Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gergedan 300 milyon TL çarptı ...

heRqeLe
11-01-2014, 23:19
Dolandırıcılar, cinsel gücü artırdığı iddiasıyla radyo ve TV frekanslarına sızarak pazarladıkları Gergedan adlı sahte ilaçla 300 milyonluk vurgun yaptı. Sağlık ve Tarım bakanlıkları ile RTÜK ve MASAK, 800 binden fazla kişiyi dolandıran çeteyi takibe aldı..Değeri 300 milyon lirayı bulan 'Gergedan' vurgunu Türkiye'nin gündemine oturdu. Cinsel gücü artırdığı iddia edilen Gergedan isimli ürünü pazarlayan organizasyon, 54 ilde radyo ve TV frekanslarına kaçak yollarla sızıp yayın yaptı. Bu yolla 2 yıl içinde 300 milyon liralık vurgun yapan çete, 800 binden fazla müşteriye ulaşmayı başardı. Özellikle kadınlarda 20 dakikada cinsel istek uyandırdığı iddia edilen "damla ürün" satış rekorları kırdı. Ürün sadece Türkiye değil Avrupa'da da 12 ülkede satılıyor. Ürünü kullanan bazı kişilerin hayatını kaybettiği, önemli bir kısmının da yaşadığı sıkıntılar nedeniyle soluğu hastanede aldığı öğrenildi.

MÜŞTERİLER İFŞA OLDU
Gergedan'la ilgili skandallar bununla da sınırlı kalmadı. Ürünü satın alan 800 bin kişinin adres bilgilerinden, cep telefonu numaralarına kadar tüm özel bilgileri, önce kaçak olarak faaliyet gösteren çağrı merkezlerine, ardından da internete düştü. Böylece sahte ilaç mağduru olan binlerce kişi ifşa edildi. Bu kişilerin mağduriyetlerine rağmen sosyal çevrelerinde rencide olmamak için yasal yolla haklarını arayamadıkları belirtiliyor.

KURUMLAR HAREKETE GEÇTİ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) ekipleri konuyla ilgili olarak özel çalışmalar yürütüyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre bugüne kadar, Kahramanmaraş, Bursa, Eskişehir başta olmak üzere 9 ilde 30'dan fazla kişi konuyla ilgili olarak gözaltına alındı.

ÖMER HOCA ASLINDA BİR REKLAM OYUNCUSU
Gergedan'ın kamuoyunda bu kadar meşhur olmasının arkasında ise frekansa sızma yoluyla gerçekleşen radyo reklamları yatıyor. Çete, özellikle İstanbul, Eskişehir, Kütahya, Bolu, Adana civarlarında, FM bandı 87.5-108.0 frekansları aralığında yayın yapan radyoların en az 10'unda aynı anda yayına başlıyor. Bunlar arasında çok ünlü radyolar da bulunuyor. Reklamlarda kendini şirketin sahibi olarak tanıtan Ömer Hoca isimli kişinin ise tamamen bir kurgu olduğu öğrenildi. İlginç şive ve söylemleriyle dikkat çeken bu kişinin şirketlerle reklam oyunculuğu sözleşmesi de bulunuyor. Türkiye'nin ilk özel radyolarından biri, hem konuyu yargıya taşıdı hem de Anadolu'da kaçak yayınlara karşı ihbar hattı kurdu.

SABAH'a konuşan Tarım ve Sağlık bakanlıklarından yetkililer, bu alanda yeraltında faaliyet gösteren 50'den fazla şirket tespit edildiğini doğruladı.

aliharbiye
12-01-2014, 11:24
allah belalarını versin, hani rtük nerde tatilemi çıktı, bu tür reklamlar çıktığında sinir oluyorum ya,, ne güzel ailece oturmuş tv izliyorum şak al sana gergedan reklamı baba bu ne diye soruyorlar bende geçiştirmek için ilaç diyorum, sonra zap yapıyorum. geçende rtük"ü telefonla aradım bir bayan çıktı telefona ,ya ayıp değilmi bu tür reklamlara izin veriyorsunuz dedim, çoluk çocuk herkes tv izliyor çocuklarda soruyor bu ne diye, kadın bana o kadar abes bir soru sorduki, neden bu reklamlardan rahatsızmı oluryorsunuz, bende tabi rahatsız oluyoruz dedim, herhalde rahatsız olmasaydım aramazdım dedim, oda yapacak hiç bir şey yok gerekli izni biz vermişiz dedi, yazıklar olsun böyle zihniyete, reklama dedim telefonu kapatım, kapıma polis henüz gelmedi ama her an gelebilir korkusuyla uyuyorum.

FORTUNE™
12-01-2014, 11:49
Abi türk insanı bu alır kullanır ne oldunu bilip bilmeden bende duyuyordum radyoda her seferinde küfür ettim radyo değiştirdim bu kadar şerefsiz bunlar insanların sağlı ile oynuyor şerefsizler tıkın bunları ömür boyu içeri akıllansınlar...

mert383
12-01-2014, 12:26
Bu reklamlar özellikle radyo dinlerken pat diye çıkmasına deli olurdum ve en ağır şekilde küfür ederdim. Keza tv de aynen. Allah topunun belasını versin

unalarman
12-01-2014, 15:18
Atı alan Üsküdar'ı geçti.Ömer Hoca! yükü tuttu,RTÜK'ün aklı başına yeni geldi,yoksa ... Bu saatten sonra yasaklasalar ne olur.Bunun gibilere kazandıklarının 2-3 misli ceza kesilmeli ki akıllansınlar.

Hikmet™
12-01-2014, 15:23
Birde ''Dünyada iş adamı telefonu olarak bilinen S4!!! modelini 1900 tl yerine 219 tl ye veriyoruz.'' diyorlardı. Bunada el atan yok heralde. Güya Samsung Galaxy S4 modelini 219 tl veriyorlar ama adamlar iş dolandırıcılığa gitmesin diye üstüne basa basa sadece S4 Modeli diyorlardı.

bayram tv
12-01-2014, 17:09
bunları denetleyecek ceza verecek kurumlar işlerini yapmadıkları ve bu ürünleri alan halkımız oldugu sürece daha çok triyonlar götürürler..

rselturk
12-01-2014, 19:27
Saygıdeğer yetkililerimiz kendileri çalıp-çırpmaktan vazgeçerse,milleti başkasının da soyup soğana çevirmesine izin vermezler.Şu anda iktidar yetkilileri çook meşgul:suçüstü halini suç olmaktan çıkaracakyasal düzenleme yapmak için harıl harıl çalışıyorlar.Yarın Gergedancılar "Pîrimiz,hünkârımız bunlardır,onları örnek alıyoruz!" derlerse ne yanıt verecekler? Belki de "biz asiliz,onlar taklitçi" diyebilirler.Belki de yaptıkları her şey,gösterdikleri onca çaba bu asaleti koruma içgüdüsüdür.Bekleyip görelim!:present::present::present:

Volkan
12-01-2014, 20:18
vurgun yapana ben kızmıyorum şahsen... Gidipte alan da suç var.. Senin sorunun varsa gidersin doktora. Param yok gidemiyorum diyen bunları nasıl alıyor şaşılacak iş.

Telefon işine gelince ufak bir harfdeğişikliği ile s4satıyoruz diyorlar. Bilinçli tüketici zaten almaz.

uysalbiryol
12-01-2014, 22:04
burası türkiye

Admin
12-01-2014, 23:00
Bu adamlar turksat uydusundan neredeyse platform kanalları gibi bangı bangır yayın yaparken seslerini kesmeleri lazımdı adamlar turksattan yayın yaptılar turksattan kacak yayın nasıl yapılıyor hiç mi denetlenmiyor bu kurum

cesur55
13-01-2014, 00:44
bu işi bende merak ettim hadi diyelim. karasal yayınların frekanslarına girdiler kaçak yolla uydu yayınlarına nasıl girdiler. hepsinin allah belasını versin.

cerazem
13-01-2014, 01:18
Insani biktirdilar gergedan olsun cep.telefonu reklamlari zaten bu ulkede herkez isini yapsa bu ulke duruma gelmezdi herkez bi yerden koseyi donme derdinde basimizdakilerde hayir yok hep calma derdindeler guzel bi soz vardir hoca bunu yaparsa cemaat ne yapmaz arkadaslar