Orijinalini görmek için tıklayınız : Döviz-Altın-Borsa Yorumları
Dolar: 2,38 Tl Euro:3,28 Tlyi Geçti (27 OCAK 2014)
canlı altın ve döviz kurlarını anlık olarak buradan takip edebilirsiniz. Bir çok site var fakat en doğru gösteren burası.
Only the registered members can see the link
altını ons olarak buradan takip edebilirsiniz
Only the registered members can see the link JAVA YUKLEMENİZ GEREKİR
veya buradan ons takipi yapabilirsiniz
Only the registered members can see the link
Altıında 97 ye cıkmış 100 tl yi aşacak herhalde sarıkız
Altıında 97 ye cıkmış 100 tl yi aşacak herhalde sarıkız
11 aydır 25bin zarardan + 4bin kara geçtim o sarıkızda
benden mutlusu yok.
Merkez bankası yarın olağanüstü toplanacak söylentisi ile usd:2,33 euro:2,19 düştü.
Evet düştü euro-dolar-altın
@mutaf sence altın yukselirmi 95 den veya 94 den almak mantıklımı? yoksa yarını beklemek mi lazım
aynen bende geç kaldım alyans alacaktım düşükken almadım :(
Bu haftada almak istiyorum ne yapsamki içimden bir ses bu saatten bu altın düşmez diyor ağustos sonuna kadar böyle gider gün günden kötü geliyor borsa battı
Bugunde sert düşüş devam ediyor euro 3.08 dolar 2.26 altın 91 indi
düşsün abi bu nedir yaaa :(
11 aydır 25bin zarardan + 4bin kara geçtim o sarıkızda
benden mutlusu yok.
Merkez bankası yarın olağanüstü toplanacak söylentisi ile usd:2,33 euro:2,19 düştü.
97 den satmışmıydın basri hoca
97 den satmışmıydın basri hoca
93,2den aldığım altından 350 gramını 94.4ten,
150 gramını 96,20den sattım. yuzde 50 altından çıktım
geri kalan yuzde 50 için satmaya fırsat olmadı. gram 94+ lere çıkarsa satışa başlarım.
elde kalanı satmaya fırsat olmadı ve sağlam düştü.
dün geceki faiz kararları ilede dolar ve altın aynı orantılı el ele düşmeye devam ettiler.
Bugun içinde dolar 2,24ten direkt olarak 2,31 lere kadar cok ciddi yukseliş gösterdi. aynı anda gram aldın 93liralara kadar geldi. sonra tekrar düşmeye başladı.
bu aksam saat 9 da fed kararlarındadna pek bişey çıkmadı.
altın ons olarak 1265 / usd 2,25lerde seyrediyor.
aslında fed kararlarına göre varlık alımlarında 10 milyar dolar olarak azaltım olacağını herkes biliyordu. onsun düşmesi, doların yukselmesi normaldi ama olmadı. herkes fiyatlandırmasını buna göre yaptı.
son 2 haftadır her sabah saat 10-11 arası dolarda ciddi hareketler oluyor. rekor üstüne rekorlar. veya bu sabahki gibi 2,16 liradan direkt 2,25 liralara cıkması gibi.
Benim görüşüme göre ülke olarak sağlam bir ekonomimiz yok. bu yuzden dolarda yukseliş gercekleşmeye devam edecek. yeniden 2,30 - 2,35lere çıkmasını tahmin ediyorum. buda dolaylı yoldan altını 94 liralara çıkarabilir. ama onsunda 1285-1300lere tırmanması lazım. Şuan altına yatrım yaptığım için böyle bir düşüncede değilim. son zamanlardaki içerde ve dışardaki durum bunu gösteriyor.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. SADECE FİKRİM BU YONDE.
BELKİ YARIN GRAM ALTIN 95 OLUR BELKİ 85.. BİLEMEYİZ.:ranger:
@mutaf sence altın yukselirmi 95 den veya 94 den almak mantıklımı? yoksa yarını beklemek mi lazım
o rakamlar benim satış rakamlarım usta. bu yuzden bence almak mantıklı değil.
zatende dun bugun en yuksek 93 lirayı gördü.
kısa vadede 90 liradan alım yapılabilir diye düşünüyorum cunku çok kısa zamanda 93 lirarala çıkıp iniyor gun içerisinde. fikrim bu yonde.
ons 1300 varsayalım
usd 2,30 tl varsayalım
1300/31,1 = 41,80
41,80X2,30 = 96,14 gibi gram altına çıkıyor. hedefim bu yonde..
usd 2,30 görebilirde ons 1272den dönup duruyor dürekli.
buda gramı 93 lere getirip götürüyor.
Sana göre basri hoca euro dolar altın üçlüsünden hangisine yatırım yapıp kazanmak mantıklı altın kendi seyriyle cıkmıyor su an döviz arttıgı için oda haliyle artııyor altın almak mantıklıı geliyor bana sence
Sana göre basri hoca euro dolar altın üçlüsünden hangisine yatırım yapıp kazanmak mantıklı altın kendi seyriyle cıkmıyor su an döviz arttıgı için oda haliyle artııyor altın almak mantıklıı geliyor bana sence
altın dediğin gibi usd desteği ile yukseliyor.
fakat şu an itibari ile fed kararları sonrası 1267 onsta kaldı. bu önemli. çünkü herkes düşecek diye düşünüyordu. bende. usd de düşmedi 2,26ya cıktı.
ayrıyetende ben şuan türkiye ekonomisine güvenmiyorum. en ufak bir sallantıda dolar kendini 2,30lara aıyor. hali ilede 1260larda olan ons, gram altınıda ciddi yukseltiyor.
gram altın 89-90lardan alınabilir, 93-94lerdende kısa vadede satılabilir.
dolarda 2,18-2,20lerde alınabilir veya 2,22lerden, 2,30-2,33lerde satılabilir kısa vadede. bu yatırımın oranına göre değişir.
dün gece de bir arkadaşa sabah 2,20den aşağı görürsen al dedim. almamış. bugun bana sordu oda. ona dediklerimi sana da diyorum
tabi sorumluluk kabul etmem usta :)
bir bakmıssın yarın gram altın 85lere düşmüş. dolar 2,05 olmuş.
aşırı spekulasyon var şuanki ortamda.
inan birkişi çıkıp deseki, türkiye ekonomisi sallantıda, güvenini kabetti dese dolar 2,80 euro 4tl olur. gram 100tlyi gecer. ben böyle düşünüyorum :ranger:
düşmesini gerektirecek hiçbir adım yok. faiz bile işlemedi diyebiliriz.
ama yukselmesi için bir nedene bile ihtiyaç yok doalrında altınında.
bugun afrika ülkesiyle alakalı bir faiz arttırımından dolayı, bizde 2,24ten 2,31e yukseldi.
Haklısın basri hoca bakalım neler olacak yarın altın ve diger dövizler falan bakalım yukselecekmi
yanar döner bir dönem sonrası, +17 aralık olayları ile iyice TL değer kaybı yaşadı
FED 10 ay önce bu sinyali verdi, tahvil alımlarını azaltıcaz dedi.
dolaylı yoldan usd değerlenmeye başladı tüm dünya ülke para birimlerine karşı.
tabi TL ye extra değer kaybettirdi..
usd 2,29
euro 3,12
saat:10:48 itibariyle.. yuzde 2 yukseliş yaptı..
Mart ın ilk haftasına kadar altın bu şekilde 90-95 arası gidip gelir. Ben 90 altını göreceğini pek sanmıyorum Mart 10 dan sonrada altın belli bir seviyedde ve ufak artışlarla değerini artıracaktır.
Dolar ve Euro ise bu karışık ortamda bizim ekonomimizi iyice dağıtacağa benziyor.
Zira geçen hafta 1760 TL ye alabileceğim bir kombiyi bu hafta maalesef 1890 TL ye aldım.
piyasa kapanırken gram altın 89,50 liraya kadar düşmüştü.
şuan 90,20tl..
ons: 1244
usd: 2,2545 / 2,2630 oldu
sabah 2,24ten aaşağı yakalanırsa usdye girebilirim.
2,30lardanda satarım..
Bugun döviz baya düştü altında pek hareketlilik olmadı basri hocam yorumların neler bu 31 ocaktaki düşüş ile ilgili
aliharbiye
31-01-2014, 19:38
serkan kardeşim bir arkadaşım 15 bin tl"ye 1 ay önce altın almıştı. aradan bir kaç ay geçti, karı 2500 tl oldu. çok iii kar etti iyi yatırıp isabeti oldu, düşüşte alanlar, şimdilerde çok iii kar etti. geçen konuşurken aliciğim ben araba falan alsaydım, fiat düşüp zarar edecektim Allahtan bütün parayla altın aldım dedi, şimdiki karım en az 2500 tl dedi bana. tebrik ederim sabit bir karar almışsın dedim.
Bu işler belli olmuyor ali ustam bir taraf kazanııyor bir taraf kaybediyor her zaman oynatan kazanıyor .Euro falan cok düştü bugun
Bugun döviz baya düştü altında pek hareketlilik olmadı basri hocam yorumların neler bu 31 ocaktaki düşüş ile ilgili
usd 2,24 ve aşağısı alım fırsatı sayılır. 2,28 - 2,29 satış baskısı yiyor usta.
Oralara gelince satış yemez, ufak bir siyasi dalaşmada 2,35lere atar kendini.
Bugun ABDden olumsuz sonuclar geldi bu yuzden usd 2,2385 şuan
Altın 1250-55 onslarda dolaşıyor. gram 90,05lerde.
Onsta 1275lere gelip buralara düştü. Normalde 1220 onslara kadar düşmesi gerekirdi ama fiziksel talepten dolayı bu rakamlarda.
Dolar 2,3 ons 1285 görür diye düşünüyorum yakın zamanda. Tamamen türkiyeden bağımsız olarak.. Yatırım tavsiyesi değildir..
EURO VE dolar son 2gündür düştü altındada düşme var yarın cuma bakalım veriler acıklanacak falan diyorlar neler olacak bakalım
2,21den usdye girebilirim..
ons: 1271 gördü şuan 1268+-
usd : 2,2230
eur : 3,060
Dolar ve euro bugunde düştü.euro bir ara 2.98 gördü şu an ben 3.05 ten almıştım euroyu su duruma göre 220 tl zararım var beklemedeyim satmadıgım surece zararda değilim
dün sert düşüş yaşayan usd 2,1850lere kadar düşüp tekrar 2,2200lere çıktı
ons 1267
gram altın 90,40tl
ons 1343
usd 2,23
gram altın 96,30tl