konuşa konuşa gaz alma hadisesine benziyor. parti bazlı konuşmuyorum.
Dijitalci
03-12-2013, 21:35
ASLINI İNKAR EDENLERE iNAT......
NE MUTLU TÜRK' ÜM DİYENE.
muslum-baba
03-12-2013, 21:38
asıl türkler türkmenistanda burda ne ararsan var...
rselturk
04-12-2013, 21:59
asıl türkler türkmenistanda burda ne ararsan var...
Yanılıyorsun dost! Sayın Prof. göre Türkler tarih sahnesinde bile yok.Türkmenistan dediğin yer de bir yurt değil mi? Orada ne varsa Anadoluda da aynısı var.Bence hükümet bu zat'a Çinde bir araştırma görevi vermeli.Başka türlü gerçeği öğrenemez!:8[1]::8[1]:
türk diye bır ırk yok diyenlerin g..........ne çin seddi gitsin