Orijinalini görmek için tıklayınız : laptom ses yardım
samsung laptopum var. son bi kaç gündür ses sorunu başladı. ara sıra ses kesiliyor kapatıp açınca ses düzeliyor. usb den 3g modem kullanıyorum .bazen çekmediği durumda modemi çıkarıp bi kaç kez takınca ses gidiyor. bilgisayarı kapattıp açmadan ses geri gelmiyor. 7 ay daha garantisi var servise mi göndereyim yoksa bi çözümü varmı. her zaman yapmıyor ara sıra arıza mı yoksa bi ayarmı lazım yardımlarınızı bekliyorum.
Usta laptop' un bir anakart driver dvd'si yada cd'si olması gerekiyor ama muhtemelen bu bir dvd'dir bu dvd de bilgisayarın anakartının programları mevcut ve tabi bu programlar arasında da ses kartının programıda mevcut şimdi usta bu dvd yi laptop'a takın sonra sadece ses kartı programını yükleyin yükleme bittikten sonra program size bilgisayar yeniden başlatılsın mı diye soracak evet diyerek bilgisayarı yeniden başlatın eğer sorun yazılımsal sa muhtemelen bu işlemden sonra düzelecektir eğer sorun yine çözülmezse laptop' u garanti kapsamında olduğu için yetkili teknik servisine götürmelisin eğer başka bir bilgisayarcıya verirsen garantisi yanabilir ama ben sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum kolay gelsin usta
bilgisayarın kutusuna baktım ve herhangi bi cd bulamadım. varmıydı bilmiyorum. bulamazsam bu durumda ne yapmam gerekiyor. samsung un sitesinden bulabilirmiyim.
Evet usta samsung un sitesinde bulabilirsiniz ben biraz evvel sitede araştırdım samsung un sitesinde destek bölümünde SW Update adında bir program buldum bilgisayarıma indirdim ama sanırım tek paket halinde .zip uzantılı dosyayı indirdim içinden SWUpdate_2.1.25.4 klasörü çıktı ve onun içinde de SWM_Setup.exe adında bir program var bu programı bilgisayarıma kurdum usta bu program işinize yarayabilir üstelik samsung un kendi sitesinde orjinal program programı kurduktan sonra açtığınızda otomatik olarak sizin bilgisayarınızı tanıyacak ve güncel olmayan sürücülerin driverlarını bulmanıza yardımcı olacak
programı açtığınızda karışınıza çıkacak olan ekran
Only the registered members can see the link (Only the registered members can see the link)
sv uptade yüklü bende zannerdersem win 8 le birlikte geliyor. burdan ses sürücüsü indirdim fakat 32 bit için 64 olarak çıkmıyor. bunu yüklersem zarar verirmi benim ki 64 bit. bide son olarak recowery le geriye dönüş yapsam düzelirmi.
sv uptade yüklü bende zannerdersem win 8 le birlikte geliyor. burdan ses sürücüsü indirdim fakat 32 bit için 64 olarak çıkmıyor. bunu yüklersem zarar verirmi benim ki 64 bit. bide son olarak recowery le geriye dönüş yapsam düzelirmi.
Evet recovery ile sistem geri yüklemesi yaparsanız eğer yazılımsal bir sorun ise düzelir ama recovery yaptığınız zaman en son yüklediğiniz programlar gidebilir çünkü sistem geri yüklemesinde tarih seçimi yapıyorsunuz ve bu tarihi size sistem veriyor sistemin size verdiği tarih bilgisayarınızın stabil bir şekilde çalıştığı tarihi gösterir belkide yüklediğiniz bir program ses sorununu ortaya çıkarmış olabilir ama recovery denemeden önce isterseniz programın size verdiği ve sizin indirdiğiniz ses programını bir yükleyin genelde 64 bit işletim sistemlerinde bu tür programlar 64 bit sürümlerini kullanırlar usta ses kartınızın sürücüsü realtek mi?
oasını bilmiyorum realtek ne anlama geliyor nerden göreceğim o kadar bilgim yok. bi inceleyeyim
evet aygıt yöneticisinden girdim baktım realtek evet
ustam laptop'unuzun modelini yazabilir misiniz ?
Ustam bu samsung un kendi sitesinde mevcut bu linkte sizin bilgisayarınız için gerekli bütün sürücüler mevcut "Samsung (Only the registered members can see the link)" ama burada win 7 için var bir deneyin isterseniz eğer yüklemezse indirdiğiniz.exe uzantılı program özelliklerinden sistem uyumluluğunu windows 7 yada windows 7 (servis pack 1) olarak seçin ve en alttan bu programı yönetici olarak çalıştırı seçin ve sonra programı tekrar yüklemeyi deneyin o zaman yükleyecektir eğer bu program işe yaramazsa birde şu sitedeki programı deneyin ustam softpedia (Only the registered members can see the link)
ustam söylemeyi unuttum samsung un sitesine girdiğinizde sol taraftaki listeden klavuzların altındaki sürücüler linkine tıklamanız gerekiyor sürücüler linkine tıkladıktan sonra sağdaki listede 12.nci sırada ses sürücüsünün driver'ını bulacaksınız 145.44 MB yazısının altındaki zip yazan simgeye tıklayın program inecektir
tamamdır ustam yardımlarınız için teşekkürler. sabah deneyeceğim sonucu buradan yazarım. geç oldu. bu saate kadar zahmet verdik. tekrar teşekkürler.
evet ses sürücsünü yeniden yükledim. şimdilik sorun yok bir kaç gün test edeceğim aynı sorun çıkarsa servise göndereceğim.