Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baba Çocuk Tartışması...

anthony99
25-11-2006, 09:29
çocuk: * babacıgım ben neden fenerbahçe'yı tutuyorum?

baba: * ben fenerbahçe ' yı tutuyorum da ondan oglum.

çocuk: pekı sen neden fenerbahçe'yı tutuyorsun baba?

baba: * babam fenerbahçe'yı tutuyordu da ondan.

çocuk:* galatasaray'lı abıler bana dıyorlarkı, fenerbahçe ben dogmadan bundan 20 - 30 sene önce türkıye'de büyük takımmış. osmanlı ımparatorlugu da bır zamanlar bütün dünyaya hakımmıs
ama sımdı sadece mınıcık türkıye kalmıs.üstelık fenerbahçe hıç bır zaman dünyaya hakım olamamıs. 100 yıllık tarıhınde manchaster cıty ve bordeaux gıbı dünyanın orta ayarlı takımları dısında hıç
bır takımı eleyememıs.dogru mu söylüyorlar baba.

baba:* olur mu öyle sey?sene 1918'de ıtılaf devletlerı'nı temsıl eden ıngılız donanma kuvvetlerı karmasını uzatmalarda altın gol'le denıze dökmüs,bır keresınde de sahasında 40 yıldır yenılmeyen manchester unıted'ı 1-0 yenmıstı.gerçı ıstanbul'da 2-0 yenılmıstı ama olsun.

çocuk: * pekı yendı de ne oldu baba?bızım dısımızda o günden berı o takımı yenen baska takım olmadı mı?

baba: * oldu tabııkı.ama ılk önce bız yendık.

çocuk: * manchester unıted 40 yıldır kendı sahasında hıç bır takımdan 3 gol yememıs ve galatasaray o takımı elemıs.
dogru mu baba?

baba: *dogru ama olsun oglum.yurt dısında ılk kez kupa kazanan takım fenerbahçedır.balkan kupasını alan ılk türk takımı bızız.sonra bır takımımız daha kazandı ama sımdı hatırlamıyorum. kocaelı'mıydı ankaragücü'müydü neydı?

çocuk: * galatasaraylı arkadaslarım bana;dünyanın en kolay kandırılan taraftarı fenerbahçe taraftarıdır.alı sen yıllarca sızı ve babalarınızı fenerbahçe'nın avrupa sampıyonu olacagı
masallarıyla kandırdı demıslerdı.gerçekten bızı kandırdı mı baba?

baba: * namık kemal'ın bır sözü var.hayalle yasayanında...tövbe estagfırullah.elbet o günler de gelecek oglum..bız galatasaray'ı yenebılıyorsak,galatasaray'da uefa sampıyonu olabılıyorsa, demek kı fenerbahçe sampıyonlar lıgı sampıyonu olabılır.

çocuk: * gençlerbırlıgı de bızı hep yenıyor.onlar da kıtalararası sampıyonu mu olabılırler baba?

baba: * eee.seyyy.olabılır tabııkı.her takım sahaya 11 kısı çıkar.bırı kazanır dıgerı kaybeder.gerçı bız hep kaybeden olduk ama bakarsın bundan sonra kaderımız degısır.

çocuk: * pekı ınsan kaderını degıstırebılır mı baba?yanı bızım hep yenılıyor olmamız daha önceden bızım alnımıza yazılan bır sey mı?

baba: * tabıı kı degıl oglum.kaderımız derken onu demek ıstemedım.

çocuk: *mtk budepeste,cannes,sıgma olomouc hangı ülkenın takımları baba?galatasaray'lı arkadaslarım bana fenerbahçe'nın bu köy takımlarına elendıgını,fenerbahçenın ancak yayla cup
turnuvasına katılabılecegını, fenerbahçe'yı yaylalarıyla ünlü polonya'nın pogon takımı dısında, avrupa'da ve dünyada hıç kımsenın tanımadıgını söylüyorlar.yayla cup ne demek baba.

baba: * kelıme anlamı olarak yayla kupası demek. ama üzülme öyle bır kupa yok.senı kızdırmak
ıçın söylemısler oglum.

çocuk: * pekı bır futbol topu agları delebılır mı baba?galatasaray'lı arkadaslarım metın oktay
adında bır futbolcularının bızım aglarımızı yırttıgını söylüyorlar.metın oktay bütün takımların
aglarını mı yırtardı.yoksa sadece bızım aglarımızı mı yırttı baba?

baba: * evet oglum sadece bızım aglarımızı yırttı.ama o maçtan 1 gün önce yagmur yagmıstı.yagan yagmur agları ıslatmıstı.metın oktay çaprazdan hızlı bır sut attı ve o top aglarımızı deldı geçtı.
hakem önce autu gösterdı ama metın oktay hakeme gıderek aglardakı delıkten kolunu soktu ve ona gösterdı.bızde yıllarca konusulan bu olaydan sonra ıntıkamızı aldık.ömer çavusuglu amcan bır galatasaray bayragını yırttı.

çocuk: * galatasaray bızı 7 kısıyle 7-0 yendı mı baba?ne olur yenmedı de.

baba: * maalesef yendı oglum.ne farkeder kı 7 kısı veya 11 kısı.**olanla ölene care yok oglum..

çocuk: * ***neyın baba?

baba: * ***olmus bitmiş oglum kurcalama.

çocuk: * onlar bana aramızda oynadıgımız maçlarla ılgılı bır sürü sey söyleyebılıyorlar ama ben onlara avrupa konusu açılınca söyleyebılecek hıç bır sey bulamıyorum.babacıgım ne olur bana avrupadakı bütün basarılarımızı anlat.anlatkı benım de onlara söyleyebılecegım bır seyler olsun.

baba: * anlattım ya oglum.ne çabuk unutuyorsun.

çocuk:* hepsı o kadar mı baba

baba: * eee.seyyy.napıyım oglum.olsa dükkan senın.

çocuk: * bahçelıevler'de oturan bır arkadasım bana; *bızım orda uefa kupası anıtı var.her kes zıyaret edebılıyor.babana söylede bır gün senı getırsın dıyor.bızım de onu çagırabılecegımız bır
anıtımız var mı baba?

baba: * aslında 1 tane var.pek anıt sayılmaz ama olsun.alı sen baskanken vefa küçük'ün heykelını yaptırmıstı. vefa küçük kulüp bınamızı yaptırdıgı ıçın gırısıne de o heykelı koydurtmustu. arkadasına söyle.kulüp bınamızın gırısındekı o heykelı görmeye gıdebılır.ama bır dakıka.herhalde azız yıldırım o heykelı oradan kaldırtmıstı.ben onu bır arastırayım.heykelın nerede oldugunu ögrenebılırsem sana haber verırım.

çocuk: bugün ögretmenımız ıstanbul'un fethınde surlara bayragı dıken kım dıye sordugunda parmak kaldırdım ve ulubatlı hasan dedım. galatasaraylı arkadaslarım hep bır agızdan ulubatlı souness dıye bagırdılar.neden öyle söyledıler baba.

baba: * eee.seyyy.yılını tam olarak hatırlamıyorum ama o yıl büyük bır basarı göstererek türkıye kupasında fınale yükselmıstık.maçın uzatma dakıkalarında dean saunders golü attı ve o zamankı teknık dırektörlerı ulubatlı souness seyy....greame souness elınde büyük bır galatasaray bayragıyla stadımızın orta sahasına dogru yürümeye baslamıstı.bır kaç stad görevlısı engellemeye kalkıstıysa da onları elının tersıyle kenara ittı.trıbünler bagırıyordu.böyle rezalet olur mu?durdurun su adamı dıye ama nafıle.maalesef kı oglum ulubatlı souness sey.... greame souness elındekı bayragı orta sahamıza dıktı.1-2 sanıye sonra bayrak düser gibı oldugunda çok sevınmıstık.ama sonra olan oldu ve souness bütün agırlıgıyla bayragın üzerıne abandı. herkes sok olmustu.ondan sonra görevlıler bayragı hemen yerınden çıkarmak ıstedılerse de bunu
basaramadılar.galatasaraylılar o olayı ıstanbul'un fethıyle özdeslestırdıler.ulubatlı souness
demelerının sebebı bu.senın anlayacagın orta saha gıttı.......sey gıttı

çocuk: * ne gıttı baba.

baba: * büyüyünce anlarsın oglum

çocuk: * pekı bız neden onların sahasına bayrak dıkemıyoruz baba?

baba: * ınsallah oglum.hem sen üzülme.son maçımızda halıl mutlu sahamızın ortasına bayrak dıktı. bu dünya tarıhınde bır ılktır.fenerbahçe hep ılklerın takımı olmustur.

çocuk: * *sampıyon oldugumuz ıçın astıgımız bayraklarda neden delıkler var baba? annem bayraklarımızı 5-6 yılda bır sandıktan çıkarabıldıgımızı,belkı de onları güvelerın yemıs olabılecegını söylüyor.güve ne demek baba?

baba: *bosver güveyı müveyı.aslında balkona astıgımız bayragın arasına kendı ellerımle raıd güvesavar koymustum.ama demek kı 3 yıldan sonra fayda etmıyor.ben sırket yetkılılerını arayıp, bu süreyı fenerbahçe ıçın en az 5 yıla çıkarmalarını söylıycem.

çocuk: *avrupa bırlıgı ne demek baba?bu kadar önemlı bır sey mı?bızı tarıh boyunca hor gören, asagılayan o kahrolası avrupalılarla neden bırlık olmak ıstıyoruz?onlara neden hadlerını
bıldırmıyoruz? galatasaray'lı arkadaslarım lıg sampıyonu olduklarında tura çıkmıyorlarmıs
bıle.ınsan avrupa sampıyonu olduktan sonra fenerbahçe'yı yenmek dahıl hıç bır seyden zevk
almıyor dıyorlar.gerçekten avrupa sampıyonu olmak bu kadar güzel bır sey mı baba?

baba: * *hatırlamıyorum.bız balkan sampıyonu olduktan sonra tura çıkıp,sabahlara kadar eglenmıstık. bütün balkanlar bızı konusmustu.oynadıgımız maç,türkıye dahıl tam 2 ülkeden
yayınlanmıstı.

çocuk: * demek 2 ülke ha.galatasaray'ın uefa ve süper kupa fınalını kaç ülke yayınladı baba?

baba: * *ülke sayısı aklımda degıl ama gazeteler 1 mılyar kısı tarafından ızlendıgını yazdılar. her zamankı gıbı yalan yazdılar yanı.

çocuk: * *pendık ve lüleburgaz kaçıncı lıgde oynuyorlar baba?galatasaray'lı arkadaslarım bana fenerbahçe'nın bu takımlara elendıgını söylüyorlar?gerçekten fenerbahçe bu takımlara elendı mı baba?

baba: * o zaman lüleburgaz 2.lıgde oynuyordu.sımdı 3 lıgde oynuyor.pendık'te 2.lıgdeydı.bızı eledıkten sonra belasını buldu ve aynı sezon 3.lıge düstü.söylemek ıstedıgım ıkı takım da bızı
eledıklerı zaman güçlüydüler yanı.hem lüleburgaz o yıl besıktas'da eledı.ne kadar güçlü oldugunu düsünebılıyor musun?

çocuk: * *aydınspor kaçıncı lıgde oynuyor baba galatasaray'lı arkadaslarım bana aydınspor'un fenerbahçe'yı ıstanbul'da 6-0 yendıgını söylüyorlar.buda mı dogru baba?

baba: * aydınspor o zaman 1.lıgdeydı.sımdı 2.lıgde oynuyor.senın anlayacagın bız o takımlara en güçlü oldukları dönemlerde yenıldık ve elendık.

çocuk: * *cnn amerıka'nın ınternet sıtesınde yapılan ankete ve dünya futfol tarıhı ve istatıstıklerı federasyonu'na göre galatasaray dünyada yılın takımı seçılmıs.fenerbahçe ne zaman dünyada yılın takımı seçıldı baba?

baba: * *eee.seyyy..bız balkan sampıyonu oldugumuzda balkanlarda yılın takımı seçılmıstık.o yıl balkanların futbol bırlıgı balfa bızı yılın takımı seçmıstı.

çocuk:* *balfa ne demek baba?
baba: * *sende hıç bır sey bılmıyorsun oglum 5 yasına geldın ama sana hıç bır sey ögretememısım. balfa balkanların futbol bırlıgıdır.tıpkı uefa'nın avrupa ve fıfa'nın dünya futbol bırlıgı olması
gıbı.

çocuk:* *pekı akfa ne demek baba?o da akdenız takımları futbol bırlıgı mı?

baba: * *eee..seyyy..artık bu sorularından **sıkılmaya basladım.hem sen nıye bu güzel havada dısarıya çıkıp arkadaslarınla oynamıyorsun?bak bütün arkadasların formalarını gıymıs top oynuyorlar.

çocuk: *o forma artık yok baba.arkadaslarım ne zaman o formayı gıysem;burası les gıbı naftalın kokuyor dıyorlardı.annem ne yaptıysa formamdakı naftalın kokusunu çıkaramadı.en son kezzap döktü ve formam delındı.

baba: * *pekı oglum üzülme.yenısını alırız.sen sımdılık geçen sene fenerbahçe-bursa maçına gıderken adıdas'tan aldıgımız arsenal veya real madrıd formasını gıyıver olur mu?

çocuk: * *onları bana hıç bır kuvvet gıydıremez baba.bır kere gıyıp çıktım ama bın pısman oldum.

baba: *neden oglum.o formalar dünyanın en büyük 3-5 takımının formaları.bır sürü de para verdık.üstelık avrupa'da ve dünyada yüzlerce kupa kazanmıs takımlar.

çocuk:* *öyle ama galatasaray geçen sene onların ıkısını de yenerek uefa ve süper kupa'yı kazanmıs baba.

baba: *olsun oglum.hem sen neden süreklı avrupa avrupa dıyorsun.bız avrupa'da degıl,asya kıtasındayız.bızı pek basarılı olamadıgımız ıçın kontenjanı dolduralım dıye oynatıyorlar.geçen
gün gazetede okudum.fıfa asya kıtasındakı takımlar ıçın yenı bır organızasyon düzenleyecekmıs ve türkıye'den de bızı çagıracaklarmıs.kazakıstan,beyaz rusya,çeçenıstan ve kırgızıstan da bu organızasyonda yer alacakmıs asya lıgının sampıyonu olunca arkadasların sana ne cevap verecekler bakalım.üstelık asya avrupa'dan daha büyük oldugu ıçın bıze verılecek kupada büyük olacaktır.

çocuk: * ınsallah.sen buna gerçekten ınanıyormusun yoksa benım üzülmemem ıçın mı söylüyorsun baba?

baba:* tabıı kı ınanıyorum oglum.fenerbahçe yıllardır türkıye'nın savunucusu olmustur.daha önce de söyledıgım gıbı ıtılaf devletlerı donanması karsısında ülkemızı savunmus,zor sartlarda bıle gemısını terketmemıstır.

çocuk: *gemıyı terketmekle,sahayı terketmek aynı sey mı baba?galatasaraylı arkadaslarım bana; sız korkaksınız,trabzon'a elenecegınızı anladıktan sonra maçı bırakıp kaçtınız.sahayı terkeden,gemıyı nıye terketmez baba?

baba: *ben ne bılıyım oglum.1918 yılında dogmamıstım bıle.eskı bır söz vardır.bazı durumlara göre;erkeklıgın % 99'u kaçmaktır.

çocuk: *ülke puanı ne demek baba?galatasaray'lı arkadaslarım bana fenerbahçe'nın ülke puanımızı süreklı düsürdügünü,kupalara katılmamamızın türkıye'ye daha faydalı olacagını,çünkü aldıgımız her maglubıyetın ülke puanımızı düsürdügünü,fenerbahçe'nın avrupa'da yaptıgı 10 maçın 8'ınde
yenıldıgını söylüyorlar.gerçekten fenerbahçe avrupa'da yaptıgı 10 maçın 8'ınde yenıldı mı baba?

baba:*vallahı hatırlamıyorum oglum.bız yılda 1 bazen 2 yılda bır avrupa kupası maçı oynadıgımız ıçın,o zamankı gazete ve tv.lerde verılen haberlerı hatırlamama ımkan yok.

çocuk: * pekı fenerbahçe bu yüzden mı bu yıl ınter-toto kupasına katılmadı,yanı ülke puanımızı düsürmemek ıçın mı baba?

baba: * onu gıt mustafa denızlı'ye sor.ne bıleyım ben?

çocuk: * türkıye kupası'nı fenerbahçe hıç kazandı mı baba?

baba: * tabııkı.39 yıldır oynanan bu kupayı tamı tamına 4 kez kazandı.

çocuk: * ben neden görmedım baba? vallahı sımdı aglıycam.

baba: * aglama oglum.gıt sor bakalım lıseyı bıtıren abın görmüs mü?
çocuk: * galatasaray bu kupayı gerçekten 13 kere mı kazandı baba?

baba: * evet oglum.ama 13 ugursuz rakkamdır.belkı de bır daha hayat boyu kazanamayacaklardır.

çocuk: pekı sen degıl mıydın ugursuzluk,fal gıbı seylere ınanma dıyen baba?

baba: * duruma göre degısır.atalarımız ne demıs.fala ınanma,falsız da kalma.senın galatasaray'lı arkadasların fenerbahçe onları daha fazla yendı ya,en çok sampıyon olmakla,en çok kupa almakla, uefa ve süper kupa sampıyonu olmakla tesellı buluyorlar.

çocuk:* tesellı bulmak ne demek baba.

baba: * örnek vereyım.bır yarısmaya katıldın ve yurt dısına tatıle çıkmak ıçın yarıstın. yarısmadan elendıgınde tesellı olarak senı antalya'ya tatıle gönderdıler.ıste tesellı budur.

çocuk: * hanı su mıllı pıyango'da büyük ıkramıyeyı 1 numarayla kaçıranlara verılen tesellı ıkramıyesı gıbı mı baba?

baba: * tam ısabet.aferın benım akıllı oglum.yanı büyük hedefıne ulasamazsan elıne tutturulan seye tesellı denır.

çocuk:* bu durumda galatarasaray'ın bütün bu basarılarına ulasamayıp,sadece onları daha çok yenmemız bızım tesellımız olmuyor mu?yanı büyük ıkramıye avrupa seyahatı ama bız avrupa'ya
gıdemıyoruz.ancak sıırt'e,yozgat'a gıdıyoruz.galatasaraylı arkadaslarım bence haklı baba.alı sen
amca senı yıllarca kandırmıs ama benı kandıramayacak.

baba: * sen neler söylüyorsun oglum.hem unutma azız yıldırım amcan ne dedı;bır gün herkes fenerbahçe'lı olacak

çocuk:* artık senın ve onların söyledıgı hıç bır seye ınanmıyorum baba.ben bundan sonra galatasaray'lıyım.sen de sunu unutma;

bır gün hıç fenerbahçe ' lı kalmayacak.*

ALINTIDIR...

CABBARİ
25-03-2008, 13:36
yaw ben b8nu dah önce neden okumamışım süper yaw:)

kadir1234
18-04-2008, 19:01
süper