Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cd Rom merceğini Kendimiz temizliyoruz

reis+
02-12-2006, 23:08
Cd Rom merceğini Kendimiz temizliyoruz
Eğer artık cd rom'unuz ilk günkü performansından düşmeye başladıysa,cd leri okumakta zorluk çekiyorsa lensi pislenmiştir.Birçoğumuz lens temizleyici alıp temizlemişizdir.Artık buna gerek kalmayacak kendi cd romunuzu kendiniz temizleyeceksiniz.Nasıl mı?Başlayalım o zaman..:)

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Hastamız :) şekilde görüldüğü gibi

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)İlk başta merceğini açmamız için kapağını açmamız şart bu nedenle sivir bir şeye ihtiyacımız var iğne v.b. gibi benim ilk elime toka geçti onu kullandım :)

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Tokayı öndeki küçük deliğe sokuyoruz.İyice ittirdikten sonra cd rom'un kapağının açıldığını göreceksiniz

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Şekildeki görüntüyü elde ediyoruz

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Ön kapağı çıkarıyoruz.

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)ikinci kapağıda çıkartıyoruz

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)En son hali bu

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)ters çevirip vidaları sökelim

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)kapakları çıkaralım

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)Cd rom malzemeleri bukadar

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)cd rom merceği bu

Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)pamuğun üstüne biraz kolanya döküp merceği siliyoruz.Burada tavsiyem kolonyayı döktükten sonra iki-üç saniye bekleyin çok ıslak olmasın pamuğun üsü.İşlem tamam sonra parçaların hepsini takıp topluyoruz.

okinava
02-12-2006, 23:15
vermiş oldugunuz emekleriniz için çok tesekkür ederiz

07SARAY
03-12-2006, 00:05
anlatım için teşekkürler.bilmeyenler için çok faydalı bir bilgi.eline sağlık.

Volkan
03-12-2006, 00:12
tabi arkadaşlar cd romu söküp takarken her parçanın yerine tam oturduğuna dikkat edin yoksa geri döünüşü olmayan problemlere yol açabilir. Özellikle mekanik aksama dokunmamaya dikkat edin merceğin alt kısmında küçük bir potansiyometre vardır ona hiç dokunmayın. Paylaşım için teşekkürler.

delimavi045
03-12-2006, 00:22
reis kardeş sağol bilgiler için ama kolonya kesinlike kullanma içindeki materyallerden dolayı zamanla lensin üzerinde tabaka oluşturur. en güzel temizleme çözümü nemli pamuk!!!!! başka bişi kullanmayın arkadaşlar

pckolok
03-12-2006, 12:15
Bilgi ve Anlatım için Teşekkürler...!

Eboscro
03-12-2006, 18:55
Bilgi ve Paylaşım İçin Teşekkürler..!

alaattinboy
03-12-2006, 19:58
Arkadas Kolanya Beyaz Bir Leke Birakir Bunun Yerİne Hİc Bİrsey Surmemek Daha İyİ Dİye Dusunuyorum Sadece Kulak Temİzleme CubuĞu Yeterlİ Olcaktir.

MayVAZ
03-12-2006, 23:25
kolanyanın içeriğinde pundra tozu vardır gözlük camları gibi mercek gibi şeylerin temizlenmesinde kolanya uygun değildir biraz aseton yada etil alkol işnizi prof bir şekilde halleder fakat damlatıp biraz kurutup öyle şakur şukur değil haaa :)

siestagunay
06-12-2006, 23:40
hocam bizim müzik setinin cd'okuyucu kafası çalışmıyor acaba onun içinde bir formül varmı bazı sitelerde cd'nin arkasına sirke sürüp oynatmaya çalıştır diyorlar denemedim ama sizce nekadar faydası olur acaba sizin fikirlerinizi ve bilgilerinizi bekliyorum_!..)